מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים משתייה קרהnoy27/04/2011
שלום,
כבר יומיים יש לי כאבים בשתי שיניים אחוריות תחתונות, בכל פעם שאני שותה מים חלב או משקה קר השיניים שלי ממש כואבות רציתי לשאול מה יכול להיות הגורם לכך,בנוסף יש לי גשר (אני בת 18) יכול להיות קשר לזה? פעם אחרונה שהלכתי לאורטודנט היה לפני 6 שבועות בערך.
אשמח אם תחזירו לי תשובה
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים משתייה קרה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום נוי,
רגישות לקור יכולה להעיד בין היתר על עששת (חור), על דלקת חניכיים, על חשיפת צווארי השיניים ועוד... ממליץ ללכת לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
noy27/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריצונים בשינייםעמי26/04/2011
לפני כמה שבועות הייתי אצל רופאת שיניים בקופ"ח
לאחר שלא ביקרתי במשך 6 שנים אצל רופא שיניים,
בביקור נאמר לי שיש לי 6 חורים, מכיוון שלא היו לי כאבים ומעולם לא עשו לי סתימה זה היה לי מוזר אז החלטתי ללכת לרופא שיניים אחר לא בקופה ששמעתי עליו המלצות,
הוא אמר לי שאין לי שום חור, מה שיש לי נקרא חריצונים וזה מה שגורם למן שחור על השן, אם אני רוצה אני יכול לטפל בזה על ידי קדיחה עדינה ואיטום אך לא מומלץ כי זה יכול להרוס את השן,
מה כדאי לי לעשות? (יש לציין שהשחור על השן לא ירש בניקוי אצל שיננית ומדובר בשיניים אחוריות)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריצונים בשיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום עמי,
איטומי חריצים הם טיפול מניעתי. במבוגרים לרוב עושים איטום חריצים בשיניים עם חריצים עמוקים שקשה לנקותם ויש סיכון להתפתחות עששת (חור).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן תחתונה גדולהעופר25/04/2011
נגסתי במשהו קשה וחשתי כאב עמוק וחזק.
עשו לי סתימת אמלגם.
מאז השן מאד כואבת במהלך כל היום ואני מהלכת עם כאבי ראש מטשטשים.
הכאבים חזקים ומעירים אותי מהשינה.
כשאני נוגסת שקד או מלפפון עם השן היא כואבת לי.
הרופא עשה צילום, ואמר שלא רואים כלום בצילום..
מה יכולה להיות הבעיה?
מי יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן תחתונה גדולה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום עופר,
כדאי לבדוק את האפשרות שקיים סדק בשן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשן תחתונה גדולה
עופר30/04/2011תודה לדר עדי,
איך בודקים סדק בשן?
אפשר לראות זאת בעיניים רגיליות או שצריך עדשה להגדלה?
איך מטפלים בשן סדוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאללה חשוווובבבבהההמור25/04/2011
יש לי שני חורים די קטנים בשינים הקידמיות האם יעשו לי 2 זריקות או ש1 מספיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאללה חשוווובבבבההה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום מור,
אם החורים בשיניים שונות אז ככל הנראה יש צורך בשתי זריקות. אם השיניים סמוכות אז את הזריקה השנייה תרגישי פחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים ללא הסבר מזה חודששחר25/04/2011
מזה חודש אני סובל מכאב בשיניים תחתונות אחוריות מצד. יש שם שלושה כתרים, מתוכם שני טיפולי שורש.
אני בחו'ל ומתקשה למצוא רופא שיניים טוב. הייתי אצל רופאת שיניים פעמיים. והיא אמרה שלא רואים שום בעיה בצילומים. בפעם השנייה נתנה לי אנטיביוטיקה שלא עזרה.
התקשרתי לרופא שיניים שלי בארץ והוא אמר שהייתה לי לפני שנתיים דלקת חניכיים באותו מקום שעברה תוך מספר ימים ואולי עכשיוהיא חזרה. המליץ על ג'ל כלורוהקסידין ושטיפות במי מלח. גם כן לא עזר.
