מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר טיפול ראשון ואחרוןלייזר בפנים02/04/2008
שלום רב
אני עברתי טיפול אחד של הסרת שיער בלייזר באזור הפנים - שפם, סנטר, פאות (בלונדיניות) ונקודה בלחי. לפני הטיפול מילאתי שאלון שניתן לי במכון בו הצהרתי שאני נוטלת פרפנאן.
לאחר הטיפול נודע לי שאסור לעשות לייזר עם התרופה (גורם לכתמים, תופעות לוואי חריפות)
נודע לי גם שהלייזר באזור הפנים עלול לגרום לצמיחה מוגברת בפנים.
מאז הטיפול שעברתי לפני שבועיים אני מודאגת מאוד משעירות יתר (היו לי שערות בודדות),
ומכך שהפאות שהורידו לי שהיו פלומתיות ובלונדיניות לא יצמחו לעולם (כעת יש מגע של גילוח) לא עושה רושם שהן צומחות בחזרה.
האם רופא עור יכול לנבא האם הלייזר יגרום לי צמיחה מוגברת?
איזה נזק לפנים נגרם עקב טיפול אחד?
מה ידוע לכם על התרופה פרפנאן 4 מיליגרם ביום?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008בוקר טוב.
הגברה של צמיחת השיער בעקבות טיפולים בלייזר היא תגובה פאראדוקסלית ונדירה ביותר. לא ניתן לנבות אותה.
קרינת לייזר בכלל ובטיפול ראשון בפרט בשימוש נכון אינה גורמת לנזק כלשהו לעור או לבריאות.
אם לא היתה תגובה מופרזת מהירה לטיפול, אז כנראה גם טיפולך התרופתי לא הפריעה ללייזר,
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שנידנה02/04/2008
שלום..אני כ10 חודשים לאחר טיפול בראקוטן..חוזרים לי פצעים...מה הסיכונים בלקיחת נוספת? אני שוקלת אך חוששת מאוד כי זה כבר מסוכן ובפעם הראשונה היו לי הרבה תופעות לוואי למרות שלקחתי 20 מ"ג..והאם גם הטיפול השני יכול לא לעזור?
ראוי לציין שיש לי אקנה קל..
בתודה מראש
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שני
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008דנה, שלום
אין כל סכנה בטיפול חוזר ברואקוטן. יותר מזה במקרי השנות של אקנה אחרי הטיפול ברואקוטן זהו טיפול המומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנתרים לטיפול בפצעים - האם יש הגבלת זמן?ד``ר סמדר שרייבר02/04/2008
ד"ר שלום רב,
אני משתמש מזה 4 חודשים באקתרים לטיפול בפצעים.
1.האם אני יכול להשתמש בזה ללא הגבלת זמן?
2. ובמידה וחולפים הפצעים ולאחר תקופה מופיעים שוב אני יכול לחזור ולהשתמש בתכשיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנתרים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008מאיר, שלום גם לך.
אקנטרים הוא תכשיר אנטיביוטי (אריתרומיצין) וככזה אינו מומלץ לשימוש ממושך. אם כעבור 4 חודשי טיפול האקנה ממשיכה, נראה שיש מקום לחשוב על שינויי כיוון. הייתי ממליץ להתייעץ על כך עם רופא העור שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!מיטללי01/04/2008
שלום, השתמשתי במשך כשנה בחומר משזף בכל הגוף וגם בפנים (של חברת קליניק זהו מוס שגורם לעור להיות כהה יותר עי צביעת השכבה החיצונית של העור ומחזיק לכמה ימים ויורד בהדרגה) לפי מה שהבנתי זה לא חומר מזיק. הבעיה שלי היא שאני בסופש הזה רוצה ליסוע לנופש באילת ואני רוצה ללכת לים ואולי לתפוס קצת צבע בשמש
אז עשיתי פילינג להוריד את כל המשזף וכל שאריות הצבע שמרחתי לפני שבוע וחצי וכמעט הכל ירד אבל נשאר קצת על כל הגוף מעט מהצבע הזה. השאלה אם זה יגרום לאיזשהם תופעות לוואי כשאני יהיה בשמש בגלל שנשאר לי קצת מהמשזף על הגוף? (בקושי נשאר משהו אני כמעט בצבע הטבעי שלי כרגע) או שאני ימשיך לעשות פילינג כדי להוציא ממש ממש הכל ורק אז יחשף לשמש? (כמובן אני מתכננת לשים קרם הגנה אבל בלי קשר אני רוצה לדעת אם זה ישפיע בצורה כלשהי אם ישאר לי מהמשזף) אולי יש סיכון לכתמים או משהו או לתופעות לוואי כי בכל זאת החומר הזה מצפה את העור והשאלה אם שאני יהיה בשמש השיזוף שאני יקבל יהיה רגיל או שזה ישפיע על העור ויגרום למשהו אחר ??
מחכה לתשובה, רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008רחלי, בוקר טוב.
באופן כללי, אזורים כהים יותר על פני העור סופגים יותר קרינה ומשתזפים מהר יותר וחזק יותר מהאזורים הבהירים, לכן במקרה שלך אכן אפשרי שיזוף בלתי אחיד.
