מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת עפעפיםמיכל23/10/2009
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם עיצוב גבות מידי חודש אצל קוסמטיקאית שמבצעת את העיצוב עם שעווה עלול לטווח הארוך לתרום לצניחת עפעפים?
ובנוסף, יש לי בגב הרבה סימנים אדומים מאקנה שהיתה לי בגיל ההתבגרות וזה לא עובר.
האם ניתן לעשות בגב פילינג בינוני שממש יקלף את העור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים
ד''ר צחי שלקוביץ25/10/2009מיכל שלום
אין קשר בין טיפול זה לבין צניחת עפעפיים.
אין כל דרך לענות על חלקה השני של שאלתך בלי לראות במה מדוב.ר
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער/דלילותמלי23/10/2009
שלום,, אני בת25, עשיתי בדיקות דם עקב נשירת שיער דלילות גנטית (רופא עור אמר לי בעבר שזה גנטי). עד גיל 17 היה לי שיער מלא, רק לא אורך. ומאז רק מתרוקן.
יש לי דלילות באיזור המפרצים , חלק עליון קדמי, לא הולכת עם שיער פזור כי כל השיער ניראה ריק. לקחתי כדורים שמוכרים לנשירת שיער, מינוקסי 3 שנים, כלום לא עזר.
אודה לך אם תגיד לי רואים בעייה בבדיקות דם.
נתרן ערכי נורמה: 135-145 תוצאה: 140
ויטמין b12 נורמה: 180-700 תוצאה: 571
אשלגן 3.5-5.1 תוצאה: 4.0
שיינן 17-43 תוצאה: 20
ברזל 37-145 תוצאה: 90
קראטינין 0.5-0.9 תוצאה: 0.61
פריטין 10-120 ת"ה : 15
חומצת שתן 2.6-6.0 ת"ה: 3.9
כולסטרול ת"א: 240
HDL כולסטרול 35-80 ת"ה: 69
LDL כולסטרול 30-160 ת"ה: 155
סידן 8-10.5 ת"ה: 8.8
זרחן 2.5-5.0 ת"ה: 3.7
סוכר 70-100 ת"ה: 87
NON-HDLֹCHOKESTEROL תוצאה: 171
טסיות 150-450 ת"ה: 225
לימפה 1.5-4.8 ת"ה: 2.0
טריגליצרידים 30-220 ת"ה: 83
אסטרדיול (E-2) תוצאה: 936
פרוגסטרון תוצאה: 49.9
LH תוצאה: 9.8
FSH תוצאה: 4.1
פרולקטין 59.-619. תוצאה: 420
תוצאה: 2 נורמה: 0-3 TESTOSTERONE-TOTAL
TSH תוצאה: 2.81 נורמה: 3-4.2
תוצאה: 2 נורמה: 0.0-6 FREE ANDROGEN INDEX
לפי בדיקות אלו, יש משהו שמראה סיבה לבעייה?
ואם הכל תקין, איך אני מבררת , פוטרת את הבעייה שלי?
אם זה גנטי יש פיתרון?
מה שלא יהיה מודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר צחי שלקוביץ25/10/2009מלי שלום
בדיקות הדם נראות תקינות . לא אוכל להגיד לכך מעבר לכך ללא בדיקה והתרשמות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומיםגדי23/10/2009
שלום.
בזמן האחרון יש לי סימנים אדומים בגב וגם בידיים למעלה.
אמרו לי שזה בגלל מתיחות של העור, בגלל שהשמנתי והרבה.
האם יש איזה תרופה כדי להוריד את הנקודות האדומות האלה?
האם אני יוריד במשקל הנקודות האדומות יעלמו ?
ולמה בכלל הדבר הזה הופיע ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים
ד''ר צחי שלקוביץ25/10/2009גדי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אתה מתאר קרוב לוודאי תופעה הנקראת בשפה המקצועית סטריות . קיים לכך טיפול אך יש צורך להבדק אצל רופא עור לאשר את האבחנה טרם לכן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גדי25/10/2009שלום.
נבדקתי אצל הרופא עור אבל היא לא עזרה לי בכלום.
היא רק אמרה לי שהנקודות האדומות יעלמו במשך הזמן, עבר כבר כמעט חודש ועדין לא עברו ..
וכל יום כמעט אני רואה שיש עוד ועוד ..
והיא אמרה לי גם שאם זה יעלם אז עדין ישארו צלקות.
רציתי לדעת אם יש איזה תרופה שתוריד את האודמיות ..
חיפשתי את מה שאמרת סטריות וזה מה שיש לי, סימני מתיחה.
