מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר גודלנעמה11/12/2007
שלום,
רציתי לדעת מהו סדר גודל המחירים ליישור שיניים
גדלו שיני בינה ונהיה צפוף רציתי לדעת עד כמה אפקטיבי גשר פנימי
והאם יספיק רק משהו שישנים איתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור קבוע בד"כ עדיף על מכשור נייד
ד``ר אריאל דינבר14/12/2007אך לכל מכשיר יתרונות וחסרונות. המכשור הפנימי יעיל בהחלט. עליך להתייעץ עם מומחה ולהתאים את המכשיר בהתאם לבעייתך ולעלויות סוגי הטיפולים. המכשירים ה"אסטתים" או הבלתי נראים הם יקרים משמעותית ממכשור רגיל. אין מחירון קבוע. רשימת המומחים נמצאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שונותציון10/12/2007
בני בן ה-15 היה אצל שני אורתונדנטים לצורך אבחנה ודרכי טיפול בחשד לשן כלואה.
שתי האבחנות היו שונות כרחוק מזרח ממערב, דרכי הטיפול כנ"ל ושלא לדבר על העלות.
מה עושים? קובעים תור למומחה שלישי? הולכים על ההצעה הזולה?
איך יכול להיות הבדל משמעותי כזה באבחנות של שני מומחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן ללכת למומחה שלישי.
ד``ר אריאל דינבר14/12/2007בשום מקרה לא להחליט לפי המחיר.
בכל מקצוע יש טובים וטובים יותר, אך גם יש אסכולות שונות. מומחה שסיים התמחות באוניברסיטת ברן בשוייץ עשוי לתת לך חוות דעת שונה ממומחה שסיים התמחות בסידני אוסטרליה. בישראל יש מעל 150 מומחים באורתודונטיה שחלקם בוגרי הארץ וחלקם סיימו לימודים בחו"ל. סה"כ רמת האורתודונטיה בארץ היא מאד גבוהה אך זה בהחלט סביר שתקבל חוות דעת שונות ממספר רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניםleoray10/12/2007
הבת שלי בת 11 כיום נולדה עם מבנה לסת קטן כמו שאר ילדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
ד``ר אריאל דינבר14/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםעדי09/12/2007
הבת שלי כמעט בת 11, ושמו לה רסן, מאחר וניב אחד כלוא צריכים להזיז את השיניים האחוריות. אמרו לה שבעוד כשנה ישימו לה ברזלים, אבל שלפעמים הרסן מלווה את כל הטיפול, במשך שנים, עד הגדילה הסופית של הפה. רציתי לדעת אם במקרה כזה, דווקא טעינו שהתחלנו את הטיפול מוקדם, ואם לא היינו משיגים את אותה תוצאה גם אם היינו מתחילים בעוד שנה-שנתיים, וכך הרסן היה בפה פחות זמן (עד הגדילה הסופית של הילדה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתם טוב שהתחלתם
ד``ר אריאל דינבר10/12/2007גיל 11 אינו מוקדם מידי, בנות מסיימות מוקדם את הגדילה ביחס לבנים. את יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לסתטלי09/12/2007
שלום, מבנה הלסת שלי הוא כזה שאני סוגרת את שיני העליונות ווהתחתונות בדיוק באותו גובה, כלומר אין לי כלל רווח בין הלסת העליונה והתחתונה ואני סוגרת את הלסת העליונה כמעט בדיוק על השיניים התחתונות.
האם כדי שהשיניים העליונות יכסו את התחתונות כפי שצריך להיות מדובר בטיפול מסובך ויקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק קלינית את המצב
ד``ר עתליה וסרשטיין10/12/2007האם המצב המתואר מפריע לך אסטטית?
אם לא, אולי לא חייבים לטפל,.
