פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות הרדמה
    שיר
    04/02/2013

שלום רב,
    ראשית תודה והערכה על ההשקעה בפורום המועיל והמעניין הזה,
    אשר תורם רבות לטובת כולנו בפורום.

שאלתי היא זו:
    לאחר ביצוע ניתוח להשתלת שתלים בלסת עליונה,
    הפנים נותרו רדומות מאז הניתוח ,תקופה של שנה .(הוזרקו -20 זריקות,)
    וללא תחושה.
    רציתי לדעת,מה יקרה בעתיד אם לאורך זמן ממושך לא תפוג ההרדמה ,
    האם ימשיך וייגרם נזק נוסף למקום הרדום ,או שישנו פיתרון הפיך למצב ?

בתודה מראש
    שיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות הרדמה

הוספת תגובה

• זריקות הרדמה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    04/02/2013

זה מצב שמזמן היה צריך לעבור הערכה רפואית.
    לדעתי צריך להיוועץ עם הרופא המטפל או פה ולסת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר מומלץ כיום להשתלת עצם
    אמנון
    04/02/2013

שלום רב,

אני מתכנן לעבור עקירה ושתל בשן מספר 19.
    רציתי לדעת, נכון להיום, מהו חומר השתלת עצם המומלץ לשימור המכתשית בזמן עקירה?

ניסיונותי לקבל תשובה לשאלה זו מרופאי שיניים שונים הולידה מספר תשובות כמספר השאלות, כל אחד המליץ על חומר אחר (עצם שמקורה באדם / עצם שמקורה בחיה / תחליף סינטטי), אני משער שגיוון התשובות נובע מניסיון אישי ועבודה מול ספק מסויים אך הייתי רוצה לשמוע גם תשובה אובייקטיבית יותר.

אודה לך מאוד על הסבר מפורט.

תודה,
    אמנון.

הוספת תגובה

• חומר מומלץ כיום להשתלת עצם - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    04/02/2013

כל החמרים הנל עובדים.
    חומר ממקור חיה מכיל חומרים שבחלקם לא ניספגים.יש מצבים שמומלץ יותר.
    חומר ממקור אדם מכיל גם מעט חומרים ביולוגים זרזי ריפוי.אך יש מתרפאים שנתרעים ממנו מחשש להעברת מחלות.הסיכוי כמעט אפסי.
    חומר סינטטי נספג ברובו ומשתחלף לעצם אמיתית. מומלץ לפני ביצוע שתל.
    לכל רופא שיקולים קליניים מה הכי טוב לשים במקרה כזה או אחר.
    היריעה קצרה מלפרט את כל התכונות של כל חומר ומתי משתמשים בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מעל כתר+מבנה
    שלומי
    04/02/2013

שלום,
    לאחר צילום הוסבר לי שנוצרה דלקת גדולה מעל כתר + מבנה ולא ניתן לפתור באמצעות אנטיביוטיקה אלא לעקור את השן המושחזת, להמתין כחצי שנה על מנת שהעצם תבנה ואז לשים שתל, בינתיים בזמן זה אני אמור להיות עם שן תותבת. מאחר ומדובר בשן קדמית עליונה אני קצת חושש מהמראה והתפקוד של שן כזאת. אין לי כאבים כרגע, אבל יש תחושת רגישות ופולסציה, מעין דופק מעל השן.
    הייתי שמח לשמוע שיש דרך אחרת להתפטר מהדלקת הזאת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מעל כתר+מבנה

הוספת תגובה

• דלקת מעל כתר+מבנה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    04/02/2013

ללא אבחנה מדויקת קשה לייעץ.
    זיהום חריף דורש טיפול אנטיביטי או בשילוב עם ניקוז מורסה.
    אופציות של זיהום חוד השורש הוא
    1.כירורגית חוד השורש.
    2 או חידוש טיפול שרש
    או 3. עקירה
    הכל תלוי במצב השן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלומי
    05/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    קרן
    03/02/2013

