מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאירנדב28/03/2008
ד"ר שלום רב,
האם משחת סינטומיצין עשויה להועיל בטיפול בפצעי אקנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטומיצין
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008עדיף שימוש באקנמיצין או דאלגיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמיכל27/03/2008
ד"ר שלום,
יש לי צלקות בפנים כבר יותר מ10 שנים, האם ניתן לטפל בהן בעזרת לייזר? האם ישנם סיבוכים לטיפול? איך אפשר לבחור רופא טוב לביצוע הטיפול וכמה הוא עלול לעלות בערך....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזר
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008ניתן היום להשיג שיפור עיי טיפולי ליזר עלות הטיפול בסביבות 10000 שח אשמח ליעץ לך יותר אם תגיע ליעוץ בברכה דר שוחט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קעקועלירון27/03/2008
שלום, לפני שלוש שנים עשיתי קעקוע על הזרוע, הקעקוע יצא זוועתי ועכשיו אני ממש מתחרט על זה שעשיתי אותו בכלל ורוצה להסיר אותו. איפה אפשר להסיר קעקועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008מומלץ שתיפנה להסרת הקעקוע בליזר אפשר לפנות לאביגדור קעקועים וליזר ברחוב שנקר הרצליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוזיס פילריססיגל27/03/2008
שלום!
בת 46,בשנה האחרונה סובלת מקרטוזיס פילריס (רבדים אדומים ויובש) באזור זרועות הידיים,
טופלתי בסטרואידים ובמצב של הקלה באקווזום ובדרמה קלם אך התופעה חוזרת במלוא חומרתה
הומלץ על לקוסיד ו/או רוקטן אך לא בקיץ .
רוקח פרטי המליץ על אטופיקלייר לטיפול באטופיק דרמטיטיס ובשמן אדרמה
האם הטיפול הנ"ל יעיל ונכון לתופעה שלי?
האם יש טיפולים נוספים לתופעה?
אודה על התייחסותך בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילריס
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008ניתן להשתמש מקומית הקרם כלמוריד ומידי פעם לשלב פילינג קל בחומצה גליקולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוזיס פילריס
סיגל02/04/2008תודה על התייחסותך המהירה!
האם מותר להיחשף לשמש עם הטיפול בקלמוריד?
העור מאוד רגיש ומגורה אחרי טיפול בסטרואידם, האם מותר להשתמש בקל מוריד?
האם יעיל יותר מלוקסיד 0.05 קרם- לא התחלתי טיפול מאחר ויש להמנע מחשיפה לשמש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגיל 30עדי27/03/2008
שלום רב,
אני בת 30. מאז שהפסקתי לקחת גלולות לפני כשמונה שנים אני סובלת מפצעונים (אקנה), בעיקר באזור הלסת והסנטר. לאחרונה המצב החמיר. ניסיתי טיפולים קוסמטיים שונים ללא שיפור משמעותי.
כרגע אני מניקה. האם מותר רואקוטן בעת הנקה?
כמה זמן לפני כניסה להריון אסור השימוש ברואקוטן?
האם יש תחליף טוב ויעיל לרואקוטן שיגמור סופית את עניין הפצעים ושאינו בעייתי בהנקה או בהריון?
