מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה !מיה28/10/2010
שלום רב,
שמי מיה ואני בת 17 וחצי ,יש לי בעיה נורא מוזרה..ואני לא יודעת מה לעשות.
לאחרונה גדלו לי שערות על עור הפנים(זה לא היה לי לפני ),שנראות ממש בולטות לעין..זה מתרכז באזור הסנטר..ויש כמה בודדות על הלחי.זה לא טבעי..חשבתי שזה אולי בגלל ההורמונים,אני לא יודעת.מה עושים ?. :(
אשמח לשמוע מה אתה חושב על זה,ואם זה יעבור לי...?
אני מתביישת לשאול את הרופא ,לכן אשמח לתשובה מהירה מצדך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ! - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010מיה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. הייתי ממליץ למרות הבושה לפנות לרופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות..חסוי28/10/2010
לא מזמן התחלתי לראות פצעים שנוצרו לי בגב..
החלטתי ללכת לרופא עור עם זה..
אמרתי לרופא עור שיש לי פצעים בגב, מאחורי היד וטיפה בפנים..
הוא נתן לי 3 תרופות:
SOAP DERMAX
GEL ZINDACLIN
GEL BENZAMYCIN TOPICA
עכשיו יש לי שתי שאלות:
1)איפה אני צריך לשים כל תרופה..
אני רק זוכר שהוא אמר לי לשים את הסבון מאחורי היד..
השאלה היא אם לשים את כל התרופות על כל הפצעים או חלק מהתרופות על חלק מהצפעים?
2)שמתי את הג'לים על הגב וראיתי שהפצעים נהיו קצת יותר בולטים(זה עושה כאילו עבודה הפוכה)..
עכשיו יש לי חבר שלמעלה משנה משתמש בתרופה הראשונה והשנייה לפנים והפצעים לא נעלמו לו בכלל..
מה לעשות?
להמשיך להשתמש בתרופות, או לא בתקווה שהפצעים יעלמו כמו שהם הופיעו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות.. - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה וכואבתשלי28/10/2010
לפני כ3 חודשים התחילה להציק לי בגב סוג של שומה קטנה
בעלי הסתכל ואמר שזה כלום
זה ממש הציק, כמו צביטות קטנות, לרוב כשהעור נמתח
הלכתי לא מזמן לרופא עוד, אמר לי שזה שום דבר
אל זה עדיין מציק וכואב (היא כבר קיבלה צבע של נקודת חן)
האם סתם נקודת חן אמורה להציק?
ללכת לרופא עור אחר?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה וכואבת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שלי שלום
במידה והעניין אינו ברור לך לחלוטין, אני בהחלט ממליץ על חוות דעת נוספת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת נוזל נגד עקיצת יתושים על פצעאבי27/10/2010
בקיץ היו לי הרבה פצעים ברגלים מיתושים והתגרדתי בלי סוף, בנוסף הפצעים דיממו.. אז השתמשתי באיזה תכשיר של סנו מין נוזל כזה שמורחים נגד עקיצות יתושים, הבעיה שהשתמשתי בשם כשהפצעים היו פתוחים ודיממו, כשעל האריזה רשום שאין להשתמש בזה כשהפצעים פתוחים.. יכול להיווצר בעיה כלשי? מה אני צריך לעשות?
יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת נוזל נגד עקיצת יתושים על פצע - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010אבי שלום
סביר מאד שלא תתעורר כל בעיה . בכל מקרה , בכל התעוררות תופעות שאינן ברורות לך בנושא זה, ממליץ לפנות לרופא העור שלך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה!דודי26/10/2010
שלום
יש לי אריתמה קלה ומעט קשקשת עדינה
אני מישתמש בשמפו של לוריאל נגד קשקשים שעוזר לי מאוד
הבנתי שיש שם חומר שניקרא סוליניום שאחד מתופעות הלוואי שלו הוא שינוי גוון השיער האם נכוןן?
