מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות ומתחת נפשיערן27/12/2012
האם ידוע על רגישות בשיניים/חניכיים לבין מתח נפשי לאחר שנשללו סיבות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ומתחת נפשי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012יש קשר שהוכח מדעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנהאני27/12/2012
שלום. לפני שנים עשיתי הלבנה בעזרת שימוש בג'ל שמורחים לתוך סד וישנים איתו למשך שבועיים. שאלתי - הסד עדיין ברשותי, ואני בשליחות בארה"ב. שמעתי שאפשר לרכוש את הג'ל בארה"ב. האם זה נכון? האם אני אמור לחפש משהו ספציפי? אני לא מתכוון לערכות הלבנה הביתיות אלא לג'ל שמורחים בסד... תודה מכל הלב כי אין לנו פה ביטוח לשיניים וזה עולה הון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
אני27/12/2012מה אחוז המי חמצן שאני צריך שיהיה כמו מה ששמים בסד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנה - תגובה
ד``ר גלית כהן29/12/2012ניתן לרכוש את המזרקים הנל במרפאות שיניים. הם יחייבו רק על המזרק ואז העלויות כנראה סבירות. הריכוז של קרבמיד פראוקסיד במזרקים נע בין 10-22 %
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור27/12/2012
מה יותר מומלץ להשתמש מברשת שיניים חשמלית אורל בי טריומף החדשנית או מברשת שיניים ידנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012שניהם יעילים אם משתמשים בהם נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורןכתם לבן27/12/2012
חלק משן טוחנת נצבע ללבן זה נראה כמו משולש לבן על קיר השן האם זה מצריך בדיקה? קראתי קצת ורשמתם שכתמים לבנים מצבעים על חוסר סידן אז רציתי להיות בטוחה שזה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012נכון לא בהכרח יתפתח לעששת אם מצחצחים נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שןאני27/12/2012
שלום רב
חסרה לי שן אחת (לסת עליונה ,טוחנות ראשונות )
השן החסרה נפלה ,אך כאשר אני "מעבירה יד" אני מרגישה שעוד חתיכה נשארה בפנים..)
אני רוצה לבצע השתלת שן ..איזו שיטה הכי יעילה ומה הפרוצדורה שאצטרך לעבור מבחינת הוצאת החתיכה החסרה והשתלת החדשה ?
תודה רבה מראש :)פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012דרושה בדיקה אצל רופא שיניים על מנת לענות לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאי שיניים העובדים לפי נוהל IAOMTנטלי27/12/2012
שלום רב!
אני מחפשת נואשות רופא שיניים המסיר סתימות אמלגם לפי נהלי IAOMT העובד בצפון הארץ. כל הרופאים שמצאתי באינטרנט נמצאים במרכז הארץ, ואין לי שום אפשרות להגיע לשם. אולי קיימת איזו רשימה של רופאים כאלה?
בנוסף, הייתי רוצה לדעת, איך נקרא חומר שחזור לבן שאין בו פלואוריד וביספנול איי.
תודה רבה,
ויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאי שיניים העובדים לפי נוהל IAOMT - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012תנסה דרך האתר של דר עדיאל טל אורן -מרפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאי שיניים העובדים לפי נוהל IAOMT
נטלי30/12/2012תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתל זזברוך26/12/2012
שלום רב יש לי שתל כבר 10 שנים פתאם הוא התחיל לזוז לפעמים זה כואב הרופא שינים שלי אומר שצריך שתל חדש מה אני צריך לעשות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתל זז - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012לשמוע לעצת הרופא לחפש דעה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של שריפה בפהמוטי25/12/2012
יש לי ריח של שריפה מהפה כנראה בשיניים בעיקר מתי שאני מתאמן.
ממה זה יכול להיות?
אני לא מהעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של שריפה בפה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012קשה להבין מה זה גש לבדיקה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותלרה25/12/2012
שלום רב,
מילדות אני סובלת מאפטות, שתמיד התמודדתי איתם(פשוט סבלתי את הכאב), אבל בזמן אחרון יש לי התקפים של עד 9 אפטות גדולות פעם בחודש וחצי למשך כ10 ימים, כאב שלא מסוגלת לאכול אפילו, כי האפטות הם בעיקר בלשון...
ניסיתי את המקלון שמוכרים בבית מרקחת לא עזר... (האזור התנפח וכלום לא קרה), הרטפא נתנן לי אורלקורט E שגם לא עוז זה דביק ומרדים את האזור ל5 דקות בדיוק, ועוד פעם הכאב חוזר....
