מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פניקה לפני טיפול שינייםאמא של16/03/2011
שלום,
בני בן 14 זקוק ל 2 טיפול שורש האחד בשן הקידמית ואחת בשן האחורית.
הבעיה היא שהוא בפניקה אדירה, הגענו איתו פעמים לעשות טיפולים בהרדמה מלאה ופעמים הוא לא הסכים כלל להיכנס והופיעו לו תסמינים של חרדה עמוקה.
מה לעשות?
האם יש דרך כל שהיא אחרת שאפשר לעזור לו בחרדה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניקה לפני טיפול שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011פני לפסיכיאטר, אולי ניתן לקבל תרופה נוגדת חרדה לפני כן.
יש גם טיפולים פסיכולוגיים לטיפול בחרדה, טיפול ממושך , ויסודי שיכול לפתור את בעיית החרדה, אך מצריך שיתוף פעולה של בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פולישד"ר פוליש16/03/2011
בעלי,מעשן, וסובל מנסיגת עצם. בשנים האחרונות החל מאבד את שניו בשנה האחרונה. האם לטיפולים שעבר אצל ד"ר פוליש שעבר לעיתים קרובות יש קשורים לזה, מהם הסיכונים בטיפולי פוליש לעיתים תכופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פוליש - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011אין לי מושג מה זה דר פוליש.
אבל פוליש אצל שיננית לא גורם לכל נזק.
מהתאור נשמע שבעלך צריך טיפול דחוף אצל מומחה לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בחניכיים מעל שן בינה עליונהרוית16/03/2011
שלום רב!
יש לי בלוטה מעל שן בינה שעברה טיפול שורש +כתר לפני כשנתיים,אם אני לא טועה יש לי את הבליטה הזאת כבר קרוב לשנה,הרופא עשה לי צילום ולא מצא דלקת בשורשים ואמר לי שעדיף לעקור אותה וזהו..
הלכתי לעוד רופא והוא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה 3-4 ימים לפני העקירה,והרופא הראשון לא אמר זאת..
האם באמת לקחת? אולי אפילו בשבועיים הקרובים עד לעקירה(העקירה עוד שבועיים)וגם ממה זה נובע בכלל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בחניכיים מעל שן בינה עליונה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011לא יכולה לענות ללא בדיקה. אם יש דלקת פעילה כנראה שצריך אנטיביוטיקה. לא נותנים אנטיביוטיקה ללא בדיקה יסודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשןריקי15/03/2011
שלום! בצילום סטטוס נמצא שיש לי סדק בשורש שן מספר 24.נאמר לי שצריך לעשות עקירה כירוגית. לציין שלא כואב לי השן וכניראה שיש לי הרבה זמן סדק בשן. האם אפשר להציל את השן? ומי עושה את העקירה רופא כירוגי או רופא כללי ?והאם עקירה כירוגית זה ניתוח עם תפרים ? ומה קורה אם אני מחליטה להשאיר את השן כמו שהוא? אודה לכם על התשובה לציין שזה מאד מטריד אותי . תודה. מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011סדק מחייב עקירה של השן.
יהיה בהמשך שבר ועד אז תספג עצם
גם אחרי עקירה רגילה צריך לעיתים תפרים.
אם העקירה קשה יותר עדיף מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי סתימהעידן15/03/2011
עשיתי סתימה בשן אחורית מתחת והסתימה הייתה עמוקה היא הייתה אמורה להתבצע כסתימה לבנה אך לבסוף הוא עשה את זה בסתימה רגילה(אפורה ולא לבנה)
בטענה שהסתימה עמוקה מיידי ולא ניתן לעשות את זה בלבן.
האם זה הגיוני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011הגיוני ביותר,
סתימה לבנה מצריכה יובש ובעומק החניכיים קשה לקבל יובש.
אם הרופא היה עושה לך במצב זה סתימה לבנה, הוא היה מבצע סתימה פחות טובה שהיתה נכשלת (היתה מתפתחת עששת) בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
עידן17/03/2011תודה רבה עזרת לי מאוד, שהרופא אמר לי את זה , זה היה נשמע קצת תמוהה אבל אחרי ההסבר שלך זה נשמע הגיוני ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאיתי15/03/2011
שלום
רציתי לשאול - 1. בסוף השורה של השיניים הטוחנות התחתונות, כלומר מעבר לשן האחרונה, ישנו חלק קטן של החניכיים, שהוא עדין ורך יותר מאשר שאר אזורי החניכיים בפה. האם רצוי גם אותו לנקות בעת הצחצוח.?
