מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן כלואהשני27/05/2008
בבדיקה שגרתית אצל רופא שיניים התגלה שיש לי שן כלואה אחת לפני שן הבינה בלסת התחתונה כאשר יש לי צפיפות קלה בלסת. הרופא המליץ לי על טיפול אורתודנטי ואולי בשילוב עם כירורגית פה ולסת. אני בגיל 21 ועדיין לא צמחו 2 השיניים הטוחנות לפני שיני הבינה כאשר גם שיני הבינה לא צמחו(יש לי כרגע 12 שיניים בלסת התחתונה).1. באילו מכשירים אורתודנטיים אפשר לפתור את הבעיה וכיצד ניתן לחשוף שן כלואה שהתחילה לבקוע בקו הלסת? 2. האם לדעתך אי בקיעת השיניים בגיל הזה מהווה בעיה או שאפשר להמתין לבקיעתן בעוד כמה שנים? 3. האם ייתכן שבאחת הלסתות לא יצמחו שיני בינה כלל בשל חוסר מקום? (אציין שאני לאחר טיפול אורתודטי ממושך בשתי הלסתות לפני כ8 שנים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בבקיעת טוחנות
ד``ר אריאל דינבר28/05/2008במקרה שלך היא משמעותית ויש לה סיבה.
במצבים כאלה ומומלץ לפתור את הבעיה ע"י טיפול. צפיפות בהחלט יכולה להיות הסיבה לכך אך רק בבדיקה קלינית ניתן לתת אבחנה רצינית. הערכתי היא שאם פנית למומחה ואתה עדיין מתלבט אתה יכול לפנות לחוות דעת נוספת אצל מומחה אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגפעת מרפאות "שורש"מ.א26/05/2008
שלום לכם,
התחלתי טיפול אורתודנטי לפני כשנה וחצי ונותרה לי עוד חצי שנה בערך עד סיום הטיפול, שילמתי את הסכום המלא עבור הטיפול כבר בתחילתו ולצערי מרפאות שורש נמצאים בהקפאת הליכים ורגע לפני פשיטת רגל...
בפגישתי האחרונה עם האורתודנטית שמטפלת בי (קיבלה אותי במרפאה אחרת) - נדהמתי לגלות שהיא לא מוכנה לטפל בי יותר אלא אם כן אשלם לה תשלום נוסף של אלפי שקלים (דבר שאיני יכולה לעמוד בו..)
האם יש משהו שאוכל לעשות? האם החלפת אורתודנט תהיה כרוכה באלפי שקלים?
אשמח לתגובתכם המלומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת אורתודונט
ד``ר עתליה וסרשטיין27/05/2008אכן תהיה כרוכה בתשלום וסביר להניח של אלפי שקלים. עלייך לפנות לערכאות משפטיות כאחת הנושים של פושט הרגל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה שקופהאלעד25/05/2008
שלום, רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בפלטה שקופה ליישור שיניים תחתונות, או לעשות פלטה שאינה נראית ובולטת, וכמו כן אינה מפריע הלדיבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במקרה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/05/2008ניתן להשתמש בסדרת פלטות שקופות ליישור השיניים התחתונות אולם בחלק מהמקרים התוצאה לא תהייה מושלמת ללא מכשור קבוע לפחות למן קצר. הפלטה השקופה ורוב המכשירים הקבועים אינם מפריעים לדיבור. ניתן לבחור מכשור קבוע שלא יבלוט לעין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות חניכייםשירה20/05/2008
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה השתל שהושתל לי בלסת עליונה הוא שתל קידמי בעצם מחליף את הניב באזור של השתל יש שקיפות בחניכיים והאזור ניראה שחור יש מה לעשות עם זה???
ואת ההלבשת גשר אורטודני על השיניים לצורך בקיעת שיניים כדי שהחניכיים יקבלו קו ישר האם זה יכול לגרום נזק לשיניים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אורתודונטי לא אמור לגרום נזק
ד``ר אריאל דינבר21/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת דמוןמור20/05/2008
אני עומדת להתחיל טיפול בשיטת דמון נאמר לי כי מתקצר זמן הטיפול בה בכמעט חצי מהזמן , רציתי לדעת האם זה נכון ?(רופא אחד אמר לי כשנתיים ואילו בדמון נאמר לי שכשנה )
מה החסרונות של שיטה זו ? והאם היא עדיפה על השיטה הרגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ססמאות
ד``ר אריאל דינבר21/05/2008שיטת דיימון איננה יחודית ויש עוד הרבה דגמים בשוק שעושים את אותה העבודה. היא אכן מהירה יותר בשלבים הראשונים של הטיפול אך בשלבים המתקדמים היא איטית יותר. חצי מזמן הטיפול נראה לי קצת מוגזם.
