מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן שפיציתשירי26/12/2007
שלום,
יש לי שן שפיצית ובולטת החוצה, מדובר בשן הפינתית בלסת התחתונה, אני חוששת לעקור אותה כי היא די גדולה, אך מצד שני היא ממש בולטת מתוך הלסת. האם בדרך כלל מעדיפים ליישר או לעקור או שתלוי בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך להתייעץ עם אורתודונט/ית מומחה
ד``ר אריאל דינבר29/12/2007לא ניתן לתת לך פתרון ללא בדיקה רצינית של השיניים, גודלן, הערכת המקום בלסת, ההתאמה בין השיניים של הלסת העליונה והתחתונה ועוד הרבה הרבה דברים שאנו בודקים טרם קבלת החלטה על פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשיניים הקדמיותאביגאל24/12/2007
שלום
רציתי לדעת מה ביכולתי לעשות על מנת להעלים את הרווח שיש לי בשיניים, אני שונאת אותו לדעתי זה מכוער אני חולמת על שיניים צמודות וישרות ללא רווחים
מה עושים ?
מה העלויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ שתי אופציות
ד``ר אריאל דינבר25/12/2007בהתאם לגודל השיניים שלך והסיבה לרווח האורתודונט ימליץ לך או על סגירת הרווח ע"י טיפול אורתודונטי או על סגירת הרווח ע"י השלמה של השיניים בסתימה בצבע השן. העלויות משתנות מרופא לרופא כך שלא אוכל לתת לך מידע בנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהאילנה24/12/2007
האם ניתן להשיג שעווה (למניעת שריטות בפה) בבית מרקחת או מקום חוץ מלקבל מרופא עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אך לא בכל בית מרקחת
ד``ר אריאל דינבר24/12/2007מומלץ להתקשר טרם הגעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעופר23/12/2007
רציתי לדעת האם ישנן דרכים להבלטת הלסת התחתונה, כלומר ליצור פרצוף קצת יותר מרובע... האם ניתן לבצע דבר כזה בטיפול אורטודנטי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקדם את הלסת התחתונה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/12/2007בתקופת הגדילה - משתמשים במכשור פונקציונלי שמעודד את גדילת הלסת ובמצבים קיצוניים בברגים שמוכנסים בצורה כירורגית =osteodistraction .
לאחר סיום גדילת הגוף (לאחר גיל 18-20 בגברים) ניתן לבצע כירורגיה אורתוגנטית לקידום הלסת התחתונה. בדרך כלל יש להכין את המטופל לניתוח בצורה אורתודונטית כדי שהשיניים העליונות תתאמנה לתחתונות לאחר הניתוח, וגם לאחר הניתוח יתכן צורך בהתאמות אורתודונטיות קלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן20/12/2007
שיניי עקומות וברצוני ליישר אותם ע"י טיפול חד פעמי בציפויי חריסנה האם אתם מכירים שמות של מרפאות כאלו כי לא הצלחתי.
והאם יש בכך חסרונות ושיניי בעתיד יכולו להינזק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיתך קשורה לשיקום הפה
ד``ר אריאל דינבר20/12/2007בפורום זה אנו עוסקים בבעיות הקשורות ביישור שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין18/12/2007
שלום רב,
אני בת 21 וגילו אצלי בעיה של מבנה לסת צר מאוד עוד כשהייתי קטנה,בת11 בערך,אך נאמר לי כי גיל 11 זה גיל שמאוחר להתחיל טיפול להרחבת לסתות ושאין מה לעשות ולכן הערכתי היתה שאין דבר מה שאוכל לעשות ולכן המשכתי בחיי היום יום מבלי לטפל בבעיה..אך כרגע הבעיה הזו מציקה לי הן בפן האסתטי (הלסת הצרה לא ממש מחמיאה לי לפנים) והן בפן הבריאותי(קשה לי להגיע לסגירה מלאה של השיניים)
אז קיימים חידושים המאפשרים הרחבת לסת ויישור שיניים בגיל שלי כיום(21)?
