מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקורת תקופתית וצילומי שינייםגיא21/03/2011
שלום רב.
אני בן 27, מגיע לביקורת אצל רופא השניים פעם בשנה. בכל פעם אני מבצע צילומים כדי לראות שהכל תקין. יש לי שאלה: האם מומלץ לבצע את הצילומים הללו באמת פעם בשנה, או שאולי מספיק בגילי פעם בשנתיים? עניין הכסף פחות חשוב לי, יותר נושא הקרינה....
אציין שאין לי (טפו טפו טפו) בעיות כלשהן בשניים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת תקופתית וצילומי שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011רצוי להמשיך ולהטמיד בפעם בשנה, פעמים רבות מדובר אף על פעמיים בשנה. כמות הקרינה מעטה מאד, וודאי אם המרפאה שלך מצויידת במכשור רנטגן דיגיטאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום דיגיטלי?
דן22/03/2011אוקיי, תודה על המענה. מהו צילום דיגיטלי ואיך אוכל לדעת האם יש כזה במקום בו אני עושה את הצילומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום דיגיטלי? - תגובה
ד``ר גלית כהן25/03/2011צילום שנעשה במחשב והפעלתו מצריכה כמות קרינה מופחתת בהרבה.
ניתן לשאול במרפאה.
אפשר לבדוק באינטרנט אלו מרפאות משתמשת בצילומים דיגיטאליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיא25/03/2011רב תודות =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםבן21/03/2011
בס"ד
שלום, ניגשתי למרפאה פרטית בה הומלץ לי על הקצעת שורשים. רבע פה בכל פעם טיפול של שעה ושעה ורבע. המחיר הוא 5,300 ש"ח. זה טווח המחיר לטיפול שכזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011הפורום אינו עוסק במחירים, זהו שוק חופשי.
המחיר שציינת הוא בטווח המחירים הגבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהלימור20/03/2011
ד"ר שלום
שבוע שעבר הייתי אצל הורפא עקב סתימה לבנה שנשברה בלסת התחתונה שתיים לפני שן הבינה . בזמן הטיפול הרופא אמר שנראה שהשן שבורה ועהוא ינסה להדביק אותה עם סתימה לבנה כך עשה ואמר שאם יהיה לךי כאבים ממש חזקים אצור עימו קשר אז יעשה כתר ואם צריך יעקור. חזרתי מבוהלת יש לי חרדה מרופא שיניים.
אין לי כאבים אך אם אשחק עם הלשון יש רגישות וגם לשתיה חמה רקה. אך לא כאב.
האם יש צורך לבדוק זאת או רק אם אני מרגישה ממש כאב???
דבר נוסף בן השן הבינה לשן שמקדימה יש חתיכת בשר בולטת ובצחצוח יורד קצת דם זה לא כואב האם זו רק דלקת שתעבור האם אפשר לחכות .. או צריך שוב רופא שיניים.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011רגישות לקור הגיונית אחרי סתימה לבנה גדולה. יקח אפילו כמה שבועות עד שירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר הדבקה של כתר קבועאסף20/03/2011
שלום ,הודבק לי כתר קבוע- זרקוניה בשן קידמית ע"י דבק קומפוזיט ו Etching לפני.
כבר עברו יותר מחודשיים ויש לי רגישות חום קור, יש לציין שלפני ההדבקה עם שן זמנית לא הייתה כל רגישות, מה יכול לגרום לתופעה, מה עליי לעשות?
