מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד נוראיכפיר29/01/2008
שלום, לאחי הקטן (בן 10) שיניים עקומות, אך הוא בפחד נוראי מרופא או אורתודונט, הוא לא מוכן אפילו לבוא לפגישה ולכן לא ניתן לדעת מה עליו לעשות. גם לאחר הבדיקה לא בטוח שהוא יסכים לשים גשר או משהו. מה עושים עם החרדה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסים להגיע לבדיקה בלבד
ד``ר אריאל דינבר29/01/2008אולי יווצר קשר של אמון בין האורתודונט לאח שלך, שווה לנסות. אם הוא יסרב אז כדאי להמתין שנה ולנסות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישור שיניים
שירלי02/08/2012שלום, בני בן ה 13 עובר ישור שיניים והיום הורכב לו רסן שניראה כמו שני קפיצים המותקנים בתוך חלל הפה משני צדדיו במטרה לקדם את הלסת התחתונה ולעקב את העליונה. חיפשתי באינטרנט הסבר על סוגי רסן אך לא מצאתי בשום מקום רסן כזה שהוא בתוך הפה. כל מה שראיתי הם סוגי רסן המותקנים מחוץ לפה ולמספר שעות ביום. מהוא הרסן הזה ובמה שונה מהחיצוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר03/08/2012הרסן החיצוני מפעיל כח על השיניים והלסתות כאשר הוא נשען על עצמות הפנים והראש. הקפיץ שאת מדברת עליו דוחף את השיניים התחתונות קדימה וובמקביל את הטוחנות העליונות אחורה . אלה שתי שיטות טיפול שונות בתכלית. בהתאם לבעיה הרופא מתאים את המכשיר הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים+שיניים חלביותגל27/01/2008
בת 13 עם 6 שיניים חלביות .
היא צריכה הרחבה+פלטה+יישור שיניים
האם כדאי להתחיל בהרחבה ולהמתין עד לאחר צמיחת שיניים קבועות ואז לעשות את היישור שיניים?
האם מומלץ לעקור שיניים חלביות או להמתין עד נפילתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיתוי האופטימלי לטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2008מחייב בדיקה קלינית כולל הצילומים הנדרשים על ידי מומחה/ית ליישור שיניים.
אין קביעה חד משמעית גם לא באשר לעקירת שיני חלב. שיקול הדעת תלוי במס' גורמים פרטניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברווחיםנרקיס27/01/2008
שלום, אני בת 23, וחסרות לי שני השניים שנמצאות בצידי השיניים הקדמיות, הן לא צמחו מעולם. כיום בצד שמאל יש לי רווח של חצי שן ובצע ימין יש לי רווח אבל לא כ"כ גדול.התחלתי ייעוץ ונאמר לי האפשרות העדיפה היא יישור שיינים- או ע"י צמצום הרווחים ואז ישנו צורך גם לעקור שתי שיניים תחתונות או ע"י פתיחת הרווחים ובהמשך לבצע שני שתלים.
הבעיה העיקרית שלי היא מבחינה אסטטית ומבחינת הגיל ומאוד קשה לי לקבל את האפשרות של ללכת עם קוביות במשך שנה וחצי ולכן כיום אני נוטה ללכת לעשות גשר מחרסינה על הכול אבל אז קצת בעייתי לפגוע בארבע שיניים קימות וטובות. האורטודנט שהלכתי אליו הציע לי קוביות ללא הגומיות אני לא זוכרת איך השיטה נראית והבנתי שזה למעשה ה"קוביות השקופות" שלמעשה הן לא שוקופות כלל. הוא ציין גם שאין אפשרות לבצע את הקוביות בחלק הפנימי אלא רק בחיצוני.
רציתי לשאול כמה שאלות-
1. האם יש טיפול שהוא לא נראה כלל?
2. איזה טיפול עדיף- צמצום או פתיחת רווחים?