שלום הייתי בבדיקה אצל רופא שיניים אחרי שנים ולאחר צילום פנוראמי כזה עם המכשור הכי משוכלל שיש פלוס בדיקה ידנית הוא טען שיש לי שיניים מושלמות ואין צורך לעשות כלום..כמובן בשורות טובות אבל עכשיו חודשיים אחרי בשן רביעית מהאמצע בספירה לצד ימין כואב לי בחיבור בין החניך לשן וגם כשאני מעבירה את הלשון שם אני מרגישה רגישות, אולי כתוצאה מפציעה בזמן צחצוח לא זוכרת. העניין הוא שכואב לי גם בלסת התחתונה מידי פעם. מה זה יכול להיות? יש קשר בין הכאב ללסת? מה ניתן לעשות? תודה כבר שבוע שזה מציק לי :/

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    03/02/2013

שלום קרן,
    איני יכול לענות ללא בדיקה. גשי שוב לרופא שיניים לבירור העניין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנטיביוטי
    יונתן
    03/02/2013

שלום,
    לקראת סוף שבוע שעבר התחלתי להרגיש כאבים והתנפחות של החיך הפנימית באחד הצדדים. (יש לי שם פלטה פנימית ליישור הלסת, וכנראה שהפלטה לחצה על האזור לתרמה לכאבים). הרופא פתר את עניין הפלטה וניקז את האבצס שהיה שם.
    הוא רשם לי אנטיביוטיקה (מוקסיפן) שאותה אני לא מעוניין לקחת (מסיבות אישיות). השאלה היא עד כמה חשוב לקחת את האנטיביוטיקה?

הנתונים הנוספים הם שאני לא מרגיש שום כאב מהרגע שהפלטה הוצאה החוצה, וכן הנפיחות ירדה לגמרי. כמו כן עברו כבר יומיים וחצי. יש טעם להתחיל עכשיו עם האנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אנטיביוטי

הוספת תגובה

• טיפול אנטיביוטי - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    03/02/2013

שלום יונתן,
    זיהום מקומי באזור ראש צוואר עלול להחמיר ולהתפשט ולגרום נזק.
    כאשר יש זיהום חיידקי שלדעת הרופא מחייב אנטיביוטיקה אני מציע להישמע לו.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ונפיחות בחניכיים- דחוף
    דנה
    02/02/2013

שלום,

היום התחיל לי כאב חזק ונפיחות בתוך הפה ליד השן האחורי . מה אפשר לעשות באופן מיידי כדי להקל על כאב ומה זה יכול להיות?

תודה מראש

הוספת תגובה

• כאב ונפיחות בחניכיים- דחוף - תגובה

ד``ר גלית כהן
    02/02/2013

יכול להיות שמדובר בבקיעה של שן בינה.
    אבל מחייב בדיקה יכול להיות גם חור או בעיית חניכיים בשיניים אחוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על כתר
    יוחאי
    01/02/2013

היי, יש לי כמה שאלות על כתרים.
    אחרי שעושים את הכתר, השן חסינה לנזקים, חורים?
    ישנה אפשרות להגיע לרופא שיניים פעם בשנתיים כדי להוציא את הכתר ולנקות מבפנים ולהלביש בחזרה את הכתר?

שאלה אחרונה, אני חושב לעשות הלבנת שינים ויש לי שני כתרים בשיניים הקדמיות שהם כמובן בגוון כהה יותר כמו שאר השיניים שלי, אז אחרי ההלבנה אוכל להגיע לרופא בכדי להחליף את הכתרים לאותו צבע של השיינים לאחר ההלבנה?

אני אשמח לתשובות, תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על כתר

הוספת תגובה

• שאלה על כתר - תגובה

ד``ר גלית כהן
    02/02/2013

השן אינה חסינה בפני חורים בפני מחלות חניכיים. יש להמשיך ולשמור על השיניים כעל יתר השיניים הטבעיות.
    לא ניתן להוריד את הכתר, כי חייבים להדביק כתר (על שיניים) בדבק קבוע. הדבקה זמנית נשטפת במהירה ומהווה סיכון גבוה לעששת. כתר על שתלים ניתן להדביק בדבק הניתן להסרה.
    הלבנה אינה משפיעה על חרסינה. לאחר ההלבנה, יש צורך להחליף סתימות ישנות וכתרים קדמיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בשן
    דניאל
    31/01/2013

עשיתי שתי סתימות במקביל והרופאה אמרה לי שההרדמה תתחיל להתפוגג תוך שעתיים. עברו כמעט 5שעות וההרדמה עדיין ישנה , ובנסוך החניכיים כואבות וקשה לפתוח את הפה. האם זה טבעי ?

