מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליקולטיס- דלקת בשורש השערהמיכאלה09/04/2008
שלום רב,
רציתי לשאול את דעתך בנושא הסרת שיער בלייזר
מאחר ואני סובלת מדלקת חמורה ביותר כאשר אני מורטת שיער מהשורש.
במכונים השונים להסרת השיער אמרו לי להתייעץ בנושא עם רופא עור.
שאלה נוספת: האם מחקר הסרת שיער בלייזר קיים מספיק זמן כדי לשלול באופן חד משמעי סיכוי לחלות בסרטן לטווח הרחוק????
תודה מראש על התשובות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקולטיס-דלקת בשורש השערה
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008תות שלום
א.אין מניעה לבצע לייזר במצב זה.
ב. קיימים מספיק מחקרים ארוכי טווח להוכיח את בטיחות הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך תפוגהמיכאל09/04/2008
ד"ר שלום רב,
רכשתי לפני כחצי שנה קרם רטאויט והשתמשתי בו מעט.(אך איבדתי את אריזתו ואינני יודע מה תאריך תפוגתו)
אך רציתי לדעת אם לדעתך ניתן להשתמש בקרם שוב כיום ? כעבור חצי שנה מהפתיחה הראשונה?
האם יש סיכון כלשהו בכך שאינני יודע תאריך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך תפוגה
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008מיכאל שלום
התאריך מוטבע גם על החלק המתחתי של הקצה האחורי של השפופרת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינ געינת08/04/2008
רציתי לדעת האם פילינג מכל סוג שהוא יכול לעזור לכוויה ישנה בת שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008עינת שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר , מנסיוני עם מטופלים הטיפולים הללו בדרך כלל אינם עוזרים במקרה הנוכחי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה מדרגה -2סמדר08/04/2008
שלום רב
יש לי כוויה ביד מדרגה 2 הצלקת בגודל בערך 10 סנטימטר די גדולה
וזה נראה כמו כתם פיגמנטציה בצבע לבן והעור קצת בשרני וטיפה בולט מעל פני שאר העור
בקיצור זה נראה מכוער ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי לשפר את זה
הייתי אצל שני רופאים פלסטיקאי ורופא עור אחד הרופאים המליץ לי או לשזף את הצלקת
(הכוויה קרתה לי לפני שנה ושלושה חודשים) או לעשות טיפול שנקרא -puva
הוא הסביר שזה טיפול בקרני לייזר וזה אמור לשנות את המלנין בעור או משהו כזה
והרופא השני המליץ לי לא לשזף את היד בשמש ולא לבצע את הטיפול שנקרא-puva
מחשש שהטיפול יכול לבצע פעולה הפוכה והצלקת תוכל להשתנות לרעה
רציתי לדעת את חוות דעתך בנושא זה ומה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את הצלקת
אני פשוט בדיכאון מזה
בצודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה מדרגה
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008סמדר שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לפניםלילי07/04/2008
האם אתם ממליצים על התעמלות כזו?
אם כן:
האם צריך להתאים את ההתעמלות באופן אינדיבידואלי?
האם פעולות לא נכונות יכולות להזיק?
היכן ניתן ללמוד זאת?
בברכה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות לפנים
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008לילי שלום
אינני מכיר מקורות מידע רפואיים לגבי הטיפול הנ"ל ולכן לצערי לא אוכל לעזור לך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלוםדב07/04/2008
אני בן 18
היום הייתי אצל רופא עור בגלל פצעים בפנים והוא נתן לי מרשם לכדורים שנקראים מינוציקלין
השאלה שלי כמה זמן לוקח לכדורים עד שהם מתחילים "לעבוד" ורואים תוצאות
אין לי כל כך הרבה פצעים אבל בדרך כלל שאני עצבני אז זה יוצא לי.. אחרי שאני יקח את הכדורים זה אמור להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008דב שלום
השפעה מיטבית של מינוציקלין מתקבלת לאחר שימוש של חודשיים עד שלושה של נטילת הכדור. יחד עם זאת יש לציין כי מרגע הפסקת הטיפול המצב בדרך כלל חוזר לאחר תקופה לקדמותו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר להמנגיומותניצן06/04/2008
בני בן שנתיים ומאז לידתו יש לו המנגיומות בצדי האף ועל המצח.
לאחרונה נאמר לנו כי מכיוון שההמנגיומות לא נספגו עד עתה, כדאי מאוד לבצע טיפול ב-DPL כדי להעלימן.
שאלתי היא, האם יש סיכון בטיפול מסוג זה שנעשה באיזור הפנים?
