מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקדם הגנהמור15/09/2009
שלום רב,
האם בסדר לשים מקדם הגנה ועליו לשים קרם לחות (ללא מקדם הגנה) או שלהעדיף קרם לחות עם מקדם?
האם הקרם לחות ששמים אח"כ לא מפריע להגנה של האולטראסול?
ודבר נוסף- איזה מספר של מקדם הגנה יש לשים לתינוקות?
הם יכולים להשתמש באותו אחד שאנחנו משתמשים או שיש לרכוש את המיועד לתינוקות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009בוקר טוב.
לתינוקות קיימים תכשירים מיוחדים.
אם קיים צורך בקרם לחות, עדיף להשתמש בתכשיר משולב (קרם לחות+מקדם) מאשר לערבב בין תכשירים שונים.
לפנים מומלץ שימוש במקדם הגנה SPF 30 ומעלה החוסם גם את קרינת UVA
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי?מוניק15/09/2009
באילו נושאים הולכים לרופא עור ומתי לקוסמטיקאית? אשמח לדעת תשובה כללית לשאלה זו, ובנוסף-בנושא צלקות/כתמים-האם עליי לפנות לרופא עור או לקוסמטיקאית?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009מוניק, בוקר טוב.
הגבול החוקי בין פעילות הקוסמטיקאית לפעילות הרופא עובר בשכבה הגרנולרית של האפידרמיס- השכבה השטחית של העור. כל פעולה שדורשת חדירה דרך השכבה הזאת (הזרקות, פילינגים, הסרת נגעים וכ"ד) היא פעולה רפואית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית סבוריאה בעור הקרקפתאבי14/09/2009
שלום רב,
שמי אבי בן 24, הנני סובל מגירויים וגירודים באזור הקרקפת זמן רב מאוד
החלטתי ללכת לרופא העור והוא אמר שיש לי סבוריאה. לטיפול הוא נתן לי את
השמפו סבוסל ואמר שצריך להשתמש בו יום כן יום לא, ובזמן המקלחת לשטוף האזור
פעמיים. עדיין לא התחלתי להשתמש בסבוסל מכיוון שעלתה השאלה האם נכון להשתמש
בתכשיר זה כאשר כתוב במפורש בעלון המידע של התכשיר, שאסור להתשתמש בו יותר מפעמיים בשבוע. וזאת בניגוד לדעתו של הרופא שאמר שאני יכול להשתמש בו יום כן ויום לא , זאת אומרת יותר מפעמיים בשבוע. כמו כן, ברצוני לשאול האם יש תכשירים אחרים שאפשר להשתמש בהם אשר בהם אין את החומר סודיום סולפיד בריכוז גבוה אשר יכול לגרום לתופעות לוואי רבות. האם יש דרך אחרת לטיפול?
בתודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009אבי, שלום
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסה לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פסוריאזיס מחלה מדבקת?איה14/09/2009
אני מתנצלת מראש על הבורות... רציתי לדעת אם מחלת הפסוריאזיס מדבקת במגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס אינה מדבקת
שפרה15/09/2009למיטב ידיעתי, מחלת הפסוריאזיס היא מחלה גנטית, ואיננה מדבקת מאדם לאדם ע"י מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009התשובה היא חד משמעית- לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
גלי17/09/2009אני חולה בפסוריאזיס ומטופלת בדייבובט, כך שכרגע המצב שלי טוב. רציתי לדעת אם למרות המחלה אוכל לעבור טיפול של פילינג עמוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מזריקים נגד הזעת יתר?רבקה14/09/2009
שלום,
אני סובלת מהזעת יתר מזה כמה חודשים והתחלתי לברר על הזרקת בוטוקוס לאזור הבעייתי (בתי השחי). שבוע הבא יש לי פגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה, אבל לפני שאני בכלל מעיזה לעשות את התהליך הזה אני חייבת להבין מה בדיוק מזריקים? איזה חומר זה הבוטוקס?ממה הוא מורכב?יש לו אישזהי השפעה מזיקה לטווח הארוך?
אני ממש מקווה שאין תופעות לוואי להזרקות, מלבד הזעה מפצה שאני תוהה אם זה קורה בכל מקרה? או שרק לפעמים? אני בונה תקוותי על ההזרקה כי שום דבר אחר לא עוזר!!!!!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009בוקר טוב.
הזרקת בוטולינום (Botox,Dysport) כיום נחשב טיפול הבחירה בהזעת יתר בבתי שחי. הטיפול למעשה נטול תופעות לוואי ולא גורם להזעה מפצה. צריך להביא בחשבון שטיפול נותן תוצאה טובה, אך זמנית (6-8 חודשים).