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בשן

הוספת תגובה

• סתימה בשן - תגובה

ד``ר גלית כהן
    31/01/2013

יכול להיות, אולי השתמש בכמות גדולה יותר של חומר הרדמה.
    החניכיים יכולות להיות רגישות באזור ביצוע הזריקה או באזור הסתימה.
    תמתין עד מחר בבקר, כנראה יחלוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    חני
    31/01/2013

יש לי כאבים בפנים מעל השיניים בבדיקה שערכתי אצל רופא שיניים הוא אמר לי שחיצונית לא רואים דבר לאחר צילום שערך וכן בדיקת רגישות לקור שכאבה לי מאוד (יש לי בלי קשר רגישות לקור קלה בכל השיניים, אבל בשן המדוברת זה היה חזק יותר) אמר לי שיש צורך בטיפול שורש.
    לבקשת בעלי הלכתי להתיעצות נוספת אצל רופא שיניים נוסף ולאחר שהוא עשה צילום אמר לי שאין כלום בשן.

מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    31/01/2013

לא בכל מצב ניתן לאבחן בעיה רק על פי צילום.במקרה כזה יש להמתין עד שיש גם סימפטומים קליניים ברורים.אם הכאב מתחק ומתמקד בשן אז אין ספק שצריך טיפול שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי-בריאות הפה
    שלומי כהן
    30/01/2013

שלום רב וערב טוב לכולם.

שלום רב וערב מצויים לכולם.

היי...שלום.רק רציתי להגיד ולשאול ש:האם המי פה קולגייט פלאקס נוטים לצביעת השיניים

או להכתמת השיניים מלשון להכתים??? וגם רציתי לשאול שהאם משתמשים בהם הרבה זה יכול להרוס את השייניים..את שני הלסתות שלנו או שזה רק יכול לעזור??

פשוט אני שואל את זה...כי אני רוצה להגיד שאני מצחצח שיניים בלילה לפני השינה ובבוקר שאני קם.

אני מצחצח שיניים עם משחת שיניים קולגייט טוטאל ומי פה קולגייט פלאקס פעמיים בלילה ובבוקר וככה כל יום במשך כל השבוע..אגב סתם שאלה זה טוב ככה לצחצח שיניים??

וגם משחת השיניים קולגייט טוטאל לנער כמוני בן 19.5 עוד מעט בן 20 זה טוב לא???מה גם שאין לי שיניים רגישות או משהו כזה אז אני לא צריך משחות שיניים של אנשים עם שיניים רגישות כמו קולגייט סנסטיב וכל אלו....

מחכה לתשובה והמשך ערב טוב לכולם.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה
    כללי-בריאות הפה

הוספת תגובה

• כללי-בריאות הפה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    01/02/2013

שטיפות פה פעמיים ביום מסיעות להפחתת ריכוז החיידקים בפה בצורה משמעותית.
    על פי הספרות המקצועית אין בקולגייט פלקס מרכיבים העלולים להכתים את השיניים.
    אישית הייתי נמנע מחומרים עם צבעי מאכל ואלכוהול, אם כי פעמיים ביום שטיפה קצרה לא תהווה בעיה עם חמרים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי-בריאות הפה

שלומי כהן
    01/02/2013

שלום רב ושבת שלום יחיאל אלפרין.

שלום רב לך.שלום.מקווה שזה בסדר שאני מגיב לתגובתך בשבת...

אז שיהיה לך זמן ושתתפנה אז תענה..מתי שתוכל..

רק רציתי גם לשאול שהאם משתמשים בהם פעמיים בלילה ובבוקר בשטיפת הפה

קולגייט פלאקס לאחר הצחצוח אז זה לא הורס את השיניים,את החנייכים,את מבנה הלסתות וכל זה???

אז זה בסדר להשתמש בזה פעמיים לאחר כל צחצוח שיניים במשחת שיניים קולגייט טוטאל??

מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך סופ"ש פשוט מ-ע-ו-ל-ה..

