מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באקנהשחר04/08/2010
רופא העור שלי נתן לי בנזק ac ג'ל 5% ואמר לי לשים 3 פעמים ביום.. השאלה שלי היא האם אמורים להיות הפרשי זמן מסויימים בין הפעם הראשונה לפעם השנייה ולשלישית ? והאם כאשר אני שמה פעם ראשונה אחרי זמן מה אני צריכה לשטוף את הפנים ואז לשים עוד פעם.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס04/08/2010כל התשובות לגבי אופן הטיפול וכ"ד עליך להפנות לרופא עור מטפל שלך. עליו אחראיות כולל על כל מה שקשור לטיפול בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
שחר05/08/2010אבל בעיקרון מהן התשובות.. אני לא אלך אליו שוב עכשיו..
אשמח אם תענה לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בכף הרגל וגם בידיים- די דחוףטליה04/08/2010
שלום,
התחילה לי פטרת לפני כשבועיים בין אצבעות הרגליים וגם בידיים יש משהו שנראה כמו אקזמה.
הלכתי לרופאת עור לפני שמונה ימים והיא אמרה לי למרוח משחה ביפונאזול 1% פעמיים ביום.
אינני רואה כל שיפור בידיים וברגליים ממש החרפה (מן גבינה לבנה בין האצבעות עם חלקים חשופים בצבע אדום וגם הרבה שלפוחיות שמוציאות נוזלים, בקיצור לא נעים...)
רציתי לדעת האם אני יכולה לנסות את lamisil one, או שעלי לחכות בין המשחות. או אולי להמשיך המשחה למרות שנראה שממש לא עוזר... (ואני שוטפת פעמיים ביום ומיישבת והולכת מאוורר, אבל לא עוזר)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס04/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצקון מוזרתיקי04/08/2010
גיליתי שיש לי משו דומה לחצקון בבית השחי,מה זה יכול להיות?זה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס04/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ושפתון ?מנש03/08/2010
השתמשתי בשפתון שהיה לי התפרצות הרפס בשפתיים וכמובן שהיה חיכוך
האם עכשיו אחרי שהכל החלים אני יכול להשתמש באותו שפתון בלי לחשוש שיתפרץ לי עוד פצע הרפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בלחיטל03/08/2010
שלום
יש לי כתם חום (יחסית בהיר) בלחי כבר שנים. הרופאת עור נתנה לי להשתמש בערבים באדפרין. אני משתמשת כבר חודשיים, הכתם עדיין שם...שאלתי היא ראשית האם עליי להיות מאוד מדוייקת במריחת האדפרין? האם גלישה של החומר מעבר לכתם עלולה להביא לשינוי בגוון העור באזורים אחרים? וגם...האם אפשר וכדאי להשתמש בקרם החדש של קליניק לטיפול בכתמים חומים? )או באופן כללי בתכשיר קוסמטי ייעודי למטרה זו במקביל-או שזה כבר יותר מידיי ויכול לגרום לנזק...?)
המון תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס04/08/2010טל, שלום.
טיפול בפיגמנטציה הנו תהליך מורכב וממושך מאד. מסגרת קופ"ח אינה מאפשרת טיפול מספיק איכותי בבעיה. מומלץ לפנות לרופא עור/ פלסטיקאי שעוסק פאסתטיקה לבדיקה וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! שאלת המשך...
רוית10/08/2010את האדפרין קיבלתי מרופאת העור...האם עדיף לדעתך גם להיוועץ ברופא פלסטי לעניין הכתם??
שאלתי בעצם היתה האם כדאי לשלב את הטיפול של אדפרין עם איזשהוא קרם קוסמטי לאותה מטרה, שנמכר ללא מרשם רופא, או שהדבר עלול להזיק?
כמו כן- מבחינת אופן השימוש באדפרין- האם עליו להיות ממוקד מאוד בכתם? מה קורה אם נמרח חומר על מקומות אחרים בעור (אני שמה לפני השינה...)
