מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תענו זה חשובמשיהו10/03/2008
האם יש קשר בין כמות זיעה לשיערות בגוף?
האם אנשים שמזעים יותר שעירים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיהו
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008שלום רב,
ישנן הפרעות הורמונליות, אשר מתבטאות הן בהזעת יתר, הן בשיעור יתר. פרט לכך אין בין שתי התופעות קשר.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנקן נוזלי וסל הבריאותאשר10/03/2008
האם חנקן נוזלי כטיפול בנגעים כלול בסל הבריאות הבסיסי?
איך אפשר עקרונית לדעת האם טיפןל מסוים כלול?
תודה
אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנקן נוזלי וסל הבריאות
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008אשר, שלום.
באופן כללי, טיפול בחנקן כלול בסל התרופות, כאשר מדובר בטיפול בהתוויות רפואיות כגון יבלות וירליות ונגעים תרום סרטניים כגון Solar keratosis.
התוויות אסתטיות (פפילומות בצוור וקיפולים, כתמי שמש, קרטוזיס סבוראית וכ"ד) לא נכללות לסל, אך לפעמים זה שונה מקופה לקופה.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה במצב בינוניקרנית10/03/2008
שלום רב,
אני סובלת מאקנה לא מאוד קשה, אך עדיין זה מאוד מפריע לי. אני מעוניינת לטפל במצב הפנים אך לא עם רואקוטן. באילו עוד דרכים אוכל לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה במצב בינוני
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008קרנית, שלום.
הדרכים הן רבות ומגוונות. כיום ניתן להתאים מקסימלית את הטיפול למצבך, לכן מומלץ לפנות לרופא עור מומחה ולקבל המלצות.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי בגרות
קרנית12/03/2008לקרנית,
אני אישית לא רציתי לקחת רואקוטן למרות שהמליצו לי, והאופציה השניה היתה גלולה נגד הריון. קיבלתי פמינט וזה שיפר לי את מצב העור. את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי גלולה שמתאימה לך, ואולי לקחת אותה במקום רואקוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולי עורלירי10/03/2008
שלום,
אני בת 39, במהלך השנים מתרבים אצלי גידולי עור קטנים בעיקר באיזור הצוואר ובית השחי, אני מאוד מעוניינת להיפטר מהם, מהי הדרך הטובה ביותר?
ברצוני לציין שאני מטופלת בקומדין עקב נוגדנים שעלולים לגרום לקרישיות יתר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עור
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008רונית, שלום.
קיים מגוון טיפולים כגון מחט חשמלית, לייז, חנקן נוזלי וכ"ד.
חשוב רק לציין שברוב הקופות (אם לא בכולם) הטיפול נחשב אסתטי ולא נכלל בסל.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש מצידי האףיעל10/03/2008
בוקר טוב
מה ניתן למרוח (אם או בלי מרשם רופא) ליובש בצידי האף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש מצידי האף
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008שלום, יעל
"יובש" בצידי האף - זאת עדיין לא אבחנה, לכן אם ברצונך לקבל טיפול מקצועי, כדאי לשקול בדיקת רופא עור.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטורזיס פילאריסענבר09/03/2008
שלום רב,
אני סובלת מאוד שנים מקטורזיס פילאריס בזרועות, מהו הטיפול היעיל ביותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטורזיס פילאריס
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008ענבר, שלום
לא אוכל לענות על שאלתך מכוון שלא קיים טיפול כלשהו שניתן להגדירו כיעיל ביותר.
מה שיעזור לך - יהיה הכי טוב בשבילך. בין האפשרויות תכשירים של ויטמין A מקומיים, כגון רטין A, לוקציד, רטהויט, אדאפרין. לפעמים ישנה תגובה טובה למינונים נמוכים של רואקוטן, פילינגים עם חומצה גליקולית וכ"ד.