2. האם יש לנקות בעת הצחצוח את כל האזורים שבפה? גם את האזורים שקשה להגיע אליהם?או רק אזורים שמצטבר בהם מזון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011יש לנקות את כל האזורים וכל צידי השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת פה-מרידולחסוי15/03/2011
רשום שאחרי שטיפת הפה אסור לשטוף במים או לבלוע..
עכשיו יש לי שתי שאלות:
1)אחרי שירקתי את המי פה-האם מותר לי לבלוע רוק?
2) אחרי כמה זמן משטיפת הפה מותר לי לשתות מים(או לשתוף את הפה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פה-מרידול - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011זה לא קריטי.
זה לא אסור.
ככל שישאר בפה יותר זמן לפני שתשטפי היעילות תהיה טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורותמאיה15/03/2011
שלום רב,
מזה כמה שנים אני סובלת מנקודות שחורות על השיניים שעם הזמן מצטברים לכדי כתם שחור על השן. הבנתי כי מדובר בחיידק ושאינו מזיק לשן אך כמובן לא יפה מבחינה אסטתית. בעבר הייתי נזקקת לפעם בשנה לניקוי שיננית, כיום כבר המצב דורש לפעם ב-4 חודשים... כלומר המצב החמיר. כל השינניות שהייתי אצלהן אמרו כי אין מה לעשות בנושא רק לבוא לניקוי.
השאלה היא האם באמת אין מה לעשות בעיניין?
אשמח לכל פיתרון
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011השינניות צדקו.
נסי לצחצח עם משחת שיניים בשם פרודונטקס, יש האומרים שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פוחדתחלי14/03/2011
אני פוחדת פחד מוות מזריקות, אני בת 42, אני חייבת טיפולי שיניים, עקירות וטיפולי שורש, אני סובלת מכאבי שיניים ואני לא יודעת איך להמשיך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני פוחדת - תגובה
ד``ר גלית כהן14/03/2011נסי לפנות למרפאה העוסקת בטיפולים בהרדמה כללית / סדציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לסת - אחרי הזרעה - דחוףמיקה14/03/2011
היי,
לפני יומיים לערך החלו כאבים נקודתיים בצד שמאל מהסנטר .
כאב נקודתי בהחלט.
השאלה האם ייתכן כי אלו כאבים המוקרנים משן טוחנת?
יש לציין שאני אחרי הזרעה וקיים חשש גדול שזו אכן שן טוחנת. בהנחה וזו אכן שן מה
האפשרויות העומדות בפני שאינן מסכנות הריון.
התחלתי לגרגר במי מלח לפני יומיים (פעמיים שלוש ביום) הכאב עדיין קיים .
אם זו לא שן טוחנת .. מה זה יכול להיות?
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי לסת - אחרי הזרעה - דחוף - תגובה
ד``ר גלית כהן14/03/2011פני לרופא שיניים לבדיקה.
רוב הטיפולים מבוצעים ללא כל חשש בהריון.
כאב גורם לנזק גדול יותר מטיפול / הרדמה מקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפות אחרי עקירהקובי14/03/2011
עברתי אתמול עקירת שן בינה, קימת עדין נפיחות וקצת כאב אבל אני מרגיש תשוש כבר כמה ימים ואני צריך לציין שלא לקחתי כדורים.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיפות אחרי עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן14/03/2011אם אתה אוכל ושותה אינך אמור להיות תשוש. אם כך חזור לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בהריוןרוית14/03/2011
שלום,
יש לי בעיות עם שן הבינה- כאבים עזים בשן בינה בה יש סתימה.רופא שיניים אחד המליץ על עקירה מיידית, ואמר שאין פתרון אחר.
רופאה אחרת-גם לאור העובדה שאני בשליש ראשון להריון, המליצה על עזרה ראשונה וטיפול שורש בהמשך. במסגרת הטיפול עזרה ראשונה אמרה ששמה לי "רעל" בשן שישפיע על השורש.מאז הכאב הוקל משמעותית אך השן מציקה.
רציתי לברר:
- האם רעל זה יכול להשפיע על ההריון ומזיק להשאירו לאורך זמן בשן? עדיין מרגישה אי נוחות עד כאב בשן.
- מה מומלץ לי לעשות בהמשך - טיפול שורש / או עקירה? גם בהתחשב בהריון.
עד כמה שווה "להציל" שן בינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים בהריון - תגובה
ד``ר גלית כהן14/03/2011ה"רעל" הוא חומר שיש להוציאו מהשן תוך שבוע- שבועיים, לא יותר. בלי קשר להריון.