תודה רבה ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעור כתוצאה מאלרגיה לניקלמיואשת03/08/2010
שלום,
בשנה האחרונה התפתחה לי אלרגיה לניקל.
האלריגה הזו מתבטאת בכך שכל כפתור בג'ינסים ומכנסיים יוצרים גירוי.
אני משתדלת כיום לא ללבוש ג'ינסים ומכנסיים עם כפתורים וניטים, אך נותרו לי כתמים חומים-שחורים בעור במקומות שבהם נוצרה האלרגיה.
אשמח לדעת אם יש משחה כלשהי (לא מסוכנת או משהו) שיכולה לעזור לי בהסרת הכתמים האלה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידה בגיל שהופיע בגיל 24ד``ר סמדר שרייבר02/08/2010
לפני שנה הופיע לי כתם כהה יחסית בגב. הייתי בטוח שזה משיזוף, אך בבדיקה, לאחר שנה, אצל רופא עור, מסתבר, לטענתו, שזהו כתם לידה המופיע בגילאי 14-16.
הקטע הוא שאני בן 24 ומעולם לא שמעתי על כתמי לידה המופיעים בגיל מאוחר כל כך יחסית.
האם ידוע לכם על דבר כזה? האם כדאי לחוות חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי קמטים מעל השפה העליונהלי02/08/2010
שלום,
אימי בת 54, מעוניינת למלא את הקמטים מעל השפה העליונה.
היא פנתה למספר עוסקים בתחום וכל אחדהמליץ לה שיטת טיפול שונה והשמיץ את השיטות האחרות.
הציעו לה למלא את הקמטים בהזרקות קטנות של סיליקון אך האחרים אמרו שסיליקון מתפשט בגוף ושזה מסוכן.
הציעו לה גם למלא בבוטוקס אך אחרים אמרו שבוטוקוס לא נועד למילוי.
הציעו לה להשתמש בחומצה אלרונית (לא בטוחה אם אני מבטא את השם נכון) אך התברר
שיש המון סוגים.
מה מומלץ? מה כדאי? מה לא כדאי?
אודה מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס04/08/2010לי, שלום.
טיפול בקמטים סביב הפה אינו פשוט ולא תמיד מוצלח במאת האחוזים. יותר נכון לצפות לשיפור חלקי/ טשטוש הקמטים ולא להעלמותם המוחלטת. כמו כן אין טיפול אחיד אוניברסאלי לבעיה זאת. האופציות הקיימות כוללות חומרי מילוי לבד או בשילוב עם בוטוקס (מומלץ בד"כ), לייזר, פילוינג כימי עמוק, מזותרפיה, טיפולים משולבים.
כל רופא והשיטות שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיע לי יובש בפנים וכתמים כהיםיוגב02/08/2010
קוראים לי יוגב בן 17 מחדרה.
יש לי יובש בפנים ולאחרונה התחילו להופיע אתלי כתמים כהים כאלה ואמרו לי שזה מעיד על יובש וזה יעבור.
עכשיו הכתמים האלו התחילו להתקלף כמו שאמרו לי.
אתמול ראיתי שכתם אחד כבר מקולף מכל הכיוונים והחלטתי לקלף אותו( כתם מתחת לעין בדיוק).
קילפתי ואחרי דקה הרגשתי שזה שורף לי מאודד..שמתי כמות נכבדת של אלוורה על האזור שקילפתי מתחת לעין וזה שרף עוד יותר ועכשיו שאני שהסתכלתי על זה אני רואה שיש לי כתם אדמומי כזה באזור שכנראה לי היה צריך להתקלף בשלב הזה.
אני פוחד שזה ישאר לי לכל החיים ואני ממש חייב עזרה!!!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות מעבדהמישהי02/08/2010
שלום,
הוציאו לי נקודת חן בגב והרופאה אמרה שהתוצאה תקינה. זו לא הפעם הראשונה שהוציאו לי נקודות חן, והתשובה של המעבדה בכל זאת מדאיגה ומבלבלת אותי:
Gross Description: received in one container, containing one skin specimen with diameter measuring 0.5X0.1X0.1 cm.