3. האם זה נכון שלא תמיד אפשר לשים קוביות בחלק הפנימי?למעשה החסור בשיניים הנשך שלי בסדר גמור, השיינים לא בולטות ואין שום בעיה אחרת. כי אם זה אפשרי אז זה פותר לי את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר אריאל דינבר28/01/20081. המכשור היחידי הבלתי נראה הוא ע"י סמכים בחלק האחורי של השיניים (אורתודונטיה לינגואלית), סמכים שקופים נראים פחות אך עדיין נראים.
2. הנטיה שלנו כאורתודונטים היא לסגור רווחים אך כל מקרה לגופו ורק ע"י בדיקת מומחה ניתן לתת לך תשובה שמתאימה לבעייתך הספציפית.
3. זה נכון. אם האורתודונט שבדק אותך מומחה אני מניח שטיעוניו מבוססים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לאחר עקירת שיניים לבן 3יפה26/01/2008
בני בן ה 3 עבר לפני מספר ימים עקירה של 2 השיניים הקדמיות העליוניות + שן קידמית עודפת (העקירה התבצעה בהרדמה מלאה). מצד אחד, אני חוששת שתהיה תזוזה של השיניים עד לבקיעת הקבועות, במיוחד כשהבנתי שבקיעתן תתעכב עקב העקירה, ומצד שני המראה שהתקבל כלל אינו אסטטי. האם קיים פתרון לגיל הרך שיכול לתת מענה, בעיקר לעניין ניידות השיניים העתידית. שמעתי על פתרון שנקרא "שומר מקום"? "גשר"? אלו פתרונות מתאימים לגילו? והאם יהיה צורך בהרדמה נוספת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון אורתודונטי לגיל 3
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2008טיפול אורתודונטי אינו ישים בגילו של בנך. השיניים הקבועות באזור העקירה אמורות לבקוע במצב הרגיל בגילאים 7-8 שנים ושנה לאחר מכן - החותכות הצדדיות תבקענה. בסביבות גיל 9-10 שנים,יהיה הזמן המתאים להתערבות אורתודונטית, אם תהיה בעיה בבקיעת החותכות .
לא צפויה ניידות השיניים העתידיות, אלא אם חבלה פגעה בהתפתחותן.
באשר לפתרון אסטטי על ידי "שומר מקום" או גשר - פני לרופא/ת שיניים מומחה/ית לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםשני:)25/01/2008
שלום, רציתי לדעת, ניתן לטפל בנסיגת חניכיים?
או יותר מדוייק חוסר בשר בחניכיים העליונות, או לשחזר שיניים.
כיצד ניתן לטפל בזה, וכמה בערך זה עולה?
בתודה שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פריודונטלי
ד``ר עתליה וסרשטיין25/01/2008בנושא נסיגת חניכיים עלייך לפנות למומחה /ית לחניכיים+פריודונט/ית
בנושא שחזור שיניים - למומחה לשיקום הפה או רופא שיניים כללי.
שאלותיך אינן קשורות לאורתודונטיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינוויזילייןנועה24/01/2008
שלום,
האם לא ניתן לאכול או לשתות דבר כאשר מרכיבים את קשתות האינוויזיליין, זאת אומרת האם כל פעילות כזו דורשת הסרת הקשתות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לשתות מים פושרים בלבד
ד``ר אריאל דינבר24/01/2008יש להסיר את המכשור לפני כל אכילה או שתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהאופיר23/01/2008
שלום
א.כל הכבוד על העזרה שאתם נותנים פה,כידוע טיפולים אורטודנטים הם נושא רגיש.
לענייני:אני בן 20 וחצי,בלסת העליונה עדיין קיימים ניבים חלביים(שאינם מראים סימנים שהם עומדים להיפרד ממני בקרוב) ומן החך ישנן הניבים הבשריים בגודל מלא שלא ממש נראים לעין פנים מול פנים אבל מזויות שונות ניצן לראות ולא נוח לי עם העניין בלשון המעטה. אני במצב הזה בערך שנתיים וחצי ואני מתכוון להגיע להחלטה לטפל.כמובן ע"מ לסדר את המצב עליי לשים ברזלים.במהלך הזמן צברתי ידע וביקרתי מס' אורטודנטים כך שבגדול אני מודע לאפשריות העומדות בפני.מבחינה ויזואלית אני בסדר גמור עם המראה של הלסת התחתונה והלוואי שלא היו צצות הבשריות מן החך.