כדאי לפנות למומחה או מומחית לאורתודונטיה=יישור שיניים. רשימה באתר האגודה האורתודונטית או אתר המומחים או אתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
יש לבדוק כדי לאמר, אם הטיפול מסובך ובעניין המחיר - אינו קבוע, ויקר הוא עניין יחסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל07/12/2007
השיניים שלי קטנות ובגלל זה גם רואים לי את החניכיים כשאני מחייכת...אני כבר שנה עם גשר ולפני ששמו לי את הגשר חשבתי שזה יעבור..אבל עדיין החניכיים בולטות..האם אפשר לעשות ניתוח בגיל יותר מאוחר שהחניכיים לא יבלטו בכלל ושהשיניים יהיו בגודל נורמאלי?אם לא איזה דבר אפשר לעשות כדי להפחית את הרמה שבה החניכיים בולטות?(הן לא בולטות בגלל נפיחות או משהו..אלה בגלל שגודל השיניים שלי הוא קטן ולכן רואים את כל השיניים עם החניכיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Gummy Smile= חיוך חניכי
ד``ר עתליה וסרשטיין08/12/2007אכן, ניתוח אורתוכירורגי לאחר סיום הגדילה יכול לעזור , אם מדובר במקרה של עמדה נמוכה של הלסת העליונה יחסית לשפה העליונה. את גודל השיניים ניתן לשנות באמצעות שחזורים, אם יש צורך בכך. יש תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוחה ליישור שינייםבר06/12/2007
שלום רב אני גרה בכרמיאל ומעוניינת לעשות יישור שיניים
בעבר עשיתי עבר יישור שיניים ולאחר 4 שנים הכול חזר כאילו לא עשיתי יישור מעולם
עכשיו אחרי כמעט 10 שנים אני שוב רוצה לעשות אבל הפעם אצל מומחה טוב שיסתדר לי את השיניים לתמיד.
מעניינת לדעת אם יש איזה מומחה ליישור שיניים בסביבת מגוריי
בתודה מראש
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקי באתר ההסתדרות לרפואת שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין07/12/2007שם יש רשימת מומחים לכל תחום כולל אורתודונטיה לפי אזור או יישוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותי05/12/2007
יש לי רווח בין הלסת העליונה ללסת התחתונה בשיניים הקדמיות (כשאני סוגרת את השיניים יש רווח ב-6 השיניים הקדמיות, כלומר השיניים הקדמיות עד הניבים כולל)
השיניים שלי יחסית ישרות ועד כמה שאני יודעת אני לא זקוקה לגשר.
יש דרך להעלים את הרווח?
(חשוב לי לציין שהדבר מאוד מפריע לי כשאני מדברת.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים..
רותי05/12/2007אם הסברתי את עצמי לא כל -כך נכון. כשאני סוגרת כל השיניים האחוריות "יושבות" ככה שהלסת העליונה יושבת נכון על הלסת התחתונה, אבל השיניים הקדמיות עולות למעלה ונוצר רווח, שכאילו אם היה אפשר למשוך את השיניים למטה קצת זה היה מסתדר.
יש דרך לסרד את הרווח הזה?
מקווה שהייתי ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הרווח הוא אנכי המקרה מורכב
ד``ר אריאל דינבר05/12/2007קשה לסגור רווח מסוג זה כי בד"כ גם הלשון נדחפת ומפריעה לפעולה וליציבות התוצאה. אם זה מאד מפריע לך אל תהססי לפנות להתייעצות אצל מומחה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגירת רווח
ד``ר אריאל דינבר05/12/2007יבוצע בד"כ ע"י טיפול אורתודונטי ובמקרים מורכבים ע"י טיפול אורתוכירורגי (יישור שיניים וניתוח)
ע"מ לדעת מה את צריכה בדיוק מומלץ להיבדק ע"י מומחה ליישור שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם צריך יישור שינייםנדית יצחק05/12/2007
רציתי לדעת אם אני צריכה יישור שיניים
תודה
נדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד פשוט
ד``ר אריאל דינבר05/12/2007קובעים תור לבדיקה אצל אורתודונט/ית מומחה/ית ומקבלים חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל04/12/2007
כמה בערך צריך לעלות כתר בשן קדמית עליונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום זה עוסק ביישור שיניים
ד``ר אריאל דינבר04/12/2007נסי פורומים העוסקים ברפואת שיניים או שיקום הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית02/12/2007
כשהייתי קטנה נפלתי על השן הקדמית והיא נשברה. לאחר שנה עשו לי השלמה לשן. כיום אני בת 30בזמן האחרון השן עם ההשלמה נהייתה מאוד רגישה לחום ולקור. מה אני צריכה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא השיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין03/12/2007הבעייה אינה קשורה לאורתודונטיה+יישור שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם השיניים החותכות ושיני הניב.