, הרופא המליץ על טיפול שורש אךחבל לי להרוג את השן ואולי להרוס את הכתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר הדבקה של כתר קבוע - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011ההדבקה עם חומצה אכן יכולה לגרום לרגישות עצבית. הפתרון הוא אכן טיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן אם סתימהaa20/03/2011
שלום רציתי לדעת אם עקירת שן שיש בה סתימת אמלגם מסוכנת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן אם סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011כלל וכלל לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת שפתייםמשה19/03/2011
לפעמים תוך כדי אכילה אני נושך את החלק הפנימי של השפתיים במרחק של כ-1 ס,מ מן החלק התחתון של השפה אציין שזה התחיל אחרי ביצוע מספר כתרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת שפתיים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011חזור לרופא עם התלונה והוא יאזן את הכתרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיניים קצת זזו לאחר שלא שמתי פלטהחסון19/03/2011
הורדתי את הגשר לפני כשנה וחצי. הרופא הניח לי קיבוע על הלסת התחתונה אך על העליונה הוא נתן לי פלטה שהייתי צריך לשים. עכשיו השיניים שלי טיפה זזו.
האם זה אומר שאני צריך עוד פעם גשר בשיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן21/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן19/03/2011
ד"ר שלום,
בעת צחצוח השיניים בחניכיים העליונים האחוריים, וגם לעיתים בחניכיים התחתונים, אני מרגיש מעין "זרם", או "זעזוע" מסויים, באזורי עצמות הפנים או הלסתות. הזעזוע או הזרם הזה יכולים להופיע מספר פעמים דקות או שעות גםל אחר הצחצוח. כלומר, כאשר אני מנקה אזור מסוים, נגיד את אזורי החניכים והשיניים של השיניים העליונות, אז אני עשוי להרגיש זרם או תגובה כלשהי של הלסת או של עצמות הפנים באותו אזור שנוקה. אינני יודע לקבוע בדיוק אם זה הלסת, או עצמות הפנים או עצמות הלחיים, אבל נראה לי שזה אחד מאלה. ממה הדבר נובע אם מובנת כוונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011כוונתך אינה מובנית.
רצוי לפנות לרופא, לצחצח באזור הגורם לרגישות בנוכחותו ואז לבדוק את המיחוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייהעדי18/03/2011
שלום רב,
אני שם לב שבימים האחרונים במהלך השינה אני מתעורר לאור תחושות שהשיניים שלי מתהדקות.כלומר, אני מרגיש במהלך השינה מצבים שבהם יש הידוק בין 2 לסתות השיניים שלי. לא בעוצמה אבל אני אכן שם לב לזה במהלך השינה. מה אני אמור לעשות? למה זה קורה?יש לציין שבחודש האחרון עשיתי טיפול שיננית ובדיקה אצל רופא ולא נתגלו אצלי בעיות. שיניתי גם את הרגלי הצחצוח שלי ליותר יסודיים.האם יש קשר?
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/03/2011פנה לרופא וציין זאת בפניו, יש לטפל בהידוק/חריקה. בדכ עי סד לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשינייםאנונימי17/03/2011
שלום לכם,
לפני כמה זמן התחלתי לטפל בשיניים ואז הפסקתי, באמצע טיפול שורש פשוט הפסקתי ללכת לרופא שיניים, ונפלו 2 סטימות ונשבר לי חצי שן שטוחנים בו את האוכל (לא זוכר איך קוראים לשן הזה).
אני עוד מעט מתגייס לצה"ל והבנתי שחיילים מקבלים משהו טוב לתיקון שיניים.
רציתי לשאול האם אפשר לטפל בשיניים שלי במצב כזה?
ועוד משהו, לפני שנפלו הסטימות הם היו בצבע שחור וכל פעם שפתחתי את הפה והסתכלתי על המראה היה מראה לא יפה, האם אחרי הטיפולים אפשר לעשות משהו שהשיניים יהיו לבנות ונראות כרגיל?
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן18/03/2011יש מרפאות שיניים בצבא עבור החיילים.
ישנן סתימות לבנות וסתימות אפורות, הרופא יחליט מה מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנדבות בירושליםהדס17/03/2011
רופאת שיניים מארה"ב מעונינת להתנדב בקיץ (שבועיים) במרפאה שמעניקה טיפול חינם/מסובסד לנזקקים.
מחפשת איפה....