אני חושב שהכאב מתגבר. הוא מופיע בעיקר בלילה ואני צריך אקמול בשביל להרדם. בימים האחרונים כואב לי גם ביום ושטיפת הפה במים קרים עוזרת מאוד, אבל רק לכמה דקות.
אשמח לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים ללא הסבר מזה חודש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום שחר,
לצערי איני יכול לענות לשאלתך ללא בדיקה. ההמלצה לשמור על הניקיון תוך שימוש בתכשירים אנטיבקטיריאליים יכולה להואיל אם אכן מדובר בדלקת חניכיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם להכתמת שיניים?חנוך25/04/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים, בהמלצת השיננית שלי, התחלתי לצחצח שיניים עם "סנסודיין פרומנל" ובנוסף אני משתמש בשטיפת פה "אורביטול טריפל אקשן".
לאחר כשבועיים התחלתי לשים לב שהשיניים שלי מוכתמות יותר ויותר.
מה גורם להכתמת השיניים? המשחה, מי הפה או השילוב של שניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה גורם להכתמת שיניים? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי27/04/2011שלום חנוך,
הכתמת שיניים היא תהליך טבעי שמתרחש בעקבות צריכת מזון ושתייה ומשתנה מאדם לאדם. ישנם תכשירים לשימוש דנטלי שצובעים את המשנן בצביעה חיצונית. איני מכיר דיווחים ספציפית לגבי תכשירים אלה. בכל אופן צביעה חיצונית יורדת בקלות בטיפול פוליש אצל השיננית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושימוש במשחה לבנה ומי שטיפה שקופים
מישל29/04/2011גם עלולים לגרום להכתמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושימוש במשחה לבנה ומי שטיפה שקופים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי30/04/2011אין קשר בין צבע התכשירים לבין מידת הצביעה שתתקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתדנה23/04/2011
שלום.
אני בת 23, ולא טופלתי מזה זמן רב בעקבות פחד משתק מרופאי שיניים.
לפני מס' שבועות הבחנתי בפצע מוגלתי בחניכיים הוא אינו כואב בכלל הוא עגול מלא מוגלה וכל פעם שאני לוחצת עליו יוצאת מוגלה ולעיתים דם.
אדגיש כי הפצע נמצע ממש מתחת לאחת מהשיניים הטוחנות התחתונות- שן שטופלה (לפני 10 שנים)בטיפול שורש ומעליה קיימת סתימה כסופה.
בעקבות זאת נאלצתי ללכת לרופא שצילם את המקום ואמר שמדובר במוגלה שצפה בתוך החניכים והתחילה להשתלט גם על שן סמוכה ושחייבים לעקור את השן הבעייתית ולבצע שתל.
עד שהטיפול יתחיל אנו מחכים לאישורים מחברת הביטוח, אולם אני חוששת שההמתנה הזו רק תחמיר את המצב לשיניים הסמוכות.
לכן רציתי לדעת האם נטילת מוקסיפן פורטה תעזור במידה מסוימת?
ולפי הנתונים שהצגתי, יש סיכוי להציל בכל זאת את השן ולא לעקור אותה?
תודה וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011אנטיביוטיקה היא טיפול זמני בדלקת.
הדלקת אכן מתפשטת, ורצוי לא לחכות יותר מדי זמן עד לטיפול. הצורך לחכות לתשובת ביטוח הוא אילוץ, אני לא יכולה לאמר שהדלקת לא מתקדמת, היא כן.
האם ניתן להציל את השן? מצריך בדיקה יסודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה 18איילת22/04/2011
שלום,
הבוקר עקרתי שן בינה מס' 18.
הייתה הרדמה, הרופא עקר אותה ויצאה קצת עצם הדבוקה לשורש.
האם יכול היגרם סיבוך כתוצאה מחתיכת העצם שיצאה בעקירה?
