מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דבק קבוע בכתריםטליה27/03/2011
בשבוע שעבר הודבק לי גשר של 5 שיניים, גשר של 3 שיניים וגשר של שתי שיניים באופן קבוע. אני אמורה לטוס לחו"ל לחודש. נכנסתי לחשש שמא אחד הגשרים יפול למרות ההדבקה הקבועה. מה הסיכוי שגשר ייפול לאחר הדבקה קבועה ? האם ישנם מקרים כאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבק קבוע בכתרים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי30/03/2011שלום טליה,
הדבקה קבועה היא חזקה מאוד ולא סביר שהגשרים ייפלו
טיסה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן יכולה להבריא?לימור תייר27/03/2011
האם יש אפשרות כזאת שבשן תיהיה ספיגת עצם והיא תפגע מאוד ולאחר מכאן מצבה ישתפר מאיזושהיא סיב, ללא שום עזרה חיצונית ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן יכולה להבריא? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי30/03/2011שלום לימור,
בספיגות עצם סביב שיניים לרוב יש צורך בעזרה רפואית חיצונית והבעייה אינה חולפת מעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי תופעה מוזרהנטע27/03/2011
שלום,
בתקופה האחרונה, מזה כמה חודשים
אני מתעוררת בבוקר עם פה יבש לגמרי כאשר כל הפה (הלשון החיך והשיניים) מכוסה בשכבה עבה שנראית כמו דם שהתייבש (ממש חום אדום כהה)
יש לציין שאני אלרגית כך שמהאף אני לא נושמת רק מהפה וזו הסיבה לדעתי שהפה שלי מאוד מאוד יבש
אבל מדוע דם ? זה לא היה לי בעבר.
דבר נוסף שאולי חשוב לציין - אני בהיריון- אך אם אני זוכרת נכון זה התחיל לפני.
מה זה יכול להיות ?
כיצד עליי לטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לגבי תופעה מוזרה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2011יובש פה מחריף בעיות חניכיים,
וידאי נשימת פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהשני27/03/2011
שלום,
בזמן האחרון התחילו להופיע לי מעין שלפוחיות לבנות בגג של הפה ואחד מהם כנראה התפוצץ שאכלתי משהו וזה מאוד כואב, מה זה, ממה זה נוצר וכיצד אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2011יכול להיות הרבה דברים, מחייב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בשן - חורים בשינייםנופ26/03/2011
שלום,
עברתי לפני כמה שנים טיפול יישור שיניים.
כשהייתי לפני בערך חצי שנה אצל רופא השיניים, התגלה אצלי בשן ליד הממש קידמית כתם לבן עם חור. זה טופל ע"י סתימה לבנה.
לאחרונה שמתי לב גם שבשן הכי קידמית שלי יש גם כתם לבן וסימן חום קטן.
התחלתי להשתמש במשחה לרגישות לשיניים ועדיין באיזור זה אני מרגישה רגישות.
יש אצלי גם בשאר השיניים הקדמיות כתמים לבנים. מה ניתן לעשות כדי שאני לא אגיע למצב שכל השיניים שלי יהיו עם סתימות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בשן - חורים בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2011ראשית, פני לבדיקה לראות שלא צריך כבר לבצע סתימות.
במקרה שאין עששת, ניתן לנסות תוספת פלואוריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןרונית מוכתריא25/03/2011
בני בן 7.5 סבל מכאבי שיניים ואתמול עקרו לו את השן השנייה אחרי הרביעיה הקדמית מצד ימין (שן טוחנת, נראה לי מספר 47). ברצוני לדעת האם מדובר בשן קבועה או חלב
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011לא יכול להיות שנעקרה שן 47. זו שן קבועה שבוקעת רק בגיל 11-12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםיוני24/03/2011
שלום רב,
בעלי צריך לעשות השתלה של 3 שיניים.הרופא עשה סיטי ואומר שזה בסדר
הוא רוצה ביום אחד לעקור את השיניים ומייד להתחיל את ההשתלה בטענה
שיש כבר את החור מהשן וזה יותר טוב.
