מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בשורש השןאנונימית17/01/2013
היו לי כאבים עזים בשן הקדמית , והרופאה אמרה לי שיש לי דלקת בשורש.היא אמרה לי שצריך לעשות טיפול שורש ,ורשמה לי אנטיביוטיקה ואמרה שזה יפחית קצת את הדלקת. אני פוחדת פחד מוות מהטיפול, וגם בשן הקדמית השנייה עברתי טיפול שורש.
אני בת 15, ואני מאוד לא רוצה לעבור טיפול שורש, אז יש סיכוי אפילו שבקטנים שהאנטיביוטיקה תעביר לי את הדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשורש השן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/01/2013אין סיכוי. בגילך את צריכה לשמור טוב על שינייך ,כבר שני טיפולי שורש בשיניים קדמיות אומר דרשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין פלאק לעששתאלעד17/01/2013
פלאק הוא רובד חיידקי שנוצר על השן במשך 24 שעות בערך ובעקבותיו מתחיל ריקבון השן-עששת.
כשאני הולך לשננית להוריד פלאק היא מורידה הרבה פלאק
השאלה שלי היא -אם היה הרבה פלאק במהלך הטיפול,איך לא נוצרו לי הרבה חורים לפני טיפול השיננית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין פלאק לעששת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013שאלה טובה יש לזה הרבה סיבות.
רצוי שתנקה נכון ולא להמתין שיווצר לך עששת ודלקת חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלעד18/01/2013אני כמובן מנקה נכון
התוכל להפנות אותי אל הסיבות,מקור באינטרנט ?
מאוד מעוניין אותי הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דראלפרן יחיאל18/01/2013חפש בגוגל ,ערך "רובד דנטלי" עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שם תשובה לשאלתי
אלעד18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין פלאק לעששת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/01/2013כנראה שיש לך שיניים עמידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנאי שינייםעאבד16/01/2013
אני מתכוון ללמוד טכנאות שיניים ,באורט שפירא ת"א,האם מומלץ התחום ,שוק העבודה ,בחירת טכנאי על ידי רופא שיניים נעשה על פי איזה שקול ,
תודה על המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכנאי שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013שאלה קשה.כמו בכל מקצוע בוחרים במה שאוהבים.ההצלחה תלויה בך.יש שמצליחים ויש שנכשלים.כמו בכל מקצוע.הרופא בוחר את הטכנאי לפי רמתו המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלמאי16/01/2013
שלום רב
הנני בת 37 עברתי עקירה כירוגית בשן מס 36 עקב שהיתה דלקת ולא ניתן היה לטפל עבור 7 חודשים ואני צריכה לעשות שתל
את האמת אני פוחדת לעשות את זה
יש לי כל מיני בעיות בריאותיות אחרות כמו פסוריאזיס וריפלוקס
האם זה נחוץ או שאני עדיין יכולה להשאר ללא שתל והאם בלי שתל יכול לגרום לבעיות ממש אודה לתשובה יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013יש צורך בנתונים קליניים על מנת שאוכל לענות לשאלתך.
אין לך סיבות רפואיות שימנעו ממך לבצע שתל. אין סיבה לפחד מביצוע שתל יותר מעקירה כירורגית שכבר ביצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה@16/01/2013
שלום רב, סתימת אמלגם מלפני 1/2 שנה גורמת לי לרגישות יתר בשן לקור האם על מנת לתקן המצב יש להוציאה או שיש פתרונות עדינים יותר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013תנסה למרוח סנסודיין ולהשרות כמה דקות על השן לפני צחצוח.אם לא יעזור תוך שבוע לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת רקמת חניכייםאלי15/01/2013
שלום. עשו לי השתלת רקמת חניכיים לפני כמה ימים ואמרו לי שאסור לעשן לפחות שבועיים... עכשיו השאלה כמה זה חמור לעשן ממש קצת, סיגריה ביום בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת רקמת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013רצוי לא לעשן. לפי מחקרים עישון קל מזיק פחות בפונקציה של כמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי סתימהלירון15/01/2013
לפני כחודשיים עשו לי סתימה בשן טוחנת עליונה. עד היום אני לא לועסת על אותו צד כי זה כואב בלעיסה ורגיש לקור. לפני שלושה שבועות חזרתי אל אותה רופאת השיניים, היא צילמה והראתה לי שהכל בסדר עם הסתימה, ויישרה קצת את השוליים ומרחה לי מעין לק על השן. זה כואב רק בלעיסה אבל מציק.
אגב, בעלי במקביל גם עבר סתימה אצל אותה הרופאה באותו זמן וגם לו זה כואב בלעיסה ורגיש לקור. גם אותו היא צילמה ואמרה שהכל בסדר.
מה זה יכול להיות?...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אחרי סתימה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013בסתימות עמוקות לעיתים יש רגישות הרבה זמן ללעיסה וקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשליש ראשון של ההריוןלירון15/01/2013
שלום רב
התחלתי טיפול שורש בשן קדמית (12) משום שלטענת הרופא השן מתה. בזמן הטיפול באלחוש הרופא ראה נקודת דם קטנה בפתיחת הלשכה ולכן החליט לחזור בו, בוצע מצע קלציום הידרוקסיד ואיטום. מאז הטיפול (עברו 3 שבועות) יש לי רגישות (כאב עמום וקל) בזמן מגע בנוזל או אויר חם או קר. אני מבינה לצערי שהשן נפגעה ושאצטרך לעבור בכל מקרה טיפול שורש בשן. הבעיה היא שעכשיו יש עניין של הריון על הפרק ולפי המלצת משרד הבריאות יש לחכות לשליש השני של ההריון (עוד 3 חודשים) מלבד טיפולי חירום.