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה! - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010דודי שלום
שאלתך אינה ברורה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות בעור הפניםהיל26/10/2010
שלום, יש לי צלקות על עור הפנים עקב אקנה. לקחתי רואקוטן ואקנה כבר אין, אך האקנה הייתה מסוג ציסטות ונהגתי לגעת בפנים. הצלקות שנשארו הן לא כתמים..נשארו רק חורים במיוחד באזור הלחיים, חורים לא עמוקים מאוד אבל הם מפריעים לי. רציתי לדעת מה הטיפולים האפשריים חוץ מקרני אור ולייזר.. האם יש משחות שיכולות להיות יעילות במצבים של עור מחורר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות בעור הפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/10/2010קרמים לא יכולים לשפר את המצב בדכ ניתן עיי פילינג כימי או טיפולי לייזר לשפר את מראה הצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחויותבת25/10/2010
שלום,
לבן זוגי יש תופעה מוזרה בחודש האחרון, לפתע התחילו להופיע לו קרחות גדולות בזקן, והשבוע שמנו לב לנקודת קרחת בראש- מאחור יחסית למטה. הוא בן 26 וחשוב לציין שזה מעולם לא קרה לו בעבר. האם יש לך רעיון מה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחויות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/10/2010מדובר באלופציה אראטה מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריתרומיציןבת25/10/2010
שלום,
רציתי לדעת באילו מצבים נותנים טיפול באריתרומיצין כתרופה לאקנה? וכן כיצד נוטלים את התרופה ובאיזה מינון? רופא העור שלי הזכיר את האופציה הזאת, לאחר שטופלתי בדוקסילין וזה לא פתר את הבעיה (אני בת 25). אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט26/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר גלווני לגיהוץ קמטיםמתי25/10/2010
ברצוני לשאול האם המכשיר הנ"ל אכן מגהץ קמטים, גם אם לשעות ספורות, או שמא הכל שקר ושרלטנות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר גלווני לגיהוץ קמטים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שולמית שלום
כמו בכל טיפול אין מאה אחוז ולכן אין לדעת מה תהיה התגובה האינדוידואלית במקרה שלך, אך מהתרשמות של מטופלים לאחוז מסוים הוא נותן בהחלט את התוצאות כפי שתארת אותן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מבוגר- שאלותמתי25/10/2010
אני בת 52 ולאחרונה החלו הקמטים ההולכים ומתרבים בפני להפריע לי מאד. הלכתי לפגישת ייעוץ עם רופאה העוסקת בטיפולי אסתטיקה, קרי הזרקות של חומרים לתוך הקמטים. לפי מיטב ידיעתי היא משתמש בבוטוקוס, סיליקון, חומצה הילריונית ואולי עוד חומרים ששכחתי.
שאלותי הן כאלה:
1. האם לחומרים אלה המוזרקים לפנים אין תופעות לוואי? קראתי מאמר שספר על מספר אנשים שעברו טיפולים כאלה לכאורה בהצלחה אלא שכעבור כשבע שנים חוו דברים איומים כתוצאה מהזריקות. נפיחויות, אודם, פנים מעוותים והם נזקקים לטיפולי קורטיזון וטיפולים אחרים. עד כמה זה אפשרי?
כמה זמן מחזיקים טיפולי ההזרקות? כלומר לכמה זמן נשאר העור חלק וחופשי מקמטים? האם צריך לחזור על הזריקות כל החיים על מנת להראות טוב ונטולי קמטים?
2. האם שחייה יומיומית מעודדת את הזדקנות העור? אני שוחה על בסיס יומיומי כשני ק"מ בכל יום (הבריכה מקורה ואיננה חשופה לשמש). האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע מהכלור נזק לעור?
3. אני נוהגת להסיר שיער מיותר מהפנים בשעווה אצל הקוסמטיקאית. האם ייתכן כי גם טיפולים אלה גורמים לקמטים? או אולי מזיקים לשרירי הפנים?