לי ידוע שאחרי כל שלב בהשתלה עושים הפסקה כדי לתת למקום להשתקם.
האם באמת נהוג היום לעשות מייד הכל ?האם זה מומלץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011מחייב בדיקה קלינית וצילום. יש מקרים שחייבים להמתין חדשיים שלושה ויש מקרים שניתן לבצע את ההשתלה מייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל או גשרלימור תייר24/03/2011
שברתי את שתי השיניים הקידמיות בגיל 12 (עכשיו 24) ועשו לי השלמה בזמנו.. אחת השיניים כנראה נפגעה מאוד ובחצי השנה האחרונה העצם נספגת חיצונית ופנימית והשן החליפה צבע לחלוטין. עשיתי צילומנים והרופא אמר לי שאין אפשרות להציל את השן וכדי לעשות שתל אני יצטרך להשתיל עצם וזהו תהליך שבשבילו אני יצטרך ללכת עם משהו זמני הרבה זמן ולכן הציע לעשות גשר של שלוש שיניים (זרקוניה). רציתי לדעת אם זה באמת עדיף לדעתך? והאם החניכיים יחליפו צבע/צורה עם השנים כיווון שלא יהיה לי בפנים שום עצם? והאם זה מומלץ בכלל? מהם החסרונות והסיכונים? עקב גילי הצעיר יחסית.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל או גשר - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011אם השיניים הסמוכות בריאות חבל להשחיזן עבור גשר ועדיף לחכות את כל הזמן הנחוץ עבור שתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל או גשר
לימור תייר25/03/2011אבל אם אני גם ככה צריכה כתר לשן ליד כי גם אותה שברתי ועשיתי בה טיפול שורש אז בם בעצם משתמשים רק בשן אחת כדי שהאמצעית תחזיק ללא שתל, התלבטות היתה גם כי הם לא רצו שאני יהיה עם משהו זמני הרבה זמן כי זאת שן קידמית וזה יהיה לא נוח. מה שמדאיג אותי מה יותר טוב מבחינת השנים שיעברו מה יחזיק יותר טוב? ומבחינה אסטתית.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל או גשר - תגובה
ד``ר גלית כהן26/03/2011את מבקשת תשובה ספציפית מאד, צר לי אבל זה מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז צחוקמ23/03/2011
שלום
אני בת 23 ולאחרונה עברתי מספר טיפולי שיניים בהם הייתי תחת השפעה של גז צחוק.
בטיפול האחרון חוויתי הזיות מאוד חזקות (לרעה). ניסיתי למצוא באינטרנט קצת מידע על סכנות פסיכולוגיות שטמונות בגז, אך לא מצאתי. האם יש כאלה? מה הסיבה אם כן לכך, והאם אני יכולה לשוב ולהשתמש בגז או שעדיף שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז צחוק - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011זה מוכר ואין כל בעיה, את צריכה לבקש מהרופא לעבוד עם מינון קצת יותר נמוך של גז בתור הבא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש וכתרהילה23/03/2011
שלום,
לפני כשבוע התחילו לי כאבים בשן קדמית עליונה (12)
לאחר ביקור אצל הרופא נאמר לי שיש לי דלקת בשורש השן ונטלתי אנטיביוטיקה. במקביל, התיק שלי הועבר לייעוץ אצל מומחה טיפולי שורש שהמליץ על טיפול שורש עכשיו. הרופא לעומת זאת המליץ להמתין
סיימתי בנתיים לנטול אנטיביוטיקה ואין כאבים. האם כדאי לעשות טיפול שורש עכשיו או להמתין? האם ייתכן שלא אצטרך טיפול שורש אם אמתין? (יש לציין שלא רואים עששת בצילום אלא תהליך דלקתי שלא ברורה הסיבה לו). אם צריך לא לחכות, כמה זמן סביר להמתין? (התורים הקרובים הם עוד שלושה שבועות בקופת חולים)
בנוסף - הבנתי שאצטרך לעשות כתר לאחר מכן. שאלתי היא איזה כתר כדאי לעשות? אני מבינה שכתר ללא מתכת יקר יותר אך יותר אסתטי. האם הוא עמיד באותה מידה? האם אפשר לשמר את השן באותה מידה איתו? כמו כן - האם במידה ואעשה כתר עם מתכת הדבר ימנע ממני לבצ א אר איי בעתיד במידת הצורך?
