מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיננית ושיניים רגישותנטע11/12/2012
בשבוע הבא יש לי תור לשיננית (הטיפול האחרון היה בחודש אפריל השנה).
יש לי שן אחת קדמית תחתונה שהיא רגישה במיוחד ומהניסיון שלי מהטיפול האחרון, כאשר השיננית עוברת עליה התחושה היא ממש לא נעימה עד כאב. אציין שהשן הזאת גם מעוקמת מעט (כלומר כאילו נכנסת פנימה ביחס לשיניים האחרות, לא ישרה), אני לא יודעת אם זה קשור.
לכן אני חוששת מהטיפול בשבוע הבא (מה שגרם לי לדחות את קביעת התור כל הזמן).
השאלה שלי היא האם יש דרך לאלחש את השן הזאת בטיפול או לעשות משהו כדי שהיא תכאב פחות כשהשיננית עוברת עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית ושיניים רגישות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן13/12/2012
כן בהחלט אפשר לאלחש כל שן רגישה. אם יש רגישות לאחר הטיפול אפשר להשתמש במשחות נגד רגישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים על ידי שיוףאביטל גבריל10/12/2012
ל פני שבועיים עשיתי יישור על ידי שיוף יש לי כאבים עד כאבי ראש כאבים באזור של השיוף מה הסיבה לכך שייפו לי 4 שיניים קדמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים על ידי שיוף - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן13/12/2012נא לפנות לפורום אורטודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה והמלצה לטיפולאלון10/12/2012
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם נצפית בעיה כלשהי בשן (שעברה טיפול שורש לפני יותר מ10 שנים) בצילום המצורף ואם כן מה הטיפול המומלץ.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה והמלצה לטיפול - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/12/2012יש נגע אך לא האם זה פעיל או רדום תלוי אם יש כאב ונפיחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלון10/12/2012יש בליטה קטנה כמו פצעון עם מוגלה על גבול החניכיים ממש מתחת לשן , הבליטה גדלה ומתכווצת כל כמה ימים מזה כחצי שנה, אין כאבים מהשן אך יש רגישות קלה מאיזור הבליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםיעל10/12/2012
שלום,
רציתי בבקשה לברר: יש לי דלקת חניכיים בין שן 46 ל 45.
הדלקת גורמת לכאב, ולעיתים דימום בניקוי עם הקיסם.
עברתי טיפול אצל שיננתי, אני מקפידה לנקות אחרי כל ארוחה בין השיניים,
ובמשך 10 ימים העברתי קיסם עם קורסידול ג'ל בין השיניים.
שום דבר בעצם לא עזר.
האם אנטביוטיקה בכדורים יכולה לעזור?
האם יש עוד משהו שיכול לעזור?
ולגבי הקורסידול ג'ל, הבנתי שמותר לשים אותו רק ל 10 ימים.
כמה זמן צריך לעשות הפסקה ואז ניתן לחזור שוב ולמרוח עוד 10 ימים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/12/2012צריך לאבחן את סיבת הדלקת. האם יש סתימה או כתרים שגורמים לגירוי הרקמה אולי יש כיס עמוק ?! או הפרשה דלקתית מניקוז של זיהום בשרש. אם לא עזר מה שאת עושה אז זקוקה לבדיקת רופא שיניים או חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה צידיתענת06/12/2012
שלום רב, עשו לי היום סתימה צדדית לבנה בשן אמצעית לסת תחתונה. התפלאתי כשראיתי כמו קו לבו תוחם את השן כמו חצי סהר.. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה צידית - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012ככלל את לא אמורה לראות את גבולות הסתימה, אבל כל מקרה לגופו. יכול להיות שהסתימה בגבול השורש ואת רואה מעבר בין האמייל לצוואר השן למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה זמנית אחרי טיפול שורשיעל06/12/2012
שלום,
רציתי בבקשה לברר: כמה זמן מקסימלי ניתן להשאר עם סתימה זמנית לאחר טיפול שורש בלי שתהיה פגיעה בטיפול השורש או חדירת חיידקים?
בגלל שיש לי דלקת חניכיים בין שן 46 ל 45 הרופא עוד לא יודע אם הטיפול שורש הצליח בוודאות.
בנוסף: שמתי קורסידול ג'ל עם קיסם במשך 10 ימים בין ו 2 השיניים ועברתי טיפול אצל שיננתי .