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטורזיס פילריס
לורי04/10/2009בתי בת השנתיים אובחנה שסובלת מקטורזיס פולריס ורציתי לדעת מאיזה גיל אתם ממליצים להשתמש בתכשירים על מנת להקל את התופעה לרבות הפילינג עם החומצה הגליקולית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת חלב שנסתמהשי09/03/2008
שלום רב,
זה מכבר כחודשיים של אפי צמחה לה גבעה קטנה ( מעולם לא היתה שם קודם) מעט נפוחה.
בקרתי אצל רופא עור שאמר שמדובר בזיהום ( קבלתי אנטיביוטיקה ללא הועיל) רופא אחר אמר זה נגע ושלח אותי לטיפול כיררוגי, רופא אחר אמר שמדובר בבצקת עקב זיהום ושוב אנטיביוטיקה ושוב ללא הועיל, ורופא נוסף אמר שמדובר בבלוטת חלב סתומה הציע וגם בצע צריבה באמצעות מחט חשמלית ( עבר שבוע מאז) ועדיין המקום ללא שינוי מלבד גלד חיצוני.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב שנסתמה
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008שי שלום.
תיאורך אינו מאפשר לאבחן את בעיתך במדוייק, אך כדאי להביא בחשבון שלפעימים יש צורך ביותר מטיפול אחד במחט חשמלית (אם רופא שלך התרשם שמדובר בנגע הניתן לטיפול בדרך זאת).
לכן המלצה היא להשאר במעקב ולהמשיך בטיפול.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזו זכות יש לרופא שיניים להזריקיוספה09/03/2008
בוטוקס ,רופא שיניים הוא לא רופא ואפילו בדיקת דם איננו יודע לקרוא! אני חושבת שאין גבול לחוצפה ולרדיפת בצע לאן הגענו ??? רופא שיניים שימלא קמטים ויזריק בוטוקס!?????????אנטומיה של הפנים הם לא יודעים! בארצות הברית אפילו לא קוראים להם רופאים ,מאחר שאני מתמחה שנה ג ברפואת עור אני מקוה שאתם לפחות תעשו לזה סוף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה! רופאי שיניים מזריקים בוטוקס?
מני10/03/2008לאן הגענו ? בושה וחרפה! אידיוט מי שהולך לרופא שיניים לטיפול בוטוקס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים...מישהי שסובלת09/03/2008
ממש ממש סובלת.
באמתחתי כבר שני ילדים ואני לא נפתרת מהחצ'קונים.
לאחרונה התדירות של הופעתם עולה וזה בלתי נסבל.
פרופיל הורמונאלי מקיף, לא העלה דבר. הכל תקין.
רופא עור שהייתי אצלו, טוען שאולי הבעיה היא בכל זאת הורמונאלית (ע"פ המיקום של הפצעים שמרשתים את קו המתאר של הלסת התחתונה החל ממתחת לתנוחי האזניים והלאה) וכמות גדולה יותר של הורמונים מגיעה לרצפטורים הרלוונטיים.
בכל אופן, קיבלתי מינוצקילין 100 מ"ג לחצי שנה.
ההנחיה היא לקחת חודש כדור מדי יום ולאחר מכן, כדור פעם ביומיים.
האם אתה מסכים עם הטיפול?
האם יש אפשרויות נוספות?
אני באמת במצוקה ומקווה לחוו"ד נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2008שלום רב.