והכי חשוב - הבנתי שכדי שהתוצאה הסופית תראה יפה צריך רופא בעל מומחיות גבוהה. האם נראה לך שכל רופא יכול להגיע לתוצאה יפה ואסתטית, או שעדיף ללכת לרופא פרטי
0מאחר וגם ככה מדובר בהוצאה כספית מאוד גבוהה)?
האם ישנה התמחות רלוונטית לעשיית כתרים? איך יודעים למי לפנות??
בנוסף - האם האסתטיקה הסופית תלויה באיך עושים את הכתר הזמני? חשבתי על מנת להוזיל עלויות לעשות את טיפולי השורש והכתר הזמני בקופ"ח ואת השאר אצל רופא פרטי.
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכתר - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011אם היתה דלקת בשן אזי כמעט בטוח שצריך טיפול שורש, גם אם לא רואים עששת. אם מומחה לטיפולי שורש אמר שצריך טיפול שורש ודאי שצריך, זו התמחותו.
אחכ צריך מבנה וכתר, כתר ללא מתכת הוא יותר אסתטי. התוצאה הסופית היא שילוב של מיומנויות הרופא והמעבדה. את יכולה לבקש לראות תמונות של טיפולים שבצע הרופא.
לא ניתן להפריד בין זמני לקבוע, כי בשלב הזמני מבצעים את ההשחזה הסופית, ואף רופא לא יעבוד עם השחזה של מישהו אחר שאינו מכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סתימה בשןגיא22/03/2011
לפני כשבוע בערך עברתי טיפול של סתימה בשן העליונה הימנית השלישית או הרביעית מהסוף.
הרופא אמר לי בסוף הטיפול כי יהיו לי כאבים כאשר אכניס דברים קרים או חמים לפה ובמשך הזמן הם יחלשו.
אכן כך, עד היום יש לי רגישות גדולה מאוד לכל דבר שאני מכניס לפה.
אני בן 26 ובריא מאוד בד"כ. כעת כל פעם שאני מכניס משהו לפה זה גורם לי כאבים.
האם כאבים אלו סבירים? האם הם אמורים להפסק מתישהו?
האם זה כתוצאה מטיפול לקוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר סתימה בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011יש הרבה פעמים רגישות אחרי סתימה עמוקה, שיכולה להמשך אפילו שבועות. הסתימה היתה כנראה עמוקה שכן הרופא ציין בפנייך שתתכן רגישות לקור וחום.
לעיתים זה יכול להגיע עד לכדי צורך בטיפול שורש. אם הכאב מתגבר יש לחזור למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן בינה לאחר סתימהאביתר22/03/2011
שלום,
לפני כמה שבוע ביצעו לי סתימה בשן בינה, וכבר כמה ימים השן רגישה מאוד לקור. יש כאבים אפילו בשתיית מים פושרים, ובשימוש במי פה.
הרגישות לא התחילה מיד לאחר ביצוע הסתימה.
האם זה נורמלי? או שיש צורך ללכת לבדוק את זה?
תודה,
אביתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן בינה לאחר סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011רצוי ללכת לבדוק.
רגישות לאחר סתימה היא הגיונית. אבל לעיתים יכול להגיע גם לטיפול שורש. רצוי לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי חרסינה לשם שבורהירון21/03/2011
ד"ר שלום,
אני בן 26 , נשברו לי השיניים הקידמיות בגיל 14 ובמרפאה שהלכתי הרופא השלים את את השיניים ושם בורג מתחת לשן אחת.
עברה תקופה והשן שהיה בה את הבורג השחירה.
