מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפוי שינייםשרה18/07/2009
אני מעונינת לעשות ציפוי שיניים בשיטת הלומינירס. אשמח לקבל הערות ותגובות מאנשים שעברו את הטיפול.
בתודה מראש,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לומינירס
ד``ר גלית כהן19/07/2009כנסי לאתר של לומינירס ותראי מקרים והערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהטלי17/07/2009
אני בת 18 והמון שנים אני סובלת מטעם לא טוב בפה וכפתרון אני משתמשת תמיד במסטיקים מהחשש גם מריח בפה למרות שלא מעירים לי על ריח.
יש לציין שעל הלשון שלי מופיע שכבה לבנה תמיד שכאשר אני מנקה אותה עם מברשת שיניים היא חוזרת שוב.
כאשר פניתי לרופאת עור ולרופאת משפחה הן המליצו לי להשתמש בג'ל נגד פטרת בפה כאשר שמתי את הג'ל במשך שבוע 3 פעמים ביום, אך הוא לא עזר לי כלל, בנוסף הרופאת עור אמרה שמדובר בפטריה ורופאת המשפחה אמרה שכדי לנסות לראות אם מדובר בפטריה אך לא נראה לה אם יש לי את השכבה הלבנה הרבה שנים.
בנוסף הרופאת עור המליצה לי להשתמש במי חמצן 3% כדי לשמר את המצב אך לא השתמשתי בזה מפני החשש שזה מזיק.
רציתי לדעת ממה יכול לנבוע הטעם הלא נעים בפה, יש לציין שאני אוכלת הטעם הרע עובר וחוזר בערך אחרי חצי שעה שוב מה שדורש ממני להשתמש במסטיקים, אני ישמח לתשובה ובנוסף ההאם מומלץ להשתמש במי חמצן כפתרון
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לפנות לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן19/07/2009פנית לרופאים לא מתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם לא רופאי שיניים?!
טלי20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי לפנות לבדיקה
ד``ר גלית כהן20/07/2009לא ניתן לענות לך על סמך תאור שלך ללא בדיקה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםרמי17/07/2009
אני בן 58 סובל מסכרת גבוהה מאוד . הסכרת עומדת על 500 .אני לא מטופל בשום דבר. שאלתי היא אני מעוניין לעבור השתלות תותבות בכל הפה השתלה לצמיתות.האם יש סיבוכים ואם כן מה הם? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים וסכרת
ד``ר גלית כהן19/07/2009במהלך השתלת שיניים יש צורך בריפוי לקליטת השתלים. סכרת ברמה שלךמקשה מאד על הריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירהשי17/07/2009
עברתי עקירה כירורגית עם השתלת עצם האם אפשר באותו יום להשתמש בג'ל קורסודיל ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר גלית כהן19/07/2009לחות 24 שעות ללא קורסודיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי רוצה לעשות לי יישור שיניים בזול?רוצה יישור17/07/2009
אני סטודנט מסכן ואני רוצה לעשות יישור אבל זה יקר לי מאוד.
יש סטודנט שרוצה לעשות עלי ניסוי ואשלם לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועז
רוצה יישור17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מוכן
חן19/07/2009אני מוכן לעקור לך את כל השיניים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ויעוץ דחוף לגבי כתר שנעשהאלונה16/07/2009
אני עברתי טיפול שורש וכתר אצל רופא שיניים בשן בינה בצד שמאל של הפה בלסת העליונה. שן בינה ארוכה זו הייתה.
הרופא שעשה את כל הטיפול- עשה מבנה גדול מידי והכתר שמחליף את השן הטיבעית שהייתה לי, גדול כמעט פי שניים מהמקור. השן נראית מוגדלת יותר משאר השיניים בפה באופן חריג ובולט. אני מרגישה שהמבנה והשן מרסקים לי את הלסת את השורש. ויש לי לחץ על הלסת ועל העצבים.
הבעיה היא שיש לי לחץ בין השיניים במקום שהוא שם את הכתר.