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר לשתל מזרקונייה
    יגאל
    30/01/2013

שלום,
    לפני מספר ימים בשעה טובה נחשף השתל שבוצע אצלי בשן קדמית עליונה לפני כחצי שנה, בלב שמח ניגשתי לרופא השיניים לעבור לשלב של השמת כתר שיאפשר לי סוף סוף להתפטר מהפליפר שליווה אותי כחצי שנה.
    רופא השיניים הציע לי שתי אפשרויות:
    האחת-כתר רגיל עם ממבנה מתכת.כתר זה מכוסה על ידי חברת הביטוח בה אני מבוטח באמצעות החברה בה אני עובד(ביטוח פניקס).באופצייה זו אני מחוייב בהשתתפות עצמית של כ 1500 ש"ח(לכתר ולמבנה) ובה זה תם התשלום מבחינתי.
    האופצייה השנייה-כתר ומבנה מזרקונייה.לטענת הרופא אופצייה מועדפת במיוחד לנוכח זה שמדובר בשן קידמית(לטענתו אופציית המתכת הרבה פחות אססטית)
    כמובן שהייתי שמח לאופצייה זו עד ששמעתי את המחיר כ 7,000 ש"ח!!(בנטרול ה 1500
    ש"ח שאני מימלא משלם כהשתתפות עצמית לפניקס,אני בעצם אמור לשלם לרופא ישירות עוד 5500 ש"ח)
    1.עד כמה באמת קריטי מבחינה אסטתית שהכתר יהיה מזרקונייה ולא ממתכת?
    אני מזכיר זו שן קידמית ולי חשוב שלאורך זמן זה יראה יפה
    2.האם המחיר סביר? 7,000 ש"ח לכתר+מבנה של שן אחת ???
    אגב אני משלם סה"כ 7,000 ש"ח אבל אם אני מבין נכון רופא השיניים בסה"כ יקבל
    יותר מ 7,000 ש"ח שכן הוא מקבל את ה 5500 ישירות ממני ומהביטוח הוא הרי אמור
    לקבל יותר מ 1500 ש"ח
    (שכן ההשתפות העצמית שאני שילמתי לביטוח היא 1500 )
    אודה מאוד לתשובות הוגנות
    יגאל

לקביעת תור
    סגירה
    כתר לשתל מזרקונייה

הוספת תגובה

• כתר לשתל מזרקונייה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    31/01/2013

המחירים ברפואת שיניים משתנים ממרפאה למרפאה וממעבדה למעבדה.
    ככלל המחיר שציינת נשמע בטווח מחירים מקובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר לשתל זרקונייה
    יגאל
    30/01/2013

שלום,
    לפני מספר ימים בשעה טובה נחשף השתל שבוצע אצלי בשן קדמית עליונה לפני כחצי שנה, בלב שמח ניגשתי לרופא השיניים לעבור לשלב של השמת כתר שיאפשר לי סוף סוף להתפטר מהפליפר שליווה אותי כחצי שנה.
    רופא השיניים הציע לי שתי אפשרויות:
    האחת-כתר רגיל עם ממבנה מתכת.כתר זה מכוסה על ידי חברת הביטוח בה אני מבוטח באמצעות החברה בה אני עובד(ביטוח פניקס).באופצייה זו אני מחוייב בהשתתפות עצמית של כ 1500 ש"ח(לכתר ולמבנה) ובה זה תם התשלום מבחינתי.
    האופצייה השנייה-כתר ומבנה מזרקונייה.לטענת הרופא אופצייה מועדפת במיוחד לנוכח זה שמדובר בשן קידמית(לטענתו אופציית המתכת הרבה פחות אססטית)
    כמובן שהייתי שמח לאופצייה זו עד ששמעתי את המחיר כ 7,000 ש"ח!!(בנטרול ה 1500
    ש"ח שאני מימלא משלם כהשתתפות עצמית לפניקס,אני בעצם אמור לשלם לרופא ישירות עוד 5500 ש"ח)
    1.עד כמה באמת קריטי מבחינה אסטתית שהכתר יהיה מזרקונייה ולא ממתכת?
    אני מזכיר זו שן קידמית ולי חשוב שלאורך זמן זה יראה יפה
    2.האם המחיר סביר? 7,000 ש"ח לכתר+מבנה של שן אחת ???
    אודה מאוד לתשובות הוגנות

לקביעת תור
    סגירה
    כתר לשתל זרקונייה

הוספת תגובה

• כתר לשתל זרקונייה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    31/01/2013