כשהלכתי למרפאה מסויימת אמרו לי שאני צריך לעשות כתר אבל העדפתי שלא והלכתי למרפאה אחרת שבה החליפו את ההשלמה ובעצם הסתירו את הכתם השחור בעזרת חומר השלמה ( אני חושב שזה קומפוזיט).
המראה שזה נתן הוא יותר טוב אבל אני עדיין מרגיש שהשן היא לא "טבעית" ברמה האסטתית.
שמעתי שציפוי חרסינה נותן מראה יותר טוב לשן,
שאלתי היא האם אפשר לצפות את השן בחרסינה על ההשלמה עצמה?
ובכלל מה האפשרות הכי טובה בשביל להגיע לרמה אסטתית הטובה ביותר? ( אני אפילו אשמח להמלצה על מרפאה, אי גר באיזור השרון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי חרסינה לשם שבורה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011ככלל בשן עם טיפול שורש עדיף כתר ולא ציפוי.
אם אין טיפול שורש ציפוי נותן את הפתרון המיטבי.
ניתן לראות דוגמאות באתר של מדארט - מרפאות שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברדן21/03/2011
שלום מה זה שאומרים על שן עם טיפול שורש שיש סדק באחד השורשים למה בדיוק הכוונה? 2) נא הסבר מה זה כתר ומה עושים לשן שמומלץ לה לשים לה כתר (נשברה טיפה) תודה פנסיונר עם כל השיניים האורגינ ליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011סדק כשמו כן הוא, אין טיפול לסדק, בד"כ מצריך עקירת השן או השורש.
כתר הוא כיסוי השן, חלקה הכותרתי.
לפירוט נרחב יותר ניתן להכנס לאתר של מדארט לנושא הספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת רופא מומחה לאסטתיקהדני21/03/2011
שלום רב,
אשמח לשמוע את עצתכם.
בגיל צעיר יחסית (15) הראש שלי הותך על הרצפה ונשברו לי חלקית 2 השיניים הקדמיות אמצעיות.
בזמנו זה טופל בהשלמה של השיניים.
היום, לאחר שזה לא טופל מאז, יש לי עוד שן בעייתית קדמית עם כתם לבן בתוכה (לא מעשן). יחד עם זאת יש שן נוספת עם צבע שלא מתאים.
ביקשתי הצעת מחיר מ- 3 מרפאות שונות.
כולם הציעו את אותם הטיפולים: 4 כתרים במקום שיניים אלו.
הסכומים הם פחות או יותר אותו הדבר בין 12-15 אלף ש"ח.
הדילמה שלי היא באיזו מרפאה לבחור.
איך יודעים שהתוצאה שתצא תהיה משביעת רצון?
איך אדע על מי לסמוך?
למיטב הבנתי חלק נכבד מההצלחה של הכתרים זהו הטכנאי שיוצר אותם.
אחרי הכל מדובר בכרטיס ביקור שלי (שהזנחתי כבר די הרבה זמן) ולא מעט כסף.
אשמח לשמוע דעתכם איך כן אפשר לבחור רופא שיניים מתאים?
תודה רבה על כל עצה.
דני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת רופא מומחה לאסטתיקה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011המלצות, כנס לאתר ותראה תמונות לפני ואחרי, תבקש מהרופא לראות דוגמאות. והכי חשוב, כימיה עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דר' שמפנייר26/03/2011אל תלך לאף מרפאה שמציעה לך 4 כתרים. זו גישה מיושנת ולא שמרנית. חפש מרפאה שמציעה לך 2 כתרים על השיניים שעברו טיפולי שורש ו-2 חזיתיות על 2 השיניים האחרות. יתכן אפילו שלשן עם הכתם הלבן ניתן להציע טיפול שמרני מקומי ולא יותר. חסרונם של כתרים קדמיים היא בתגובת הרקמה הרכה. לעתים קרובות נוצרת במקום נסיגת חניכיים המחייבת החלפה לעתים קרובות, להבדיל מחזיתיות חרסינה דקיקות שאינן גורמות לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)