בנוסף, האם מקובל לבצע טיפול אסטתי בגיל כה צעיר, או שעדיף להמתין מעט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לייזר להמנגיומות
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008שלום רב
הטיפול אמור להיות יעיל והגיל אינו מהווה מגבלת זמן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר צחיsalam06/04/2008
אבל לדעתך מה הטיפול היעיל בטיפול באסתמה עורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה עורית
ד''ר צחי שלקוביץ27/04/2008שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הטיפול בתופעה - המכונה בשפה המקצועית אטופיק דרמטיטיס- מתבסס בעיקר על שימון טוב של העור בתדירות גבוהה על מנת למנוע את היובש, וזאת על בסיס יומיומי. וכן תוספת תכשירים רפואיים שונים במצבים חריפים שונים לפי הצורך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה של העורSALAM05/04/2008
אני סובלת מאסתמה של העור כבר שנים שזה מתבטא בגירוד מתמשך במקומות מסויימים בגוף , טופלתי אצל הרבה רופאים אך לא הרגשתי שהטיפול אכן עזר , בתקופה האחרונה השתמשתי במשחת אלוקום כך שגם היא לא ממש עזרה , אני מאוד מוטרדת שהמצב יחמיר עוד יותר , לכן רציתי להתייעץ עם הוות שלכם לגבי מה אני יכולה לעשות לאן לפנות וכו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של העור
ד''ר צחי שלקוביץ06/04/2008שלום רב
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה ליד שפתי הנרתיקחגית05/04/2008
היי
לפני חודשיים שמתי לב שיש לי שומה (לא בטוחה ששומה בעצם, מין חתיכת בשר קטנטנה)
בדיוק בחיבור העליון של שפתי הנרתיק החיצוניות
זה לא כואב, לא מגרד ונראה כמו פצעון קטן רק לא אדמומי פשוט חתיכה של בשר קטנהב של העור
הבעיה שהמיקום מפריע לי מבחינה אסתטית בלבד אפילו מביך
אני שוקלת ללכת להוציא אותה השאלה האם רופא עור בכלל מטפל בזה במקום הזה או אולי לפנות לרופא נשים?
והאשלה השניה שלי האם מישהו יסכים להסירה שכן היא באמת קטנה אך מציקה ואם כן אז כיצד מסירים שומה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד''ר צחי שלקוביץ06/04/2008חגית שלום
אין כל דרך לענות על שאלותיך בלי לראות במה מדובר והייתי מתחיל אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בג'ל רוזקסרינת03/04/2008
רציתי לדעת בבקשה במה עוזר הג'ל "רוזקס" ? במה הוא מטפל?
אני בת 21, השתמשתי ברואקוטן לפני שנתיים ועכשיו צצים לי פצעים בפנים..
יש לציין כי עשיתי דיאטה ובה השלתי 15 ק"ג, המחזור שלי בחצי שנה האחרונה לא סדיר (אני מניחה שזה בגלל השוק שהגוף עבר..)
אני חוששת לפנים וכמובן לגוף..
איך תוכל לעזור לי? באיזה משחה, קרם, תרחיץ לפנים אתה ממליץ להשתמש??
ידוע לי כי עליי לפנות במקביל ולהיוועץ עם רופא נשים אך כעזרה ראשונה מה עליי ליטול ע"מ להרגיע ולייבש את הפצעים (הוער שלי שומני!)???
אודה לתשובתך..
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל רוזקס
ד''ר צחי שלקוביץ06/04/2008רינת שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמורידסיגל03/04/2008
שלום!
האם מותר להיחשף לשמש בשימוש הקרם קלמוריד-clmurid.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמוריד
ד''ר צחי שלקוביץ06/04/2008אורנה שלום
אין קשר בין קלמוריד לבין חשיפה לשמש.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלמוריד
סיגל07/04/2008הקרם מכיל חומצה לקטית- חומצה אלפה הידרוקסית מכאן השאלה לגבי חשיפה לשמש.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענה לירחלללללל03/04/2008
שלום!
אני בת 15
ורציתי לדעת האם בניית ציפורניים לא יכולה ליגרום לציפורן חודרנית?
והאם אחרי שאנ מורידה את הציפורניים אז כמה זמן אחרי זה הציפורן ניהיית אותה הציפורן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענה לי
ד''ר צחי שלקוביץ06/04/2008רחל שלום
בניית ציפורניים אינה גורמת בדרך כלל לציפורניים חודרניות. מה שכן עלול להתעורר הוא הופעת זיהום פטרייתי. מספר חודשים לאחר הסרת הבנייה הציפורניים חוזרות למצבם המקורי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה ישנים ניתנים לטיפול?טל03/04/2008
שלום רב ד"ר
האם לסימני מתיחה לא חדשים (אלא כאלו שקיימים זה מספר שנים) יש קרמים רפואיים בלבד (לא לייזר או קרמים קוסמטיים) אלא קרם רפואי שעשוי לטשטש באופן משמעותי? או יותר טוב מזה- להעלימם? ואם כן, מה שם המשחה\קרם?
תודה רבה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה ישנים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008מיכל, שלום.
לא קיים טיפול אידאלי לסימני מתיחה, במיוחד ישנים. להערכתי המבטיח ביותר הוא מזותרפיה עם חומרים מיוחדים להתוויה זאת (שלא ניתן להשיגם בארץ), אך גם כאן ההצלחה לא מובטחת.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר-ובהמשך לתשובתך
טל04/04/2008הבנתי שקיים גם קרם טרטינואין? ועוד קרם- רטאויט ? מה לגביהם?
האם הם יכולים לעזור אפילו קצת בסימני מתיחה ישנים? או שאין טעם אפילו בלנסות?
ושאלה נוספת ברשותך-אנא התייחסותך- מה לגבי קרמים קוסמטיים? קניתי את קרם אקרו 1234 אם שמעת עליו- ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית!! הסרת נמשים מזרועות הידייםו02/04/2008
שלום, ביקרתי אצל רופא כירוגיה פלסטית על מנת להתייעץ איתו על הסרת נמשיםמזרועות הידיים,
הרואפ אמר שאין מה לעשות ,
בכל זאת אני מעוניינת להבהירם כמה שיותרמה הטיפול המומלץ?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נמשים מזרועות הידיים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008בוקר טוב.
הטיפול המועדף הוא בלייזר או בטיפוי אור אחרים (IPL,ELOS וכ"ד)
לפנות לרופאים/מכונים בהתאם.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)