רשימת הרופאים הישראלים המוסמכים לבצע את הטיפול ע"י החברה הבין לאומית להזעת יתר ניתן למצוא באתר של החברה:
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקאביאסא13/09/2009
שלום,
במשפחה של חברתי התגלה סקאביאס, אצל שניה אחיה ואחותה. (שאר המשפחה החלה לקבל טיפול מונע היום).
חברתי באה אליי לסופש וישנו ביחד, האם יש צורך שגם אני יקבל טיפול מונע? לא אצלי ולא אצלה התגלו סימנים של הסקאביאס אך היא מקבלת טיפול מונע מכיוון שלשאר המשפחה יש.
האם בגלל שישנו יחד יש צורך שגם אני יטופל? יש צורך במשחה במרשם? האם שאר המשפחה שלי צריכה טיפול?
יש לציין שהיא ואחותה (שנדבקה) ישנות באותו חדר.
תודה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/09/2009שלום רב,
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים הרלונטיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליניקדנה13/09/2009
שלום ד"ר..
אני כשלוש שנים לאחר טיפול בראקוטן והפצעים חוזרים וצצים כמעט כל יום. אקנה במצב קל..
קניתי את שיטת שלושת השלבים של קליניק anti blemish.
אני משתמשת במוצרים כשבוע ויש לי קצת החמרה בפצעים וגם מפריע לי שמרקם העור השתנה.. אני מתלבטת אם לתת לזה קצת זמן או להפסיק?הדיילת של קליניק בסופר פארם אמרה שתיתכן החמרה בהתחלה וכי רופאי עור ממליצים על קליניק כשלב אחד לפני ראקוטן, זה באמת יעיל? תוך כמה זמן אראה שיפור או שינוי כלשהו?
מצד שני קוסמטיקאית המליצה לי על קרם עם חומצה לקטית..מה עדיף?
ושאלה אחרונה- איזה תכשיר טוב לייבוש פצעים יש ברמה של ניאו מדרול, אני משתמשת בניאו מדרול כבר שנתיים ורוצה להחליף בגלל הסטרואידים.
בתודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/09/2009דנה, שלום.
לא ניתן לחוות דעת על טיפולים ותכשירים קוסמטיים- אין על מה להסתמך.
ההמלצה היא להתייעץ עם רופא העור שלך לגבי טיפולים רפואיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה קמחיתעינת ג13/09/2009
ד"ר שלום
לפני כחצי שנה הופיע על הבוהן שבכף רגלי שטף דם מסיבה שאינה ידועה לי (כנראה חבלה). שטף הדם כבר נעלם לאחר שהתארכה הציפורן ונגזרה. בקצה הציפורן ובצידה השמאלי נותר סימן שנראה לי כמו פטריה קמחית. אזור זה של הציפורן, לעומת הצד הימני, הוא קשה יותר והחלל שבין הציפורן לאצבע נפוח יותר במשהו לבן ומתפורר.
כיצד אוכל לטפל בזה ? האם יש צורך ללכת לרופא עור או שעלי להסתפק בטפטוף שמן כמו עץ התה באזור הציפורן ?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009בוקר טוב,
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד משחה להבהרהשרית13/09/2009
אני מחכה לתשובה הרבה זמן...
האם לאישה שרוצה להיכנס להריון(אני אישה נשואה ולא משתמשת בגלולות וכו' כיוון שאני רוצה להיכנס להריון) מותר להשתמש באיזומד -משחה להבהרת כתמים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009שרית, שלום.
לא מומלץ להשתמש באזומד בזמן ההריון, לכן אם נודע לך שאת הרה, תפסיקי את הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות!אושר11/09/2009
שלום רב ותודה על הפורום המעניין והנפלא!!!
אני בת 36 ואם לארבעה ילדים שהקטנה בת שנתיים וחצי.
שיערי אינו מלא במיוחד אך קראתי איזה מאמר שסיפר שלקיחת אבץ מסייעת לצמיחה של שיער.
האם זה נכון?
האם אין סכנה בלקיחת אבץ?
כי תמיד אומרים שלכל תוסף תזונתי יש את הצד החיובי והשלילי?
ואיזה אבץ מומלץ אני חברת קופ"ח מכבי או פשוט לרכוש בסופר פארם או ברשת עדן טבע מרקט?
והאם יש הבדלים בין כדורי האבץ בין היבואנים השונים?
תודה ויום נפלא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שהקפצתי זה פשוט מאוד חשוב לי!
אושר15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009אושר, בוקר טוב.
