מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא חניכייםמ13/03/2011
שלום רב
בימיים אילה אני הומלצתי לעבור ניקויי עמוק של השיניים
כמו כן עקב נסיגת חיכיים המליץ לי הרופא ללכת לרופא חניכיים
שאלתי היא האם בזמן הטיפול אצל רופא חניכיים יש מעורבות בדיממום ? אני מושתל מסתם אורטלי בלב .....
כמו כן איך נסיגת החניכיים אמורה להעצר בעקבות הטיפול האמור???
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן13/03/2011בטיפול כירורגי יש דימום, הרופא מודע לכך ויטפל בהתאם.
מומחה לחניכיים הוא בדיוק הרופא המטפל בבעיות חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות בחך כתוצאה משתיית משקה רותחאביטל12/03/2011
שלום רב,
נכוויתי בחך ממשקה רותח. כבר עברו אבעה ימים ועדיין אין שיפור. כל שתיית משקה חם גורמת לי לכאב. מה ניתן לעשות כדי לשכך את הכאבים, וכמה זמן יעבור עד שהחך יירפא לחלוטין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות בחך כתוצאה משתיית משקה רותח - תגובה
ד``ר גלית כהן12/03/2011אם אין שיפור לאחר 4 ימים רצוי לפנות לרופא שיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להלבנת שינייםלי11/03/2011
שלום,אני בת 16 וגוון השיניים שלי צהבהב צהוב , כנראה זה גנטי,אני לא מעשנת...לא שותה קפה , רק תה כל יום .
עברתי כבר יישור שיניים,ועכשיו כשהשיניים ישרות הדבר היחידי שמפריע (מאוד מפריע יש לציין) הוא הצבע .
אני רק בתחילת חיי ואני לא רוצה להמשיך לחיות אותם עם שיניים צהובות ! אני רק בת 16!
רציתי לדעת האם אפשר להתחיל הלבנה כבר מהגיל הזה , אם כן איזה שיטה הכי מומלצת לילדה בגילי , ובאיזה סביבות המחירים נעים (מהנמוך לגבוה)?
תודה רבה ,אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן12/03/2011אפשר כבר לעשות הלבנה בגיל 16.
היעילות המשמעותית היא של שיטות הלבנה בפיקוח רופא שיניים. אפשר לעשות הלבנה עם סדים ביתיים, או הלבנה במרפאה בחיזוק לייזר או אור מקוטב, התוצאות דומות מאד.
טווח המחירים משתנה בין מרפאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחון חניכיים להגדלת כותרתרון11/03/2011
שלום, נאמר לי שכדי לעשות כתר יציב, נדרש להרחיב קצת את החנכיים שמתחת לשן הבעייתית ולעשות ניתוח קטן לצורך כך.
שאלתי היא האם זריקת ההרדמה שמקבלים והחומרים ששמים לי במהלך הטיפול מתנשים עם כך שאני נוטל תרופת SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג), האם לפני הטיפול אאלץ להפסיק הטיפול ב- SSRI
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחון חניכיים להגדלת כותרת - תגובה
ד``ר גלית כהן11/03/2011נראה לי שלא ישנה, אבל עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה של השןדודו10/03/2011
הרופא אמר לי שיש לי נסיגה של השן הקדמית כי תמיד שלחצתי עליה היא הייתה כואבת כבר כמה שנים ..
עכשיו מה זה בדיוק נסיגה ? כבד אליי 1000 שקל עם גם פה עושים כתר ... אני מעדיף לעשות רק במקרה חירום עשיתי בשן אחורית לפני איזה חצי שנה כתר + מבנה עלה לי ים
אין לי חור בשן או משהו אולי הייה לי בעבר אבל לפני שעשיתי צילום הרופא אמרה לי השן ניראת בסדר גמור אבל רק לאחר הצילום הרופא אמרה לי שיש נסיגה ..
עכשיו אני קבוע במרפאה שם הרבה זמן .. עכשיו הרופא עשה לי טיפול שורש אבל עם זכרוני נכון שעשיתי פעם שעברה עשיתי גם כתר אבל בשן האחורית ובגלל שהייה לי חור עמוק... אז הייתי חייב ועשיתי כתר מבנה בלאגן ...