זמן הטיפול משתנה מרופא לרופא והוא תלוי במספר רב של גורמים חלקם תלויים ברופא וחלקם לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים בחניכיים בטיפול אורטודונטיעמית17/05/2008
שלום רב,
אני בן 30, נמצא במהלך טיפול אורטודונטי כבר שנה וחצי. עקרו לי 2 שיניים (ליד הניבים) ולוקח זמן לארבע הקדמיות לזוז ולכסות את הרווחים. כמו כן, השיניים שלי מאוד ארוכות וגדולות. במטרה לזרז את התהליך, ובמקביל להכניס את השינייים קצת למעלה לתוך החניכיים (שייראו קטנות יותר) האורטודונט שלי הציע לאחרונה לבצע בחניכיים העליונות שני שתלים שיהיו קבועים ואז ניתן יהיה לחבר ביניהם לבין הסמכים שעל השיניים האמצעיות באמצעות גומיות שיתנו יותר לחץ. הרעיון הוא שהלחץ יהיה הצידה ולמעלה במקום הצידה ולמטה כפי שקורה שהולכים עם גומיות.
רציתי לדעת האם ההליך הזה הוא שגרתי, כיוון שמעולם לא שמעתי על שתלים בחניכיים?
תודה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים אורתודונטים לעיגון
ד``ר אריאל דינבר17/05/2008מיעלים את הטיפול ובמקרה שלך אם האורתודונט ממליץ יש לשקול את הצעתו בחיוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורתודנטיג.15/05/2008
שלום, האם חשוב שהטיפול יעשה אצל אורתודנט מומחה? המליצו לי על רופא שיניים שאינו אורתודנט מומחה אלא עבר השתלמויות שהקנו לו את הידע והטיפול. הרופא מטפל הרבה שניים ויש לו הרבה קליינטים. מה דעתך. חשוב לי מאוד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים רשאי לעסוק בכל תחום
ד``ר אריאל דינבר15/05/2008ברפואת שיניים כולל יישור שיניים. ישנם תחומים בהם עדיף ללכת למומחה. השתלמויות אינן מספיקות בתחום האורתודונטיה. אני ממליץ לעבור טיפול אצל מומחה או אצל רופא שיניים שסיים התמחות במוסד מוכר (אוניברסיטה מוכרת וכד'). מספר הקליינטים אינו מעיד בהכרח על מקצועיות. הוא יכול להעיד על כך שהרופא נחמד ושהוא יודע לשווק את עצמו, שהוא בעל כושר שכנוע גדול, ואולי הוא גובה עבור טיפול חצי מחיר בהשוואה למומחה. אני מכיר הרבה אנשים לצערי שהם בעלי יכולת כלכלית אך הם מתייחסים לטיפול אורתודונטי כאל מוצר מדף. הם יעשו סקר שווקים ויבדקו מחירים בדיוק כפי שהם עושים כשהם קונים מחשב לילד. טיפול אורתודונטי הוא טיפול רפואי. הטיפול של דר' א. אינו שווה לטיפול של דר' ב. . רופא שלא מבין בתחום עלול לגרום נזק בלתי הפיך שגם מומחה לא יוכל לתקן אותו. לא תמיד יש קשר בין המחיר למקצועיות של הרופא. סביר להניח שמומחה יגבה מחיר גבוה יותר מרופא שיניים כללי אבל כבר נתקלתי במקרים הפוכים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ משפטי
ג.18/05/2008האם יש גוף משפטי שאני יכולה לפנות אליו ליעוץ במקרה של הטיה שבו רופא שיניים מציג עצמו כאורטודנט והתחלתי טיפול ראשוני (מידות לפלטה) בדיעבד התברר שהרופא רופא שיניים ולא אורטודנט, ואני לא רוצה להמשיך טיפול אצל מי שאינו מומחה לדבר. הטיפול עבור ילדה.