1)האם לשקול בכלל עקירה של הניבים הבשריים וטיפול בשתלים?
2)שתי אורטודנטים (פרטי וקופת חולים) חושבים שצריך לעקור עוד זוג שיינים בריאות בכדי ליצור מקום לניבים ואורטודנט מקופה אחרת חושב שאפשר להכניס את אותן שיינים ללא עקירה נוספת? האם יכול להיות ששניהם צודקים?
3)מה ההבדל בין האופציות השקופות השונות?
זקוק לתשובותיך,תודה רבה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון הדילמה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2008תשובות לשאלותיך:
1. תמיד ניתן לשקול עקירות ושתלים, אך לפי הידוע היום, שתלים לא בהכרח ישרדו כל ימי חייך, כיון שתיתכן נסיגה של העצם, בה אחוזים השתלים.
2. ניתן לפתור בעיות רפואיות בכמה דרכים, לכן אתה צריך לבחור את הדרך שנראית לך – לפי הצעה של מומחה/ית לאורתודונטיה.
3. קיימות פלטות שקופות, שניתן להסירן, קיימים מכשירים קבועים פנימיים וקיימים סמכים (ברקטים) שקופים חיצוניים לשיניים בשילוב קשתות עדינות ממתכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדילמה
אופיר26/01/2008סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף"?
לאחרונה קראתי על טיפול שמשלב ניתוח בחניכיים ובו טומנים גרגירי אבקה מסויימים שבעצם מאפשרים קיצור זמן משמעותי ביותר ביישור השיניים, הניתוח מתבצע בהדסה עין כרם ובמקביל טיפול בברזלים,קבעתי תור ונפגשתי עם הרופאה(ד"ר עידית ברקנה) וזה נשמע מוצלח מאד גם למצבי.
האם את מכירה את הטיפול ומה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות נוספות
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2008אכן, סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף".
הטיפול שאתה מתאר נקרא Wilcodontics. הוא חדשני ולכן יש עדיין מעט מחקרים עליו בספרות המדעית. אם חשוב לך טיפול מהיר נסה זאת. אתה בידיים טובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל מתחילים עם יישור שיניים ?רפי צור22/01/2008
באיזה גיל מתחילים עם יישור שיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל התחלת היישור
ד``ר עתליה וסרשטיין23/01/2008
ברוב המקרים מתחילים טיפול לקראת סיום החלפת השיניים הנשירות=חלביוןת בשיניים קבועות, אולם לעתים יש צורך קודם לכן בטיפול שנקרא טיפול שלב ראשון, והוא מתקיים בדרך כלל עם החלפת השיניים החותכות הנשירות בשיניים קבועות בסביבות גיל 8 שנים. רצוי להיות במעקב אצל רופא/ת שיניים מומחה/ית לילדים(פדודונט/ית) בעיקר לנושא העששת, והוא יפנה למומחה/ית ליישור שיניים לפי הצורך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע בגיל כה מוקדם?
איתן12/02/2008בני בן 11 והומלץ לו להתחיל בטיפול, לא ברור לי, הרי כל מבנה הלסת וגודלה עשוי להשתנות בשנה שנתיים הבאות (בצורה משמעותית בעקבות גדילה / התבגרות ) ואולי עקב כך יש הרבה יותר מקום לשיניים, והטבע יעשה את שלו, והכל יסתדר או יהיה במצב יותר טוב?
אודה לך אם תוכלי להרחיב ולהסביר בנושא, האם תמיד רצוי להתחיל טיפול מוקדם או שלפעמים יותר מאוחר עדיף?
תודה מראש
איתן,
שוהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיתוי הטיפול
וסרשטיין עתלי12/02/2008גיל 11 אינו נחשב גיל מוקדם. התערבות בתקופת הגדילה יכולה לאפשר שינוי יחסי הלסתות.