אני מודאגת ויש לי קרישי דם היוצאים בעת הדימום בפה.
אודה לתשובתכם בהקדם,
שבת שלום וחג פסח שמח,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה 18 - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011זה קורה בעקירת שן בינה עליונה.
קרישי הדם הם חלק מהריפוי, צריך ללחוץ ולא לירוק, זה מה שמוציא לך את הקרישים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
איילת29/04/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 שברה שן קדמיתאופירה22/04/2011
שלום רב,
בתי, בת ה-9, שברה שן קדמית ממש לפני חצי שעה (אם היתה כאן אפשרות להוספת תמונה - הייתי מצרפת תמונה).
מאחר והמרפאות כבר סגורות ואין כבר עם מי להתייעץ - אני מבקשת לשאול כאן.
מה אפשר לעשות? בתי בוכה ללא הרף מחשש למראה שלה, שלא תוכל לחייך ושתמיד יהיה שם סימן לשבר.
יש תוספת לשן שתוכל להסתיר את השבר? אולי צריך להחליף את השן כולה? מהי הפרוצדורה?
היא טוענת שהשן זזה קדימה ולמטה.
אם מישהו מקצועי יוכל להרגיע את שתינו - אודה לכם מאד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שנרשם בסוגריים - נרשם בטעות -
אופירה22/04/2011נא לא להתייחס. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 שברה שן קדמית - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011אין כל בעיה לשחזר את השבר.
שני ילדי הגדולים שברו שיניים בצורה זו. לא לדאוג. פני לרופא שיניים זו השלמה פשוטה יחסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן שבורה
רוני27/04/2011גם אחותי בת 15 שברה את השן הקדמית בצורה מאוד דומה לפני כשנה. עשו לה שחזור והתוצאה יצאה מאוד יפה אך התוספת יצאה מעט שונה בצבע. אם יש לך רופא טוב ואת מרוצה מהתוצאה אשמח לקבל המלצה. [email protected]
תודה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במסת השןעידו22/04/2011
רופאים יקרים שלום.
אני בן 33.לאחרונה שמתי לב שבחלקן בתחתון של שתי השיניים הקדמיות
בלסת העליונה חלה ירידה במסת השן והן נראות ממש שקופות. מדובר ברבע התחתון של השיניים.
ממה זה נגרם? האם יש קשר לשימוש במברשת חשמלית?
מה עושים?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במסת השן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011כנראה שאתה שוחק שיניים, פנה לטיפול רצוי לעצור את השחיקה. סד לילה עוזר לפעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בישנייםמישהיא21/04/2011
שלום ד"ר אני ישמח אם תהנה על שאלתי אני בת 13 וחצי
ויש לי שיניים ישרות הלכתי לאורטוודנט והוא אמר שאני לא צריכה גשר אבל יש לי רווח בישנים העלינות שבאמצע ,שן אחת ישרה אבל השן השניה פונה קצת ימינה
יכול להיות שהשיניים שלי יסגרו עוד ....? ואם אני יגע עם הלשון תמיד בשן הזאת וידחוף אותה לשן הישרה יבצר מצב של תזוזה ווזה יכול להסגר ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בישניים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011את לא יכולה להזיז שן עם הלשון.
אם זה מפריע לך, חזרי לאורטודנט הסבירי מה מפריע לך והוא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשןרינות21/04/2011
נשבר לי כל החלק העליון של שן אחת לפני אחרונה בלסת תחתונה שטופלה בעבר. החלק שיצא מהפה כלל חלק חיצוני שנראה כמו מפלסטיק ובתוכו חלק מתכתי שממנו יוצאים 2 מסמרים מתכתיים לכיוון הלסת והרבה מה שנראה כמו שאריות מזון ישן דחוסות שהתפוררו. בתוך הלסת נשאר מכתב ובו מה שנראה כמו בליטות של מסמרים מתכתיים, אבל קשה קצת לראות. האם אפשר לשער מה בעצם קרה ומה אני רואה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011כנראה נשבר קיר של שן עם סתימה הצמודה אליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרדמור20/04/2011
שלום רב,
מזה כ-4 שנים יש לי ציפוי "למנייט" על שתי השיניים הקדמיות
כיוון שהאמייל על שיניים אלו נשחק.
