מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אורתוגנטיאירה22/12/2008
שלום יש לי סגר לקוי , CLASS 2 , לחץ במפרקים ושחיקת שיניים חמורה ביותר (נשחקו כ 2 מ"מ משיניים קדמיות תחתונות) . השיניים עצמן בריאות ב 100% ולמעא סתימה אחת קטנה אין שום בעיה . התייעצתי עם שני מומחים. האחד אמר שמה שיעזור זה אורטודונטיה משולבת ניתוח אורטוגנטי וכי הנ"ל יפתור את כל הבעיות ,גם שחיקה וגם לחץ במפרקים (שנגרם בגלל לחץ בסגירת שיניים) . השני אמר שצריך להתקדם עם היישור ורק אח"כ לראות מה עושים וכי לא יכולה להיות שום הבטחה שהניתוח יפתור את בעיית השחיקה ולחץ על המפרקים. וכי צריך להמנע מהניתוח הזה גם אם אצטרך לעקור 2 שיניים בריאות מהחומר באינטרנט הבנתי כי מדובר בניתוח לא קל . אני מרגישה חסרת אונים בכל הנושא ולא יודעת אם לפנות לעוד ייעוץ ואם כן אז למי . ואני יודעת שאתם לא מוסרים פה שמות של מומחים , אבל אני כ"כ חסרת אונים . שתי דעות מנוגדות. הלכתי בנוסף למומחה רפואת הפה בקופת חולים אשר אמר כי כמובן יש צורך בפלטת לילה (ויש לי אותה מזה 5 שנים) ושאני אקח כדורי שינה!! בשביל להרפות שרירים בפנים . ושוב אמר כי ניתוח לא אמור לעזור בשחיקה ולא קשור למפרקים . וכמובן שהקופה לא משתתפת לא באורטו ולא בכירורגיה בשום אופן בבקשה תתנו לי עצה מה לעשות , למי לפנות , המצב שלי רק הולך ומחמיר . גם המון חששות , גם בלבול שעושים לי הרופאים וגם זה עולה המון כסף - הכל כ"כ לא ודאי . ורפואית אני לא מבינה כבר מה יותר טוב בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שמרני ועוד
ד``ר עתליה וסרשטיין23/12/2008כעיקרון עדיף לנסות טיפול שמרני - ללא ניתוח. את יכולה לפנות לבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב למחלקה לסגר, שמטפלת בבעיות הלחץ במפרק ושחיקת השיניים. הייעוץ שם אמור להיות לא יקר והם יכולים לסייע לך בהחלטה לגבי יישור השיניים, אם יש בעייה אסטטית, שאת מעוניינת לשפר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים-גשר שקוף,קוביות?מוריה20/12/2008
היי,שמי מוריה בת 17. בסך הכל השיניים שלי דיי ישרות אבל שתי השיניים הקידמיות שלי בולטות טיפה החוצה. עד עכשיו זה לא ממש הפריע לי,בגלל זה לא טיפלתי בזה שהייתי יותר קטנה,אבל פתאום זה התחיל להציק לי..אני מאוד רוצה שיניים ישרות וחיוך מושלם. השאלות שלי הן- מה המיכשור היעיל ביותר?גשר שקוף,קוביות פנימיות או גשר רגיל? האם העלויות של גשר שקוף וקוביות פנימיות יקרות יותר מגשר רגיל? והאם זה נכון שאצטרך להיות עם גשר שקוף וקוביות פנימיות יותר זמן? בתודה מראש,מוריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם יעילים באותה מידה
ד``ר אריאל דינבר20/12/2008בד"כ שקופים יקרים מהמתכתיים והפנימיים יקרים עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לבת 9רקפת20/12/2008
שלום רב, בתי בת 9 וסובלת לאחרונה מכאבים בלסת התחתונה. בתחילה חשבתי שמדובר בבקיעה של שיניים טוחנות אך למיטב ראייתי והבנתי - שיניה בקעו כולן. נראה לי שהלסת התחתונה מעט קטנה יחסית לעליונה ויש מצב שהשיניים פשוט דוחפות אחת את השנייה. למטה התחלפו לה 4 שיניים ושתיים מהן (החלב),נאלצנו לעקור כי החדשות בקעו עמוק בפה והחלב עדיין לא הראו סימני תזוזה.אמנם בעזרת דחיפה של הלשון ועם גדילתן הן התמקמו קדימה אך נראה לי שאין מספיק מקום לכל השיניים לגדול ישר. מה הפרוצדורה במקרה כזה? תודה מראש רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור תהליך סטנדרטי של יישור שיניים
ד``ר אריאל דינבר20/12/2008גשי להתייעצות אצל מומחה/ית, רשימת המומחים מופיעה באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים ואו האגודה האורתודונטית וקבלי חוות דעת מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספתהילה20/12/2008
האם קיימת אופציה להוריד למספר ימים את ההתקן שעושים, בהנחה שזו לא פלטה נשלפת, ולשים מחדש?, נניח ביום החתונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל ניתן לביצוע
