מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים כואביםeti15/12/2007
ילדיי בני 12 ו 15 סובלים מפצעים אצל הבן הפצעים הם רק באזור האף
ויוצאים כל פעם מחדש פצע גדול אדום וקשה למגע ומאוד כואב
אצל הילדה הפצעים יוצאים בכל פעם במקום אחר באזור הפנים כיצד ניתן לטפל בפצעים אילו ? ומה הסיבה שהם יוצאים ? זה נורא מכוער ובעיקר כואבבבבבבבבב
בתודה מראש אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט15/12/2007מומלץ שתיגשו לבדיקת רופא עור יתכן ומדובר בזיהום חידקי סטפילוקוקלי אצל הבת יתכן ומדובר באקנה הטיפול אנטיביוטי מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה13/12/2007
שלום,
אני בת 15, ומגיל 12 יש לי פצעי אקנה ברמה בינונית על הפנים... למרות שאני לבנה והלחיים שלי אדומות ככה שלפעמים זה נראה כאילו המצב שלי חמרו ביותר.
בתחילת התקופה שלי עם הפצעים נהגתי לגרד אותם, אבל לא גירדתי כבר קרוב ל3 שנים.
מכיוון שהפצעים מתחילים להעלם לאט לאט עם הזמן, שמתי לב שיש לי "חורים" וצלקות בפנים, כנראה עקב הגירוד.
רציתי לדעת אם תהיה לי איזושהי דרך להפטר מזה בעתיד, כל דרך, אני אוהבת את הפנים שלי נקיים ולא אהיה מסוגלת לחיות עם זה בעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט15/12/2007ניתן בעתיד לשפר את מראה הפנים עי טיפולי ליזר או פילינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שיר12/12/2007
שלום,
אני מעוניינת בהסרת נקודת חן באיזור בולט בפנים, וחשוב לי במיוחד שלא תישאר צלקת. קראתי באינטרנט על השיטה של ד"ר אילן זמיר בה מסירים נקודות חן ושומות לא אסטתיות ללא ניתוח כאבים וצלקות. רציתי לשאול מה אתם יודעים על הטיפול, האם הוא בטוח וכו... האם אפשר לסמוך על הרופא? והאם אתם מכירים אנשים שעברו את הטיפול, ומה התוצאות?
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט12/12/2007לא קימת שיטה בה ניתן להוריד נק חן ללא צלקת ואולם ניתן במיוחד בפנים להסיר נק חן עם צלקת מימנימלית מומלץ שההסרה תתבצע רק עיי מומחה ברפואת עור או כרורג פלסטי ובמיקרה ומדובר בנקודה כהה מומלץ גם לשלוח לבדיקה פתולוגית קים חומר בשם סולקודרם המשמש להסרת נגעי עור ללא ניתוח ואולם לא מומלץ להסרת נק חן פיגמנטריות כהות וגם הוא משאיר צלקת קימות 2 שיטות מומלצות הסרה כרורגית או הסרה עיי ליזר או מחט חשמלית וגם בהם מומלצת שליחת דגימה לבדיקה פתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסום שני- האם יש צורך בטיפול שני?דנה12/12/2007
שלום ד"ר,
שמי דנה, בת 24, 3 שנים לאחר טיפול ראוקוטן מלא.
עד כה הייתי מאוד מרוצה מתוצאות הטיפול, אך בימים האחרונים יצאו כ-3 פצעונים מוגלתיים על פניי....
האם חזרת פצעים כאלו מסמלת את כשלון הטיפול?
מהו המדד לדעת האם יש טעם לטיפול חוזר????
האם יש טעם בטיפול חוזר כלשהוא, ואם לא טיפול אוראלי - על איזה תכשיר חיצוני תמציץ במקרה של פצעונים מוגלתיים קטנים?
בתודה מראש לעזרתך,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר מיכאל שוחט12/12/2007ראשית מומלץ שתיגשי לבדיקת רופא עור לא נראה לי שאם מדובר בשלושה פיצעונים יש מקום לטיפול חוזר ברואקוטן ניתן לטפל מקומי בתכשיר אנטיביוטי כמו אקנמיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי פילינג tcronit12/12/2007
עברתי פילינג ביום ה האחרון.עוד באותו יום הופיעו כתמים חומים שנראים כפיגמנטציה מתחת לעינים ובצידי הפנים. הקילוף בפנים החל מסביב לפה והיום גם באזור המצח. באזורים החומים טרם החל הקילוף. שאלתי האם הקטמים יעלמו עם נשירת העור?מלחיץ נורא! כמה זמן זה לוקח עד שכל הקילוף מסתיים? האם למרוח וזלנין באזורים שהעור נשר?אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט12/12/2007מומלץ לשמן בואזלין הקילוף בדכ לןקח 3 עד 5 ימים והכתמים החומים נעלמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים למניעת הזעהשיר11/12/2007
האם תכשירים למניעת זיעה חאלבין ואבן קריסטל יעילים למניעת הזעה בבית שחי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר מיכאל שוחט12/12/2007לחלק מהמטופלים תכשירים מקומיים יכולים לעזור כולל תכשירי אלומיניום כמו אנהידרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה
שיר13/12/2007לי אישית חומר זה לא כ"כ עובד ודי שורף
האם אתה ממליץ על תכשיר אחר(ולא זריקות בוטוקוס או ניתוח)
תודה על התשומת לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה
ד''ר מיכאל שוחט15/12/2007לחלק מהאנשים טיפול מקומי במשחות שהזכרת יכולים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על האינפורמציה
שיר16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטיםתות11/12/2007
שלום רב
אני בת 27, ולאחרונה בשנה האחרונה אני שמה לב שיש לי קמטים שהולכים ומתחזקים בצידי העניים
אני נוהגת להשתמש בקרם לחות כול בוקר וכן קרם עינים
שאלתי, האם יכול להיות שכתוצאה מזה שאני נוהגת לשים קרם ענים בגילי (יש לציין שזה לא קרם קבוע), העור יוצר פעולה הפוכה ?
וכן מה עליי לעשות על מנת לעצור את התקמטות
אשמח לתשובה
תודה רבה
תות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007תות שלום
לא ניתן לענות על שאלתך בלי לראות את היקף הבעיה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלפא הידרוקסיתאור09/12/2007
שלום,
הנני בת 58 , בעבר השתמשתי ברטין a אך הוא גרם לי אדמומיות
איקצוצים ויובש.
ברצוני לנסות מוצר המורכב מחומצה אלפא הידרוקסית, האם ניתן לקבל אותה כמרשם
אצל רופא עור או דרך אפשרית לרכוש אותה בצורה ריכוזית.
תודה לכם וחג שמח
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אלפא הידרוקסית
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007אור שלום
תכשירים אלו עד לריכוז של 15% נמכרים ללא מרשם רופא ומעל לריכוז זה דורשים מרשם.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רואקוטן עקב ניתוחאבי09/12/2007
שלום אני לקחתי רוקאטן שלושה ימים כדור בכל יום וקיבלתי אישור מהרופאה שלי להפסיק לבינתים עקב ניתוח להוצאת ציסטה בשורש כף היד שאני צריך לעבור. היא אמרה שזה לא נורא רק 3 כדורים
שאלותיי הן:
1.כמה זמן צריך לחכות מבחינת השפעת הכדורים( אם יש בכלל) עד לביצוע הניתוח?
2.ולאחר ביצוע הניתוח כמה זמן בערך יש לחכות עד לקיחת רואקוטן שוב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת רואקוטן עקב ניתוח
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007אבי שלום
לגבי החלק הראשון של השאלה- אין כל צורך להמתין.
לגבי החלק השני יש להמתין להתאחות מלאה וליצירת צלקת מלאה לפני ביצוע הטיפול.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- עיגולים שחורים ו- Clairialkaren09/12/2007
שלום,
היום הייתי אצל רופא עור בקשר לעיגולים שחורים שיש לי תמידית מאז ומתמיד מסביב לעיניים, והוא הביא לי מרשם לתרופה שנקראת Claitial. זה מין משחה כזאת שמורחים פעמיים ביום, אבל רשום בעלון שהיא נועדה להיפר- פיגמנטציה והיא עובדת כך שהיא חוסמת את שלושת הדרכים להיווצרות סינטזת המלנין. לי זה לא אומר כלום, לכן אני רוצה לשאול אתכם האם זה באמת המקרה של עיגולים שחורים והאם שווה להשקיע 300 שח במשחה הזאת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- עיגולים שחורים ו- Clairial
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007טלוש שלום
העיגולים השחורים מתחת לעיניים הינם פונקציה גנטית ואינם קשורים לפיגמנטצית יתר ומנסיוני אינם מגיבים לתכשירי הבהרה.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי...יערית09/12/2007
שלום אני לוקחת גלולות כבר שש שנים לפני כ שנה התחיל לי להיות אקנה. לקחתי גלולות אחרות אך הם גם לא עזרו. לקחתי רואקוטן במינון 10 מ,ג למשך 7 חודש אך גם זה לא עזר וגם במהלך לקיחת רואקוטן היו לי פצעונים קטנים כל הזמן. לא יכלתי לקחת 20 מ"ג כי נהיתי כולי אדומה והפנים שרפו לי מאוד. מה עליי לעשות ? על מה אקנה יכול להצביע אם אני לוקחת גלולות אז לא אמור להיות בעיות הורמונליות . איזה משחה נחשבת להכי טובה אכשיו לאקנה? שלא מייבשת את העור ?האם אפשר אחרי הפסקה של 3 חודשים להתחיל עוד פעם לקחת רואקוטן או האם כדאי לשקול לקחת מינומיצקלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007יערית שלום
התאמת תכשיר למריחה חיצונית הינה אינדוידואלית לחלוטין ואין דרך לתת עצות מדויקות. בהסתכלות לטווח ארוך וודאי שעדיף רואקוטן על פני מינוציקלין , אך יש ליטול אותו לפרק זמן ארוך הרבה יותר בהנחה שלא ניתן לעלות במינון מעבר ל-10 מ"ג ביום.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.... רק עוד שאלה...
karen11/12/2007אז האם יש דרך אחרת להיפטר מהם? או לפחות להפחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי בקשר לעיגולים השחורים
karen11/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהאימא09/12/2007
שלום,
בני בן תשעה חודשים, שעיר מאוד (פנים, כתפיים, רגליים וכו'). עשינו בדיקות דם לבדיקת הורמונים אך הבדיקות בסדר.
חברים אמרו לי כי השיער (בעיקר בפנים) אמור לנשור עד גיל שנה לערך. האם זה נכון? האם יש סיכוי שהשיער ינשור מעצמו (לפחות חלק מהשיער)?.
האם מצב זה מוכר לך?
יש לציין כי אני ובעלי שעירים.
מקווה שתוכלי לענות על שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2007אם מודאגת שלום
המצב מוכר ואין דרך לדעת מה תהיה התגובה לאורך זמן מכיוון שהינה אינדוידואלית לחלוטין.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדנה08/12/2007
שלום..סיימתי טיפול בראקוטן לפני כ-9 חודשים ..ולאחרונה שוב צצים לי פצעונים.. האם גלולת הבלארה עשויה לעזור או שלא כדאי להחליף כי מדובר בהורמונים?(אני נוטלת הרמונט)
בתודה מראש
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס09/12/2007אלונה שלום.
בכ- 20% של המקרים ישנה השנות של אקנה גם לאחר טיפול ברואקוטן, אך פצע-שניים לקראת מחזור לא נחשבים כהשנות.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא נשים שלך גם לאבחון האי-איזון ההורמנלי וגם לסוג הגלולות אם יהיה צורך.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןמירי08/12/2007
מה זה בדיוק ראקוטן? האם הוא מומלץ לכל אחד עם בעיות עור או שצריך לפני זה לעשות בדיקות? האם בנות יכולות גם להשתמש בהם ואיזה השלכות יש להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס09/12/2007בוקר טוב.
רואקוטן מיועד לטיפול באקנה בינונית/קשה ומבוסס על ויטמין A. הטיפול נקבע ע"י רופא עור בלבד. ממנו ניתן לקבל גם את כל ההסברים בנוגע לטיפול.
כל טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר!!!!!!!!!!!!!!!!!!מלי08/12/2007
שלום,עדיין לא קיבלתי תשובה.עשיתי שני טיפולים לעיבוי שפתיים בפרופורציה,אחר טיפול שני יצו גושים,עד היום עשו לי 3 המסות,הגושים קטנו אך לא נעלמו לגמרי,הם אומרים נמשיך להמיס ואחרי זה אפשר להמשיך בהזרקות לעיבוי,אני חוששת(הפסקתי לסמוך ) יש לי כמה שאלות:
1.האם חומר המסה הוא מסוכן,הוא יכול להשפיע על מראה השפה או להמיס את השפה עצמה?
2.אם אעשה המסה באופן פרטי אולי יהיו יותר סיכויים להמיס?
3.האם כדאי להמשיך עיבוי במידה והגושים יעלמו??אם לא יעלמו למה זה יכול לגרום,מסוכן שישארו לתמיד?
תודה מראש,פעם שעברה לא עניתם לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בהזרקות סיליקון
מלי08/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר
ד''ר אלכסנדר אלטס09/12/2007מלי שלום.
אני אישית לא מזריק חומרי מילוי בלתי נספגים כגון סיליקון, אך גם לא ידוע לי על תכשיר כלשהו שמסוגל להמיס את סיליקון. אם תוכלי לדייק בשם החומר שמזריקים לך אנסה לעזור לך יותר.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)