אבץ יכול להיות יעיל בנשירה גנטית בנשים, אך לא בסוגים באחרים של הנשירה. מטרתו לעקב את הנשירה ולא להצמיח שיער. בד"כ אבץ היא תרופת מרשם.
בברה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומהאנה11/09/2009
שלום,
יש לי שומה בולטת על השפה של איבר המין,
הייתי רוצה להסירה, האם זה מסוכן?
מפחיד אותי שהסרתה בצורה לא זהירה תגרום לאיזשהו נזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף,
אנה11/09/2009כמה זמן אחרי שימוש ברואקוטן
אוכל לעשות השרת שיער בלייזר או באינפרא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשןבה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/09/2009אנה, שלום.
אין סכנה בהסרת השומות, אך מכוון שעניין אינו בתחום של רפואת העור, מולץ לפנות לפורום פלסטיקה וכ"ד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנותדליה11/09/2009
האם קיים טיפול ל-idiopathic guttate hypomelanosis ? אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/09/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי רואקוטןשרון11/09/2009
סיימתי רואקוטן לפני שבועיים ויש לי כמה שאלות
איזה מקדם הגנה מומלץ לי - איזה רמה SPF? (לא לשיזוף כמובן אלא לחשיפה לשמש..)
תוך כמה זמן האדמומיות והרגישות של העור אמורה לעבור בערך?
והאם כתמים שנוצרו בעת לקיחת התרופה והשאירו כתם אדום אמורים עכשיו שסיימתי להתחיל להעלם. והאם אוכל להשתמש במשחה בקרוב לזרז אותם?
תודה על התשובות, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/09/2009שרון, בוקר טוב.
לפנים בקיץ מומלץ על מקדם עם SPF 30 ומעלה. כתמים אמורים להיעלם לבד תוך מספר חודשים.
ניתן להתייעץ עם רופא עור שלך לגבי טיפול מקומי תומך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4MPאור10/09/2009
שלום רציתי לדעת על שיטה החדשה 4MP להסרת שיער מה התופעות לוואי ?
והתחלתי טיפולים להסרת שיער כאשר הטיפול השלישי ספציפית{ בבית השחי} בRAD והמכון החליף מכשיר ל4MP האם מסוכן להחליף מכשיר באמצע סידרת טיפולים או שאין בעיה
כי העור שלי רגיש ואחרי טיפול יש לי מעיין נקודות אדומות כמו פריחה שיורדת בהדרגה אחרי יומיים כמו כן כאשר היד באה במגע עם מים שוב הנקודות מופיעות מה זה והאם כדאי להפסיק לצמיתות את הטיפול ? ובנוסףרציתי לדעת התחלתי לצרוך תרופות לנזלת אלרגית שמכילות בתוכם כמות מסויימת של סטרואידים האם כדאי להתחיל את הטיפול במכשיר 4MP או שבלי קשר רצוי להפסיק את הטיפול לאור צריכת טיפול הנ"ל
בתודה אור
ד''ר אלכסנדר אלטס13/09/2009אור, בוקר טוב.
לא ניתן לייעץ לך באופן וירטואלי. מומלץ לבקש פגישה עם רופא-יועץ של המכון, בו את מבצעת את הטיפולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה רולרשירלי09/09/2009
שלום,
רכשתי את הדרמה רולר לשימוש בייתי(אני בת 29) ואני משתמשת בו עם סרום איכותי והתוצאות מעולות!
הבנתי שהדרמה רולר(לפי מה שנכתב בפורום) גם טוב לשיפור סימני מתיחה.
האם מדובר ברולר הבייתי?
ושאלה נוספת: אחרי הטיפול אני שוטפת את המכשיר במים ומכניסה לקופסא.
האם צריך גם לחטא באלכוהול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/09/2009שירלי, שלום.
מחטים של רולר ביתי קצרות מדי לטיפול בפסי מתיחה, אבל אין בעיה לנסות. לפעמים יש הפתעות.
לגבי כללי החיטוי - תקבלי הדרכה ממוכר/יצרן.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמה רולר
אבי04/11/2010מה שמוכרים בארץ זה רק מחטים של 0.2 עד 0.3 מ"מ שרק משפרים קצת את החדירות של הקרם שאת מורחת (אגב, במה בדיוק את מטפלת בעור הפנים?) - לא ברור למה.
רק מאורך של 0.5 מ"מ ומעלה המחטים מגיעות לשכבת הדרמיס (השכבה שמתחת לשכבה החיצונית ביותר - האפידרמיס) ובאמת יכולות לגרום לגוף לייצר קולג'ן ואלסטין ולבנות את עצמו מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)