מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי סדציהאלון20/12/2012
שלום רב,
רציתי לשאול אם בטיפול תחת סדציה תוך-ורידית, אני עדיין יכול לתקשר ולדבר/לזוז?
על מנת למנוע מצב שמשהו בהרדמה לא עובד במהלך הטיפול ואני לא יכול לדווח על זה בכלל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סדציה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן23/12/2012נא לפנות לפורום רפואת שיניים לחולים בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול לאכול סלטק18/12/2012
שלום , אז ככה אני בן 18 וכל הזמן שאני נוגע בעגבניה שהיא דרך כלל קרה
זה כיאלו לא נעים לי בשניים
מה אפשר לעשות ומימה זה נובע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול לאכול סלט - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/12/2012רגישות לחומצות .אם השיניים בריאות ניתן להשתמש במשחת שיניים נגד רגישות כמו סנסודיין או סנסילסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ק19/12/2012למה הכוונה שניים בריאות ?
אני לא יודע אם השניים שלי בריאות ,כיאלו אין לי חורים או שניים רקובות
ומה יקרה במידה והשניים שלי לא בריאות ואשתמש במשחה שאת המלצת לי ?
שוב תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםרונן18/12/2012
מה ההבדל בין הלבנת שיניים בבית להלבנת שיניים במרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/12/2012בבית אתה עושה את התהליך לבד עם תבניות שאתה ממלא עם חומר מחמצן פחות חזק מאשר בתהליך שעושים לך במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים בעזרת whitelight
דנה19/12/2012שלום,
רציתי לדעת האם המוצר whitelight להלבנת שיניים מוכר, והאם הוא יעיל ולא מזיק לשיניים?
תודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר עיקרהיוסי18/12/2012
שלום ד"ר
לפני כשבועיים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה.
לפני מספר ימים יצא החוט של התפרים ומאז יש לי כאבים לסירוגין, גם במנוחה, לפעמים מעין דקירות. בנוסף יש רגישות לקור באזור העקירה מאז העקירה.
האם זה תקין? מה היכולות להיות הסיבות לכך?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר עיקרה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/12/2012לפעמים יש דלקת מכתשים השן שנעקרה וזה מתבטא בכאבים לאחר מספר ימים מהעקירה יש לחזור לרופא המטפל לחבישת אתר העקירה רגישות לקור אני בדרך כלל מחשיפת שרש השן הסמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר שן לאחר טיפול שורששולי17/12/2012
לאחר הטיפול הראשון בו הוצאה הסתימה המקורית והוצא השורש הושארתי ללא סתימה זמנית (הוכנס רק חומר חיטוי).הרופא אמר לי שאחרי שבוע יבצע סתימה זמנית.לאחר 3 ימים, השן נשברה עד קו החניכיים.עכשיו אני נדרשת לעבור ניתוח חניכיים לחשיפת השן לצורך הלבשת הכתר על המבנה. האם השארת השן ללא סתימה זמנית (עם חיטוי בלבד) היא פעולה מקובלת או שהייתה כאן טעות של הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/12/2012מה הייתה ההבחנה הראשונית. האם השן הייתה נימקית?כניראה שכן הסתימה הזמנית לא לא הייתה מונעת שבר כותרתי בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשןשירי16/12/2012
שלום,
לפני כשבועיים היו לי כאבים בשן אחורית שיש בה סתימה ישנה מאוד, הייתי אצל שיננית, הכאבים פחתו אבל בכל זאת הלכתי גם לרופא, עשו צילומים ולא ראו כלום.
אתמול בבוקר החלו כאבים חזקים, עיצביים בעת אכילה או מגע בשן, אפילו מגע קל מאוד הלכתי היום לרופא, שוב עשו צילומים, לא ראו כלום
בסוף החליטו לפתוח את הסתימה הישנה ולעשות חדשה.
כרגע אני 3 שעות אח"כ, כאבים גדולים מאוד בשן
האם זה נורמלי?