האם כדאי להציל את השן או לעקור אותה, לא תלוי דוקא בכך שזו שן בינה, אלא במקום שלה בלסת, ביכולת לשקם אותה, בשיניים בלסת הנגדית ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהריון- בהמשך לשאלתי
רוית15/03/2011רציתי לברר למה צריך להוציא את החומר ("רעל"), ומה הנזקים שעלולים להיגרם אם לא מוציאים אותו?
זאת כי הסיבה שעשו לי טיפול זמני הוא נסיון למשוך את הטיפולים לשליש השני. בנוסף בגלל ההריון לא צילמו אותי כך שקשה לקבל תמונת מצב מלאה על שורש השן.
מה מומלץ לעשות במקרה זה? (שגם לא ברור אם ניתן לעשות צילומים?)
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהריון- בהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר גלית כהן17/03/2011אין בעיה לעשות צילומים בודדים בתחילת ההריון, וודאי וודאי אם במרפאה יש צילומים דיגיטאליים.
יש היום גם מכשירים המודדים באופו פיזי את אורך התעלה ובכך צריך פחות צילומים.
החומר ששמו לך בשן ידלוף מקצה השן ועלול לגרום לנמק ברקמה. את חייבת להמשיך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת שורש - אני חייבת ?ענת14/03/2011
לפני כמה חודשים נעשתה לי סתימה די גדולה. היו לי כאבים אחר כך שבועיים שלושה . הרופא אמר שאם זה ישתפר , לא אצטרך סתימת שורש. הוא שם לי חומר דביק לשמור מרגישות סביב השן . הכאבים פחתו ואחרי עוד שבוע- שבועים הפסיקו.
ביום חמישי הייתי אצל שיננית שעבדה יסודי סביב השן הזו. בשבת התחילו לי כאבים , שהתגברו עד הערב ונמשכים עד עכשו. האקמול לא עזר כמעט והלילה לקחתי נורסין. עדין הרגשתי כאב קל. ב-11 הבוקר היה לי אצל הרופא. הוא בדק ואפילו צילם. הוא רואה שיש רגישות גדולה שדי מדאיגה, אבל מצד שני לא רואים בעיה, לא סדקים, חורים וכ'. הוא שם לי שוב "דבק", קיבלתי שם עוד נורסין ברבע ל 12. כששתתי קפה חמים התעוררו הכאבים. קצת נחלשו ועכשו אכלתי יוגורט ושוב התעוררו הכאבים. האם כדאי לבוא שוב בערב לשים את ה"דבק" הזה וגם בימים הבאים ולחכות אם הכאבים יפחתו או כבר היום לעשות את סתימת השורש .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת שורש - אני חייבת ? - תגובה
ד``ר גלית כהן14/03/2011הרופא יבדוק ויחליט אם ניתן עוד לחכות או שבוודאות צריך טיפול שורש. יש בדיקות לתגובה לקור שהן די ספציפיות לטיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שיניים קדמיותקרליטו13/03/2011
שלום,
אני בן 18
רציתי לדעת האם אפשר במקום לעשות גשר ולחכות שנים,פשוט לעקור את 2 השיניים הקדמיות (בגלל שהן עקומות) ולשים שיניים אחרות במקום העקומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שיניים קדמיות - תגובה
ד``ר גלית כהן13/03/2011בשום פנים ואופן לא!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שתלאלירן13/03/2011
שלום
לפני כ4 שנים עברתי עקירה בשן טוחנת בלסת תחתונה (שן 36). לא עשיתי שתל במקום השן הזו..
עם הזמן ה"רווח" שנוצר הצטמצם ,אך עדיין ישנו רווח בין השיניים מימינה ומשמאלה של השן שנעקרה.
מבחינה דנטלית\רפואית - במידה ונוח לי המצב היום וחוסר השן לא מגביל אותי , ואני לא עושה שתל במקום השן החסרה - האם זה יכול ליצור בעיה כלשהי מבחינה רפואית /דנטלית ?
מובן לי שההמלצה היא לעשות שתל במקום השן שנעקרה - אך אם אני בוחר שלא - מה ההשלכות הרפואיות\שנטליות שינבעו מההחלטה הזו , אם בכלל ?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שתל - תגובה
ד``ר גלית כהן13/03/2011ההשלכות, כפי שאתה רואה בעצמך הן נזק לכל השיניים הסמוכות , הצידיות והעליונות בכך שהן זזות ממקומן והסגר נפגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)