פרט לכך ההמלצה הגורפת היא להמנע מחשיפה לקרינת השמש, בעיקר במטרה "לתפוס צבע", אך כמוון ההחלטה בידייך.
נופש נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה +חורים וכתמים בפניםיהודית31/03/2008
שלום רב ,
אני בת 32 בקרוב לאחר 2 לידות מגיל צעיר יש לי אקנה שהשאירו לי חורים וכתמים בפנים בגיל צעיר יותר נטלתי ראוקוטן ובאמת המצב היה טוב מתמיד אך המצב חזר לאחר ההריון הראשון והחמיר עוד יותר לאחר ההריון השני .
כרגע אני סובלת מפצעים במיוחד בלחיים וזה נורא לא נעים
שקלתי לעשות פילינג אך אני נורא מפחדת
שאלתי היא האם עדיף לעשות לייזר ואם כן יש סיכונים או תופעות לוואי ?
או שעדיף ליטול שוב ראוקטן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה +חורים וכתמים בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008יהודית, בוקר טוב.
פילינג ולייזר אכן שתי הדרכים הטובות לטפל בסימנים שלאחר האקנה, אך אם האקנה שלך עדיין פעילה, נראה שכדאי להתחיל מטיפול בנגעים פעילים.
מומלץ להתייעץ עם רופא עור שלך על בחירת התוכנים הטיפולית.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאימא31/03/2008
בוקר טוב,
ביתי בת 11 חודשים. בגיל 4 חודשים לערך התחילו לצמוח לה שערות רבות בפנים (פלומת שפם, גבות).
לפני כשבוע הבחנתי, לשמחתי, כי חלק מהשיער בשפם (רק בצד אחד) נעלם.
האם זה מעיד על כך שמתחילה נשירה של שיער מיותר (יש לה המון שערות בגב העליון, מצח, בין הגבות) או שזה מקומי בלבד.
אימא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
יכול להיות שחלה נסיגת השיער המיותר.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגידול זקןדניאל31/03/2008
אני חייל בן 20
וסבלתי בילדות מפצעי בגרות קצת
ושמתי הרבי תרוםפות סבתא כמו משחת שיניים שהייתי משאיר כל הלילה על הפנים והיה שורף את הפנים
וכל מיני
ועכשיו שאני מנסה לגדל זקן אני שם לב שבצוואר ובמסגרת של הפנים יש לי הרבה זקן אבל באמצע בקושי
ואמא שלי הציעה לי להשתמש ב "minoxi" האני בעצמי השתמשתי בו בעבר לשיער לזקן לשים כל לילה
השתמשתי שבועיים
ועכשיו שאני מנסה להאריך את הזקן אני מרגיש כאילו זה שרף לי את השורש ובקוושי יש לי זקן
וגם כבר 3 ימים לא התגלחתי וממש בקושי אורך לי כמו של יום אחד
אני ישמח לתשובה שלך
אם זה בגלל זה ומה לעשות עם זה
ואם זה שבאמצעע על הלחיים לא יצא לי כל כך זקן זה בגלל התרופות סבתא בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגידול זקן
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008דניאל, בוקר טוב
קודם כל לא לכולם צומח זקן אחיד וצפוף. יכול להיות שגנטית לא התברכת להיות בעל זקן מרשים.
כמובן ישנן סיבות אחרות, אך לחוות דעת מקצועית ניתן רק בבדיקה אישית, לכן מומלץ לפנות לרופא עור צה"לי (ישנם בכל אזורי הארץ).
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שאלה חשובהשאלה חשובה31/03/2008
שלום יש לי 2 שאלות. אני בת 17 ואני רוצה לדעת עם רואקוטן גורם נזק עם לוקחים אותו לפצעים בפנים שמעתי שזה עושה בעיות בכבד?
שאלה שנייה יש לי נקודת חן בלחי אני רוצה להוריד אותה ישאר לי סימן אחר כך זה כואב ??
אשמח שתענו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
הטיפול ברואקוטן, במידה ומנוהל ע"י המומחה אינו גורם לכל נזק.
לגבי נקודת חן בפנייך ניתן לחוות דעת רק בבדיקה אישית של רופא עור או כירורג פלסטי.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקערוריות בעורמירב31/03/2008
שלום,
לאחר תקופה קצרה של שימוש ברטאויט, הופיעו על עור פניי כמה שקערוריות, שנראות כמו לאחר גירוד פצעים (אך בוודאות לא היו לי פצעים שגירדתי). הפסקתי להשתמש ברטאויט, ועברתי להשתמש בקרם טבעי על בסיס פפאיה.
בביקור אצל רופא עור הוא אמר שסביר להניח שהנזק ניתן לריפוי, בתנאי שאפסיק להשתמש ברטאויט ואמרח במשך זמן מה משחה מיוחדת הקרויה בנזמיצין (benzamicin topical gel). בעלון התרופה כתוב שהיא מתאימה לטיפול באקנה, ושהיא עשויה לגרום בעצמה לגירוי ואדמומיות.