יש לי כאבים חזקים בלסת בעצם מהלסת העליונה ועד לקצה הראש.
יש לי לחץ בעין והתנפחות של העין ופגיעה בעצב של העין השמאלית מאז הטיפול. הלכתי לכל הרופאים המומחים מכל הסוגים לוודא שאין לי בעיה אחרת והם אמרו שהכל קשור לשן. כאילו הבורג שהרופא שם לוחץ על עצב שקשור לעין. כי התנפחה לי העין מאז רק בצד שעברתי טיפול.
אני מרגישה את הבורג דוקר לי השורש. ויש לי לחץ שמגיע מהשן מאיזור של פנים השן ועד העין.
מה עלי לעשות. אני גם מרגישה טעם מוגלתי שנהיה מאז. והשן לא אטומה באיזור של החניכיים- כאילו החניכיים פתוחות.
אשמח לקבל תשובתכם בהקדם לגבי כל מה שרשמתי בפניכם. ומה עלי לעשות? וכיצד אני יכולה לקבל חוות דעת ממספר רופאים על הטיפול שנעשה.
בתודה מראש
אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה וכתר
ד``ר גלית כהן19/07/2009ראשית את לא יכולה להרגיש את הבורג. הוא בתוך השן.
אם משהו מפריע לך ראשית פני לרופא שבצע את הטיפול והעלי בפניו את התהיות שלך.
אם את רוצה חוות דעת נוספות, פני לרופאי שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת כותרתענבל16/07/2009
שלום רב
עשיתי לפני שבוע ניתוח הארכת כותרת ושמו לי תחבושת פריודונטלית.
רציתי לדעת כיצד מורידים אותה אצל רופא השיניים ? האם יש חומר שמוריד את זה מכיוון שזה דבוק לחניכיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחבושת פריודנטלית
ד``ר גלית כהן19/07/2009מוריד אותה הרופא ששם אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים ללא פלואורידשיר חדשיאן14/07/2009
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במשחת שיניים טבעית שאינה מכילה פלואוריד אלא תחליף טבעי לפלואוריד כמו שמן עץ התה והאם משחות כאלה אפקטיביות פחות ממשחות שיניים שמכילות פלואוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים
ד``ר גלית כהן16/07/2009יש הרבה מאד משחות שיניים לכל אחת יתרונות משלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםאורית14/07/2009
שלום רב
היום הייתי אצל שיננית בקופת חולים כללית היא אמרה לי שיש לי דלקת חניכיים חמורה
ובנוסף למי פה ולמישחת השניים והחוט צריך לעשות טיפול שהוא עם הרדמה כדי לנקות את מה שיש בכיסי החניכיים הטיפול עולה 1200 ש"ח
האם הטיפול עם הרדמה הוא הכרחי לעצירת נסיגת השיניים או שאפשר לעצור אותה גם בלי טיפול זה?
האם המחיר סביר ?רציתי לשמוע חוות דעת על מצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד``ר גלית כהן16/07/2009אני מניחה שדובר על הקצעות שורשים (או שם אחר גרידת חניכיים) אם יש כיסים הטיפול חיוני.
העלות הגיונית ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אששתיערה14/07/2009
שלום
רציתי לדעת אם כאשר יש אששת בשין יש כאבים!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת
ד``ר גלית כהן16/07/2009בדכ אין כאבים בשלבים ההתחלתיים, לא מרגישים כלום. כשמרגישים כאב העששת בדכ הגיעה או התקרבה מאד לשורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהאמא מודאגת14/07/2009
ברצוני לברר האם סתימה לבנה מחזיקה מעמד פחות זמן מסתימה רגילה כסופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תשובה ברורה
ד``ר גלית כהן16/07/2009תלוי במיקום בסוג הסתימה. לסתימות לבנות ואמלגם יש אינדיקציות. אם מבצעים את הטיפול המתאים הוא יחזיק מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותמנאר14/07/2009
שלום,
אני בת 26 נשואה +2, לאחר לידה ראשונה השיניים שלי נהיו צהובים לאט לאט, למרות שאני מטפלת טוב בהם- פעמיים ביום במברשת שיניים ולאחרונה גם שטיפה פעם ביום. האם ההריון והלידה וההנקה הם הסיבה, או סוג משחת השיניים ( משתמשת לפעמים בגולגיט, סנסודין ומרידול).