האם זה אומר שלא נפתר כלום אלא שזה רק יותר גרוע?
האם צריך טיפול שורש או עקירה?
תודה מראש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/12/2012נראה שאת צריכה טיפול שורש .פגיעה במוך השן בשלבים ראשוניים לא ניראה בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטיפול שורשאורי16/12/2012
אני צריך לעבור טיפול שורש ומעוניין לדעת כמה השן תהיה חזקה
אחרי הטיפול ועם יש חשש שתיפול בגלל שהיא כבר לא מתפקדת
בלי השורשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לטיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/12/2012תלוי עד כמה הכותרת ניפגעה.עם הזמן היא הופכת ליותר שבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשרונית14/12/2012
שלום
עברתי טיפול שורש בשתי שיניים, הטיפול עבר בסדר ובלי כאבים
בפעם הראשונהכשהכניסו לי את המילוי לסתימת התעלות היו לי כאבים בשן, קושי לאכול איתה והמון אי נוחות . הוציאן לי את המילוי ולקחתי אנטיביוטיקה
לצערי זה קרה לי שוב לאחר שמילאו לי שוב את התעלות.. זה קרה בשתי השיניים
אותן כאבים ואותן תחושות
עכשיו אני שוב חמישה ימים אחרי מילוי ושוב לצערי כואב ומציק לי בשן
אשמח לקבל תשובות למה ומה עושים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן15/12/2012הבעיה כנראה דלקת בקצה השורש. אם לא יעבור לשקול פנייה למומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
רונית15/12/2012תודה על התשובה
האם זה הגיוני שיש את הכאבים רק כששמים לי את המילוי?
ברגע שמוציאים לי את החומר הכאבים נעלמים
וזה קרה לי בשתי שינים שבוצע בהם טיפול שורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית של שיני בינהגדי14/12/2012
שלום, 2 שאלות:
1. מה הזמן המינמלי בין עקירה לעקירה של שיני בינה בעקירות כירורגיות (גם בהתחשב באנטיביוטיקה שלוקחים אחרי כל עקירה)
2. האם יש בעיה לעקור שן, שבוע לאחר סיום טיפול של שבועיים בדוקסילין? (בהקשר של זה, שאחרי עקירה לוקחים אוגמנטין במשך שבוע)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית של שיני בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/12/2012אין חוקיות בעקירות שיני בינה הכל על בסיס אידיבידאלי כמו כן אין חיוב למתן אנטיביוטיקה.כל אחד ואיך שהוא מגיב לריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים חמורהיוסי14/12/2012
בשנתיים האחרונות התחילו "לזוז" לי השיניים ... הזנחתי את זה הרבה זמן ..
לא מזמן הלכתי למרפאת שיניים טופז במבשרת ציון... שם אמרו לי שאני צריך לעשות השתלת שיניים לכל הלסת העליונה ...
מישהו מכיר את המרפאה הזאת ויכול להמליץ עליה ?
נ.ב
אני בן 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים חמורה - תגובה
ד``ר גלית כהן15/12/2012הפורום אינו מוסמך להמליץ על מרפאות.
אך ככלל עקירות ושתלים בכל הלסת בגיל ככ צעיר זה קצת קיצוני. במידת האפשר מומלץ לבדוק אפשרות של שיקום השיניים ולא עקירתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהסיוון13/12/2012
בצילום פנורמי גילו חור גדול בשן בינה תחתונה, אין לי כאבים אך המליצו לי לעקור.
אני חוששת מאד בגלל הסיכון של פגיעה בעצב, ומתלבטת אם להסתפק בטיפול שורש.
אומרים לי שט. שורש מחייב גם מבנה וגם כתר ולא בטוח שיחזיק מעמד, אולי המבנה ישבר.