האם זו התרופה המתאימה?
האם ייתכן שהנזק נגרם מהרטאויט?
האם סביר שהנזק הוא בר-תיקון?
אשמח לתשבותכם המהירה,
תודה רבה,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקערוריות בעור
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008מירב,שלום
לרטאויט ובנזהמיצין התוויה זהה והיא- ACNE.
אם לא סבלת את רטאויט, אז הצעה של טיפול בנזהמיצין היא הגיונית וברורה.
לגבי תגובה לרטאויט... כל תכשירי ויטמין A עלולים לגרום למידה שונה של גירוי, אך אף פעם לא מדובר בנזק בלתי הפיך. בעור כהה עלולים להווצר כתמים בעקבות הגירוי, אך גם הם חולפים עם הזמן.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויטיונתן31/03/2008
ד"ר שלום רב,
האם שימוש ברטאויט בקיץ אינו מומלץ? האם להימנע? מהם הסיכונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאויט
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008יונתן, שלום
תכשירי וימין A כגון רטאוית מומלצים למריחה בלילה בלבד. אין איסור מוחלט להשתמש ברטאויט בקיץ, אך צריך מאד להקפיד לא להחשף לשמש ללא הגנה מספקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת במצחדימה31/03/2008
שלום,
יש לי ילד בן 4, שלפני כ-3 חודשים רץ במגרש המשחקים בלי להסתכל קדימה
ונתקל עם המצח בעמוד.
במיון בבית החולים הדביקו לו את הפתח עם דבק ג'ל.
עכשיו יש לו צלקת במצח שהיתי רוצה להעלימה ככל האפשר. שמעתי על משחה בשם "קלו-קוט".
חוץ מזה שהיא יקרה לא שמעתי יותר מדי תגובות עליה.
האם היא באמת עוזרת והאם יש דברים יותר יעילים ?
האם דרושה בדיקת רופא לפני השימוש במשחה + האם קופות חולים (במקרה שלי-מכבי)
נותנות הנחות למשחה הזאת ?
תודה מראש על העזרה,
דימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת במצח
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008דימה, שלום.
לפני כל טיפול שתרצה לשקול מומלץ להתייעץ עם רופא עור או כירורג פלסטי בכדי לבחור בטיפול האופטימלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסטילן או טאוסיאליפית31/03/2008
שלום
אני מעוניינת למלא את הפנים . מה עדיף רסטילן או טאוסיאל ? מה מחזיק יותר מעמד? והאם יש תופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסטילן או טאוסיאל
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008שירה, בוקר טוב.
שני התכשירים בנויים מחומצה היאלורונית.
טאוסיאל - הוא בהחלט הכוכב העולה של השנים האחרונות, מייצג בצורות רבות שמאפשר להשתמש בו לכל ההתויות האפשריות- ממזותרפיה ותיקון קמטטותים עדינים ביותר ועד היצירת הנפח (לחיים וכ"ד)
רסטיליין- הוא החומר הוותיק בשוק ועדיין אחד הטובים.
אין הבדל במשך פעילות החומר או שכיחות תופעות הלוואי.
מחיר של רסטיליין בד"כ גבוה יותר.
הבחירה היא בידי הרופא המטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאקנהפנינית30/03/2008
בשנה האחרונה מצב האקנה שלי החמיר, אך בחודשיים וחצי האחרונים שמתי לב שהמצב החל להשתפר בהדרגה יותר ויותר. הדבר היחיד ששיניתי היה שהתחלתי לקחת לפני חודשיים וחצי גלולות מסוג פמינט. האם לגלולות נגד הריון יש תופעת לוואי של שיפור במצב עור הפנים, או שהשיפור נובע ממשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס03/04/2008שלום, פנינית.
גלולות למניעת הריון בהחלט משפיות למצב האקנה. והסוגים מסויימים כמו למשל דיינה בשימוש יותר לטיפול באקנה מאשר למניעת הריון.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת קולואיד קטן בצוארלביא שרה30/03/2008
שלום רב,
לבני הסירו לפני כ 5 חודשים שומה בצואר ללא ממצא פתלוגי. אולם נוצר מעין קולואיד קטן. דבר שמאד מפריע לוי מבחינה אסתטית. האם ניתן להשטיח את הסימן והאם ניתן לכסות זאת בפיסת עור ממקור אחר. בכלל מה ניתן לעשות.
תודה מראש,
שרה לביא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת קולואיד קטן בצואר
ניתן להשטיח את הצלקת. בחירת הטיפול נעשת על סמך הבדיקה, לכן מומלץ לפנות לרופא עור או כירורג פלסטי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בבית השחירותי בר29/03/2008
גם לאחר שאני מורחת דיאורדורנט לאחר מספר שעות אני מריחה של של זיעה בבית השחי.
למה הדיאורדורנט אינו עוצר את ריח הזיעה והכל זאת יש לי ריח למרות שאני משתמשת בדיאורדורנט.
אשמח לקבל תשובה במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008מומלץ להחליף דאודורנט ולעיתים הריח קשור גם לתזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)