מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן וגלולות למניעת הריוןמלכה נעים15/11/2009
האם ניתן לקחת גלולות למניעת הריון בו זמנית אם רואקוטן ?
האם בסיום טיפול ברואקוטן ניתן לקחת גלולות , ובאם לא , מדוע? ולכמה זמן אסור לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן וגלולות
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2009ניתן לקחת גלולות ורואקוטן יחדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם עיניים עם בוטוקסיעל14/11/2009
שלום,
יצא לי לראות באתר מחו"ל קרם עיניים שמכיל בוטוקס.
רציתי בבקשה לברר: הם הדבר נחשב כיעיל לקמטוטים קטים מתחת לעיניים או שבוטוקס יכול לעזור רק בהזרקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם בוטוקס
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2009בחלק מהמיקרים תהיה הטבה עם הקרם ואולם טיפול בהזרקות יעיל בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער והורמוניםע13/11/2009
סבלתי מועדף קורטיזול ועכשיו הרמה ירדה לנורמה. האם השיער שצמח יפסיק לצמוח מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2009התשובה חיובית ואולם התהליך יקח מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןיעל13/11/2009
יש לי אקנה בינונית ואני מתגייסת עוד חודשיים. הלכתי לשני רופאי עור: אחד מהם המליץ לי על רואקוטן והשני אמר שניתן להתחיל את הטיפול רק אחרי הגיוס מכיוון שאסור לקחת רואקוטן בצבא ובעת הגיוס ממלאים טופס בריאות בו חייבים להצהיר על דברים כאלה.
השאלה שלי היא איך זה שהרופא עור הראשון לא אמר לי שום דבר לגבי לקיחת רואקוטן? יכול להיות שהוא פשוט לא יודע מזה ואם אני נשארת מטופלת אצלו הוא גם לא ידווח? והאם ניתן ללכת לרופא עור השני (שבעייני יותר מקצועי וטוב) ולבקש ממנו שלא ידווח על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009לא מומלץ לקחת רןאקוטן מבלי לדווח לצבא יש צורך בבדיקות ומעקב רפואי במשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל זה אפשרי, לקחת בלי לדווח?
יעל13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009אפשרי אבל לא חוקי ולא אחראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לעשות?
יעל13/11/2009כי מאד חשוב לי שהעניין יסתדר עד הצבא.
ובנוסף יש לי הרבה צלקות, אתה חושב שפילינג יעזור? ואם כן איזה סוג פילינג מתאים לצלקות אקנה?
ושאלה אחרונה, ניתן לעשות פילינג גם כשיש אקנה, לפני שזה נרפא לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2009מומלץ לקבל המלצה לטיפול מרןפא אזרחי ולמסור אותה לצבא לגבי פילינג גם פילינג בלייזר וגם פילינג כימי יכול לשפר את הצלקות ואולם לא ניתן לבצע את הטיפול תחת טיפול ברואקוטן ובכלל מומלץ לטפל קודם בפצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אפילציהקרן13/11/2009
שלום. לאחר כמה טיפולי אפילציה סביב הפטמות הבנתי כי הטיפול גורם לי לסימנים- נקודות כהות שלא עוברות גם לאחר שהגלדים נושרים. הפסקתי את הטיפול והיום יותר מחודשיים אחרי הטיפול אין שיפור במצב. העור שלי ממש בהיר לכן זה בולט ומפריע. האם יש דרכים לטפל בכך ואם כן, מהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009ניתן להשתמש מקומית בקרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
קרן13/11/2009האם זה מצריך מרשם או שניתן לקנות בבית מרקחת? ותוך כמה זמן רואים שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם הבהרה
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2009יש צורך במרשם רופא והתהליך לוקח מס חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף עד כדי חתך בכפות ידים בן 13שרונה13/11/2009
בני בן 13 ויש לו קילוף בכפות הידים עד כדי חתך וגם אפטות בפה בתדירות מאוד גבוה
ממה זה נובע האמת שבקרנו אצל רופא עור וקבלנו סידרת בדיקות
אבל אני מודאגת וחסרת סבלונת ורוצה לדעת ממה זה נובע
בבקשה צורי עמי קשר
אמא של רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטטים לאחר אקנהבתאל12/11/2009
שלום, אני בת 22. בגיל 12 הופיעו לי פצעים של גיל ההתבגרות. הייתי נוגעת בפנים וכתוצאה מכך נותרו לי חטטים עמוקים. לאחר שהפצעים עברו עשיתי טיפולים אסטתים: 4 שיופים (רוז דה מר) +6 טיפולי רולר אצל קוסמטיקאית. למרות כל הטיפולים נשארו צלקות וזה לא עזר. אני אשמח לקבל תשובה מקצועית מה אפשר לעשות על מנת שהחטטים יעברו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חטטים
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009ניתן היום לעבור טיפוליים מקומיים בלייזרים מקלפים מסוג פיקסל ארביום או פיקסל co2 עם תוצאות טובות ושיפור ניכר של הצלקות בדכ מדובר בסידרה של טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נכון ברוקוטאן כנגד פנים מוכתמאורלי12/11/2009
שלום, שמי יוסי בן 20 חייל בשירות סדיר. עד לפני כחודש הייתי אמור להתחיל טיפול ברוקוטאן כנגד פצעים מוגלתיים (חצ'קונים). לאחר שהתחלתי קורס המחייב פעילות גופנית ברמה סבירה (ריצות, זחילות, מטווחים) בכול תנאי מזג האוויר הפצעים נעלמו אך נשארו לי מין כתמים (חלקם בצבע שחור) מתחת לעור. בשל כך החלטתי לדחות את הטיפול בתורפה ולצאת בחיפוש אחר דכי טיפול שונות.
