מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בגיומיות elasticsנבילה18/04/2008
אני בת 23 , הרכבתי גשר ליישור שיניים לפני 8 חודשים. היום התחלתי להשתמש בגומיות 24 שעות (הגומיות נמצאות על הניבים). כמה זמן בדרך כלל משתמשים בגומיות?
תודה
חג שמח ושקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חוקים
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008משך השימוש בגומיות תלוי במטרת השימוש, חומרת הבעיה, הכח המופעל, שיתוף הפעולה שלך בהרכבת הגומיות, ויציבות הפעולה עצמה. קצת מורכב, מומלץ לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחקת השיניים העליונות מהתחתונותאני17/04/2008
השיניים שלי פחות או יותר ישרות. העניין הוא שהלשון דבוקה לחך כשהפה סגור. זה גורם לריח פה.
חשבתי על אפשרות לשים התקן כלשהו על השיניים התחתונות (או העליונות) שיגדיל את נפח חלל הפה וימנע סביבה אנארובית על הלשון, לפחות למשך שעות השינה.
מהם הפתרונות האורתודנטים הקיימים לכך?
אודה על קבלת הפתרונות הטכניים כמבוקש לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלשון אמורה להיות במגע עם החיך
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008בעיות של ריח רע מהפה אינן דורשות פתרון אורתודונטי. יש לפנות לרופא שיניים כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתחרר לי הכבל מאחת הקוביות693015/04/2008
אהלן,
עשיתי בשבוע שעבר קוביות פנימיות בלסת העליונה. את הטיפול עשיתי באוני' ת"א ע"י מתמחה.
היום בצהריים, השתחרר לי הכבל מאחת הקוביות.ליתר דיוק, מהשן הכי אחורית, מה שגורם לקצה הכבל להתנדנד משוחרר ולחתוך לי את הלשון כל הזמן.
מה עלי לעשות? האם יש עם מי לדבר בשעה כזו?
אני שואל כאן בפורום הזה מאחר ואני יודע שד"ר עתליה וסרשטיין קשורה למחלקה באונ' ת"א. אם אני לא טועה, המחלקה יצאה לחופש, האם יהיה שם מישהו שיוכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפיף, הסתדרתי
693016/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנה לאחד המומחים בעיר
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008קח בחשבון שהביקור בד"כ כרוך בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידוק השינייםחסוי15/04/2008
שלום, יש לי גשר בערך חצי שנה, לפעמים אני מהדקת את הפה בחוזקה {ללא כוונה} וגם בלילה בשינה, האים זה פוגע בטיפול?
תודה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ לא
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008לעתים גם עוזר. אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לסיום הטיפולמישהו נואש14/04/2008
אני כבר מטופל 5 וחצי שנים אצל רופא אחד.
לפני שנתיים כבר הוא כל הזמן אומר אוטוטו מורידים וכשאני שואל אותו כמה זה אוטוטו הוא אומר עוד חצי שנה..
עכשיו הלכתי לחוות דעת אצל רופא אחר והוא נדהם ואמר שמעל 3 שנים זה סכנה לשיניים או משו כזה, אז הלכנו לחתום אצל הרופא שלנו על ויתור שרוצים להוריד, עכשיו בקשר לפלטה\קיבוע אחרי הטיפול, הרופא השני שהלכנו אליו לייעוץ אמר שנגיד לו לשים קיבוע גם למעלה וגם למטה וגם ישים פלטה למעלה או למטה לא זוכר...עכשיו אמרנו את זה לרופא שלנו הוא אומר למטה הוא לא שם קיבוע אף פעם, הוא מוכן למעלה לשים קיבוע אבל זה במקום פלטה ובתוספת 200 ש"ח, והוא אומר שאם נותנים נגיד ביס בתפוח הקיבוע יכול ליפול(אבל הרופא השני אמר שבמקרה של המבנה של הלסת שלי אין חשש לזה).
בכל מקרה עוד שבועיים-3 בערך עושים לי מדידות ואני צריך להגיד מה החלטתי.
מה עושים?
תגידו גם באיזה רופא אתם מצדדים. :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ניתן טכנית אז...
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008פתרון קבוע הוא עדיף על פתרון של מכשיר נשלף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש המלצותיניב14/04/2008
בני בן 10 ויש לו 2 שיניים עליונות בולטות כלפי חוץ(11+21),
התייעצתי עם אורתודנט ונאמר לי שיש דרך טיפול אחת.