כמובן שניסיתי טחינה, מלח, סודה לשתייה, שום, הכל...
אני כבר לא יודעת מה לעשות, איזה עוד תרופה או משחה או משהו אפשר לנסות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/12/2012אני ממליץ לגשת לנטורופת לנסות להתאים לך תזונה ואורח חיים חדשים.
ראיתי הרבה מקרים שקבלו מענה בשיטה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת נימולותזיו24/12/2012
שלום,
לפני כשבוע וחצי חשתי כאבים בשן 34 ולאחר מספר שעות הייתה גם נפיחות בצידי הסנטר, בנוסף חשתי גם הרגשת נימולות בצידי הסנטר ובשפתיים (שפה תחתונה) ההרגשה שדומה להרדמה בשן ,
הלכתי לטיפול של עזרה ראשונה שבו בוצע התחלה של טיפול שורש
לאחר יום הכאב עברה הנפיחות נעלמה אבל הרגשת הנימולות לא עברה
האם זה מצב תקין? מה עלי לעשות?
תודה מראש
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת נימולות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/12/2012זאת תופעה ידועה בנפיחות, אמור לחלוף עם ירידת הנפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנפיחות ירדה
זיו24/12/2012הנפיחות ירדה כבר לפני שבוע ועדיין אני מרגיש נימולות בשפה
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנפיחות ירדה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/12/2012לא, צריך להיבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים קידמייםעדי24/12/2012
מה עלות כתרים קידמיים 2 זרקוניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
עדי24/12/2012אני צריכה להחליף כתרים קידמיים עדיף גשר או כל שן בנפרד???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרים קידמיים - תגובה
ד``ר גלית כהן29/12/2012המחירים משתנים מאד כתלות ברופא המבצע, הכשרתו וניסיונו, איכות המעבדה וכד...
ככלל עדיף 2 כתרים בודדים, מבחינת בריאות השיניים ואסתטיקה. אך יש מצבים בהם יש צורך לחבר כתרים ואז כמובן מחברים. כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה מעוכבתרונית23/12/2012
עקרו שיניים 36,37. עברו 4 חודשים מאז העקירה וזומנתי להשתלה.
בינתיים התרגלתי לחוסר השיניים הלו . לא מפריע לי ולא נראה לעין.
האם ישנה חובה לבצע השתלה בטווח זמן של חצי שנה מאז העקירה או שאוכל לעכב את התהליך? ואולי בעוד שנה או שנתיים כשיעקרו גם השיניים הסמוכות_ שגם הן מתנדנדות מעט אז אבצע השתלה אחת מרוכזת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה מעוכבת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/12/2012בעיקרון דחיית ההשתלה גורמת לאובן עצם נוסף ובעיקר אם יש שיניים מתנדנדות סמוכות והן ללא תקנה .רצוי לבצע את ההשתלה כאשר יש עצם שארית תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים בהמשך לקלקול קיבהנורית23/12/2012
שלום רב,
האם מוכרת התופעה שחיידק או וירוס שגורם לקלקול קיבה גורם גם לכאב שיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים בהמשך לקלקול קיבה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/12/2012לא ידוע לי על תופעה כזאת.ידוע אם כי שהחיידק הגורם לאולקוס נמצא בפיות עם מחלת חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהאורי23/12/2012
שלום,
בהוראות השימוש של מי פה כדוגמת ליסטרין כתוב שיש לשטוף את הפה במשך 30 שניות ולירוק. האם אגרום נזק לשיניים או לחניכיים אם אשטוף יותר מ30 שניות? אני מרגיש שלא ניקיתי מספיק את השיניים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/12/2012לליסטרין יש אלכוהול לא רצוי להשרות אותו יותר מידי זמן בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף:הבת שלי בת 8 נפלה ונשברה לה שןאילן22/12/2012
הבת שלי בת 8 נפלה תוך כדי משחק על הפה ונשברה לה שן קדמית עליונה (בערך שליש מהשן). ירד קצת דם והפסיק אך כמו שנראה אין כאבים. מה עושים? היום שבת, האם צריך ללכת עכשיו לרופא או לחכות ליום ראשון? האם זה סימן טוב או רע שאין כאב? אודה על יעוץ מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף:הבת שלי בת 8 נפלה ונשברה לה שן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/12/2012זה טוב שאין כאב. מומלץ לעשות שטיפות מי פה ולגשת ביום ראשון לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)