מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וטיליגודלית12/10/2009
שלום רב,
האם ישנו פיתרון לוטיליגו מפושט. בידיים בפנים...
האם לחב' סאן ריידר יש פיתרון? ואם כן באילו חומרים להשתמש?
תודה על תשובתכם.
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009דלית, בוקר טוב.
לצערי, עדיין אין פריצת דרך בטיפול בויטיליגו. לגבי סאן ריידר- נסי לפנות לנציגיהם.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף בעור הקרקפתדדי11/10/2009
שלום
לבתי בת 15 יש מידי פעם קילוף בעור הקרקפת.
כמו כן, הבחנתי שהעור במרפקים יבש.
האם יש קשר בין שני הדברים?
האם יש בדיקות דם לאבחון הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009דדי, שלום.
יש דרך לאבחן את מצבך. הצעד הראשון הוא בדיקת רופא עור.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההנטלי11/10/2009
הרסו לי את קווי ההבעה של הפנים יש את הקווים האלו מצידי השפם..הסירו לי שם שעווה ונתלש העור עכשיו העור לא אחיד ונראה שקויי ההבעה שלי התעקמו.. מה אני יכולה לעשות?.בבקשהה תעזרו לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009נטלי, בוקר טוב.
קודם כל צריך לאבחן ולהעריך את אופי ועומק של הנזק. רק לאחר מכן יהיה ניתן להמליץ על טיפול. לכן אין ברירה, אלא לפנות לרופא עור באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה עיקשתארז11/10/2009
שלום רב,
ברצוני לבקש המלצה על תרופה לטיפול בפטרייה בציפורן, ושלא תיהיה חזקה מדיי ובעלת תופעות לוואי קשות, אפילו שהן נדירות (למיסיל היא תרופה שאני מסרב להשתמש בה).
(האם אוכל לרכוש ללא מרשם?)
תודה רבה!
ארז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009בוקר טוב,
תשובתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. ניתן לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעררמי09/10/2009
שלום לכל הרופאים
ברצוני לשאול לגבי פרופסיה וההשפעה שלה על איזורים בקרקפת- האם זה נכון שהפרופסיה יעילה יותר באיזור הקודקוד יותר מאשר באיזור המפרצים וקו קדמי?
מדוע באתר "קרחת" של פרופסיה הכל מיוחס לקודקוד - ספירת שיער , שאלות למומחים , וכו?
מדוע בעלון של רופא של פרופסיה שאתם בודאי מכירים די טוב גם הכל מיוחס לקודקוד ("נעצרה הנשירה אצל 83 אחוז מהמטופלים עם התקרחות בקודקוד הראש"
מדוע ד"ר אלכס גינזבורג- שהוא רופא עור ומומחה לשיער ומשתיל שיער שנים רבות טוען שהפרופסיה משפיעה יותר על איזור הקודקוד מאשר קדמת הראש?
תודה רבה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009רמי, שלום.
לגבי נשירה- פרופציה פועלת בכל שטח הקרקפת. את הצמיחה מחודשת מזהים לרוב בקודקוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שמש - נקודות חן..חן08/10/2009
שלום רב,
שמי חן, בת 24.
כבר מגיל צעיר, היה עליי להיזהר מחשיפה לשמש, להתמרח תמיד, לחבוש כובע וכו'..
ועדיין - יש בגופי מספר לא מעט של נקודות חן, גם בפנים.
ב-12 השנים האחרונות אני אף נמצאת במעקבים על מנת לבדוק את נקודות החן (הסרתי 2).
בעיקר מפריעים לי כתמי השמש - הנמשים בפנים.לגבי נקודות החן בפנים, אני יודעת שאין מה לעשות ואין דרך להסירן כמובן ללא צלקות..שאלתי היא לגבי הנמשים וכתמי השמש..העור שלי בהיר..
על איזה טיפול הייתם ממליצים לי? קראתי על כל כך הרבה דברים..(חנקן נוזלי, פילינג, תכשירים..)
האם עליי להיפגש קודם כל עם רופא עור מסויים..? (אם כן, אני מניחה שעליי לפגוש רופא שמתחמה ספיציפית בתחום..) פשוט איני מכירה כל כך..
אשמח לעצה..
תודה רבה!!!
-חן-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009חן, שלום.