הדלקת עוד לא עברה ורופא השיניים אמרה שבגלל שיש רווח גדול בין השיניים ומעיין צורת משולש זה גורם להרבה אוכל להתפס שם, וכנראה לדלקת כרונית ושיש סיכוי
שבמהלך בחיים זה תמיד יפריע לי ברמה כזאת או אחרת מבחינת הכאב או הרגישות.
האם אין אישזשהו טיפול נוסף שניתן לעשות?
או טיפול בגלי רדיו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה זמנית אחרי טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012סתימה זמנית לא אוטמת טוב כמו חומר שחזור קבוע ולכן יש להחליפה במהירות.
דלקת החניכיים לא קשורה לטיפול השורש. אבל יכולה לבלבל באבחנה.
אין טיפול בגלי רדיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםלימור05/12/2012
מרפאה אצלה. ביקרתי ביקשה את המקור היות ולא נתתי אז הםסרקו על מנת לבקש אישור מקופת החולים אז עד היום אמנם לא קיבלתי תשובה אבל ייעצו לי במרפאה שלי לא להשאיר אפילו צילום היות ואיני מטופלת שם רק רציתי לדעת אם יש לי סיבה
לדאגה:-)?
תודה על ההתייחסות:-)!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012אין כל סיבה לדאגה, רק שלא יאבד הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואהאלעד05/12/2012
הזמנתי תור לניתוח כירוגי אורטודנטי ידעתי 2 זריקות במינון חזק כמו שן בינה קודמת ונידהמתי וחרדתי שהגעתי 7 זריקות ורגישות כואבת האם יכאב בבית החולים רמב"ם והפרידה מהשן ואם המינון שעברתי יהיה בהשוואה ניסלחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כלואה - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012שיניים מעוצבבות באופן שונה ולעיתים, בעיקר אם יש דלקת נדרש מינון גבוה יותר של חומר הרדמה. אין לכך משמעות לאורך זמן, החומר מתפרק. ההרדמה חולפת לאט יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן לאחר טיפול שורשדנה04/12/2012
לפני כמעט חודש עשיתי טיפול שורש בשן קדמית עליונה ולאחריו גם מבנה. עד עכשיו יש רגישות בשן כאשר נוגעים בה או נוקשים עליה (כעבור חודש). מעבר לכך היא לא כואבת. ממה נובעת הרגישות לנקישה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן05/12/2012זה לא נדיר בטיפולי שורש השן זקוקה למעקב לשלול ריפוי לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה כתר שנשבררחל04/12/2012
לפני שנתיים בדיוק עשו לי שתל. השבוע הכתר התחיל להתנדנד.רופא השיניים בדק ולתדהמתו גילה שהמבנה נשבר.עכשיו אני צריכה לעשות מחדש את הכתר כדי שיתאים למבנה. לדבריו מבנה אינו אמור להשבר כלל והוא יפנה לחברה שמשווקת את המבנה. מי צריך לשאת בעלות הכתר החדש וכל הטיפול???
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה כתר שנשבר - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012אין תקנות או חוקים בדבר משך האחריות לשיקום. ישנם דברים מקובלים במרפאות שונות . הדבר הנכון הוא לשאול את הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםלימור03/12/2012
שלום ברצוני לדעת אם הייתי במרפאה מסויימת ביקשו את צילומי השיניים שבידי
)מקור)
התעקשתי לא לתת והם כדי לקבל אישור מקופת חולים "סרקו" את הצילום
למרות שאיני מטופלת שלהם אני באתי רק להצעת מחיר לגבי ציסטה בחניכיים העליונות עד היום לא קיבלתי תשובה מהם השאלה כזו: האם מותר להם לסרוק את הצילום והאם עליי לבקש אותו מהם למרות שהמקור אצלי?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2012אם הלכת ליעוץ וקבלת תשובה את חייבת להשאיר העתק צילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שגורם לדימום.יעל03/12/2012
שלום וברכה,
לפני כשנה הורכב לי כתר בשן אחורית. מאז באותו מקום אני סובלת ממזון שנכנס בין השיניים ולאחרונה מופיע דימום כשאני מעבירה חוט דנטלי במקום.
לדעתי צריך להחליף את הכתר, חזרתי לרופא השיניים שעשה לי את הכתר אך הוא טוען שהוא לא רואה שום בעיה ואין צורך להחליף את הכתר כך שהמצב נשאר איך שהוא.