Representative sections of the specimen are submitted
Epidermis: nests of typical nevus cells at the dermo-epidermal junction.
Dermis: lymphocytic inflammatory cell infiltrate.
Margins: the lesion present at the margin is not free
Diagnosis: Junctional Nevus, Inflamed.
היו לי כמה שאלות בנושא בבקשה:
1. מה זה אומרRepresentative sections of the specimen are submitted - האם זה אומר שלא כל הנקודה הוצאה במלואה?
2. מה זה lymphocytic inflammatory cell infiltrate?
3. והכי מפחיד the lesion present at the margin is not free - מה זה אומר??
אודה מאוד לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס02/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בבית השחינירה02/08/2010
שלו,
אני מזיעה מאוד בבתי השחי (לא סובלת מהזעה באיברים אחרים)
1. האם יש משהו שניתן לעשות
2. השתמשתי בעבר בקרם שמונע ריח הזעה למשך כשבוע והפחידו אותי שהוא עלול לגרום נזק בגלל האלומיניום. האם זה נכון? האם מומלץ יותר להשתמש בדאודורנט על פני הקרם הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/08/2010נירה, בוקר טוב.
כיום הטיפול המומלץ והיעיל להזעה וריח בבתי שחי הוא טיפול בהזרקות של בוטולינום טוקסין
(Botox, Dysport). טיפול קל, מהיר, נטול תופעות לוואי, ללא צורך בחופש מחלה- מיד חוזרים לפעילות סדירה. בד"כ 2 הזרקות בשנה מספיקות לשמור על "יבש" במשך כל השנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים יבשות בעקבות שימוש בתרחיץמנש02/08/2010
אני בן 15 והתחלתי להשתמש בתרחיץ פנים נטול שומן Oil-Free של חברת קרליין.
התרחיץ ממש עוזר ומחליק לי את העור אבל הבעיה היא שהוא מייבש ובגלל שצריך לשפשף את כל הפנים זה פוגע בשפתיים.
בכל מקרה זה נותן לי תחושת יובש + מייבש לי את השפתיים - יש לי פש וורוד מתחת לשפה התחתונה כנראה מתוצאה של יובש.
כיצד לטפל בשפתיים? כי לא נראלי שלובלו מספיק.. הפס הורוד ממש בולט ואמרו לי זה מתוצאה של יובש והרגשת יובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/08/2010אמיר, שלום.
הבעיה יכולה להיות לא רק ביובש. למשל, יכול להיות שפיתחת רגישות לחומר, בו אתה משתמש. בכדי לאבחן את הבעיה במדויק ולקבוע טיפול בהתאם מומלץ לפנות לרופא עור במקום מגוריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית נגעים בעור מתמשכתדפנה בר01/08/2010
ש לי בליטות המרוכזות באזור הצוואר ומתחת לחזה הניראות כמו כרוביות קטנטנות. הסרתי אותן והן חזרו. איך מתפטרים מזה ומה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס02/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות על מרפקיםורד כהן01/08/2010
שלום רב
אני בשנות ה-60 בריאה ולא נוטלת תרופות. נוצרו לי על המרפקים בליטות-גידולים קטנים ורודים מסודרים במעין מעגל. זה לא כואב ולא מגרד. מה זה ואיך נפטרים מזה?
בתודה מראש - ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בעורקרן01/08/2010
שלום יש לי כתמים חומים ברגליים,ביידים ובחזה עקב גירודים.הלכתי לרופא עור והוא אמר לי למרוח במשך חודש ג'ל שנקרא אזומד [ הידרוקינון 4% ] על הכתמים וזה יבהיר אותם.השתמשתי בו כבר במשך שבוע והיום קמתי בבוקר וראיתי שהכתמים גדלו ואף התכהו ונהיו חומים יותר,למה זה כך ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)