לפני כ3 חודשים רופא שיניים נקה אותם במברשת חשמלית עם חומר ואמר לי לחזור, אני לא ראיתי שהצבע השתנה, מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Streptococcal Gingivostomatitisהסובלת14/07/2009
היי,
מזה 6 ימים אני סובלת מחום, נפיחות בחניכיים, פצעים על הלשון, החיך והחניכיים, אשר הולכים ומתגברים מדי יום.
אני מטופלת באנטיביוטיקה כבר חמישה ימים (בהתחלה מוקסיפן ומשלשום בערב אוגמנטין).
הייתי גם אצל רופאת משפחה וגם אצל רופאי שיניים ואובחנתי כסובלת מ - Streptococcal Gingivostomatitis. נאמר לי שאין הרבה מה לעשות מלבד להקפיד על צחצוח, למרוח משחה 3 פעמים ביום ולהמתין....
אשמח אם תוכלו לעזור ולענות לי:
1. מתי אחוש בשיפור במצב הפצעים והנפיחות בפה מאחר ובינתיים אני חשה החמרה מדי יום?
2. האם אני יכולה להדביק אנשים כרגע? אם כן, איך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית תרגישי טוב
ד``ר גלית כהן16/07/2009זה יקח לפחות שבוע-10 ימים
את יכולה להדביק במגע ישיר
תקפידי לשתות הרבהואם קשה לך לאכול תאכלי גלידה, מעדנים וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישמע משהו כמו הפה והטלפיים?!
לאה22/07/2009מניסיון שלי עם המחלה של הפה והטלפיים כדאי לאכול דברים שמכילים הרבה עמילן כמו מעדני חלב (מומלץ באדי וניל כי הוא הכי סמיך) ואולי גם חלב עיזים אורגני ישירות מהעטינים של העז (בדוק ומנוסה)
רפואה שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן וכאב לאחר טיפול סתימהניר14/07/2009
שלום,
אני בן 30, ללא בעיות מיוחדות. לפני כשבוע וחצי הייתי בטיפול שיניים במהלכו נעשו 3 סתימות לבנות בחורים "בינוניים". לפני כיומיים החלו להופיע כאבים בצד אחד של הפה (ב-2 שיניים) והתחושה הינה שהסתמיה נפלה והשן חשופה, וכשאני ושותה או אוכל (כל סוג של מזון), ישנן מעין דקירות ואי נעימות בשיניים עם הסתימה, מה שמוביל אותי לאכול בצד אחד של הפה.
ממה הדבר נוסע? איך יתכן שרק לאחר שבוע וחצי החלו להופיע כאבים?
שוחחתי עם רופא השיניים שלי שהיה מעט אדיש וקבע לי תור לביקורת בתקווה שהכאבים יחלפו בעוד מספר ימים.
אודה על התייחסותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד``ר גלית כהן16/07/2009חזור לרופא שלך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניי חלבאורלי14/07/2009
שלום, אני בת 20 ולאחרונה הרגשתי שיש לי שתי שיניים מתנדנדות.
כשהלכתי לרופא הוא אמר לי שאלו שיניי חלב ושאין מתחתיהן שורש של שן חדשה
רציתי לדעת אם זה אפשרי ומה הפיתרון המומלץ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני חלב
ד``ר גלית כהן16/07/2009בהחלט יתכן. ליותר מ-2% באוכלוסיה יש שיני חלב ללא שן קבועה מתחת.
כשהשן מאבדת לגמרי את התמיכה צריך לשקם, בדכ עי שתל אבל כל מקרה לגופו. צריך בדיקה מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)