הטיפולים הם באמת רבים ומגוונים, לכן תצטרכי להפגש לרופא עור/פלסטיקאי. לא אוכל לתת לך עצה ספציפית, אך עדיף לפנות למומחה שעוסק גם בשיטות הנפוצות, אך גם בלייזרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפלג גוף תחתוןמור08/10/2009
שלום, אני בחורה בת 30 רווקה כאשר במשך שנים אני סובלת מפצעים באזור הישבן והיריכיים, תמיד זה היה עובר אחרי כמה שבועות. נכון לעכשיו כבר שנה זה לא עובר לי, לפי מה שהבנתי זה הורמונים , לקחתי חצי שנה דיאנה וזה לא עזר, הרופאת עור שלי לא מוכנה לתת לי שום דבר חוץ ממשחות חיצוניות! שזה עוזר לפצעים שיוצאים אבל איך אני גורמת לפצעים לא לצאת? חוץ מזה שיש לי מלא סימנים מפצעים קודמים וזה נראה נורא! מה לעשות? למי אני יכולה לפנות?
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009שלום רב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן בשנית?!יפית08/10/2009
שלום רב,
לפני כשנה סיימתי טיפול של רואקוטן שנטלתי במשך כחצי שנה (20 מ"ג)
אכן היו תוצאות מרהיבות,ף אך מזה כ 4 חודשים חזרו הפצעים אמנם בצורה קלה יחסית.
פניתי לרופא העור שלי בעיניין זה, והוא המליץ לי ליטול רואקוטן בפעם השנייה אך לטווח קצר יותר.
הבעיה היא שבעוד שלושה חודשים אני מתחתנת ואני מפחדת שתופעות הלוואי ישארו לי עד מועד החתונה . שאלתי היא האם יש מצב שתוך שלושה חודשים ואפילו פחות, הפצעים ייעלמו ואיתם תופעות הלוואי של רואקוטן? או פשוט לא לקחת סיכון ?
אשמח לתשובה בהקדם,
יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009יפית, שלום.
תופעות לואי של רואקוטן מאד שונות מאדם לאדם: מהיעדר מוחלט עד ההחמרה ניכרת. לא ניתן לנבות מראש איך תגיבי. אבל ניתן להסתמך על התסריט של הטיפול הקודם. לא אמורות להיות תופעות שונות ממה שחווית אז.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת אקנהאבי07/10/2009
שלום רב לך דוקטור ! ברצוני להזמין מחול מנורת אקנה המשתמש באור כחול ואור אדום.
ישנם כמה סוגים של מנורות כאלה. אחת החברות מהן אני מעונין לקנות פועלות באנגליה. כשהתקשרתי ורציתי לוודא קיום של אישור מצד גוף רפואי כלשהו כגן FDA הוסבר לי שאין, מכיוון שבדינה איושר כזה אינו נצרך עבור מוצר זה, גם גם בארה"ב.
האם תוכלי לייעץ לי בדבר בטיחות המוצר? ידוע לי כי תחומי התדרים בהן משדרת המנורה נועדות לחסל את האקנה וכן לזרז את ריפויי העור, וכן שאין מדובר בקרינה אלקטרומגנית. בנוסף אני מכיר הרבה אנשים שמתשמשים בחול במנורות האלה.
אין בידי כסף להגיע לטיפול באופן פרטי באחד ממכוני הפוטותרפיה בארץ, ולכן אודה לך אם תוכל לייעץ לי בדבר הטיפול הזה.
דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009אבי, שלום.
לא ניתן לתת המלצות והדרכה באופן וירטואלי. נסה לקבל הדרכת יצרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין ופרופיל צבאיטום07/10/2009
צהריים טובים,
אני מטופל כרגע במינוציקלין ואמשיך להיות מטופל, לפחות בחודשיים וחצי הבאים.
אני מתגייס לצבא בעוד כחודש.
האם שימוש שימוש במינוציקלין משפיע על הפרופיל?
האם אקבל פטור משמש (יש לי רגישות בזמן הטיפול)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009טום, שלום.