יכול להיות שעקב זאת שהעלתי הרבה במשקל אז זה קרה ..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההנטלי22/10/2009
יש לי נקודת חן על היד מעט בולטת הבחנתי שהיא שינתה את הצבע שלה מחום כהה כימעט שחור לחום בהיר מאוד יש לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר צחי שלקוביץ25/10/2009נטלי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהיערה22/10/2009
שלום,
רציתי לדעת איזה סבון מומלץ לטיפול בסבוריאה בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
ד''ר צחי שלקוביץ25/10/2009יערה שלום
אין סבונים מיוחדים המיועדים לטיפול בסבוריאה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אסתטי לציפורן חודרנית שנעקרהבר21/10/2009
שלום,
לפני המון שנים עקרו לי ציפורן חודרנית בבוהן בשיטה מאוד מיושנת לפיה חותכים את שני הצדדים של הציפורן כולל השורש ומשאירים את החלק האמצעי שלה. היום זה נראה נורא- יש לי חתיכה קטנה של ציפורן שכמעט ולא גדלה ואני נאלצת להסתובב עם פלסטרים כל הקיץ.
האם ידוע לכם על טיפול אסתטי של הדבקה או השתלה של ציפורן שתיראה אמיתית??
אודה לכם מאוד אם תשיבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009ניתן לבצע הדבקה של ציפורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על הציפרנייםסופי21/10/2009
שמתי לב לכתמים מוזרים על הציפרנים, המופיעים בשתי הבהונות באותם מקומות בדיוק. כבר סבלתי בעבר מפטריה בציפורן, אבל מעולם לא ראיתי פטריה שצצה באותו מקום על שתי הציפרניים.
מקווה שהתמונה תעזור בפיענוח התעלומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009מדובר בפיטריה עלייך לפנות לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלו נבוסגילי21/10/2009
שלום,
יש לי כמה כתמי הלו-נבוס על החזה בקוטר של 3-4 ס"מ, ואני יודע שאין מה לעשות בנידון.
לאחרונה קראתי ברשת, שחולי ויטיליגו שיש להם נגעים לא גדולים עשו קעקועים בצבע העור על מנת לטשטש את הנגעים.
השאלה היא, איפה אני יכול לברר האם אפשרי לעשות את זה גם במקרה שלי ואיפה עושים את זה?
תודה גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלו נבוס
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009לא מומלץ לקעקע את האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפוי נגד ההלו נבוס
סוזן12/04/2015בעקבות כתם שהופיע על פניי אחרי פצעון אובחנתי כי מדובר בהלו נבוס האם ישנה תרופה שמעלימה כתם זה?הדבר דחוף כיוון שזה הופיע על הלחי.וברצוני לדעת ממה זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה רולריעל21/10/2009
שלום,
אני בת 29 ונמצאת בתהליך של ירידה במשקל.
יש לי לרדת כ- 20 קילו על מנת להיות רזה.
רציתי בבקשה לברר: יש לי דרמה רולר בייתי שאני משתמת בו לפנים.
האם שימוש בדרמה רולר הביתי באזור הבטן יכול מעט להפחית בסופו של דבר את עודפי
העור שיווצרו אחרי הירידה במשקל בבטן ולגרום לעור להיות יותר מתוח?
ושאלה נוספת: האם מוכר לכם מכיר הגלווניק ספא שאמור להחליק קמטים ולממצק את העור, ואם כן, האם הוא באמת יעיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמרולר
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009הטיפול יוכל לשפר את מראה העור ואולם לא להעלים את העודפים טיפול בrf יכוללגרום לשיפור ומיצוק של העור ואולם באם מדובר בעודף ניכר של עור הטיפול המועדף הוא כרורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבלולי עור - עור פראעופר20/10/2009
שלום,
יש לי מספר תבלולי עור על הצוואר ומתחת לבית השחי.
מה הדרכים להסרה?
האם בלייזר מתבצעת הרדמה מלאה? או הרדמה בכלל? נשארות צלקות?
אצל איזה רופא מומלץ לבצע את הטיפול?
שמעתי שיש משחות לטיפול - מוכח? ומי מבצע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבלולי עור
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009ניתן להסיר בהרדמה מקומית או ללא הרדמה עיי חנקן נוזלי מחט חשמלית לייזר או חיתוך בדכ מתבצע עיי רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי מינוציקליןליטל20/10/2009
בעקבות הסרת שיער בשעווה בפנים, פני התמלאו בפצעים למשך חודשיים ולא החלימו
לפני שבוע הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מינוציקלין לקחת פעם ביום, כ-100 מ''ג, למשך חודשיים
אני לוקחת את הכדור הנ''ל כבר שבוע, ויש לי כאבי ראש נוראים עם חולשה ועייפות מתמדת...
רציתי לשאול אם זה טבעי לפעול מהתופעות האלה או שכדי להפסיק לקחת את הכדור?
עוד שאלה,
אני יודעת שאסור להיחשף לשמש בזמן הטיפול
אבל אני עושה אינפרא אדום[הסרת שיער באינפרא[ בגוף,ורציתי לשאול האם זה מסוכן ואני צריכה להפסיק עם זה?