אני בטיפולי פריון וחוששת שלא יהיו לי כאבים ולא אוכל לטפל. מה המלצתכם, אני כבר משתגעת ולא יודעת מה להחליט. בבקשה תשובה מהירה. לעקור או טיפול שורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/12/2012תלוי אם השן במצב שתוכל לתפקד. בדרך כלל רצוי לעקור את שיני הבינה. אם החור לא גדול ולא כואב אפשר לסתום ולעקוב אחרי מצב השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת?יוסי13/12/2012
רקמה מוזרה בפה - אם אני מעביר אצבע בין לסת שמאלית עליונה שן 26 לבין גב הלחיים(כלומר מעביר אצבע בפה) ,אני נתקל באזור שן 26 ברקמה די קשה של חניכיים מן "גבעה" - אין שום כאב במגע אין דימום בשום שלב - "גבעת הרקמה" נמצאת מעל שן 26
אין ריח רע מהפה - אבל אני גם לא זוכר אם זהו המבנה הטיבעי או לא , חייב לציין שהרקמה וורודה ויפה ושבצד ימין אין לי את אותה תופעה - במה מדובר?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן13/12/2012יכול להיות בליטת עצם טבעית. אנחנו לא סימטריים. אבל מומלץ להבדק אצל רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםהילה13/12/2012
שלום,
כבר כשלושה ימים שהחניכיים - סביב השיניים ובחיך העליון - שלי נפוחות מאד.
אתמול התחיל חום (הכי גבוה עד כה 38.2), יש נפיחות בבלוטות הלימפה ותחושת חולשה עייפות, וחוסר תיאבון.
באופן כללי אני חושבת שאולי היום יש קצת ירידה בנפיחות סביב השיניים אך לא בחיך העליון.
אני עושה שטיפות עם מי מלח ותה קמומיל.
האם פשוט לחכות וזה יעבור מעצמו או שבכל זאת צריך לראות רופא, ואיזה? הנטייה שלי היא לא לרוץ לרופאים אלא לתת לגוף להתמודד...
ממה זה יכול לנבוע? - מעולם לא היו לי דלקות חניכיים, אין לי אבנית ואני מקפידה על צחצוח.
אני חושדת שיש לי חור בשן, יכול להיות שזה המקור?
היום גם הופיעו שתי אפטות על השפה התחתונה הפנימית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן13/12/2012מומלץ מאוד להבדק בעיות שיניים לא נעלמות בדרך כלל מעצמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה כלואהאליק12/12/2012
שלום,
בקרוב אני אהיה בן 24 ועד כה בקעה לי שן בינה אחת.
בצילומים שעשיתי לפני כשנתיים נראה בבירור שישנן 2 שיני בינה כלואות בלסת התחתונה.
הלכתי לרופא שיניים בהקשר אחר לחלוטין והוא אפילו לא דיבר על זה. כרגע אינני סובל מכאבים או רגישות באזור ,אך אני מודאג לנוכח העובדה שמתישהו השיניים האלה עלולות לבקוע ולכן אם בין כה וכה אאלץ לעבור תהליך כירורגי להוצאתם האם יש טעם להמתין (עד שיתפתחו שם דלקות,ציסטות וכו')?
בנוסף רציתי לשאול האם קיימת איזו דרך לדאוג לבריאות שן הבינה טרם בקיעתה, כלומר לדאוג לחניכיים או לאזור שלה בצורה יוצאת דופן על מנת למנוע זיהומים בסביבתה.
אודה על כל תשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/12/2012עד שהשן לא בוקעת אין סכנה לזיהומים ואין מה לתחזק. אלא אם יש בחניכיים של השן הסמוכה,כיס. בנוסף צריך לבדוק על סמך הצילומים שאין ציסטות או פגיעה בשורשים של השן הסמוכה.אם שני מצבים אלו אינם קיימים ניתן לעקוב אחרי ההתפתחות. המצב יכול להשאר סטטי הרבה שנים או לחלופין ניתן לבצע עקירה מונעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרניקול11/12/2012
האם כתר מחייב טיפול שורש בשיניים הבריאות שמשניי הצדדים ?
והאם טיפול שורש בשן תוחנת מחייב מבנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/12/2012לא תמיד .תלוי בכל מקרה.
נכון לשני המצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)