ד``ר אריאל דינבר20/12/2008לכל דבר יש מחיר אך לא הייתי ממליץ להסיר מכשור באמצע טיפול. הסרה והחזרה של מכשור גם ליום או יומיים יכולה להחזירך מספר חודשים אחורה בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה. שאלה אחרונה
הילה21/12/2008האם שיטת אינויזליין, על סמך נסיונך והידע שנצבר עד כה, מתאימה ליישור ניבים (הורדתם למטה להתיישר עם השורה), והאם ניתן לצפות לשינוי משמעותי תוך מס' חודשים? כ"כ בא לי על חיוך נורמלי ביום החתונה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בעזרת גשר פנימיהילה20/12/2008
שלום רב, אני בת 27, מעוניינת ביישור שיניים עליונות ותחתונות. יש לי לסת קטנה ולכן השיניים נדחסו והתעקמו, כולל שני הניבים העליונים שכתוצאה מהדחיסה "לא הצליחו" לרדת ולהתיישר עד הסוף עם כל השורה. בלסת העליונה יש לי 6 שיניים עקומות, דווקא הקדמיות, ובלסת התחתונה כולן רוקודת ריקודי עם לא בקצב...שאלתי היא האם באופן כללי ישנה אפשרות לשים פלטה פנימית למקרים בהם יש צורך דווקא בהרחבת הלסת ודחיסת השיניים ויישורם. ברור לי שזה מחייב בדיקה וכל מקרה לגופו, אך רציתי לדעת האם השיטה מיועדת לסוג מסוים של מקרים. אני רוצה מאוד ליישר את שיניי, אך נבוכה מדי להסתובב עם גשר חיצוני בגיל 27.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעקרון כן
ד``ר אריאל דינבר20/12/2008אם הבעיה לא דורשת התערבות כירורגית אני לא רואה כל בעיה לבצע את הטיפול בסמכים המודבקים מבפנים. כמובן יש לאשר זאת בבדיקה אצל מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מומחהאירה18/12/2008
שלום אני מחפשת מומחה לאורטודונטיה ולסגר ומפרקים . אני מבינה שזה שתי התמחויות שונות ? או שיש רופאים שמומחים גם לזה וגם לזה? איפה אפשר למצוא רופאים כאלו? מה השמות ? אינני מוצאת ולו שם אחד. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיימת מומחיות בנושא סגר ומפרקים
ד``ר עתליה וסרשטיין19/12/2008יש רופאי שיניים שעוסקים בתחום הסגר והמפרקים, כי עברו השתלמויות בנושא, אך אין התמחות בתחום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בלסט העליונהיוסי17/12/2008
יש לי שן עקומה בלסט העליונה שמאוד מפריעה לי וברצוני ליישר את הלסט העליונה שלי אבל גם חסר לי הרבה שיניים בלסט התחתונה, ז"א ברצוני גם לעשות שתלים שם השאלה שלי: האם אפשר להתחיל טיפול אורטודנטי בלסט העליונה בלי שום קשר לשתלים בלסט התחתונה? ז"א האם אפשר לבצע את השתלים במקביל או אחרי יישור בלסט העליונה אשמח לתשובתכם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית
ד``ר עתליה וסרשטיין19/12/2008יש לתכנן את הטיפול בשתי הלסתות, אך כעיקרון לא אמורה להיות מניעה לביצוע השתלים לפני , במקביל או אחרי היישור לסת העליונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים פנימינטלי16/12/2008
רציתי לדעת עד כמה יעיל לעשות ישור שיניים פנימי ? האם זה אותו דבר כמו חיצוני??. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה יעילות
ד``ר אריאל דינבר17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים לצורך יישוראלון14/12/2008
שלום רב שמי אלון ואני בן 25 שתי השיניים הקדמיות בלסת העליונה שלי בולטות וגם בלסת התחתונה יש שיניים עקומות קלות. לפני שנה עברתי אבחון אצל אורטודנטית שקבעה שאצטרך לעקור שן בריאה מאמצע כל צד של כל לסת (סה"כ 4) לצורך היישור. לא התחלתי את הטיפול בשל בעיות חניכיים שנפתרו בינתיים. העניין הוא שבזמן הזה עברתי גם עקירה של שיניי בינה. שאלתי היא האם עקירת שיניי הבינה יכולה לבוא במקום עקירת השיניים הבריאות? אני ממש לא מתלהב מעקירת 4 שיניים בריאות אז האם ישנן דרכים נוספות (כגון שיוף) כדי להמנע מכך? תודה רבה אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי להימנע מעקירות