שאלתי היא האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מההמתנה? איזה נזק עלול להגרם והאם המקרה שלי נחשב "חירום"? כלומר כדאי לבצע ט.ש בדחיפות על אף ההריון?
תודה מראש,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בשליש ראשון של ההריון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013אם ניקו את התעלה ושמו קלציום הדרוקסיד עם איטם טוב,אפשר להמתין זמן של כמה שבועות.זה סימן שעשו טיפול שורש ללא סתימת שורש .אם כואב צריך לחזור לטיפול נוסף.אין בעיה לעשות את זה בכל שלבי ההריון.בדרך כלל לאחר מה שנעשה לא חובה להרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן?gf15/01/2013
כשעושים עקירה לאחת מהשיניים הקדמיות -
1) צריך לחכות 3-4 חודשים כדי שהמקום יחלים?
2)מכיוון שזה שן קדמית מה בדרך כלל שמים במקום השן שנעקרה בחודשים האלה עד שהמקום מחלים - שן תותבת? והיא מספיק חזקה בשביל כמה חודשים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה נוספת
gf15/01/2013שתל מתפקדת כשן לכל דבר? או שצריך לשים עליה כתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת סידן ושינייםהדס14/01/2013
האם יש קשר בין אכילת סידן לבין חוזק השיניים? קיבלתי המלצה (מסבתא) לאכול הרבה סידן (לאו דווקא ממוצרי חלב) כדי לחזק את השיניים בזמן ההריון.
האם יש אמת בדבר? או מיתוס?
תודה הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת סידן ושיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013רמת הסידן חשובה לבריאות הכללית והתינוק.בגיל מבוגר יותר לאכילת יותר סידן מהמנה היומית המומלצת אין משמעות על בריאות השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוררות סתימהאתי14/01/2013
יש לי סתימה ישנה ששמתי לב שחלקים ממנה התפוררו. אם בטעות בלעתי חלק הממנה האם יתכן שיש שם כספית? באיזה אופן משתחררת כספית מסתימה? קראתי על כך לאחרונה
שזה עשוי להיות מסוכן בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפוררות סתימה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/01/2013הסיפור של הכספית נתון לוויכוח בין אנשי המקצוע,אם זה מזיק או לא. בכל מקרה החתיכה שנבלעה יוצאת החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להארכת כותרותמיכל14/01/2013
לפורום שלום,
אני בטיפול שיניים אמורה לעשות גשר של 5 כתרים בשיניים 11, 13 , 15
רופא השיניים אומר שצריך לעשות הארכות כותרת בשיניים אלו , כיון שהן קדמיות ומבחינה אסטית בצד השני של הפה קו החניכיים גבוה יותר , ולדעתו מומלץ כך שהכתרים יצאו יפה , וקו החניכיים יהיה סימטרי ואסטתי .
רצוי לציין שאני מטפלת בחניכיים שלי באופן קבוע מכיון שהיו לי בעבר דלקות, ורגישות וישנה נסיגה מסויימת , עברתי אצל רופא חניכיים גם הקצאות.ואני מטופלת כל חודשיים ע"י השיננית שלו.
שאלתי היא האם הארכות כותרות בשיניים לא משפיע באופן כלשהוא על החניכיים שגם ככה רגישות אצלי?
האם התהליך של הארכות כותרת לא מביא לנסיגה נוספת בחניכיים ,או משפיע על תהליך דלקתי בחניכיים?
והאם ביצוע הארכות שהוא למטרה אסטית נחוץ/הכרחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להארכת כותרות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/01/2013ההתוויה היא לשיקול הרופא המטפל.
הנסיגה היא יזומה על ידי הניתוח לתת קו מתאר אחיד.
אין לביצוע קשר לרגישות או נסיגה עתידית אם את ממשיכה לתחזק נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שיניים ניידות?ענת13/01/2013
יש לי מחלת חניכיים ונסיגת חניכיים. איך אני מזהה שהשיניים שלי ניידות ומה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה שיניים ניידות? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2013יש זיהוי על ידי הרופא ובשלב מתקדם מרגישים שקשה ללעוס על שיניים ניידות.אפשר גם להרגיש ביד שהשן זזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נסיגת חניכייםפעסלעעלסע12/01/2013
נסיגת חניכיים גורמת לריח רע מהפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/01/2013קראת את הערה למעלה?
רק דלקת חניכיים יכולה לגרום לריח,לא נסיגה בלבד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהשלי ויצמן11/01/2013
שלום אני שלי ואני בת 15 ,ושמתי לב היום שהתחילו לי טיפלה כאבים בשיניים,והלכתי לראות במראה את הפה,וגיליתי שצומחת לי שן בינה!
זה צריך לצמוח בגילאים מאוחרים! !
מדוע זה קרה אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/01/2013בנות מתפחות יותר מהר מבנים.ועוד סיבות אני לא יכול לדעת דרך האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)