עכשיו פה ישר הוא עשה לי טיפול שורש ואין לי חור בשן או משהו רק נסיגה השאלה פה עם יש מצב שלא יעשו לי כתר ולא יהיה מחייב שיהיה לי כתר בשן ?
עם עושים למשהו טיפול שורש לא צריך להגיד לו תשמע עם אתה עושה טיפול שורש חייב כתר מבנה ובלאגן הוא חייב להגיד לי דבר כזה לפני לא ? כי הוא לא אמר לי כלום ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה של השן - תגובה
ד``ר גלית כהן11/03/2011הנתונים שאתה מעביר אינם ברורים דיים עמ להבין מה מצב השן. מחייב בדיקה וצלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלית
דודו11/03/2011צריך להביא לפה תצילום ?לא יודע עם זה אפשרי
השן עצמה היא ניראת כרגיל אבל שאני נוגע בה אז היא קצת כואבת לא ממש ואני מרגיש שיש איזה בעיה לשן עצמה אין לשן חור השן לפני מה שאני מבין לא תפוסה הכי טוב עם השורש ... אז הרופא אמר שעושים טיפול שורש השאלה שלי עם עכשיו הטיפול שורש במצב הזה מחייב כתר ומבנה ?
עשינו כבר טיפול ראשוני של 10 דקות של השורש הוא סם לי איזה חומר אמר לי שזה מוריד את כול המוגלה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלית - תגובה
ד``ר גלית כהן12/03/2011אם השן שלמה לגמרי לא תמיד צריך מבנה וכתר, אם כי יש לזכור שגם כאשר השן שלמה, טיפול השורש לשעצמו מחליש את השן, והיא הופכת לפריכה ושבירה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הייה יותר עדיף
דודו13/03/2011קודם תודה .. :)
מה יותר עדיף שלא הייתי עושה טיפול שורש בכלל ומשאיר תשן ככה לתקופה שלא כמה חודשים עד שיהיה לי כסף ..
או שלמרות שאין לי כסף אז כדאי לעשות טיפול שורש בגלל שיש לי ביטוח רק על הטיפול שורש ...
כי פשוט הרופא עושה טיפול שורש בלי להגיד בכלל שצריך כתר וזה אחר הטיפול הוא עושה ישירות בלי להגיד בכלל ... והביטוח לא מאשר לי כתרים ומבנה ...
ועכשיו הוא עשה לי טיפול שורש בלי להגיד לי בכלל אין לי בעיה עם הטיפול שורש אבל עם אני עושה אני יהיה מחויב לכתר ומבנה את אומרת שאולי לא חייב מבנה בגלל שהשן במצב טוב שלמה ...
ועוד דבר לפני כמה חודשים עשיתי כתר בשן האחורית עכשיו הלכתי לאיזה רופא אחד לבדוק תעניין הוא אמר לי ככה שהכתר שעשו לך הבורג עצמו הוא לא טוב זה יוכל לגרום לך לכאבים בעתיד .. ההברגה לא הכי טובה לא ייצא טוב אפשר להגיד להם שיתקנו את זה ?או שאין מה לעשות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הייה יותר עדיף - תגובה
ד``ר גלית כהן13/03/2011תלוי במקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםno name10/03/2011
שלום,
אני מעוניינת לעשות הלבנה אבל אני מעשנת,
האם זה יכול לפגוע בהלבנה ולהצהיב את השיניים שוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011שלום,
ההלבנה משנה את הצבע הפנימי של השן ואילו העישון גורם בעיקר להכתמה חיצונית שיורדת בפוליש אצל השיננית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שין בינה טיפול שורשדודו10/03/2011
הרופא שלי אמר שצריך לעקור תשני בינה יש לי 2 והם עקומות ...
עכשיו יש לי פחד אדיררר!!!! לעקור
לפי מה שהבנתי השין בינה יוכל לעשות לי תשיינים עקומות .. זה בטוח ?
או שיש סיכוי שלא ? איך אפשר לבדוק תדבר ? אני בגיל 23 אני לא הכי מפתוח אז אני יוכל להתפתח יותר ... השיינים שלי ישרות .. יש מצב שהשין בינה לא תגדל יותר ? הוא שהיא תמיד תגדל ? כי אני רוצה אולי לבתר ולא לעקור ...