מדי כמה חודשים, הציפוי על השן השמאלית בלבד, נופל.
כשזה קורה, אני מבקרת את רופא השיניים והוא מדביק את
הציפוי... עד לפעם הבאה.
אגב, הסיבה שהציפוי נופל רק בשן אחת (לטענת הרופא שלי)
כיוון שהשן רעועה...דקה מאוד והדבק לא נתפס עליה.
לאחרונה זה נהיה בלתי נסבל. אני חשה כי אין לי איכות חיים
ואני חיה בפחד ומחכה לפעם הבאה שיפול הציפוי.
רציתי לדעת איילו פתרונות יש לבעיה הזאת
על מנת שאוכל לסיים עם המטרד הזה ולשפר את איכות חיי.
תודה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרד - תגובה
ד``ר גלית כהן25/04/2011כנראה שכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה ותהחסוי19/04/2011
האם זה נכון ששתייה מרובה של קפה ותה גורמת לנסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה ותה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/04/2011אמונה תפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת תותבת זמנית. בבקשה דחוף בהולאנונימי18/04/2011
אתמול עקרתי 4 שיניים ומיד הורכבה לי תותבת זמנית.
אני סובלת מרפלקס של הקאה כשאני רוצה לדבר.הרופא הסביר כי אין מה לעשות שיש לי
רפלקס של הקאה [הוא ראה זאת] ועלי להתגבר. לא מצליחה להתגבר.
גם לגבי התותבת הקבועה אני אמורה כך לחיות, לטענתו, עם רפלקס של הקאה אם לא אדע
להשלים את המצב ולהתרגל לתותבת בפה.מאז שחזרתי מהמרפאה, אני רק בוכה מרוב ייאוש על ההרגשה הנוראה בפה.
חשוב מאוד לציין כי התותבת הזמנית מאוד עבה ואני מרגישה בחיך העליון כמו פלסטלינה
עבה שהודבקה לי וזה מאוד מפריע.
אני חיה רק על מים ופוחדת לאכול.
יש לי כאב ראש איומים בשל כך שלא אכלתי מאתמול בבוקר.
התותבת הזמנית מפריעה לי בפה עד מאוד ואני מרגישה שהיא אף לא מונחת ישר.
עדיין יש לי כאבים מהעקירות.
הבוקר לא הצלחתי בשום אופן להוציא את התותבת הזמנית כדי לשטוף היטב את הפה.
אני עושה שטיפות כל רבע שעה בשביל ההרגשה, שכן, יש לי טעם מר מאוד בפה.
המרפאה סגורה עד יום רביעי ב- ואין עם מי לדבר. כיצד חיים ככה?
מה יקרה עד יום רביעי שהרופא יוציא לי את התותבת. האם יש חשש לזיהום?
עד אז, אין בכוונתי לאכול. אשתה מים בלבד ובינתיים אני נוטלת נורופן ג'ל להפחתת כאבי הראש, בעיקר וכן אנטיביוטיקה מוקסיפן, לבקשת הרופא.
אני על סוף ייאוש טוטאלי. החלטתי ללכת על שתלים במקום תותבת זמנית. אפשרי?
תודה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת תותבת זמנית. בבקשה דחוף בהול - תגובה
ד``ר גלית כהן20/04/2011שתלים הם אכן פתרון להחלפת תותבת נשלפת, אך לא תמיד ניתן לבצע העמסה מיידית, יש מקרים בהם חייבים את התותבת לשלב הביניים.
ככלל ישנן דרכים להכים תותבת הרבה יותר עדינה, או מחומרים אחרים, אם את חייבת תותבת לשלב הביניים, חומר כמו וולפלסט למשל מאפשר יצירת תותבות עדינות בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)