מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמשים לילדב בת 12הראל בתיה12/07/2010
שלום,יש לי ילדה בת 12 ולה נמשים בכל הפנים. חלקם גדולים חלקם קטנים.היא ממש מצוברחת בגלל זה ואני לא יודעת איך להבהיר או להעלים אותם. אנא ממך תעזור לי.בתי כל יום מזכירה לי כמה זה מכוער ולא יפה. נא תזובתך המהירה.תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010בתיה, שלום.
לא קיימת שיטה שמאפשרת העלמת הנמשים לצמיתות. נסי, בבקשה, להפנות את שאלתך לד"ר שוחט ממנהלי הפורום. כמומחה בליירזים יכול להיות שיהיה לא מה לייעץ לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשחורים בעזרת מדבקותמנש12/07/2010
אני בן 15 והפנים שלי נקיות, רק האף מלא בשחורים בצורה מפחידה.
אני לא רוצה ללכת לקוסמטיקאית כי המצב לא דורש זה רק באף,
האם המדבקות להוצאת שחורים יהיו יעילות? האם יש סיכון? האם הם יעלימו את השחורים או לפחות ישפרו את המצב?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010שלום, אביתר.
המדבקות יכולות לעשות את העבודה, אין בהן סכנה. עד כמה זה יהיה יעיל במקרה שלך אין לדעת-תראה בעצמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה והורמוניםלידר12/07/2010
אז ככה השאלה שלי היא ששמעתי שבהרבה מקרים שהאקנה לא ממש חמור אז בנות יכולות להשתמש בגלולות ואני לא רוצה לקחת גלולות עם הרבה הורמונים ומעדיפה משהו קל עד כמה אפשר למצוא משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010די בקלות. פני לרופא עור ותקבלי המלצות מותאמות לעור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור וצלקת מתפריםאסנת12/07/2010
בני בן ה-4 סובל מאסטמה של העור באופן קל. יש לו מעט פצעים בעיקר באזור הפנים. בחודשים האחרונים הופיע לו פצע מתחת לשפתיים שהחריף לזיהום חיידקי. פצע זה טופל ע"י סינטומיצין ואכן השתפר, אולם כנראה בגלל שהילד מגרד את הפצע הוא מזדהם שוב ושוב, וכבר עבר מספר טיפולים ע"י המשחה האניטיבוטית. רופאת עור המליצה לנו על שימוש במשחת אלידל לאחר שהפצע מבריא מהזיהום החידקי על מנת להעלים את הפצע לחלוטין.
אולם לאחרונה הבן שלי נפל ופתח את השפה ועשו לו תפרים בצמוד לאזור של הפצע של האסטמה של העור. התפרים כבר הוסרו והתחלנו טיפול ע"י kelocote על מנת לקבל צלקת מזערית. כמובן שהפצע של האסטמה של העור חזר ושוב הזדהם ומטופל כעת שוב ע"י סינטומיצין.
שאלתי היא: האם ניתן למרוח אלידל על איזור הפצע לאחר שהוא מחלים מהזיהום על אף שקיימת שם צלקת מתפרים (בת פחות מחודש?) האם האלידל עלול להזיק לצלקת של התפרים?
מה לגבי הkelocote - מה השפעתו על האסטמה של העור?
איזו משחה עדיף למרוח? האם ניתן לטפל בשניהם במקביל -למשל בבוקר למרוח אחת ובערב את השניה?
תודה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לפטריותאורה לוי12/07/2010
שלום
רציתי לדעת אם הכדורים שנלקחים דרך הפה לפטרת ציפורניים יכולים לגרום נזק בלתי הפיך לכבד
תודה
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות פצעונים פתאומיתאבי12/07/2010
שלום לכם,
שמי אבי, בן 25.
ביומיים האחרונים, ללא שום סיבה נראית לעין, אני סובל מהתפרצות של פצעונים (חצ'קונים).
מאז התיכון לא סבלתי מבעיה כזו, במקרה הגרוע היה יוצא פצעון אחד פה ושם.