תודה רבה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוצין
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009אסור להמשיך טיפול להסרת שיער בקרן אור או לייזר בעת טיפול במינוצין במידה וכאבי הראש לא חולפים יש להפסיק את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דוקסילין 100עידן20/10/2009
שלום לכם,
אני גבר בן 26 עם עור שמנוני, כילד סבלתי מאקנה לא חמורה במיוחד ולכן מעולם לא טרחתי ללכת לרופא עור לקבלת טיפול מעבר למשחות מריחה כדוגמת "אוקסי". העור שלי עדיין שמנוני, הגב תמיד מלוכלך מ"שחורים" ומדי פעם יוצאים לי פצעים בגב/פנים.
ביום חמישי האחרון עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים מסוג PRK. הרופא נתן לי כדורי דוקסילין כשבועיים לפני הניתוח, כדור אחד ביום עד ליום הניתוח.
למחרת הניתוח באתי לביקורת והרופא נתן לי עוד שמונה כדורים, אמרתי לו שהכדורים האלה עושים לי טוב גם לעור אז הוא אמר שזה ממילא טוב לעין אז הוא ירשום לי עוד חודש.
מאז שאני לוקח את כדורי הדוקסילין העור שלי חלק, לא שמנוני ולא יצא לי אף לא פצע אחד.
יש לי כמה שאלות:
1. קודם כל האם זה בסדר לקחת כדורי דוקסילין תקופה כל כך ממושכת (אם אקח עוד חודש זה יצא כמעט חודשיים)
2. האם לאחר הטיפול בדוקסילין העור שלי יחזור למצב השמנוני הרגיל או שהמצב ישתפר?
3. האם רופא עור היה ממליץ לי בכלל לקחת כדורי דוקסילין אם לא הייתי עובר את הניתוח להסרת משקפיים?
4. האם יש לי מגבלות כלשהן בזמן נטילת הכדורים ולאחר התקופה? אני יודע רק שלא מומלץ להחשף לשמש
.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלילך20/10/2009
בתור טיפול לבעיית עור הפנים שלי (אקנה) הרופא הציע לי לקחת גלולות (פמינט) הוא אומר שזה טיפול מוכר לבעיה הזו.
האם זה נכון?? עד כמה יעיל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
נאווה21/10/2009בטח, גלולות יכולות לעזור לנקות את עור הפנים , הרבה בנות משתמשות בגלולות לבעיה הזאת, זה מוכר ונחשב ליעיל, הגלולות שהוא נתן לך גם נחשבות לבעלות קצת הורמונים ככה שגם לא אמורות להיות תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר מינוך הורמונים נמוך?
הדר21/10/2009מה זה אומר מינוך הורמונים נמוך? זה יכול להסדיר גם את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון נמוך
נאווה22/10/2009זה אומר שבגלולות יש קצת הורמונים במקום הגלולות הישנות של פעם כמו דיאנה שבהן יש הרבה הורמונים והן גורמות לתופעות לוואי.
ולגבי השאלה השניה, כן הן יכולות גם לעזור להסדיר את המחזור, אחת השיטות היותר נפוצות להסדיר אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליזר 1540נטלי19/10/2009
יש לי קצת פצעי בגרות ויש לי צלקות על הפנים..אני בת 18 עורי לבן .רציתי לשאול האם ליזר 1540 יפתור לי תבעיות? נטלתי ראקוטן לפני 9 חודשים ..לכחודש וחצי..והפסקתי על דעת עצמי..האם אני יכולה בכלל לעשות תטיפול הזה.?או שיש טיפול טוב יותר בעבורי לצלקות והפצעים?ומה הסיכונים..ואיפה אני יכולה למצוא רופא מיומן שעוסק בזה?יש בכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1540
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009טיפול ב1540 יכול לעזור בהשטחת הצלקות ניתן להשיג שיפור רב יותר עיי לייזרים מקלפים כמו ארביום או CO2 בדכ יש להמתין שנה לאחר סיום טיפול ברואקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים אדומות ויבשות נראה כמו אקזמהשירה19/10/2009
אני כל הזמן שוטפת ידיים עם סבון יש לי תינוקת בבית ומזה תקופה אני מסבנת הרבה פעמים ביום ידיים וזה כולל גם פלמוליב לכלים,הידיים שלי אדומות עם חתכים קטנים זה יכול להיגרם משטיפת ידיים מרובה עם סבון ללא לחות יש לציין שזה שורף מאוד וזה נראה כאילו אקזמה לא בטוחה האם זה יכול מדבק זה יכול לעבור לקטנטונת השתמשתי אתמול בלילה בנטרוזינה ויש לציין שיש שיפור קל יש משחה יותר ממולצת אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט22/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)