איך אוכל לטפל במקום בכדי שהדימום יפסיק ?
אם אשאיר את הכתר כפי שהוא יתכן שיהיה נזק כלשהוא?
אפשר להחליף את אותו כתר בלי לעשות נזק לחניכיים?
תודה רבה ובברכה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שגורם לדימום. - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2012צריך לאבחן מה הבעיה. האם זה דחיסת מזון צריך להחלי את הכתר לא ניתן לתקן. אם זה בעיית צחצוח צריך לשפר את המיומנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-נסיגת חניכיים?שלומי כהן02/12/2012
שלום. היי .ערב טוב/לילה טוב.
שלום. היי.ערב טוב/לילה טוב. אהה קודם כל רק רציתי לבקש אם זה בסדר
שההודעה הזאת מופנית לגלית כהן. הבנתי שגלית כהן עובדת במרפאת מדארט מבשרת ציון ואני לקוח שם....
אני מטופל שם ויש לי תיק רפואי.רציתי לשאול ולהגיד ש: שבוע שעבר בזמן האחרון בשלושה-ארבעה ימים אחרונים אז כל פעם שאני מצחצח שיניים אם זה בלילה לפני השינה ואם זה בבוקר שאני קם אז בלסת העליונה שלי צד ימין שלושה-ארבעה שיניים בעליונה,בצד הימין אז יורד לי שם דם ופשוט בחלק הזה שם..אני עוד לפני שאני מצחצח שאני רק שם קת קצוות השערות של המברשת כואב לי..
ואני לא יודע איך ולמה זה קרה פתאום.זה קרה באופן פתאומי כזה.מה גם שכל שאר הפה נקי,ובריא ואין לי שום כאבים או לא יודע מה.הכל בסדר בשאר הפה.
אז רציתי לשאול קודם כל האם זה אולי יכול להיות נסיגת חניכיים?? וגם האם זה יהיה בסדר שאני יעשה מים עם מלח על האזור הזה....זה יהיה בסדר...זה יכול לעזור???
וגם רציתי גם לשאול שלא כדאי להחמיר עם המצב נכון..כדאי לי שרופא שיניים יראה את זה..או שאת ממליצה רק עם זה יחמיר???
מחכה לתשובה ולילה טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-נסיגת חניכיים? - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012הי שלומי,
התאור שלך מתאים לדלקת חניכיים.
אבל היה עדיף שתפנה למרפאה לבדיקה וכנראה טיפול שיננית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשניסו02/12/2012
שלום . אני גבר בן 37 לפני כה 10 שנים עשיתי אצל רופא שיניים שתי טיפולי שורש + מבנים וכתר מאז שעשיתי את הכתרים תמיד היה דימום קל בפה ללא כאבים וללא שום דבר אחר רק דימום קל ולא תמידי מאז עברתי רופא שיניים וביום שישי ביקרתי אצל רופא השיניים החדש לעשות ניקוי אבן רציתי להחליף את הכתרים למה אם כבר ישנים הרופא בדק ואמר שיש צורך לעשות חידוש טיפול שורש אצל מומחה ומבנה חדש .נראה קצת כמו עקיצה"" השאלה אם זה נכון לעשות חידוש טיפול שורש למרות שאין כאבים בכלל ברצוני להחליף רק את הכתרים נראה לי מיותר בגלל שבעבר עשית וגם אין כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן05/12/2012הצורך בטיפול שורש לא תמיד ניקבע עי כאבים. טיפול מאוד ישן לעיתים צריך לחדש במיוחד אם הוא לא תקין. אם יש לך ספקות גש לדעה נוספת ורצוי אצל מומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנייה לצילומיםשמול02/12/2012
שלום רב
הלסתות שלי אי סימטריות ואני מטופל ביישור שיניים לינגואלי
והרופאה שלי מסרבת לתת לי הפנייה לצילומים CT lethral cephs opg. כבר הייתי בייעוץ אצל שני מנתחים אחד אמר לי שאין לן מה לעשות והשני אמר לי שזה תהליך של שנתיים ואמר לי לרדת מזה. התייעצתי עם רופא בחול שכבר ניתח מקרים כמוני בהצלחה. הרופאה שלי מסרבת לתת לי את ההפניה לצילומים ורציתי לשאול אם יש אפשרות לקבל הפניה מאחד הרופאים כאן.
צילום מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לצילומים - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2012רק רופא מטפל המכיר אותך רשאי להפנות אותך לצילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)