מאד אודה לכם על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מבוגר- שאלות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שולמית שלום
1. ראשית אציין שאני מייצג כאן את גישתי האישית בלבד. מבין כל החומרים שהזכרת החומר היחידי בעל פוטנציאל לתופעות לוואי קבועות משמעותיות הינו הסיליקון וממנו הייתי נמנע. בכל המקרים - כולל הסיליקון- יש לחזור על הטיפולים מדי פרק זמן , אך אנו יודעים כי במקרים לא מעטים ,לאחר מספר שנים של טיפולים ניתן להבחין במגמה של הווצרות מרווחי זמן גדולים יותר בין הטיפולים ובמקרה של חומרי המילוי ירידה איטית והדרגתית בכמויות החומר הנדרשות.
2. הרגל מבורך זה אינו גורם נזק לעור.
3. התשובה היא לא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת שומן -בלוטת חלברונית25/10/2010
לפני מספר חודשים אבחן רופא עור בגבה של בתי בלוטת שומן - שכרגע לא היציע לבצע הוצאה כירורגית . בזמן האחרון באופן הדרגתי הצבע מתחת לגבשושית הופך לצבע גוון חציל - כמו לאחר מכה שמקבלים. האם יש מקום לדאגה .. האם יש צורך לשוב לרופא העור לבדיקה נוספת? בבדיקה שנעשתה לפני 3 חודשים בערך היה צבע סגול אבל בהיר יותר ולא דומיננטי כמו עכשיו.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת שומן -בלוטת חלב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010רונית שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים חוזרים אחרי לקיחת ראקוטןלאה24/10/2010
ערב טוב, אני בת 25 נשואה, לקחתי ראקוטן במשך 3 חודשים רצוף. 3 פעמים ביום: כל פעם 20 מ"ג. בתוספת לקחתי מניעה.
במשך חצי שנה מלקיחת הרקוטן היה לי עור פנים מהמם. בלי פצעים וכיף. אך עכשיו לאחרונה בדיוק חצי שנה אחרי- חוזרים לי הפצעים!! מה אני צריכה לעשות? הצילו. תודה;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים חוזרים אחרי לקיחת ראקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס22/11/2010בוקר טוב, לאה.
קודם כל, ביצעת טיפול חלקי בלבד- 3 חודשים זה לא מספיק. יכול להיות שזאת הסיבה להשנות. יחד עם זאת גם אחרי טיפול מלא ברואקטן קיימת סבירות של כ- 20% להשנות האקנה. בכל מקרה מולץ להתייעץ עם רופא העור שלך לגבי בירור רלונטי וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש חוות דעת.רועי24/10/2010
שלום וברכה לד"ר.
גדלו לי 3 בליטות על האף,הייתי אצל הקוסמטיקאית שאמרה לי שאני צריך לפנות לרופא עור כי אין שום דבר שביכולתה לעשות,והניחה שמדובר בשומנים שהצטברו עקב תזונה לא נכונה.
בדיקות שערכתי לפני שבוע הראו
כולסטרול 205
טריגליצרידים 241
אשמח לחוות דעתך בנושא,כמו כן צרפתי תמונה שתעזור לך להתרשם.
בברכה,
יוםטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש חוות דעת. - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/10/2010רועי, בוקר טוב.
הדרך היחידה לאבחן את הבעיה ולהמליץ על טיפול היא פנייה לרופא עור שלך ובדיקה אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריותעידית24/10/2010
אני עוסקת בעיסוי שבדי,מזה 3חודשיים הופיעו כתמים לבנים על ציפורני הידיים ונפיחות מסביב.מבדיקה אין פטרת האם אני יכולה להמשיך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס25/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת---24/10/2010
שלום רב,
אני פונה לגבי יבלת אשר הופיעה באצבעי.
תחילה, הסקתי שהיא תעלם לבד כפי שקרה לי בעבר עם יבלת אחרת, אך לאחר יותר משנה שהיא עודה נמצאת, הדבר מאוד מתסכל ואני מעוניין להסיר אותה בדרך זו או אחרת.
שאלתי היא, האם יש משחות אשר מסירות יבלות לאחר שימוש ממושך, או שמומלץ לפנות לרופא שיסיר את היבלת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס25/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)