מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכייםשאלה חשובה28/02/2011
שלום,
לפני מספר חודשים גיליתי בחלק העליון של החניכיים הקדמיות מן גולה קטנה פנימית היא לא כואבת לא מציקה, באותו מקום בדיוק בצד השני לא מופיע כלום. האם זה המבנה פשוט, לפני כשנה וחצי עשיתי צילימי שיניים ולא ראו את זה (לא יודעת אם היה לא היה אז). מה זה יכול להיות?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011מצריך, מחייב בדיקה וצילום עדכניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה תדירות נדרש ניקוי אבןעמי28/02/2011
לאחר בצוע הלבנה?
איזה סוג הלבנה הכי יעיל,ליזר או תאורת הלוגן.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה תדירות נדרש ניקוי אבן - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011ניקוי יש לבצע לפי קצב הצטברות האבנית. בדכ כל 6 חדשים.
הלבנה יעילה באותה מידה. אבל יש להתאים הלבנה באופן אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של כאב בשינייםשרון28/02/2011
מזה כמה ימים אני מרגישה תחושה של שריפה בשתי השינים הקדמיות. השיניים לא ממש כואבות, כמו שיש תחשוה של בעירה בכל האזור (השיניים והחניכיים). מה יכול לסמל הכאב וממה הוא יכול לנבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של כאב בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות על השינייםליאל27/02/2011
שלום,
אני סובלת מבעיה של נקודות שחורות על השיניים כבר זמן רב.
אני אינני מעשנת ולא שותה קפה. אני בטיפול קבוע כל 3 חודשים אצל השיננית שמורידה את הכתמים כל פעם מחדש אחר לאחר חודש פחות או יותר הם חוזרים..
שמעתי על משחת שיניים בשם- טופול שמיועדת למעשנים להורדת כתמים שחורים מהשיניים.
רציתי לדעת האם המשחה מומלצת?
והאם יש סיכון להשתמש במשחה התחשב בעובדה שאינני מעשנת..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות על השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011נסי משחת פרודונטקס, זה עוזר לעיתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאת צודקת!!
מור04/03/2011מבחינתי אין משחה אחרת בעולם מלבד פרדונטקס!!
כמה סבלתי מצביעה חיידקית והשימוש במשחה זו באופן יומיומי העלימה לי את הדבר הזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים שינניתחנה27/02/2011
האם כל אחד צריך לעבור ניקוי אצל שיננית ?. בעבר טופלתי על ידי רופא שיניים שלא המליץ על שיננית, הרופא הנוכחי ממליץ. אולם, לא הייתי מרוצה מהשיננית שעובדת אצלו (היא לא היתה מספיק עדינה לדעתי). האם ניתן לטפל אצל כל שיננית או שהיא חייבת להיות בפיקוח רופא השיניים ? איך לוודא שלא תזיק לי ?
בתודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011שיננית עובדת רק בפיקוח רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהדן27/02/2011
שלום
לפני 30 שנה עשיתי טיפול שורש בשן עם סתימה שמחזיקה עד היום.
לפני 10 שנים בערך גילו כיס בחניכיים של 4-5 ממ שעושה בעיות לפעמים.
לפני 3-4 שנים בביקור שיגרתי אצל שיננית ורופא חניכיים שבודק אחריה הוא הפנה תשומת ליבי שהשן הזו שבורה ובהזדמנות אלך לרופא שיניים לעשות כתר. כנראה זה היה כך שנים,
מה יקרה אם אשאר כך עוד 30 שנה?
שיננית אחרת אומרת שבגלל הכיס לא ממליצה לעשות שם כתר שיוסיף בעיות לכיס .
מה דעתך?
תודה
תמונה מצורפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011כתר אינו פוגע בכיס.
אבל כיס מצריך טיפול
שיננית אינה הגורם המתאים לייעוץ לגבי תוכנית הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ לתינוקותגולי27/02/2011
שלום..
האם זה נכון שעדיף לא להחליף את גודל המוצץ בהתאם לגיל התינוק? כך זה פחות מזיק ללסת של התינוק?
שמעתי הרבה דיעות בנושא ולא ברור מה נכון.. להחליף או להשאיר מוצץ קטן למרות שהילד גדל?
תודה.. (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ לתינוקות - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011ככלל עדיף ללא מוצץ. אבל אין משמעות רבה בילדים קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי27/02/2011
ד"ר שלום,
האם בעת צחצוח השיניים של השיניים התחתונות או העליונות, עלי גם להבריש את האזור שלכיוון הלוע? (בתום שורת השיניים העליונות או התחתונות יש חלק קטן כזה של החניכיים, לכיוון הלוע, - האם נכון גם לצחצח אותו או שזה יכול לגרום לנסיגה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011רצוי בהחלט לצחצח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינה עליונותהילה27/02/2011
בשל חורים שהתגלו אצלי בשיני הבינה העליונות המליצו לי לעקור אותן.