טיפול במינוציקלין לא מגביל אותך בזמן השירות ולא משפיע על הפרופיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריתמה מולטיפורמה תינוק בן שנה וחצירחלי07/10/2009
לבן שלי בן שנה וחצי החלו להופיע סימנים אדומים בפנים שנראו כמו עקיצות, כעבור מס' ימים הסימנים הופיעו גם בידיים וגם ברגליים ומעט בגב, אך מסימנים קטנים שנראים כמו עקיצות כל פצע גדל לגודל של מטבע , בבדיקת דם שערכו לו במיון היה אנזים בכבד ALK.PHOSPHATASE בשיעור של 1640 ,
כשבוע לפני ההופעה של הפצעים היה לו פצע הרפס ליד השפתיים,
ההבנה היא אריתמה מולטיפורמה , אך שני רופאים שבדקו אותו לא השתכנעו שזאת ההבחנה הנכונה אך הם שללו אינפטיגו
מה זה עוד יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009שלום , רחלי
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4MPאור06/10/2009
שלום ד"ר רציתי לשאול על מכשיר חדש להסרת שיער 4MP
אלו הפרטים עליו : אורך גל-650
עוצמה-13/14 ג'אול
יצרן-SHARPLIGHT מבית אמייקן לייזר ולשאלתי אני צורכת כדורי ברזל בשם FERROCAL ותרסיס לאף בשם אלגרו {תרסיס סטוראידי במינון נמוך }ככמו כןמשאף נגד אסטמה בשם סימביקורט טורבוהלר האם יש סכנה או בכלל לא רצוי להמשיך את הטיפול במכשיר החדש 4MP בפרט בגלל התרסיס הסטרואידי אגב אני בטיפול 5 ועד עכשיו טופלתי SHR האם זה לא מסוכן לעבור באמצע טיפול ממכשיר אחד לשני
בתודה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפניםרקפת05/10/2009
אני בת 32 ולאחרונה יש לי דיי הרבה פצעים על הפנים. תכשירים קוסמטים לא עוזרים לי (מי פנים, חלב פנים וכד') אז רציתי לדעת מה אני יכולה לקחת על מנת לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפצעים
נועה06/10/2009היי רקפת, אני לא רופאה אבל דווקא בפורום הזה ראיתי שבעבר המליצו לבנות שאמרו שיש להן פצעים על הפנים (אקנה קל) לקחת גלולות נגד הריון כי זה עוזר לטפל הפצעים. אם אני זוכרת נכון דיברו על גלולות פמינט ודיאנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלה דחופההייהיי03/10/2009
לפני כמה ימים קיבלתי מהציפורן החדה של חברה שלי שריטה קטנה ליד העין, ירד לי קצת דם אחר כך נישאר לי סימן.
ואני לא יודעת מה לעשות.
שמתי כמה פעמים את המשחה הזאת אקנה. וזה לא ממש שיפר. איזה עוד משחות אני יכולה לשים? בבקשה תייעצי לי.
וגם אתמול שמתי את המשפחה אקנה ליד העין כמה שעות אולי 6 שעות ואחר כך שישבנתי בלילה שמתי שוב.
ושקמתי בבוקר נהיה לי יותר גרוע וגם נהיה לי צבע אדום בסימן (צלקת).
מה את מייעצת לי בבקשה?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי..........!?
הייהיי04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידה , ונימים ברגלייםאורטל02/10/2009
שלום רב ,
הנני אורטל בחורה בת 23 , יש לי בעייה לחשוף את רגליי בגלל שיש לי כתם לידה בינוני והצטברות נימים ברגליים.
בנוגע לכתם לידה:
נולדתי עם כתם לידה בינוני ברגל השמאלית בצבע אדמדם , ברצוני לדעת האם ניתן להסירו ע"י לייזר האם זה אמין ויש תוצאות ?
למי אני אמורה לפנות?
מה העלות בערך?
לצורך העניין - ואני מבוטחת בכללית פלטניום אוליי זה אפשרי לעשות זאת ולקבל הנחה דרך הקופה
בנוגע לנימים:
ברגליים יש לי הצטברות של נימים וזה נורא מפריע לי לאסטטיקה של הרגל אני לא חושפת את רגליי
האם ניתן לטפל בזה מבלי לעבור ניתוח?
אם כן איפה? ומה העלות פחות או יותר?
בתודה מראש ,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/10/2009אורטל, שלום.
לגבי כתם לידה מומלץ לפנות לכירורג פלסטי. לגבי הנימים הכתובת הישירה - זה כירורג כלי דם, אך אם המוגבלת ולא עמוקה במיוחד- ניתן למצוא פתרון גם במרפאות אסתטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
אורטל18/10/2009שלום ,
האם המרפאות האסטטיות אמינות ... הטיפולים בלייזר מוצלחים?
הלכתי למרפאה פרטית ומוכרת על מנת לקבל ייעוץ בטיפול לייזר והזרקות .. זה לא פוגע בכלי הדם? האם ייתכן ויגרם לי נזק בלתי הפיך שאוליי עדיף להישאר עם הנימים כפי שהם?
בתודה מראש.
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)