נראה לי שניצלו את חוסר הידיעה שלי בנושא. האם ניתן להעזר במשהו בתחום. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההסתדרות לרפואת שיניים
ד``ר אריאל דינבר28/05/2008ואו משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אורטודנטי
ג.22/05/2008חשוב לי מאוד התגובה לגבי יעוץ. אנא ענו לי..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ניביםילדה15/05/2008
יש לי חלום אני רוצה שהניבים של השיניים הקדמיות יקבלו צורה הרבה יותר דומה לניבים , האם ניתן לחדד את הקצוות שיהיו יותר מחודדים פשוט ומה יכולה להיות העלות של הגשמת החלום??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי לרופא שיניים שלך
ד``ר אריאל דינבר15/05/2008הוא יכול לשפץ ולשנות את הצורה של השיניים. אנחנו האורתודונטים יכולים להזיז לך את השיניים ממקום למקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד ניבים
נופר14/04/2011יש למשהו מושג כמה זה עולה, איפה אפשר לעשות את זה, אם זה כואב ואם צריך אישור מיוחד? אני צריכה יותר פרטים על זה אז אם אפשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה הגועל נפש הזה??????????
ליאת14/04/2011חשבי שוב לפני שאת עושה דבר בלתי הפיך !היום את ילדה בגיל הטיפש עשרה ומן הסתם יש לך צורך להתבלט (אפשר להתבלט גם בדברים חיובים יותר....)
מה יקרה כאשר תהי מבוגרת יותר איך זה יראה אז ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשיניים הקדמיותקלאודיה14/05/2008
לביתי בת ה-12 יש רווח בשיניים הקדמיות. מתי זה הזמן להתחיל לטפל בכך? עד עתה נפלו לה כ-12 שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן המתאים לטיפול
ד``ר אריאל דינבר15/05/2008נקבע רק על סמך בדיקה. אין חוקים ומרשמים שבעזרתם אוכל לכוון אותך. האורתודונט יבדוק את הבעייה של בתך ועל פי מצבה הוא יתן לך את המלצותיו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלירן14/05/2008
אני בן 23 והייתי אצל אורתודנט של קופ"ח כללית כדי לישר את השיניים והאורטודנט אמר לי שאין הרבה מה לעשות ושכדי ליישר אותם הוא יצטרך להוציא לי כמה שיניים ושבכל מקרה הם התעקמו שוב בגלל התנהגות הלשון, האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר אריאל דינבר15/05/2008הלשון חזקה מכל, יכולה לקלקל טיפול אורתודונטי. במקרה כמו שלך אולי כדאי לטפל קודם בלשון. נסה ללכת לקלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים כתוצה מניתוח של השתלתשירה13/05/2008
אז ככה אני עברתי השתלת שן בניב קדמי בלסת עליונה כתוצאה מההשתלה כשהרופא ניתח את החניכיים בשביל להשתיל את השן הם איבדו את הקו הישר שלהם רק בקדמת הפה ונוצר בעצם נסיגה בכחניכיים התייעצתי עם מומחה לחניכיים בכדי להשיג מראה אסטתי לחניכיים והוא המליץ על בקיעת שיניים קידמיות בלסת עליונה ע"י הלבשת גשר האמת שלא כולכך הבנתי מה הכוונה ומה שהבנתי מימנו זה שהם מבצעים משיכה לשיניים וכתוצאה מזה החניכיים ירדו למטה ושזה עדיף על ניתוח האם זה נכון לדעתך לי זה ניראה דיי מוזר אם יבצעו את זה השניים הקדמיות לא ימשכו כלפיי מטה ???? האם עדיף ניתוח חניכיים?? ...וגם בשן חותכת קידמית מולבש כתר שכמובן גם מקרין לחנייכים צבע שחורלחניכיים יש לך אוליי הצעה לתחליף ואם ובמידה אני כן ילביש על הכתר גשר לצורך בקיעת שיניים הוא לא יפגע?? ...ויש לי עוד שאלה השתל מקרין שחירות לחנייכים ורואים את זה כי זה שן קידמית אפשר לעשות עם זה משהוו או שזה אבוד..??? תודה רבה מראש...אני אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשנות את מתאר החניכיים
ד``ר אריאל דינבר15/05/2008או ע"י ניתוח חניכיים או ע"י טיפול אורתודונטי שבו ניתן להזיז שיניים וגם את החניכיים. איני יכול לשפוט מה טוב יותר אצלך. אם מומחה לחניכיים המליץ אז הייתי מקבל את ההמלצה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל שן קידמי
שירה19/05/2008תודה על התשובה יש לי עוד שאלה השתל שהושתל לי בלסת עליונה הוא שתל קידמי בעצם מחליף את הניב באזור של השתל יש שקיפות בחניכיים והאזור ניראה שחור יש מה לעשות עם זה???