ד``ר עתליה וסרשטיין15/12/2008עקירת שיני הבינה אינה יכולה לשמש תחליף לעקירת שיניים אחרות לצורך יישור. קיימת דרך נוספת של שיוף השיניי, אך יש מגבלה לכמות השיוף הרצויה. במקרים של צורך במקום רב לצורך יישור השיניים, יש עדיפות לעקירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה לכודהחן כהן14/12/2008
לפני חצי שנה עשיתי צילום שיניים כדי לטפל בשיניים הרופא הראה לי שיש לי שן בינה לכודה החלטתי לקחת את נושא השיניים ברצינות וגם ליישר שיניים שאלתי היא האם אני אוכל ליישר את השיניים עם השן הלכודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית
ד``ר עתליה וסרשטיין15/12/2008אין קשר בין שן הבינה הלכודה, ליישור השיניים הקדמיות. יש להתיעץ עם כירורג פה ולסת באשר לעקירת השן הלכודה=כלואה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שן קידמיתסיון11/12/2008
שלום, שן קידמית אחת שלי עולה במעט על השניה. זהו פגם שאחרים יאמרו אפילו שאינם רואים אך לי הוא מאוד מפריע. אני גם חושבת שזה החמיר לאחרונה. הלכתי לאורטודנט והוא טען שיש לי כמה בעיות אבל אני מעוניינת רק ביישור השן הבודדה. האופציות שניתנו לי זה ריבועים פנימיים או פלטות שקופות. אינני יכולה משהו שרואים בגלל מקום עבודתי. רציתי לדעת אם יש עוד אופציות ליישור שן אחת. ניתוח או משהו בסגנון? והיכן אני יכולה לעשות זאת? המחשבה עלתה בעקבות כל תוכניות הריאלטי שמסדרים למשתתפים את החיוך בין לילה. איך זה קורה? תודה רבה, סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות נוספות
ד``ר עתליה וסרשטיין11/12/2008אופציות מהירות הן השחזת השיניים וביצוע כתרים על אחת או 2 החותכות המרכזיות או שאולי אפשר להסתפק בציפוי חרסינה עם הכנה מינימלית של השיניים. אופציות אלה אינן מבוצעות על ידי אורתודונטים.
בידקי אצל מומחים לשיקום הפה או רופאי שיניים כלליים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה בשיניים בין שתי הלסתותjulia09/12/2008
שלום רב! היום הרופא שמה לי סוף-סוף גשר על הלסת התחתונה. לאחר הסתכלות מעמיקה במראה גיליתי שאין סימטריה בין 2 הלסתות כלומר החריץ בין 2 השיניים הקידמיות המרכזיות ממש לא תואם לחריץ בין השיניים המרכזיות התחתונות. ציינתי את העובדה מול הרופאה שלי והיא ענתה לי בחוסר ביטחון שהרופאים ממש לא שואפים לכזה דיוק ושהדיוק והסימטריה נחוצים רק בלסת העליונה ואין לדעת אם התחתונה תתאים את עצמה באופן סימטרי בסוף. התשובה הזאת גרמה לי ספק במקצועיות הרופא....ממש חששות ממנה. אין לי עכשיו שום ביטחון שהכל יהיה כמו שצריך. ואני משוכנעת שזה חייב להיות סימטרי. הרי ככה זה היה אצלי מהתחלה. האם כדאי לי ללכת לבדיקה אצל אורטודנט אחר? האם בכלל התשובה של הרופאה מקובלת??? בבקשה תתנו לי עצה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האורתודונטית צודקת
ד``ר עתליה וסרשטיין09/12/2008אין צורך בדעה נוספת. חשוב שקו האמצע העליון יהיה במרכז הפנים. אין חשיבות למיקום קו האמצע התחתון מבחינה אסטטית. לעתים עוקרים שן חותכת תחתונה אחת וכלל אין קו אמצע תחתון. אל דאגה ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות כתחליף לרסן?סמדר08/12/2008
בתי בת 13 ש', כתוצאה ממציצת אצבע עד לפני כשנה יש לה לסת עליונה בולטת קדימה. פנינו ליעוץ אורתודנט והוא אמר שיש שתי אפשרויות - האחת גשר ורסן (הילדה מאד לא רוצה רסן) והשניה לעקור שיניים בלסת העליונה ואז לא צריך רסן. אני לא מבינה איך עקירת שיניים יכולה לדחוף את הלסת אחורה? הרי גם כך יש לה רווחין בין 6 השיניים הקדמיות, אז אם יעקרו שיניים לא יהיו יותר רווחים? אשמח אם תוכלו לסייע לי להבין את הנושא כך שנוכל להחליט החלטה מושכלת. תודה, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיניים במקום רסן
ד``ר אריאל דינבר08/12/2008הרווחים הנוצרים בעקבות העקירות משמשים למשיכת השיניים הקדמיות לאחור:
תדמייני שהשיניים הקדמיות נוסעות על מסילה ומחליקות לאחור לתוך הרווח שנוצר בעקבות העקירות של השיניים.