גדילת הלסתות אינה מוסיפה בגיל זה מקום לפיזור צפיפות השיניים, ולכן רצוי לפזר צפיפות בגיל בו נושרות שיני חלב מסוימות בחלק האחורי של הלסת, שתופסות יותר מקום משיניים קבועות שתחלפנה אותן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסן חדש..רונית בורוכוב21/01/2008
בני בן 13 התחיל בשעה טובה לחבוש רסן, מאתמול...
מדווח על כאב באזור הצואר מבלי יכולת תנועה, יתכן שהרסן במצב לא מכוון, או חרדה מתזוזה, שגורמת למשיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרסן חדש.
ד``ר עתליה וסרשטיין22/01/2008יש לפנות לאורתודונט. יתכן שהכוח המופעל חזק מדי ויש להקטינו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב בולטאיילת20/01/2008
ערב טוב,
יש לי ניב בולט בלסת העליונה.
אני מתחתנת בחודש אוגוסט.
שאלתי היא האם יש משהו שאוכל לעשות בכדי ליישר את השיניים בטווח זמן כה קצר.
האם תהיה איזושהי השפעה בשבעה חודשים אם אתקין סמכים על השיניים והאם ניתן יהיה להסירם לפני החתונה ולהתקינם שוב לאחריה?
אודה לתשובתכם.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון לניב
ד``ר עתליה וסרשטיין22/01/2008לפי תאור ומבלי לראותך, קשה לקבוע כמה זמן סביר לטיפול, אולם סביר להניח שתהיה השפעה תוך כחצי שנה. יש מקרים בהם ניתן לסיים טיפול בתקופה זו ויש מקרים רביםת שהטיפול ארוך יותר. עם זאת קיימת מספר אפשרויות: 1.טיפול פנימי -שלא יראו גם בחתונה,2. פלטות שקופות - שניתן להסיר לזמן החתונה 3. הסרת סמכים והחזרתם -בתוספת תשלום מסוים לטיפול הרגיל.
מזל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמואל20/01/2008
אני זקוק ליישור שיניים תחץונות, האם טיםול בלסת התחתונה עשוי לגרור נזק לעליונה, כך שלאחר שאיישר שיניים בתחתונה אצטרך לטפל ם בעליונה למרות שהיא בסדר כיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים תחתונות
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2008ברוב המקרים אין שינוי בלסת העליונה, אך לעתים בשל המגעים שצריכים להיות קיימים בין שיניים תחתונות לעליונות, שינוי עמדת השיניים התחתונות יכול לגרום לשינוי עמדת השיניים העליונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מסיכונים שביישור.יוליה17/01/2008
שלום רב!
אני בת 25. בגיל 12 עשיתי יישור שיניים בלסת העליונה עם פלטה נצמדת עם חוט ברזל חלק.
הדבר גרם לכאבי ראש בלתי נסבלים והפסקתי את הטיפול אחרי חודש-חודשיים.
היום אני שוב רוצה לעבור יישור,הפעם בשתי הלסתות, ובאופן רציני .
הייתי אצל אורטודנטית והיא אמרה שהטיפול יקח שנה. ועוד כשנתיים לאחר מכן אצטרך לשים פס ברזל פנימי לחיזוק ופלטה שקופה בלילות.
הבעיה שלי -שיניים צפופות ומסובבות בלסת התחתונה. הרופאה מעדיפה להימנע מעיקור שיניים לפינוי מקום ובמקום זה לשפשף כל שן משני צדדיה וכך ליצור רווחים. עכשיו שאלתי : האם זה גורם נזק חד משמעי לשיניים, הרי הן יהיו חשופות יותר? כדי לשמר אותם היא מתכוונת לתת לי פלואוריד. שזה חומר רעיל כפי ששמעתי. ועוד - אני מאוד פוחדת שייור בכלליות יכול לגרום לצניחת/נפילת שיניים. הטיפול יעלה לי 14.000 ש"ח. לכן מאוד חשוב לי לקבל תשובות מראש.