רביד27/12/2007היי,
אני בת 16 ויש לי בעיה עם השיניים הקידמיות-[שיני ניב וחותכות] בלסת העליונה.
צירפתי בקישור תמונה שתעזור לכם להבין כי לי קצת קשה לנסח.[איפה שיש חצים ונקודות אלו השיניים שאיתן הבעיה .]
[a href=http://img85.imageshack.us/img85/8393/teeth31ne8.gif id=link]http://img85.imageshack.us/img85/8393/teeth31ne8.gif[/a]
מאחורי השיניים השפיציות שלי [ השיניים החותכות אם אני לא טועה] יש את שיני הניב [שיני הניב הן הקטנות והשיניים שעליהן הן הגדולות והשפיציות יותר].מה שגורם לכך שהשיניים המוחבאות, לא רואיןם אותן בכלל וזה יוצר רווחים ומראה של שיניים כמו ערפדי כזה.
הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שצריך להזיז את כל השיניים של הלסת העליונה לאחור כדי שיהיה מקום להכניס את השיניים הקטנות המוחבאות. הוא גם אמר שזה טיפול של בערך 4 שנים כולל הרסן ואם אחכה לגיל יותר מאוחר יצטרכו לעשות לי ניתוח. המחיר שיצא לטיפול הוא מאוד יקר ורציתי להתייעץ איתכם מה צריך לעשות בנושא,מה הוא הניתוח שאצטרך לעשות אם אחכה ועל המחיר שבערך טיפול כזה צריך לעלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עודפותמ.ק30/11/2007
היי אני בת 20 ובשנים האחרונות גדלה לי שן מאחורי השיניים הקדמיות ואף שינתה את הצורה של הניב בלסת העליונה רציתי לדעת מה האפשרויות שלי והאם אוכל לשים גשר אחורי לשם יישור שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח שניתן
ד``ר עתליה וסרשטיין30/11/2007יש לברר שהשן אכן עודפת. ברוב המקרים ניתן להשתמש בגשר אחורי - לינגואלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור לסת תחתונהנירית29/11/2007
שלום,
יש לי בעיית שיניים עודפות בלסת התחתונה. הלסת גם בולטת החוצה. הייתי אצל אורתודונט לפני מספר שנים והוא המליץ לעשות ניתוח של הזזת הלסת. נורא נבהלתי ומאז לא טיפלתי בכך. בגללזמן ההחלמה והכל. בעיקרות כיצד אני יודעת שנותנים לי את הפיתרון הטוב ביותר. אני רוצה ליישר את השיניים התחתונות, אבל ללא ניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרת הבעיה ומוכנות לפשרה
ד``ר אריאל דינבר29/11/2007חומרת הבעיה תקבע אם ניתן לפתור את הבעיה רק ע"י יישור וניתוח.
אם את מוכנה להתפשר בתוצאות הטיפול ניתן לשקול בד"כ טיפול ע"י יישור בלבד אך על האורתודונט להסביר לך בדיוק מה הוא כן מסוגל לעשות ללא ניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים27/11/2007
יש לי כבר שנתיים שן מתנדנדת שמסרבת ליפול סופית, ומעליה צמחה השן שאמורה להיות קבועה.
(אני בן 13)
מה צריך לעשות במקרה כזה והאם זה גורם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לרופא שיניים
ד``ר אריאל דינבר29/11/2007אני מעריך שיש לעקור את השן החלבית ע"מ לאפשר לשן הקבועה המחליפה אותה לבקוע למקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה של גומיות בין לסתותשרית25/11/2007
היום האורטודנט שם לי גומיות בין הלסתות הוא אמר שאני בסוף הטיפול ליישור השיניים...נשאר לי עוד הרבה זמן עד להורדת הגשר אם כך הוא אמר?..כמה זמן בערך?חודש חודשיים שלוש?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלי את האורתודונט שלך
ד``ר אריאל דינבר26/11/2007רק הוא יכול לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)