רציתי לשמוע אם יש המלצות על אורתודנטים באזור פ"ת ואם יש מס' דרכים או מס' מיכשורים
טוב/פחות טוב וכד'.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפש מומחים
ד``ר אריאל דינבר20/04/2008באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית הישראלית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זה כואב?693011/04/2008
הייתי שמח לשמוע מנסיון של אנשים שעברו את זה או לחילופין ממטפלים ששמעו מהמטופלים שלהם, עד כמה כואב בלסת אחרי ששמים קוביות בשיניים.
שמו לי ביום שלישי קוביות בצד הפנימי של השיניים בלסת העליונה ועדיין כואב לי חבל"ז, אני מרגיש לחץ בלסת וממש כואב לי כשאני אוכל.
אגב, אני בן 27 (יכול להיות שזה קשור).
זה לא שאני לא יכול להתגבר או משהו כזה אלא שהייתי שמח לדעת אם הכאבים שלי חריגים.
בד" כשכואב לי משהו אני פשוט חורק שיניים, במקרה הזה אפילו את זה אני לא יכול לעשות (:
תודה, אודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתנה מאדם לאדם
ד``ר אריאל דינבר12/04/2008זמן ההסתגלות למכשור פנימי נע בין מספר ימים לחודש. מקווה שלא תסבול עוד זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר לאכול אחרי ששמו לי קוביות693008/04/2008
לפני כמה שעות שמו לי קוביות פנימיות (לינגוול). מה קורה עכשיו, מותר לי לאכול כרגיל?
האם זה נכון שרצוי לא לאכול מאכלים קשים בימים הראשונים, אם כן, האם זה בגלל שהקונסטרוקציה עדיין רגישה (מחשש שיפול או יזוז?)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאכול כמעט כרגיל
ד``ר עתליה וסרשטיין09/04/2008להשתדל לא מאכלים קשים לא רק בימים הראשונים אלא כל זמן שהמכשור בפה, כדי שלא יתנתק מהשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתנעמה08/04/2008
אהלן יש לי שוב שאלה
האם ניקויי שיננית הוא לא בריא?או שהוא פוגע בשיניים?+פוליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אצל שיננית בריא
ד``ר עתליה וסרשטיין09/04/2008לא פוגע בשיניים אלא מונע מחלת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן ששיניים זזות למרות הקיבועליאת07/04/2008
לפני מס' שנים עשיתי יישור שיניים בחלק התחתון נידמה לי שהשיניים יצאו טיפה למרות הקיבוע הפנימי,ייתכן? בחלק העליון השתחרר לי הקיבוע מעל שן אחת האורטודנט שעבד בעבר עם מרפאה מסוימת אומר שכיוון שזזו השיניים למעלה יש צורך לחזור על הטיפול ולשלם עליו,כיוון שהוא אינו עובד עם אותה מרפאה (פרטית )מה דעתכם?
שאלה נוספת אם אעבור שוב את התהליך וישימו לי קיבוע האם זה ישמור לי על המצב, והאם קיבוע לכל החיים עושה נזקים? תודה וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן.
ד``ר עתליה וסרשטיין08/04/2008בעניינים הכספיים איננו נוהגים להתערב.
קיבוע בלבד, כפי שראית עלול שלא לשמור ב-100% את המצב ולכן יש המוסיפים פלטה מעליו לשימוש חלקי(לילי) . הקיבוע עלול להזיק, אם שמירת ההיגיינה סביבו אינה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה07/04/2008
יש לי כמה ברזלים קטנים מאחורי השיניים התחתונות כבר 7 שנים בערך...מה עושים עם זה?צריך להוציא?זה עושה נזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להסיר קיבוע
ד``ר עתליה וסרשטיין07/04/2008אם מדובר בקיבוע שלם לא רצוי להסירו,כי הוא מונע את תזוזת השיניים. אין נזק אם שמירת ההיגיינה טובה באזור הקיבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
הילה08/04/2008זה קיבוע רק ב-4 שיניים קדמיות ...
אבל מתישהו יהיה צריך להוציא,לא? אני לא אהיה עם זה כל החיים?