ואת ההלבשת גשר אורטודני על השיניים לצורך בקיעת שיניים כדי שהחניכיים יקבלו קו ישר לא יימשוך את השיניים כלפיי מטה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שתלים לשיקום שיניים
ד``ר אריאל דינבר21/05/2008שנועדו להחליף שיניים חסרות עליך לשאול רופא שיניים כללי או מומחה לשיקום או לחניכיים או לכירורגיה פה ולסת.
הבקעת שיניים לצורך שינוי מתאר חניכיים כולל שינוי גובה שלהשיניים שאותן יש לתקן ע"י השלמת שיניים סמוכות או השחזת שיניים והשלמתן לאחר שבקעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שן אצל תינוקאורן12/05/2008
שלום
בני הוא תינוק בן שנה וחצי.
לאחר שהוא קבל מכה בסנטר כתוצאה מנפילה, ראיתי כי אחת מ-4 השיניים שלו באמצע (לסת תחתונה) זזה.
כן ראיתי שבר קטן בקצה תחתון של שן קדמית לסת עליונה.
הייתכן ששן זזה כתוצאה ממכה?
מה כדאי לעשות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להתייעץ עם פדודונט/ית
ד``ר עתליה וסרשטיין13/05/2008טיפול אורתודונטי אינו מבוצע על שיניים נשירות=חלב. במקרה מתואר רצויה התיעצות עם מומחה/ית לרפואת שיניים לילדים=פדודונט/ית. רשימתת המומחים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום לאורטודנטיעל11/05/2008
רציתי לשאול איך מקובל לשלם לאורטודנט. הטיפול ימשך כשנה וחצי. האם נהוג לפרוס את התשלומים למשך כל התקופה? או בגלל עלות החומרים אז התשלום הוא בתחילת הטיפול?ואם כן, אז מי מבטיח לי את המשך הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת תשלום
ד``ר עתליה וסרשטיין11/05/2008מקובל לשלם בתשלום אחד בתחילת הטיפול או בחלוקה למספר תשלומים קבוע ולא בפריסה לאורך כל הטיפול. אם מדובר באורתודונט/ית אמין/נה, חבר/ה האגודה האורתודונטית, לא צפויות בעיות. גם אם קורה חלילה והאורתודונט/ית אינו/ ה יכול/ה לטפל, קיים ביטוח הדדי לחברים באגודה ואורתודונט אחר ישלים את הטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גובה השינייםשירן09/05/2008
שלום,
לפני כחודשיים התחלתי בטיפול אורתודנטי הכולל גשר חרסינה.
הספקתי לעבור מתיחה אחת. בימים האחרונים הבחנתי להפתעתי כי השיניים בלסת התחתונה בצד אחד יותר גבוהות מהצד השני (נוצר שיפוע). המראה אינו אסתטי וברור לעין. שאלתי היא האם זה נורמלי ויסתדר? ומה גרם לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא/ה המטפל/ת שלך
ד``ר אריאל דינבר10/05/2008כעיקרון השיניים אמורות להיות בגובה אחיד אך יתכן שזהו שלב ביניים. אני חושב שאת צריכה לקבל תשובה ממי שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור לסתyosef09/05/2008
אני בן 33, מעוניין לדעת האם וכיצד ניתן ליישר אי סימטריה בלסת התחתונה? כאשר צד אחד בולט יותר. ממה נובעת הבעיה? האם קיים קשר כל שהוא לעיכוב ביציאת שיני בינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/05/2008לפי התאור שלך יש צורך בכירורגיה לתיקון האסימטריה - בדרך כלל יש צורך בשילב אורתודונטיה לפני ואחרי הניתוח כדי להתאים את הסגירה. הבעיה יכולה להיות מולדת או כתוצאה מהשפעות סביבתיות כגון מכה בתקופת הגדילה, שפגעה באזור מפרק הלסת התחתונה וגרמה גדילה רבה יותר בצד אחד לעומת הצד השני. לא ידוע על קשר כל שהו לשיני הבינה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)