תודה רבה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008שימוש ברואקוטן אסור בהנקה ומותר עד שלושה חודשים לפני כניסה להריון ניתן לקבל טיפולים מקומיים יעילים לטיפול בזמן הריון והנקה מומלץ שתיפני לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם..חלי27/03/2008
שלום אני בחורה צעירה בעברי הייתי שמנה כיום לאחר דיאטה השלתי ממשקלי עודפים רבים כיום באיזור המפשעות והפות יש לי כתם כהה ההשונה מצבע גופי האם יש דרך להבהיר את הכתמים האלו ? אם כן פרט לי בבקשה איללו סוגים של הצעות יכולות לעזור ולפתור את בעייתי המציקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008שימוש בקרם הבהרה יכול לעזור מומלץ שתיפני לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת קמטים בלייזרורד27/03/2008
שלום רב
לפני כשבועיים עברתי הזרקת בוטוקס בצידי העיניים. הקמטים בצידי העיניים אכן נעלמו אך מתחת לעיניים נשארו קמטוטים רבים המופיעים כשאני צוחקת. האם יתכן ולא הזריקו לי מספיק בוטוקס? האם ניתן להעלים את הקמטוטים בלייזר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'קמטים
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008לעיתים ניתן להזריק בוטוקס גם מתחת לעפעף לשיפור הקמטים מתחת לעניים טיפול עיי ליזר משייף יכול לשפר את הקמטים במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהטל26/03/2008
שלום ד"ר
האם ישנו פתרון לסימני המתיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008טיפול בראטויט מקומית יכול לעזור בנוסף קימים מכשירים כמו אקסנט של חברת אלמה ליזר המחממים את העור באנרגיית RF ולעיתים יכולים לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף טיפול באקנה עם רואקיוטןמשה26/03/2008
שלום
לפני שלושה חודשים התחלתי לטפל באקנה עם רואקיוטן במינון של 40 מ"ג ליום ולאחר חודש הורידו לי את המינון ל - 30 . הפנים עכשיו נראות בהרבה יותר טוב . אתמול היה לי תור לרופאת העור שמטפלת בי ושאלתי אותה מתי אני אמור לסיים עם הטיפול ? כשהפנים יהיו חלקות ? אז היא אומרת לי לא, רק אחרי 8 חודשים ! שמעתי מאנשים שהשתמשו בתרופה ואמרו שאחרי שלא יוצאים לך פצעים יותר ואין לך יותר פצעים בפנים אתה צריך להפסיק את הטיפול, אמרתי לה את זה והיא אמרה שעדיף שאני אקח את התרופה עד שאני אסיים את 8 החודשים האלו כדי להבטיח שלא יחזרו לי הפצעים כשאני אפסיק או אחרי כמה שנים . בנוסף היא אמרה לי לקנות משחה בשם Mederma ולמרוח על החלקים שאין בהם פצעים . אמרתי לה שעדיין יוצאים לי פצעים במקומות האלה (בתדירות נמוכה יותר מאשר בעבר אבל עדיין יוצאים) והיא אמרה בכל זאת למרוח אותה במקומות שבהם לא יוצאים לך פצעים ואם יצאו עוד באותם המקומות פשוט לא למרוח על הפצעים, כששאלתי אותה למה עכשיו לשים את המשחה היא אמרה כדי למנוע את השארת הסימנים לאחר הטיפול. שמעתי שצריך למרוח את המשחה הזו רק כשמסיימים את הטיפול ולא בזמן הטיפול .
יש לי כמה שאלות:
* באמת צריך לטפל עם רואקיוטן לא פחות מ - 8 חודשים ?.. ז'תומרת אפילו אם הפצעים נעלמים כבר לפני ?
* באמת צריך למרוח את המשחה בזמן הטיפול או כמו שאני חשבתי לאחר סיום הטיפול ?..
* המשחה הזו טובה ?.. כי היא נורא יקרה (150 ש"ח - שפורפרת קטנה)
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2008השימוש ברואקוטן מותאם למשקל הגוף ולא לזמן בו נעלמים הפצעים כך שמומלץ לסיים את התקופה כפי שיעצה רופאת העור בנוסף מדרמה יכול לזרז את העלמות האודם וסימני הפצעים שנשארו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ...
משה29/03/2008תודה על תשובתך !
לקחתי במשך חודש 40 מ"ג ביום ולאחר חודש רופאת הילדים שאני מטופל אצלה שהיא גם מבינה (ואמרה שיש לה התמחות בעור) ייעצה לי להוריד ל - 30 מ"ג ליום בעקבות יובש רציני שהיה לי בפנים . כשאמרתי לה לא עדיף להתייעץ עם רופאת העור ? והיא אמרה לי שכדאי שאני אוריד את המינון ל - 30 מ"ג ושזה לא משנה את הטיפול רק מאריך אותו מעט . כשהגעתי לרופאת העור שלי הבאתי לה מכתב מרופאת הילדים שאמרה לי להוריד את המינון והיא אמרה שחבל שהורדנו את המינון אבל אם זה עשה לי יובש רציני, טוב שהורדנו . היא רק הודיעה שזה יאריך לי את הטיפול .
יוצא לי פעם בכמה ימים פצע לבן קטן ונעלם אחרי יום-יומיים, אפשר אולי להעריך עוד כמה זמן אני אמור לסיים את הטיפול (בלי לראות תמונת מצב) ? אני שוקל 75 ואני בן 17 עוד חודש ולוקח 30 מ"ג ביום ומטופל כבר ברואקיוטן במשך שלושה חודשים .