כעת, תוך יומיים, יצאו יותר מעשרה פצעונים גדולים ובולטים (עם הראש הלבן) בפנים ועל החזה.
יש סיבה לכך או דרך לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה
fadi05/09/2011ויש גם את הפתרון היחידי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010אבי, שלום.
טיפול טוב מתחיל מאבחנה מדוייקת, לכן מומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת ct ורואקוטןחן11/07/2010
שלום
האם יש סכנת קרינה מוגברת מ ct של הלסת בעת נטילת רואקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010חן, שלום
אין כל בעיה לבצע בדיקת CT בזמן הטיפול ברואקוטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומודונים בגיל צעירלהבית11/07/2010
לבתי בת ה66 וחצי הופיעו 2 קומודונים (שחורים) על האף והסנטר. האם זה יכול לרמז על התבגרות מינית מוקדמת? מלבד זאת אין לה כרגע כל סימן אחר, השאלה אם זהו סימו מבשר רעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עורשני11/07/2010
שלום, אני בת 28, אחרי הריון ראשון. אני משתמשת בריאקוטן פעמיים ביום. תמיד סבלתי מפצעים בפנים ובגב ובהריון- ההורמנים שלי ממש השתוללו והמצב היה נוראי. לאחר ההריון התחלתי טיפול בריאקוטן,. הפצעים כבר כמעט עברו לחלוטין למרות שאני רק לאחר חודשיים טיפול והבנתי מהרופא שלי שיש לפני לפחות עוד 4 חודשים. הבעיה היא שנשארו לי באזור הצוואר, הגב והכתפיים כתמים ממש מכוערים. ניסיתי פילינג אך זה ל ממש עוזר. ראיתי פרסומת של איזומד 4% להסרת הכתמים.. האם המשחה יעילה או כדאי לבקש מהרופא משהו אחד?
אני חייבת לציין שאני עובדת בעבודה פרונטלית בתפקיד בכיר ומראה העור היום מפריע לי מאד ומגביל אותי בלבוש שכן אני לובשת כל הזמן ארוך להסתיר את הכתמים ובחום יולי אוגוסט... ועל כן אני מעונייננת בטיפול אפקטיבי ומהיר ככל שאפשר.
אא עזרתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת כתמי עור
הלגה רקנטי13/07/2010הי שןשן,
אני מבינה את הצורך שלך בפתרון מיידי, אך טיפול העלמת כתמים דורש טיפול בכמה חזיתות וזאת לאחר אבחון ספציפי של מצבך. קיימים תכשירים מסוגים שונים, אך חבל להתייחס למצב שתיארת כמתאים ל"שטנץ" כזה או אחר, כיוון שהתאמת טיפול ספציפי לך תפיק תוצאות יוצאות מן הכלל! זאת ההתמחות שלי ב-22 השנים האחרונות.
שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא קיבלתי מענה ענייני
שני13/07/2010אפשר בבקשה לקבל תגובה מרופא להודעה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/07/2010אם להוציא את הקטע הפרסומי, ניתן לצטט את הפוסט של הגולשת שענתה לך. זה בדיוק המצב:
"אני מבינה את הצורך שלך בפתרון מיידי, אך טיפול העלמת כתמים דורש טיפול בכמה חזיתות וזאת לאחר אבחון ספציפי של מצבך. קיימים תכשירים מסוגים שונים, אך חבל להתייחס למצב שתיארת כמתאים ל"שטנץ" כזה או אחר, כיוון שהתאמת טיפול ספציפי לך תפיק תוצאות"
לסיכום, ההמלצה היא לעבור בדיקת רופא עור/פלסטיקאים ולבחור את הטיפול הנכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית תכשירים אחרים?
שרונה14/07/2010ברור שאין פתרון קסם אבל יש קרמים שאת יכולה לראות את ההשפעה שלהם תוך כמה שבועות ולא ארבעה חודשים. אני אחרי ההריון השתמשתי בקרם של קליניק Even better וראיתי שזה מתחיל לעזור תוך כמה שבועות ולא חודשים.