מישהו יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדבות בירושלים - תגובה
ד``ר גלית כהן18/03/2011אפשר לפנות ל"משולש" או ל-DVI. אין לי מספרי טלפון, אבל תמצאי באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנדבות בירושלים - תגובה - תגובה
ד``ר גלית כהן18/03/2011DVI
מרפאת שיניים עש טרודי בירגר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון
טליה צור20/03/2011מרפאת שיניים ע"ש טרודי בירגר
כתובת: מקור חיים 29, תלפיות, ירושלים, 93465, ת.ד.53334
טלפון: 02-6783101, 02-6783144
מרפאת השיניים ע"ש טרודי בירגר מספקת שרות של טיפול שיניים לילדים נזקקים והדרכה בבריאות השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
הדס20/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםמור16/03/2011
בעלי אומר לי מזה הרבה זמן כי בשינה הוא שומע מעין נקישות מהשיניים שלי(אני לא עושה זאת במודע). מה זה החריקות שיניים שמעצבנות אותו כל כך ואיך(אם צריך בכלל) מטפלים בזה..
תודה..
וסליחה אם זה נשמע מוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011בהחלט מצריך טיפול כי את גורמת נזק לשיניים.
במקרים רבים מכינים סד לילה אבל מחייב בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקיון השינייםאיתי16/03/2011
שלום רב,
אני כבן 26. רציתי לשאול - 1. צחצוח השיניים צריך להתבצע בתנועות סיבוביות או אופקיות?
2. האם רצוי לצחצח גם באזור מאחורי שיני הבינה שבלסת העליונה?זהו אזור שמועדים להיות בו גם שאריות מזון כמו שאר האזורים בפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקיון השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011צריך לצחצח את כל אזורי השיניים.
השיננית, או הרופא שלך יתאימו את צורת הצחצוח לפה שלך ולמברשת בה אתה משתמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר מבנהחיה16/03/2011
בשן אחורית הרופא הסיר לי כתר קיים, אמר שיש עששת מתחת וכן הוציא את המבנה, טיפל בחניכיים ואחרי שבוע טיפל בעששת ויצק מבנה חדש (לא "בורג" לדעתי). יצאתי משני הטיפולים האלה עם כאבים חזקים מאוד שנמשכים גם עכשיו- שבוע אחרי. יש לי תור לשבוע הבא, אך אני קצת חוששת. האם נכון היה לבצע מבנה כל כך גדול, על מה שנראה לי כמו שאריות מהכותרת. ולטפל בשן בזמן שהחניכיים עדיין נפוחים.
ומהם הכאבים החזקים האלה- הרופא לא התרשם, אך בעיני זה יוצא דופן.
מה אוכל לעשות כדי להקל על הכאבים. אני שוטפת עם מרידול.
שאלה נוספת היא- האם ניתן להמשיך בטיפול (להכין את המבנה לכתר ) כבר בשבוע הבא או שעדיף לחכות עד שהכאבים יחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר מבנה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011הרופא במכיר את המקרה מחליט על הטיפול עם נתונים רבים.
ככל שהשן הרוסה יותר, כך המבנה גדול יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול - לחכות
חיה17/03/2011אני סומכת על הרופא רק משאירה משהו לשיקול הדעת שלי. לגבי המשך טיפול בזמן שהחניכיים עוד כואבים: מה עדיף, לחכות שהכאבים יעברו ואז להמשיך או להתעלם מהכאבים ולסיים את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול - לחכות - תגובה
ד``ר גלית כהן18/03/2011אין בעיה לדחות טיפול בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אנטיביוטיקה ,,,שיר16/03/2011
בקשר לנטילת כדור האנטיביוטיקה רוליד -ROXITHROMYCIN? ,
לא ברור לי מתי ליטול לפני או אחרי האוכל.
והאם בכלל יש משמעות לזמן נטילת האנטיביוטיקה ?
בתודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת אנטיביוטיקה ,,, - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011פני לרופא שרשם לך את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)