כדאי ללכת לאורטודנט להתייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להסיר
ד``ר עתליה וסרשטיין09/04/2008ניתן להיות עם הקיבוע כל החיים בתנאי שיש מעקב של רופא שיניים אחת לחצי שנה כדי לבדוק שאין עששת או מחלת חניכיים. תמיד תוכלי להתייעץ כהבנתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה שקופה נשלפתעדי07/04/2008
שלום,
כשהייתי ילדה קטנה היו לי ריבועים בשיניים, השן הקדמית שלי הייתה עקומה. כעבור מס שנים השן חזרה שוב להיות עקומה. אני שוקלת לעשות את יישור שיניים עם הפלטה השקופה (נשלפת) האם זה אפשרי? מה העלויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין07/04/2008יש לראות את צורת העקמומיות כדי להחליט אם ניתן להתגבר עליה באמצעות פלטות שקופות. לעלויות אין אנו מתיחסים - אינן קבועות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםאודליה07/04/2008
אני בת 38 ויש לי רווח מאוד גדול בשיניים הקידמיות.
הדבר מאוד מפריע לי אסטטית. מה ניתן לעשות ובמה זה כרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לסגור את הרווח
ד``ר עתליה וסרשטיין07/04/2008באמצעים אורתודונטיים או בשילוב הגדלת השיניים, אם הן צרות. על תכנית הטיפול המדויקת ועלהמכשור הרצוי כדאי להחליט לאחר בדיקה ורישומים לפי הצורך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסןאסתי פומרנץ06/04/2008
בבדיקה אורטודנט נאמר לביתי ( בת 12 וחצי) כי היא זקוקוה לרסן למשך זמן של 5 שנים לערך היא אינה מסכימה בשום פנים ואופן שאלתי היא האם יש טיפול חלופי לרסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חלופי
ד``ר עתליה וסרשטיין06/04/2008איני יודעת מה מצבה של ביתך , אולם בהנחה שהשיניים העליונות בולטות ואין בעיות נוספות,קיימות אלטרנטיבות כגון עקירת שן מלתעה עליונה בכל אחד מ-2 צידי קשת השיניים, כדי לאפשר הנעת הסגמנט הבולט פנימה ו/או שימוש בשתלים זמניים כמקור עיגון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 שנים עם רסן???
יוני08/04/2008מי הרופא המתעלל הזה שרוצה לשים רסן ל 5 שנים ???
לכי לקבל חוות דעת אצל רופא אחר...
אני אמנם לא רופא אבל זה נשמע לי לא הגיוני בכלל- לי היה רסן שנתיים
וכל מי ששומע שהיה לי שנתיים חושב שזה המון- אז 5 שנים זו ממש התעללות בילדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחית שן קבועה למרות שלא נפלו שיניחנה05/04/2008
לבני בן השש צמחה שן קבועה ראשונה ועדיין לא נפלו השיניים ומשום כך השן צומחת לו מאחורי השיניים לכיוון הלשון והיא כמובן לא באותה שורה של השיניים הקיימות - מה עושים , דחוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא דחוף
ד``ר עתליה וסרשטיין05/04/2008הלשון תדחוף את השן הקבועה קדימה. להמתין כחודש, ואם השן החלבית=נשירה לא נושרת, רצוי לפנות למומחה/ית לרפואת שיניים לילדים שישקלו את עקירת השן החלבית או המתנה נוספת. אין צורך לפנות לאורתודונט/ית בשלב מוקדם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא - שאלה נוספת
שרון07/04/2008בתי עם מקרה דומה.
בת 7 , אף שן טרם נשרה, ובינתיים צמחו לה 2 שיניים חותכות-קדמיות-תחתונות , אשר ניצבות כעת מאחורי החלביות.
רופא השינים שלה ציין בעבר שיש לה לסת צרה/צפופה. (כך גם אצל בעלי)
בשנה האחרונה היינו פעמיים במעקב והוא מתכוון בביקור הקרוב לעקור לה את 2 החלביות המקבילות .
אני יודעת שזה ההליך המקובל , אך בהתחשב בלסת הצרה שלה האם זה לא צעד בעיתי?
האם לא עדיף שקודם נבקר אורותודנט?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת חלביות
ד``ר עתליה וסרשטיין07/04/2008אינה צעד בעייתי במקרה שאת מתארת. אך אם קיימת צפיפות עלול להיות מצב שעקירת 2 הנשירות לא תספק מספיק מקום לשיניים הקבועות המקבילות להן, ואז כדאי יהיה להתייעץ עם אורתודונט. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)