באיזה מצב השין בינה יוכל לעקם תשיינים ברגע שיש כאבים ? אז זה אומר שהיא נוגעת בשיינים ואז השן יוכל להתעקם ? ועם אין כאבים אז זה אומר שהשין בינה לא נוגעת ואז לא חייב לעקור ?
והרופא שלי התחיל לי היום טיפול שורש בשין הקדמית הוא אמר שיש נסיגה של השן
השאלה שלי עם צריך לעשים כתר לשן הקידמית ? כי זה ים של כסף כול הדבר הזה ..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אחי תודה
דודו10/03/2011שאלתי שאלה אחרת ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירהשרון09/03/2011
שלום
לפני כ-4 חודשים עקרו לי בעקירה כירורגית את שן מס' 24 .תקופה ממושכת לאחר מכן סבלתי מכאבים ורגישות, ככל הנראה בגלל ירידה של החניכיים. כעת זה הסתדר.
שאלתי היא, עוד לפני העקירה נאמר לי כי ככל הנראה אדרש להשתלת עצם וניתוח וכד' לפני השתל. עתה משנרגע הכל, אני שוקלת להישאר כך לפחות תקופה ולא להיכנס שוב לתהליכים כואבים האם הסטטוס קוו (ללא השן) עלול לפגוע בשיניים האחרות ובמבנה הלסת ואם כן, האם עלי להתחיל בטיפול מיידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה כדי ללמוד?נטלי09/03/2011
שלום,
אני אשמח אם תעזרו לי בהחלטה איפה ללמוד לימודי שיננית באונברסיטת ת"א או הדסה י-ם?
תודה רבה מראש,
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה כדי ללמוד? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011שלום נטלי
שני המקומות מכובדים וטובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסתמתעניינת09/03/2011
שלום רב,
ביתי בת ה 8 צריכה לעבור הרחבת לסת רציתי לשאול:
* האם מדביקים את הפטלה לחיך? האם ההדבקה לא נעימה וכואבת האם הפלטה מפריעה לאכילה לציחצוח שיניים האם בעקבות הפלטה יהיה לילדה ריח לא נעים מהפה?
האם הפלטה מורגשת כגוף זר בתוך הפה ?האם סיבוב הבורג גורם לכאבים חזקים?
* לגבי סט צילומי אורטו: האם מכניסים לתוך הפה אביזרים שונים בכדי לצלם הילדה סובלת מבחילות כאשר הרופאה הרגילה עושה לה צילומי שיניים לשם מעקב (בסוף מצלחים לעשות לה) איך אפשר להקל עליה הבנתי שסט צילומים לוקח 40 דקות האם ילדה בת 8 יכולה לעמוד בזה?
הילדה די לחוצה לקראת ההליך ואני רוצה לתת לה מענה בכדי להרגיע אותה.
אודה לכם מאוד מאוד על קבלת תשובות לשאלותי
יום טוב
מתעניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נמנעים מבחילה בצילום
עדי16/03/2011היי,
אני בת 25, וגם אני לא מצליחה להחזיק את האביזרים בפה וזה תמיד עושה לי רפלקס הקאה...
עד שפעם אחת טכנאית הצילום שמה לי מלח מתחת ללשון - זה משתק מיד את רפלקס ההקאה. לא יודעת למה זה עובד, אבל זה הדבר היחיד שעזר לי. אולי יעזור גם לבתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה - חשש מוצדק?מור08/03/2011
שלום דוקטור.
בשנים האחרונות אני מקפיד ללכת לשיננית כל 4-6 חודשים ולרופא שיניים פעם בשנה/חצי שנה.
מדי פעם(עוד מהצבא) יש ימים במהלך השנה שפשוט אני לא יכול לפתוח את הלסת
מה שמצריך לי לקחת אופטלגין טיפות/כדור ואז זה עובר..
הדבר הזה קורה שנים..
שאלתי היא: האם ייתכן שיש לי שן בינה כלואה? או שמא רופא השיניים/שיננית היו שמים לב למשהו חריג והיו מודיעים לי?..