כמה שאלות לגבי זה:
עברתי יישור שיניים אורתודנטי כשהייתי נערה. האם בעקבות העקירה עשויים להיווצר רווחים בין השיניים העליונות?
האם באמת כדאי לעקור את השיניים או לנסות לברר אם אפשר לסתום את החורים?
בנוסף -מכיוון ששמעתי סיפורים מאוד מפחידים לגבי עקירת שיני הבינה, והרבה אנשים שעברו את העקירה באופן פרטי תיארו חוויות פחות שליליות מאלו שעברו דרך הקופת חולים - רציתי לשאול האם יש סיבה להבדל כזה? יש דברים שרופאים פרטיים עושים שמקלים על הכאב ואפשר אולי לחפש רופא קופת חולים שעושה זאת על מנת להוזיל עלויות?
שאלה אחרונה - עדיין לא בקעו לי שיני הבינה התחתונות, ובצילום הפנורמי רואים שהם נמצאות (אני בת 25)
האם במקרה שהן יצמחו חסרונן של העליונות יורגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה עליונות - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011שיני בינה עוקרים בדכ ולא עושים בהן טיפולים מורכבים.
זה לא יפריע ליישור.
יתכן כשיבקעו התחתונות יהיה צריך לעקור אותן, אבל זה תלוי בגורמים רבים ועוד יש זמן.
קלות העקירה תלוייה מאד בנסיון הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיץ לימוןדרור יוגב27/02/2011
אני שותה מיץ לימון כל בוקר (מים + לימון סחוט. זהו)
האם הדבר פוגע באמייל השיניים?
כולם אומרים לי שכן, אבל עד כמה שאני מבין, לימון הוא בססיסי ואינו חומצי
אודה לתשובתכם.
בתודה מראש,
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מיץ לימון - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011לימון הוא חומצי מאד. פעם ביום זה לא אסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםנעה לב27/02/2011
ביתי בת 6. חורקת כל הזמן שיניים (לא יודעת אם גם בשינה). האם יש לכך סכנות? האם צריך לטפל בזה? ואם כן, מהו הטיפול? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן01/03/2011חריקה בגיל זה היא טבעית ולא מצריכה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.. הלכתי קצת לאיבוד...ירדן26/02/2011
אשמח אם תוכל להגיד לי מה לעשות קודם מהפעולות הבאות:
צחצוח שיניים
חוט דנטלי
מנקה לשון
מי פה
מה הסדר הנכון? מה לעשות קודם?
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי.. הלכתי קצת לאיבוד... - תגובה
ד``ר גלית כהן26/02/2011הסדר בו רשמת את הדברים הוא הסדר הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההא, מגניב! יצא לי בפוקס. תודה רבה!!
ירדן26/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים ושיננית לאחר כתריםניצן25/02/2011
שלום!
לפני כשלושה חוד' סיימתי סדרה ארוכה של טיפולי שיניים שכללה הרכבת כתרים בלסת העליונה (כל החלק העליון למעשה) ומס' כתרים בחלק התחתון.
אני מעוניינת לברר בנוגע לניקוי השיניים - האם עליי לבקר אצל שיננית או אצל רופא שיניים על מנת לבצע את הניקוי?
ובמידה ושיננית תתאים - האם עליה להיות בעלת התמקצעות בכתרים או שאין צורך בכך?
אשמח לתשובה, סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיניים ושיננית לאחר כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן26/02/2011כל שיננית עושה ניקוי גם כשיש כתרים בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושיהיה שבוע מצויין
ניצן26/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר עקירת שן בינהמיכאלה25/02/2011
שלום רב,
אתמול עברתי עריקת שן בינה רגילה ללא תפרים.הכל עבר בשלום והיום אני מרגישה טוב.אומנם הפה מאוד רגיש ואני לא אוכלת דברים מוצקים,אבל אין לי נפיחות או כאבים באיזור..
הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה ואמר לי בנוסף לגרגר מי מלח ..
מכייון שאני מרגישה טוב ואני משתמשת במי מלח,האם אפשר לוותר על האנטיביוטיקה? (אני לא אוהבת לקחת אנטיביוטיקה כי זה מאוד מחליש אותי)או שבכל זאת לקחת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן26/02/2011יש להתייעץ עם הרופא שהמליץ לקחת את האנטיביוטיקה. הוא יודע בדיוק למה המליץ לקחת אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים "שומר מקום" לילד?לבנת24/02/2011
שלום,
אני אמא לילד בן 7. הוא עבר עקירה בשן טוחנת.
שאלתי היא האם כדי לבצע טיפול של "שומר מקום" הוא זקוק לאורטודנט או שכל רופא שיניים יכול לבצע פרוצדורה זאת?
תודה,
לבנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עושים "שומר מקום" לילד? - תגובה
ד``ר גלית כהן26/02/2011בד"כ כל רופא שיניים וודאי מומחה לילדים יבצע שומר מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לבנת26/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)