תלוי במתאר החניכיים בעמדת השתל וכו....
    בעיקרון אם קשה לך מבחינה כספית גם כתר חרסינה עם מתכת ניתן לבצע בצורה אסטטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שיניים של בת 14
    רירחי
    30/01/2013

בתי בת 14, השיניים שלה מהיום שנולדה לא היו בריאות במיוחד (במיוחד 4 השיניים הקדמיות התחתונות), והחניכיים שלה חלשות מאוד

השבוע התחלנו בטיפול שורש+כתרים לאחר שטופלה בשיניים הקדמיות תחתונות עם סתימות בעבר

שאלתי היא: מה עושים עם שיניים וחניכיים בעייתיות כאלה, הילדה צעירה ואני פוחדת לחשוב מה יקרה לה בפה בעוד מס' שנים

(היא מצחצחת שיניים פעמיים ביום במרידול ושוטפת בשטיפת אלמקס)

לאיזה רופא עליי ללכת כדי לטפל בעניין לעומק (גיליתי היום בשן אחת תחילת עששת)

האם לא מאוחר לטיפול בשיניים?

וגם הייתי שמחה לדעת האם שיניים עם בעיות הן עניין גנטי (השיניים שלי גם מאז ומתמיד בעיתיות למרות הטיפול בהן)

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי שיניים של בת 14

הוספת תגובה

• לגבי שיניים של בת 14 - תגובה

ד``ר גלית כהן
    31/01/2013

אף פעם לא מאוחר מדי לטפל בשיניים.
    טיפול מונע בעששת ומחלת חניכיים כולל צחצוח קפדני ונכון (השיננית שלך תראה לך), שטיפות המותאמות לצרכיך (שאלי את הרופא שלך) וטיפולי שיננית סדירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בשן אחרת אחרי סתימת שורש
    גליתוש
    29/01/2013

היי כולם,
    לפני שבוע וחצי עברתי טיפול שורש בשן 32 ( טוחנת עליונה) לאחר הטיפול הבחנתי בכתם שחור בשן אחרת שהתברר לי מיד כחור של ממש , האם יכול להיות מצב שבו הרופא פגע בטעות עם נוזל כלשהו או חומר שבו משתמשים לסתימת שורש והפך את השן הבריאה לשן עם חור? חשוב לי לציין שכמה שבועות לפני שעברתי את הסתימה רופא השיניים הפנה אותי לצילומי שיניים כדי לוודא איפה ציך לטפל ולא הייתה שום בעיה עם השן שמחוררת כרגע , אשמח לעצה מקצועית

תודה

גלית

הוספת תגובה

• חור בשן אחרת אחרי סתימת שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    29/01/2013

החומרים בהם משתמשים לטש לא יכולים לגרום ל"חור" בשן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לדעתך יכול היה לגרום לזה ?

גליתוש
    30/01/2013

ממש מוזר שאיך שסיימתי את הטיפול החור פשוט היה שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לדעתך יכול היה לגרום לזה ? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    31/01/2013

אם זה אכן חור, הוא היה שם קודם.
    אבל הדבר הכי הגיוני הוא לחזור לרופא המטפל ולבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימת שן טוחנת מורכבת מאמלגם ואקריל
    אורנה מור
    29/01/2013

שלום ד"ר,
    נשברה לי סתימת אמלגם (בת כ-8 שנים) בשן טוחנת.
    עברתי הרדמה מקומית, שיוף וניקוי השן.
    לאחר מס' שעות בדקתי את פי וראיתי שהרופא השאיר חלק מסתימת האמלגם ועליה הוסיף סתימה מחומר אקרילי.
    שאלתי אליך, האם שיטת טיפול כזו מקובלת, כאשר חלק מהשן מטופל באמלגם ישן וחלק מחומר פלסטי, האם טיפול כזה אמור להחזיק מעמד לאורך שנים?
    ואם לא, מה ההמלצות?
    אודה על המענה.

הוספת תגובה

• סתימת שן טוחנת מורכבת מאמלגם ואקריל - תגובה

ד``ר גלית כהן
    29/01/2013

תלוי במצב השן ובעומק השחזור הישן.
    ככלל מחליפים את כל השחזור, אבל אם יש אזור בו הסתימה עמוקה מאד ותקינה ניתן להשאיר חלק מהסתימה , ע"מ לא לסכן פגיעה בעצב השן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה