מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בידייםמור20/11/2007
שלום יש לי מין פצעונים קטנטנים באיזור הכתפיים ומטה אדומים עד לאיזור המרפקים . זה לא מגרד אבל זה נראה קצת מוזר זה קיים כבר הרבה זמן ( כמה שנים) מעניין אותי לדעת מה זה יכול להיות ומה אפשר לעשות כדי שזה יעלם אודה למענה ממכם תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בידיים
ד''ר אלכסנדר אלטס20/11/2007מור, בוקר טוב.
התאור שלך מתאים לתופעה ששמה - Keratosis pilaris. מדובר בתכונה גנטית של העור שלך, לכן לא תמצאי פתרון אידאלי. ובכל זאת ניתן לשפר את המצב ע"י מספר תכשירים החל ממשמנים ועד תכשירים תרופתיים כגון Lot. Zeniac (ללא מרשם) או תכשירי ויטמין A במרשם רופא (רטהויט, לוקציד רטין A וכ"ד)
חשוב לציין שעם הגיל בדכך כלל מצב משתפר.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם ויטמין A+ שעווה - הצילו..שרינה18/11/2007
שלום רופאים יקרים,
אני משתמשת בקרם המבוסס על ויטמין A + הידרוכינון.
לפני יומיים עשיתי שעווה בפנים והעור פשוט נתלש לי!!!
יש לי כוויה ענקית בפנים וכרגע אחרי מריחת ביאפין, יש עליה גלד.
האם יישאר סימן או שהמקום יתרפא כליל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם ויטמין A+ שעווה - הצילו..
ד''ר אלכסנדר אלטס19/11/2007שרינה, בוקר טוב.
מה שעשית בעצם זה פילינג. הכל אמור להסתדר ללא בעיות. כתמים כהים עלולים להווצר אם העור שלך שחום, אך גם הם ייעלמו עם הזמן.
לעתיד חשוב לדעת שויטמין A בשום צורה (מקומית או פומית) לא הולך עם שעווה או כל דבר אחר הנדבק אל העור.
יום טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מושג כמה הרגעת אותי....
שרינה19/11/2007תודה רבה רבה....יש לי אומנם עור כהה, אבל אני מקווה שלא יישאר סימן.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח על ידי מכונהטל בן שאול18/11/2007
תמיד אחרי שאני מתגלח על ידי מכונת גילוח הצוואר שלי מתמלא בפצעים ורציתי לדעת האם יש דרך להכין את העור לגילוח על ידי מכונה בצורה כזו שבה העור יישאר חלק ללא פצעים ?
אני דתי ולכן אין לי אפשרות להתגלח בסכין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח על ידי מכונה
ד''ר אלכסנדר אלטס19/11/2007טל, בוקר טוב.
קרוב לודאי, גילוח עם סכים היה גורם ליותר בעיות.
מדובר בתכונות של עורך ולא במחלה כלשהי.
הדרך היסודית ביותר להפסיק את התופעה היא הסרת שיער בלייזר באזור הבעיתי. \
דרך נוספת- טיפול סיפטומטי להרגעת העור בתכשירים כגון ניאו-מדרול, אפלומיצין וכ"ד.
מדובר בתרופות מרשם, לכן תצטרך לפנות לרופא.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת על ליפומהניצה15/11/2007
לבעלי נמצאו באזור הבטן שני גושים קטנים מצד שמאל וגוש קטן בצד ימין של הבטן רופאת משפחה הפנתה אותו לביצוע אולטרסונד אני רוצה לדעת האם זה יכול להיות גידול עם פיזור גרורתי בגלל מספר מוקדים בחלל הבטן למרות שבאבחנות הרפאה כתבה ליפומה אודה על תשותכם המהירה לכתובתי באתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
ד''ר צחי שלקוביץ18/11/2007ניצה שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאלמונית15/11/2007
שלום, אני בת 28 סובלת הרבה שנים מאקנה( מגיל 12) אך אני מניחה שבשנים אלו הסיבות אולי שונות , אולי הורמונליות? אני נוטלת גלולות כבר 4 שנים (מסוג מיקרוגינון, בגלל האקנה). התחלתי להשתמש ברטאויט ולא קבלתי הסבר ברור לשתי שאלות:
1. החומר עושה פילנג איטי ועל כן מסיר צלקות קלות. אם כך ומאחר והוא מאוד מייבש את העור איך הוא מסייע לקימטוטים הרי תמיד מזהירים אותנו מיובש כדי להמנע מהווצרות קמטים??
2.הקימטוטים מסביב לעיניים מפריעים. האם אפשר למרוח גם שם רטאויט? אם לא מה מומלץ לפחות למניעה? ובאיזה קרם פנים (חוץ מזה שכמובן צריך קרם הגנה) כדי להשתמש כדי לתת מספיק לחות לעור שמן?
3.האם רטאויט מסייע גם בהורדת כתמי שמש (מחימצון שפם למשל) והאם מריחתו וחשיפה לשמש בו"ז עלולה לגרור תוצאה הפוכה(כתמים)?
4.שאלה חשובה(!!!): האם ייתכן שלאחר התחלת שימוש ברטאויט מופיעים יותר קימטוטים שלא היו...האם זה נובע מייבוש העור והם יעלמו???
5.לא קשור: אני מורחת שמן תינוקות על גופי לאחר מקלחת, האם הוא באמת טוב לעור יבש ולמניעת מתיחת העור, כי יש עליו שמועות לא טובות בכלל....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון להקלת בעיות בעור
יעקב16/11/2007שלום:תודה על התייחסותך הסבון מכיל מרכיבים שמקלים על בעיות עור שונות.דוגמת אקנה, פסוריאזיס, סבוריאה,אקזמה.אנו מחפשים כרגע אנשים שיהיו מוכנים להיכנס לקבוצת מחקר ,להתנסות בסבון, למלא שאלונים, ולצלם את האזורים הנגועים בפרקי זמן קצובים שנגדיר להם. אם את/ה מוכן/נה להצטרף לקבוצת המחקר את/ה מוזמן/נת ליצור עמנו קשר עם תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
ד''ר צחי שלקוביץ18/11/2007אלמונית שלום
מנגנון הפעולה של רטאויט הינו בדרך מורכבת הרבה יותר מאשר הפילינג הנראה באופן חיצוני ולא כאן הוא המקום להסבירה. התכשיר בהחלט מסוגל להסיר כתמים ולהפחית קמטוטים עדינים למרות היובש שהוא גורם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה אלמונית לד"ר שלקוביץ
אלמונית19/11/2007תודה על התשובה אך עדיין לא הבנתי אם מקור הקימטוטים הקטנים הנוצרים בעור עשוי להיות מהיובש (כלומר משהו זמני שיעבור) ? האם זו תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תייעצו לישרי15/11/2007
שלום לך
אני בת 48 עם עבר של אקנה מורחת כל ערב משחת "לוקסיד" שעושה פילינג עדין ובגלל זה אני חייבת למרוח כל בוקר לחות עם מקדם הגנה שאלותיי הם
1 . אם אני מורחת לחות עם מקדם הגנה ועליה מייק אפ ללא מקדם הגנה האם אני עדיין מוגנת מפני השמש או שהמייק אפ גורם לי להיות חשופה לשמש?
האם עליי למרוח גם מייק אפ עם מקדם הגנה?
2. האם מומלץ לעשות הפסקה עם מריחת הלוקסיד מידי כמה חודשים?
אני שואלת משום שהעור שלי מתקלף .
בתודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקסיד
ד''ר מיכאל שוחט20/11/2007לא מומלץ שיהיה קילוף את כנראה מורחת כמות רבה מידי או שהריכוגז חזק מידי יש למרוח כמות קטנה לגבי השאלה השניה את עדיין נשארת מוגנת אבל יש צורך במריחה חוזרת לאחר שעתיים שלוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזםגלי14/11/2007
שלום, נשאר לי כתם שחור על האף כתוצאה מנזם שעשיתי לפני כשלוש שנים (כנראה שטף דם עמוק) האם ניתן להסירו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזם
ד''ר מיכאל שוחט15/11/2007סביר להניח שמדובר בפיגמנטציה או מעין קעקוע שיכול להגרם באזור המגע עם המתכת ניתן להסיר בדכ בליזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה !ענת14/11/2007
אני בת 15 וכול חודש לפני שמתחיל לי מחזור יוצאים לי פצעונים ועד שאני מצליחה להיפתר מהם עוד פעם יש לי מחזור ויש לי עוד פעם פצעונים. אני שותפת את הפנים עם סבון ושמה משחה כול יום אבל זה לא עוזר וכול חודש זה אותו הדבר. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה !
ד''ר אלכסנדר אלטס14/11/2007שלום ענת.