עם כל הרצון הטוב לא ניתן לחחות דעת על טיפול שקבלת בלי לבדוקך. תיאורטית הטיפול שקיבלת מקובל ונכון. ישנם תכשירים יעילים יותר, אך ללא ספק גם רופא עור שלך מכיר אותם ומביא בחשבון את כל האפשרויות בהתאם למצבך ותגובתך לטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה לתינוקנעמי08/03/2008
שלום, ביתי בת 5 חודשים ויש לה "סבוריאה" בקרקפת (על פי הבחנה של רופא עור). הרופא אמר לנו לטפל רק באמצעות שמן תינוקות, אך הדבר לה עוזר ונראה כי המצב מחמיר. כל הקרקפת מכוסה בגושים עבים בעיקר באיזור המרפס. אתמול התחיל גם מאחורי האוזן. ברופא אמר שיש משחה שניתן לשים, אך זה מסוכן לתינוק. האם יש טיפול קונבנציונלי בטוח לשימוש לתינוק? אני חוששת שזה יתפשט לאיזור הפנים. לתשובתך אודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נעמי08/03/2008האם מוכר לך הטיפול ב"סבורם קרם" ? האפ זה מתאים לתינוק? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי קמטים - חלירחלי08/03/2008
שלום רב,
אני בת 54 ויש די הרבה קמטים בצידי העניים מתחת לעניים, במקום אחד שפניתי
נאמר לי בצידי העניים ומתחת לעניים ממליץ הזרקת חומצה היהלרינית, זה מחזיק תקופה ארוכה יותר מאשר הבוטוקט והחלמה כשבוע ימים, המחיר בסביבות 2,500 ש"ח.
במקום אחר נאמר לי די ברור - בצידי העניים בוטוקוס , ומתחת לעניים לא מומלץ להזריק לא בוטוקוס כמובן ובפרוש לא חומצה היהלרינית והמחיר כ 1,000 שקל הבוטוקס מחזיק 4 חודשים.
שאלה א - האם בהזרקת בוטוקס חוזרת הקמטים נאלמים לאט לאט ומה הסיכון באופציה זו ובהזרקות חוזרות.
שאלה ב' - נא תשובתך בהצעה שניה חומצה היהלרינית מסביב לעניים ומה הסיכון ?
אם ניתן לכוון אותי למקום מוסמך שאתן את פני לטיפול כזה.
אודה לתשובתכם הכנה.
בתדה מראש
ב.חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא שלי מזריק לי בוטוקס בצידי
מני08/03/2008הרופא שלי מזריק לי בוטוקס בצידי העיניים כל 4 חודשים (כבר 3 שנים) מתחת לעיניים יש לי בשקעים שהיו לי מתחת לעיניים חומצה היאלורונית מאוד עדינה ואני ניראית נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתריעל06/03/2008
שלום ,
הייתי רוצה לדעת אילו עוד תכשירים או משחות קיימים חוף מאנהידרול פורטה להזעת יתר בבית השחי. אם תוכלו לציין לי את שמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008קים תכשיר בשם ספיריאל גם בקרם וגם ברול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בבטןנטלי05/03/2008
שלום,
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת נקודת חן בבטן, לאחר הניתוח נותרה לי צלקת מכוערת ובולטת מעל לפני העור שאורכה כסנטימטר וחצי בערך וצבעה ורוד.
מיותר לציין כי הדבר מפריע לי ביותר
אשמח אם תוכל לעזור ולהציע לי את הדרך האולטימטיבית על מנת לטשטש אותה עד כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008לא ניתן לתת יעץ ללא בדיקה של הצלקת קימות מספר אפשרויות לטיפול עליך לפנות לכררוג פלסטי או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר ואזמודסיגל05/03/2008
שלום,אני עושה הסרת שיער בלייזר ויש לי כתמי פיגמנטיה באיזור המטופל.
רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש באזמוד 4% להבהרת הכתמים בזמן שאני עושה טיפולי לייזר?
והאם האזמוד אכן מעלים את הכתמים ואם יש בו סיכון?
תודה מראש,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד ליזר
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008ניתן להשתמש באיזומד במקביל לטיפולי הליזר בחלק מהמיקרים הטיפול עוזר מומלץ מעקב רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטןהדס04/03/2008
שלום,אני נוטלת ראוקטן 20 מ"ג פעמיים בשבוע.האם לפני ניתוח להגדלת שד אני צריכה להפסיק ולכמה זמן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008מומלץ להפסיק לפחות שלושה חודשים לפני הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)