אני לא רוצה לחפש סתם צרות ולעשות סתם צילום פנורמי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםעירית08/03/2011
שלום
יש לי 2 שתלים בלסת התחתונה בעיקבות ביקור אצל רופא שינים אחד המליץ לעקור
את השתל והשני המליץ לפתוח חניכיים ולהשתיל עצם
האם אפשרי ? ומה אחוזי ההצלחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011שלום עירית,
ההחלטה אם לעקור את השתל או לנסות להצילו תלויה במצב הקליני ובסיכויי ההישרדות של השתל. ישנה אפשרות לבצע ניתוח שבו מנסים לשחזר את העצם שנספגה סביב השתל אך זה מבוצע לרוב כאשר אין אובדן עצם גדול וניתן להציל את השתל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריף מהפה - מה לעשות?אלון08/03/2011
שלום,
אני בן 31 ויש לי ריח רע מהפה.
היום למשל אכלתי פסטה. צחצחתי שיניים, הברשתי לשון - אבל עדיין חברה שלי אומרת שאני "מסריח".
זה לא הפעם הראשונה שיש לי ריח רע.
למעשה, גם אבא שלי יש לו מעין ריח רקוב מהפה כל הזמן.
יש רופא שמתמחה בזה? מישהו שמכיר את הבעיה ויודע לתחקר אותה ממש טוב?
אני יודע שנשארו שתי שאלות:
1. אולי יש לי חור בשן או משהו רקוב בחלל הפה שמשפיע - בוא נניח שזה לא האפשרות כי גם אחרי בדיקות וטיפולים אצל רופא שיניים הריח נשאר.
2. מגיע מהבטן - בהנחה שזה תלוי במה אכלתי וכו'. יש פיתרון לכך?
בנוסף - אני חולה סכרת והבנתי שאם הסוכר גבוהה יכול להיות שיהיה ריח רע.
אני אשמח אם מישהו יתן לי עזרה וגם יעשה לי סדר בראש קצת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חריף מהפה - מה לעשות? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/03/2011שלום אלון,
הסיבות הגורמות לריח פה כוללות בין היתר מחלות חניכיים, רובד על הלשון (בחלק האחורי שלה בעיקר), אבני שקדים ועוד. יובש פה האופייני בחולי סכרת בעיקר כאשר רמות הסוכר גבוהות ולא מאוזנות מגביר את ריח הפה. בכדי לאבחן את הבעייה אצלך אני ממליץ להיבדק באחת מהמרפאות המתמחות בטיפול בריח פה (תחפש באינטרנט או לפי המלצות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי את אותה בעיהקרן07/03/2011
האם רווח בין כתרים זה משהו שאמור לקרות עם הזמן והשנים או שזה עבודה לא נכונה של הרופא שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי את אותה בעיה - תגובה
ד``ר גלית כהן07/03/2011הרווח שהתפתח עם הזמן נובע בדכ מבעיית חניכיים, ולא מהכתרים שבוצעו. הכתרים לא משתנים. יש לפנות לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי מומלץ להמתין הלא הצמיחה שלה איטית?מירוש07/03/2011
שלום רב
שמי נטלי ואני בת 25. אחרי ההריון עברתי סדרת טיפולים בשיניים שלי. שלשום הרגשתי לחץ בשן 37 , זו שן שעברה טיפול שורש, 4 תעלות מבנה+ כתר. היום ניגשתי לרופא המטפל בקופ"ח. הבעיה בכלל לא בשן הזאת וצילום הראה שהיא תקינה לגמרי. צומחת לי שן בינה מאחוריה בדיוק. לפי הצילום היא כלואה. לא צומחת ישר אלא בצורה עקומה ומה שרואים ויזואלית זה רק הקצה שלה ובינתיים זה מקרין לי לאוזן וכמובן לשן מספר 37. הרופא המליץ להמתין ואם לא יחול שיפור נצטרך לעקור אותה.
שאלתי עד מתי מומלץ להמתין הלא הצמיחה שלה איטית?
האם יכול להיגרם נזק לשיניים שלי שלידה? ההחלמה קשה? מבוצעת רק ע"י כירורג?
קיבלתי שיניים בריאות חדשות חזרה ואני חוששת שהשן הכלואה הזו תעשה לי נזק:(
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר גלית כהן07/03/2011לא עוקרים מייד, ממתינים שהדלקת החריפה - פריקורוניטיס- תעבור.
תלוי בצילום , בעמדת השן, בקרבה לשן הסמוכה - לפי מדדים אלו תקבע דחיפות העקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)