התשובה לשאלתך היא- לגשת לרופא עור שלך. הטיפול נקבע על פי ממצאים באופן אישי.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןורד12/11/2007
שלום רב,יש לי לא מעט נקודות חן על הפנים אשר אינם סרטניים חלילה או משהו אך זה מפריע לי מאוד בפנים למרות שכולם אומרים שזה יפה לי ומחמיא לי,האם ניתן להסיר אותם?אם כן מה הדרך?ואם זה כרוך בסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט14/11/2007ניתן להסיר את הנק בהרדמה מקומית מומלץ שתיפני לכרורג פלסטי או דרמטולוג כרורגי הטיפול לא כרוך בסבל ובדכ בפנים התוצאה האסטתית יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מאדים ושורף + פצעים לעיתיםאור12/11/2007
שלום. מזה כ-3 שנים, אחרי לידת ילדי השלישי , מופעים בפני פצעים הלוך ושוב. אני רגישה לאנטיביוטיקה שניתנת בד"רכ לפצעים , ולכן משתמשת בבזומיצין טופיקל ג'ל . מורחת מקומית וזה עוזר , אלא שעובר פצע אחד ויוצא אחר. סיפור שלא נגמר. בנוסף, בחצי השנה האחרונה מרקם העור שלי אינו אחיד. יש בו אדמומיות מפוזרת. העור שלי נראה כאילו מנוקד אדום לבן והופיעו בו קווים בלחי מעין קמטים. בימים האחרונים העור בלחיי שורף.
אני בת 39 . לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת הורמונים והכל נראה בסדר.
איך אפשר לפתור את בעיותי. אני די מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מאדים
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007מומלץ שתיפני לטיפול רופא עור קשה ליעץ ולתת טיפול ללא בדיקה של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם פצעונים בגבלילי11/11/2007
יש לי פצעונים רק בגב.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007עליך לפנות לרופא עור קימים מספר תכשירים הניתנים במרשם רופא יכולים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מתאונהיפעת11/11/2007
עברתי תאונת דרכים לפני 3 שבועות
בתאונה נפצעתי בגבה ובין הגבות מהמשקפיים שלי שנשברו
היו לי 7 תפרים שבוצעו ע"י פלסטיקאי במיון
כעת יש לי צלקת ואף נפיחות קטנה וקשיחה וגם קצת כואב/רגיש
מה ניתן לעשות על מנת להפחית את הצלקת?
כי בכל זאת... זה על הפנים...
תודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007מומלץ שתיפני לבקורת פלסטיקאי או רופא עור יש להמנע מחשיפה לשמש צריך לשמן את העור ובמידה והצלקת בולטת ניתן להשתמש בקרם מדרמה או סיליקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגב (אקנה)ben10/11/2007
אני כבר בן 35, מאז זאני זוכר את עצמי סבלתי מפםצעי אקנה בגב. שגם גרמו לי לכתמים קשים בגב.
לפני כ- 3 שנים הייתי אצל רופא עור שנתן לי רואקוטן למשך חצי שנה. והפצעים כמעט והפסיקו, אולם הכתמים לא נעלמו.
לפני כחודש נכנסתי למכון כושר והחלתי לשתות תוסף מזון (גיינר) המבוסס על פחמימות וחלבונים. ומאז כל הגב שלי מתמלא בפצעי אקנה.
מה עושים? איך מעלימים את הפצעים? ואיך את הכתמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007מומלץ שוב שתיפנה לטיפול רופא עור ניתן עד לביקור להשתמש בתחליב קלמין לשם יבוש הפצעים והקטנת ההזעה במכון הכושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנהעמר10/11/2007
אקנה=חצ'קונים נכון?
אז יש לי חצ'קונים על הפנים, מצבי די קל (אני חושב, מזה מצב קל?) אבל אני רוצה לקבל המלצה לאיזה משחה שתעזור בטיפול בהם, כמו כן אני שותף את הפנים 2 או 3 פעמים ביום עם סבון פנים של dove , האם זה בסדר?
יש לי בעיה אחת בקשר לחצ'קונים היו לי לפני הרבה זמן איזה 4 חצ'קונים על הלחיים והם נעלמו אבל עד עכשיו נישאר כאילו סימן מהם, האיזור עדיין אדום אבל אין חצ'קון כאילו, מה עושים כדי להעביר את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007ראשית מומלץ שתיפנה לטיפול רופא עור בנוגע לסבון מומלץ שימוש בסבון רפואי כמו דרמקס או ניטרוגינה בדכ הכתמים האדומים נעלמים עם הזמו מומלץ שימוש בקרם הגנה משמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיצין טופיקלחסוי10/11/2007
אני בן 14 עם המון חצקונים ופצעונים ואני משתמש בבנזמיצין טופיקל הייתי רוצה לדעת האם זה עוזר בכלל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזמיצין
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2007בדכ הטיפול עוזר תוך שימוש של מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)