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- neo medrol אחרי הסרת שיעריצחק26/03/2008
אני נמצא בטיפולי ליזר להסרת שיער, ולאחר הטיפול השני יצא לי פצעונים רבים. לאחר שיחה עם רופא עור הוא הביא לי מרשם. אבל אמר לי שזאת משחה לאקנה.
האם באמת המשחה neo medrol יעילה גם לפצעים שלאחר הסרת שיער בליזר?
יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר neo medrol אחרי הסרת שיער
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008יצחק, בוקר טוב.
ניא מדרול בד"כ יעיל.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לעשות פילינג עמוק בגיל 19?שלום25/03/2008
אני רוצה בגלל שיש לי צלקות בפנים מהאקנה...
מותר לעשות פילינג בקיץ?
וכמה עולהה?
זה באמת עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג עמוק
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008בוקר טוב.
פילינג עמוק הוא טיפול מקובל בצלקות לאחר אקנה, אך לא מבטיח העלמותן המוחלטת.
עלותו כ- 15000-20000 ש"ח.
ישנן שיטות אחרון כגון לייזר וכ"ד, לכן מומלץ להתייעץ עם המומחים בתחום טרם קבלת ההחלטה.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזעור צלקת אחר ניתוחגל25/03/2008
שלוםרב רב,,
לפני יומיים עשיתי ניתוח להוצאת ציסטה באזור תנוך האוזן. החתך נתפר בחוטי נילון.
1. מתי רצוי להוציא את התפרים-(אמרו לי בין שבוע לעשרה ימים)- האם עדיף אחרי שבוע -כדי לא ליצור אפקט "פסי רכבת" ? הבנתי שאפילו יומיים עודפים עם תפרים עשויים להותיר סימנים כאלו...
2.האם ישנן משחות מומלצות, או טיפול מומלץ למזער צלקות? (למשל טיפות בצל?!)
3.האם רצוי לשים פלסטר לכמה ימים-שבועות כדי לשמור על לחות העור ובכך להקטין את הצלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזעור צלקת אחר ניתוח
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008גל, בוקר טוב.
לגבי מועד הסרת הטפרים וטיפול בפצע ניתוחי הייתה אמור לקבל הדרכה מהרופא המנתח.
לגבי טיפול בצלקת, ברגע שגלד נושר, ניתן להתחיל טיפול בג'ל מדרמה (Mederma) על פי הוראות שימוש- תכשיר נמכר ללא מרשם רופא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהיוגב24/03/2008
שלום אני בן 21 וסובל מאקנה קשה מגיל 16 בגב בכתפים בזרועות חזה .בפנים כרגע אין פצעים יש צלקות. במשך השנים ניסיתי כל משחה אפשרית כלום לא עוזר. לקחתי רואקוטן כאב לי הראש היו לי סחרחורות לא הרגשתי טוב הפסקת לפני חודש אחרי חודשיים. הניורולוג בדק אותי אמר שהכל תקין.
אני לא הולך לים לא מבלה אני כל הזמן בדיכאון יושב בבית ולא עושה כלום. זה חזק ממני אני לא מסוגל כבר עם הפצעים האלו. הבעיה היא בעיקר גב וידים כל בוקר אני קם עם כתמי דם על החולצה.
כל הנעורים שלי עברו במאבק עם הדבר הזה וזה עדיין חי ובמצב יותר קשה .
מה נשאר לי לעשות? אני נואש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008איתמר, בוקר טוב.
בכל זאת היתי חוזר לרעיון של רואקוטן, אולי במינונים נמוכים מהמקובל ולתקופה ארוכה יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןרוצה להתנדב24/03/2008
האם יש מועדפות להורדת נקודת החן עם תפרים או בלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008לביא, שלום.
הסרת שומה ללא תפרים בד"כ נותנת תוצאות אסתטיות טובות יותר, אך לא תמיד אפשרית מבחינת הצרכים הרפואיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמשנדב24/03/2008
ד"ר שלום רב,
אני סובל מזה תקופה בפצעים במצחי, וקבלתי מרופא עור מרשם למינוציקלין. בנוסף הוא אמר לי להימנע מחשיפה לשמש. אך הכוונה היא לאזור הפנים או לכל הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2008נדב בוקר טוב.
חשיפה לשמש אינה מומלצת ללא קשר לטיפול שקיבלת. כאשר מדובר במינוציקלין חשיפה לשמש עלולה לגרום ליצירת כתמים כהים בעור הפנים.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)