בכל מקרה תמיד כדאי לך לעשות סקר שוק.
שרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירויצפון10/07/2010
שלום
הבן שלי יש לו גאסטרוסטום שמסביבו דולף מיץ הקיבה, בהתיעצויות ובבדיקות רבות אצל כירורג ילדים וגאסטרו ילדים לא הצליחו לפתור הבעיה, בסוף הומלץ לנו על משחה שמונעת גירוי העור מסביב לגאסטרוסטום, עור אדום מגורה רגיש עקב החומציות של מיץ הקיבה
איזו משחה הכי טובה למנוע גרוי וגם עושה שכבה מעל העור כמגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010קשה לתת טיפול ללא בדיקה של העור המגורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויטב10/07/2010
השתמשתי בעבר ברטאויט 0.025 והיו אודם וקילופים.
עכשיו אני שמה על אזור אחר ואין כמעט קילוף ואודם (עברו שבועיים)
זה אומר שהעור התרגל וזה בסדר, או שזה פשוט הפסיק להשפיע וצריך מינון גדול יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאויט
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010לא מומלץ שיהיה קילוף ואודם מומלץ להמשיך להשתמש בריכוז הנוכחי ולאחר חודש חודשיים ניתן לעבור לריכוז גבוהה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי קמטים עם sculptraדשה10/07/2010
שלום,
רציתי לדעת האם בארץ עושים שימוש בחומר החדש sculptra שאומרים שהוא התחליף לבוטוקס
ללא תופעות לוואי ומחזיק הרבה יותר זמן.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקלפטרה
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010מדובר בחומר מילוי הגורם לסטימולציה של יצור קולגן ומיועד למילוי קמטים ושקעים בעור נמצא בשימוש בארץ כבר יותר מ10 שנים נקרא בארץ בעבר ניופיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי09/07/2010
שלום אני עשיתי עיבוי שפתיים בחומצה היאלרונית ולא ממש ראיתי תוצאה והרופא אמר לי שזה נספג לי כנראה (לאחר שבוע בערך )ושכרגע אין ניפוח אבל יהייה בעוד חודש חודשיים ( נשמע לי הזוי )..כי כשזה נספג הגוף בונה לו קולגן ויהייה אפקט ניפוח.
שאלתי היא :יכול להיות שחומר נספג ככ מהר ??
ושאלה שנייה :ייתכן שאפקט המילוי יופיע מאוחר יותר ? זה פשוט נראה כאילו לא עשיתי הזרקה..
הוספתי את האריזה של החומצה ההיאלרונית שתדע על איזו חומצה מדובר .. הבנתי שייש כמה סוגים..תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי שפתיים
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010במילוי בחומצה הילורונית התוצאה מידית לעיתים יש צורך בתיקון לאחר שבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת נמשיםמנש08/07/2010
שלום אני בן 15 ויש לי כמה נמשים על הפנים שמפריעים לי,
רציתי לשאול 2 שאלות
1. האם הנמשים האלה יחלפו בעתיד לבד? אם כן, איך ומתיי?
2. האם יש דרך פשוטה (למרוח משהו על הפנים או תכשיר מסוים) להוריד את הנמשים?
כי הם דיי בולטים וזה מפריע, ואני לא מנומש בכל הפנים אלא רק באף ובלחיים למעלה מתחת לעיניים וזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010ניתן להשתמש בקרם הבהרה לטשטוש הנמשים בדכ הם בולטים בקייץ ודוהים בחורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול במקום דאודורנטניר08/07/2010
שלום לכולם...
השאלה שלי אולי קצת מוזרה אבל אני רציני לגמרי,
האם שימוש באלכוהול (70%) במקום דאודורנט בבית השחי יכול להזיק לעור?
כבר שבועיים שאני עושה את זה והתוצאות מצויינות, שימוש יחיד מנטרל ריחות זיעה למשך 48 שעות.
השאלה היא האם זה יכול להזיק בטווח הארוך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט10/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)