האם במצב הנתון טיפול ברוקוטאן יכול לעזור לי? שמעתי שגם פילינג עמוק יכול לפתור את הבעיה, הייתכן? אילו אלטרנטיבות נוספות קיימות לפתרון הבעיה?
אשמח לקבל את עזרכתם.
תודה מראש.
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009ניתן לטפל מקומית בקרמים המבהירים את העור ולשלב פילינג .פילינג עמוק רלוונטי רק במיקרה של צלקות שקועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אקנהשרון11/11/2009
שלום,
רציתי לדעת האם אקנה שמופיעה במקומות שונים בפנים נובעת מסיבות שונות? כלומר, האם אקנה שמופיעה נגיד רק במצח נובעת מתזונה לקוייה? או האם אקנה שמופיעה רק בלחיים וחלקה פנימי נובע מלחצים ומתח?
האם אפשר לאבחן על פי מיקום האקנה ממה היא נגרמת? (תזונה, לחצים, הורמונים)?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר ושומהאנה11/11/2009
שלום ,
כמה זמן אחרי שימוש ברואקטן (20 מ"ג) אפשר להתחיל לעשות
הסרת שיער בלייזר ולהסיר שומה?
לגבי הסרת השומה, לאיזה רופא פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009בין שלושה לשישה חודשים לגבי שומה יש לגשת לרפא עור או כרורג פלסטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורןרונית11/11/2009
אילו טיפולים יכולים לעזור חוץ מהכדורים (שיכולים לפגוע בכבד) וחוץ מלייזר ?
והאם פטריה שיש בציפורן היא גם בעור כף הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור עודףבובית11/11/2009
שלום רב..
הבעיה שלי זה עור עודף בזרועות עקב השמנה והרזייה, האם יש דרך למיצוק העור העודף שאינה ניתוח פלסטי, משחה או טיפול כלשהו ??
תודה רב מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף עור
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009ניתן לטפל בטכנולוגיית RF למשל מכשיר האקסנט בסידרה של טיפולים שיגרמו למיצוק העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לבנים זעיריםיעל10/11/2009
שלום,
אני בת 29 עם עור מעורב.אין לי אקנה פעיל בכלל, רק לפני המחזור פעם באולי צומח פצע אחד, אבל יש לי במצח הרבה פצעונטים קטנים קטנים בצבע לבן כמו גרגירים בתוך העור.
רציתי בבקשה לבררף האם זה מיקרו ציסטות?
ואם כן, יש לזה טיפול?
ושאלה נוספת, אני בתהליך ירידה במשקל ונשאר לי לרדת 12 קילו כדי להיות באמת רזה.
האם כדאי להתחיל כבר מעכשיו טיפולים ב RF או שעדיף להמתין אחרי שאסיים לרדת את כל המשקל?
המטרה היא צמצום עודפי העור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009יתכן ומדובר במיליום לעיתים ניתן להוציא אותם מכנית אחד אחד עם מחט דקיקה
טיפול סיסטמי ברואקוטן יכול לעזור אסור להשתמש בגל לשיער או תכשיר שומני למצח ניתן למרוח רטין מקומית
במידה וכמות השומן אינה רבה ניתן לשלב את הטיפול עם המשך הדיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רט אויט עוזר בהעלמת כתמים אדומים?שרון10/11/2009
האם רט אויט עוזר בהעלמת כתמים אדומים שנוצרו מפצעי אקנה ולא נעלמו עדיין כמה חודשים אחרי.?
אחרי כמה זמן מתום טיפול ברואקוטן אפשר להשתמש בה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
שרון10/11/2009האם רט אויט יכולה לעזור לשחורים
כמובן שאין תחליף לקוסמטיקאית אבל האם זה יכול לעזור?
ומה עדיף קרם או ג'ל?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטאויט
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009יכול לעזור ועדיף קרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים/קימטוטים בפניםש10/11/2009
שלום,
1) האם רטין A ורטאויט זה אותו תכשיר (למטרת קמטים בפנים)?
2) לאישה בת 55 זה באמת מעלים קמטים ומונע חדשים ?
3) זה עושה טוב לפנים?
4) זה דבר מומלץ?
5) ואם באמת זה עוזר, אז כמה זמן אמורים להשתמש בקרם זמני או קבוע?
הערה: אני יודעת שצריך מרשם רופא, רק קודם רציתי לשאול שאלות אלו...
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין
ד''ר מיכאל שוחט10/11/2009המוצרים זהים יש צורך בשימוש יום יומי לאורך שנים בשילוב של קרם הגנה משמש אין העלמה של קמטים אלא האטה בתהליך הזדקנות העור לאורך שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמטים בפנים
ש10/11/2009שלום ד"ר, תודה על תשובתך
שאלה לקימטוטים בפנים לאישה בת 55 , הרטין A /רטאויט.
זה יותר יעיל מקרמים אנטי אייג'נג שמוכרים בפראמים?
מי יותר יעיל ועושה תעבודה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטאויט
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2009חלק מהקרמים מכילים רטינול שהוא נגזרת של רטין וחומצות נוספות כמו חומצה גליקולית לשיפור מראה העור כך שגם הם יעילים השימוש ברטין אפקטיבי ביותר ואולם מצריך זהירות יתר מחשיפה לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)