תודה רבה, שני ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת לסת
ד``ר עתליה וסרשטיין18/12/2007הרחבת הלסת בגילך בעזרת אורתודונטיה בלבד עלולה שלא להיות מספקת. ייתכן צורך בסיוע כירורגי להרחבה. גם יציבות ההרחבה לאחר שהושלמה אינה מובטחת. למרות זאת טיפולי הרחבה נעשים גם בגילך וגם בגיל מאוחר יותר.
בהצלחה לך שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה..
יסמין19/12/2007שוב שלום,
התכוונת שלאחר טיפול אורטונדטי יציבות ההרחבה אינה מובטחת?או גם לאחר טיפול כירורגי יציבות ההרחבה אינה מובטחת?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשני סוגי ההרחבה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/12/2007יציבות מלא אינה מובטחת. קיימים אמצעים לשמירה על היציבות - בדרך כלל מדובר בפלטהלשימוש חלק מהיממה - בעיקר בלילה.
בהצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לילד בן 6?רונית18/12/2007
לבני בן ה- 6 צמחה שן בשרית בלסת התחתונה שן קידמית לפני שנשרה לו השן החלבית
התייעצתי עם רופא שאמר שאורטודנט לא מטפל בגיל כזה בילדים ולחכות לגיל 8 -9
האם בכל זאת ניתן לעשות משהו בכדי שהשן תצמח לכיוון הרצוי?(השן רק החלה לבקוע אתמול)
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לסייע לבקיעת השן הקבועה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/12/2007ניתן לסייע לבקיעת השן הקבועה על ידי עקירת השן החלבית. יש סיכוי שהלשון תפעיל כוח על השן הקבועה ותוליך אותה למקום הרצוי בתנאי שאין צפיפות ויש מספיק מקום לשן הקבועה בקשת השיניים. בכל מקרה, אם אם קיימת צפיפות, רצוי להתיעץ עם אורתודונט/ית מומחים. גם אם לא מטפלים אקטיבית ביישור בגיל זה, ניתן לכוון את בקיעת השיניים הקבועות על ידי פינוי מתאים של שיניים נשירות=חלביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עקומותענת17/12/2007
שלום, באיזה גיל כדאי להיוועץ עם אורתודונט לגבי יישור שיניים לילד בן 7, האם זה מוקדם מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיל לייעוץ אורתודונטי ראשוני
ד``ר עתליה וסרשטיין17/12/2007בגיל 7 רצוי שילד יהיה במעקב של רופא/ת שיניים מומחה לילדים=פדודונט מומחה, בעיקר לבקרת עששת. בדרך כלל הפדודונט/ית יפנו בהתאם לצורך לייעוץ אורתודונטי.
בדרך כלל עדיין אין מטפלים בגיל 7 אלא אם כן קיימות בעיות חריגות כמו: בליטה ניכרת של השיניים העליונות או סגירה הפוכה של שן או שיניים בקדמת הפה, או גלישה של הלסת לימין או לשמאל.
בכל זאת, אם את דואגת, תוכלי גם בגיל 7 להתייעץ עם אורתודונט והוא/היא יתנו צפי לגבי טיפול עתידי.
כל הכבוד על המודעות, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסן בשעות הלילהדורית16/12/2007
שלום רב,
בת 13 וחצי מטופלת אצל אוטודונטית, ועם ברזלים על שיניה העליונות.
מסרבת לשים את הרסן על שיניה בלילה.
שאלתי: האם לאורך זמן ו/או משך הטיפול יכול לפגוע כתוצאה מסירובה לשים הנ"ל?
האם הרסן בלילה הוא רק ענין "קוסמטי"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב משך השימוש היום יומי ברסן
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2007עליכם לפנות אל האורתודונטית ולשאול כמה שעות ביממה רצוי במקרה של בתך להרכיב את הרסן.