המעבר של השיניים הקדמיות לתוך הרווח הוא למעשה הכנסת השיניים הקדמיות לאחור והתוצאה היא הקטנת הבליטה של השיניים הקדמיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל08/12/2008האם כתוצאה מכך כל הלסת נסוגה אחורה? האם לא יתכן מצב שבו נוצר רווח גדול מאוד בין השיניים הקדמיות? ושאלה נוספת - האם תוצאות שמתקבלות בעקבות עקירות מחזיקות מעמדיותר מתוצאות המתקבלות עם רסן? מה הסיכונים בעקירות לעומת רסן? סליחה על האורך ותודה מראש, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציבות עקירות מול רסן
ד``ר אריאל דינבר15/12/2008יציבות תוצאת הטיפול האורתודונטי תלויה בגורמים רבים. השונות האינדיבידואלית היא החוק. לא ניתן לומר חד משמעית מה יציב יותר.
השיקולים בבחירת תוכנית הטיפול אינה קשורה לסיכונים, כלומר מבחינתך הסיכון בעקירות מול רסן אינו רלוונטי בקביעת תוכנית הטפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמשה07/12/2008
שלום אני משה בן 33 רוצה ליישר את שיניים בלסט העליונה והתחתונה הלכתי לאורדודנט והוא אמר לי שלא ניתן ליישר את שיניי התחתונות ללא טוחנות האם זה נכון? ואם כן...האם יש איזושהי דרך ליישר את שיני התחתונות? שתלים עולים הרבה כסף ואין לי את האמצעים....האם יש דרך לשתלים זמניים/מלכותיים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - המשך
משה07/12/2008האם מספיק שתל אחד מכל צד כדי לישר את השיניים האמצעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתך איננה ברורה
ד``ר אריאל דינבר08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצירת רווחים מכוונתאפרת06/12/2008
בני בן 14 התחלנו טיפול אורטודנטי לפני מספר חודשים, התחלנו עם פלטות להביא את הלסת התחתונה קדימה ובעוד כחודש אמורים לשים לו את הקוביות או הגשר או איך שקוראים לזה. האורטודנט טוען שהלסת התחתונה גדולה יחסית לשיניים שהן קטנות וכאשר ישימו לו גשר בשיניים יצטרכו ליצור רווחים בשני צדדים כדי שאפשר יהיה בעתיד להשתיל לו שיניים נוספות כדי שיהיה לו סגר טוב וכדי שהלסת לא תיסוג שוב פנימה. לי זה נראה קצת מפחיד, מוזר ולא הגיוני . למה להכניס שיניים מיותרות? אציין שהתחלנו את הטיפול בעיקבות כך שהשיניים התחתונות הקדמיות היו פוגעות לו בחניכיים העליונות וגורמות לדלקות משום שהסגר לא היה טוב. מה דעתך? האם יצירת רווחים מכוונת והשתלה בעתיד באמת נחוצים? או שישנם שיטות אחרות לטפל בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר ראשון אין מה להבהל
ד``ר אריאל דינבר07/12/2008כאשר השיניים קטנות והלסת תקינה או גדולה מהנורמה נוצרים רווחים. סגירת רווחים עלולה להביא לתוצאה לא אסתטית וגם לא "בריאה". הפתרון לאיחוד הרווחים באזורים מסוימים בפה והוספת שן הוא בהחלט לגיטימי. יש לציין שלכל פתרון יש חסרונות ויתרונות, אך בסופו של דבר צריך לבחור פתרון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)