סליחה על אורך השאלה,
מודה מראש על כל תגובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעולה בטוחה ומקובלת
ד``ר אריאל דינבר17/01/2008אם נעשית בכמות קטנה (עד 0.5 מ"מ לשן -0.25 לכל צד) אינה פוגעת משמעותית בשן. אין חובה במשחת פלואוריד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל15/01/2008
עברתי יישור שיניים בעבר, מסתבר שלא הכי מוצלח
כיום אני חיילת, והשינים די התעקמו, אמא שלי די שיגעה אותי לבקר רופא מומחה ליישור שיניים
הלכתי, והרופא אמר כי אני צריכה טיפול שכולל עקירת שיני בינה עליונות, שתל זמני בשיניים מאחורה, לא כל כך הבנתי מה המטרה שלו
וקוביות, הוא אמר כי אני יכולה להשתמש בקוביות שקופות, אבל משך הטיפול יהיה כשנתים! וזה עלול להרוס לי נסיעה לחו"ל אחרי הצבא, הרופא אמר שאני יוכל לטוס רק לחודשים -שלושה
אני מאוד מעורערת מהעניין, כי להרכיב קוביות בגיל 20 זה די נורא בשבילי
אני ממש יתבייש לחייך,
מה דעתך על הקוביות השקופות? האם הן עדיפות ופחות נראות על פני הקוביות הרגילות?
והאם אתה ממליץ גם בגיל כזה על כזה טיפול ארוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לבצע יישור שיניים בכל גיל
ד``ר אריאל דינבר17/01/2008אם את מסתכלת במראה ולא אוהבת את מה שאת רואה את צריכה לבחור בין - לסדר את השיניים עם כל מה שכרוך בכך או להשלים עם המראה הנוכחי. הבחירה בידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר פנימייעל13/01/2008
הבנתי שמכשור פנימי הוא יותר יקר, האם אפשר להשתמש בגשר פנימי רק בלסת העליונה ובלסת התחתונה לשים קוביות רגילות? (האם זה מוריד את העלות?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית
ד``ר עתליה וסרשטיין13/01/2008בהחלט כן וזה מוריד עלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות-13/01/2008
שלום,יש לי שלוש שאלות:
1.אם מסיבה כלשהי נאלצים להפסיק את הטיפול של יישור השיניים חמישה חודשים לפני הסיום, והאורתודנט מדביק קיבוע, האם הקיבוע ישמור על מצב השיניים שהושג עד כה, או שבכל זאת יש חשש שהשינים יחזרו למצב הקודם? אם זה רלוונטי- הטיפול הוא כבר בשלב בו האורתודנט נתן לי גומיות להרכיב בעצמי כל 12 שעות, ואני איתן כבר חודשיים (הוא אמר לי שהגומיות נועדו לקרב את השיניים התחתונות לעליונות, לקרב את הלסתות..).
2. לגבי הגומיות- כפי שכתבתי, נאמר לי שהגומיות נועדו לקרב את השיניים התחתונות לעליונות. השאלה שלי- כשאני מסתכלת על השינים שלי אני רואה שהשיניים התחתונות והעליונות דווקא קרובות, אין רווח ביניהן.. אז מה למעשה התוצאה שאמורה להיות בסיום הטיפול עם הגומיות?
3. שמעתי שצמיחת שיני בינה לאחר יישור שיניים עלולה לגרום לתזוזת השיניים, וכך השיניים עלולות להתעקם. האם הדבר נכון? כיצד אפשר למנוע זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע כשמו כן הוא - מקבע את המצב.
ד``ר אריאל דינבר17/01/2008לגבי השאלה השנייה איני בקיא בפרטי הטיפול שלך עליך לשאול את האורתודונט המטפל
לגבי שיני בינה רוב המחקרים מראים ששיני בינה אינם מסוגלים לגרום להצטופפות של המשנן. מה שחשוב זה לבצע קיבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)