אין זה משנה אם השימוש נעשה בשעות היום או בשעות הלילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהשיניים הקידמיות מעט עקומותליאור15/12/2007
יש לי רק 2 שיניים עקומות שעולות אחת על השניה, ממש לא משהו קיצוני ובולט לעין, אך זה מפריע לי.
אם אני רוצה ליישר אותן- אני חייבת לעשות גשר לכל השיניים ולשלם מחיר רגיל בדיוק כמו שהמצב חמור יותר וכל השיניים עקומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערך הרב בד"כ כן
ד``ר אריאל דינבר16/12/2007בד'"כ יש צורך לערב עוד שיניים נוספות באותה לסת. אנחנו נשענים על שיניים ישרות כדי להזיז את השיניים שעקומות במקרה שלך. כמו כן יתכן מצב של צפיפות שבו אין מספיק מקום לשיניים העקומות. במקרה כזה יש לדחוף את שאר השיניים כדי ליצור מקום לאותם שיניים עקומות. שורה תחתונה: עליך להבין שלצורך סידור 2 שיניים הטיפול לא תמיד פשוט כפי שנדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי קובעאבנר15/12/2007
עקב חוסר ותיק של שיניים טוחנות תחתונות,אכילת ירקות ונטיה משפחתית ,נשחקו לי השיניים ,
שני ניבים עליונים נשברה חתיכה וצריך טיפול שורש וכתר.
במכבי במקום לתקן את שני הניביםן התחילה סדרת יעוצים שאני לא יוצא ממנה,
רופא שקום פה רוצה תותב לטוחנות ןכתרים על 10 קדמיות עליונות שחוקות אך בריאות ללא רגישויות,ככדי לבצע הרמת מנשך של 5 ממ
רופא שקום פה פרטי רוצה תותב וכתר על 4 קדמיות תחתונות והיתר עם חומר קמופוזיט
רופא שקום פה נוסף של מכבי אומרת שהיא לא היתה שמה כתרים על שיניים בריאות גם עם הן שחוקות ושלחה אותי ליעוץ אצל יועץ מומחה אורטודנטי בכיר,שאומר ,התותבת תילחץ לא תסתגל צריך שתלים ולקצר את הטוחנות מעליהם שבקעו,גש לרופא פרטי צריך טיפול איטי שמכבי לא בנויה לכך,
בסך הכל רציתי לתקן שני ניבים ןתותבת במקום הטוחנות החסרות לשיפור הלעיסה,
אם שיקום מלא מחייב רופא מומחה שיקום פרטי ,זה עשוי להגיע למחיר דמיוני
האם היעצ הוא רופא שיקום או אורטודנט?
האם תיקון שני הניבים מחייב המתנה לגיבוש תוכנית מלאה,או שניתן לתקנם כך שישתלב ולא יסגור אופציות?מי הקובע מקצועית האם אפשרי תותבת או לא?איך אפשר לבצע שיקום מסויים במסגרת של עשרות אלפי שקלים ולא מאות אלפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקם ואתה קובעים.
ד``ר עתליה וסרשטיין15/12/2007על פי התאור שנתת, המקרה שלך נחשב מקרה, שדורש שיקום, אם כי טיפול אורתודונטי יכול לסייע לטיפול השיקומי (בתלות בתכנית הטיפול השיקומית). מי שצריך לרכז את הטיפול בכך ומי שקובע אם רצוי לבצע תותבת או שתלים הוא הרופא המשקם. בעיקרון אורתודונטיה ושתלים מיקרים את הטיפול. באשר לעיתוי הטיפול בניבים - עליך לפנות גם בנושא זה לרופא המשקם בו תבחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שן קלואהשמעון15/12/2007
הייתי אצל הרופא שיניים שלי והוא אמר לי שיש לי שן קלואה וצריך לעקור אותה. אני מפחד. האם אסור להשאיר שן קלואה בתוך הלחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לא להתעלם משיניים כלואות
ד``ר אריאל דינבר15/12/2007או למשוך אותן למקומן ע"י טיפול אותודונטי או לעקור אותן ע"י עקירה כירורגית. מומלץ להתייעץ עם מומחה ליישור שיניים. רשימת המומחים מפורסמת באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן קלואה
שמעון15/12/2007לאבא שלי יש שתי שיניים קלואות בלחי. הוא כבר בן 60 ולא קרה לו כלום. הוא לא מוכן להשקיע בבדיקה אפילו האם אני צריך להיות מודאג. הוא משגע אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן קלואה - לא קיבלתי תשובה
שמעון18/12/2007למה אני לא מקבל תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםדנה14/12/2007
שלום,
הייתי אצל אורתודנט לפני מס' ימים והוא אמר לי שאני לא חייבת גשר,
למרות שיש לי רווח בשיניים.
אני מנסה להימנע מלעשות גשר קבוע,
האם יש פתרון אחר לסגירת הרווח?
פלטה לא קבועה תעזור במקרה הזה?
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו,
דנה14/12/2007שכחתי לציין שהרווח הוא רק בשתי השיניים הקדמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מדוע יש רווח
ד``ר אריאל דינבר14/12/2007והאם ניתן לסגור אותו ע"י טיפול אורתודונטי. אח"כ על האורתודונט לשאול את עצמו אם ניתן לשמור על הרווח סגור. ייתכן שהפתרון הנכון והקל הוא "לסגור" את הרווח ע"י השלמת השיניים בסתימה לבנה. אלה שאלות שהאורתודונט ורק האורתודונט יוכל לענות לך עליהן לאחר בדיקה של השיניים. רשימת האורתודונטים המומחים מופיעה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםרן12/12/2007
שלום אני בן 17 ורציתי לדעת האם יש טיפולים ליישור שיניים בלי צורך להרכיב גשר כי אני מרגיש שזה כבר מאוחר מדי לגילי. רק השיניים הקדמיות שלי נוטות החוצה וזה נותן אשליה של "שיני ארנב".
הבעיה הזאת מאוד מציקה לי כי אני לא יכול לצחוק או לחייך בביטחון.
אשמח לשמוע על טיפולים, מחירים והיכן ניתן לטפל.
תודה מראש:
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי מכשירים
ד``ר עתליה וסרשטיין13/12/2007קיימים מספר סוגי מכשירים עיקריים: קבועים חיצוניים, קבועים פנימיים וכן מכשירים ניידים.
מכשירים שאינם נראים הם הפנימיים או פלטות שקופות. ניתן לטפל במרפאות פרטיות או ציבוריות. המחירים אינם אחידים. חשוב לפנות למומחה/מומחית ליישור שיניים=אורתודונטיה. רשימת המומחים לפי אזור פעילות - באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שןאורלי11/12/2007
בני בן ה- 10 עבר לפני שנה הוצאת שן קדמית כלואה , השן הקבועה לא ירדה ולכן צריך לעשות חשיפה, כל השיניים של בני חלביות מלבד שן קדמית אחת ועוד שן. חות דעת אחת היא לחשוף את השן ושהיא תרד לבד. ולעשות יישור שיניים בעתיד. וחות דעת שנייה היא לעשות חשיפת שן ע"י משיכה "בחוטים" וחיבור לטבעות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה - החלטת ההורים
ד``ר עתליה וסרשטיין12/12/2007אכן קיימות שתי גישות. עליכם לדעת שבחשיפה בלבד הסיכויים לבקיעת השן קטנים יותר מאשר בחשיפה עם משיכה. אם יש לכם סבלנות להמתין - אתם יכולים לבצע חשיפה בלבד, אך דעו שלעתים יש צורך בחשיפה חוזרת , אם השן לא בוקעת והפתח נסגר. עתה, כשהנתונים בידיכם -
החלטה עליכם. לא תמיד קל להיות הורים בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)