מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים עזים בשן ולקיחת אקמול ??אביטל10/10/2009
היי אני בחורה בת 30,בריאה!מיום חמישי בלילה עם כאבים עזים שן טוחנת למעלה(אין לי מושג את מיספרה)הרופאים טוענים טיפול שורש(למרות שנרראה לי עקירה-לכן אלך לרופא נוסף)שאלתי היא כזו:אני נוטלת אקמול כל 5 או 4 שעות(בגלל הכאבים)כבר יומיים (יום ראשון אנ אלך דחוף לרופא)האם זה לא מסוכן???תודה אדווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009בעיקרון אין בעיה עם זה אבל לכאבים שמקורם במוך השן מומלץ לקחת משככיי כאבים יותר חזקים כמו אופטלגין או נרוסין. בכל אופן יש ליטול כל תרופה לפי הוראות היצרן ולא לזמן ממושך ללא הוראת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קידמית זזה וקצת כואבתאלי10/10/2009
האם ניתן להציל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית-דחוף בבקשהשירן09/10/2009
ד"ר שלום
ביום רביעי עברתי עקירה כירורגית שן 46 עקירה קשה
היום בבוקר התעוררתי עם כרית מלאה בדם. וזה אחרי שהדימום פסק יום אחרי.
וקיים שטף דם חיצוני כחול עם נפיחות קלה וכאבים
האם זה טיבעי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית
ד``ר גלית כהן10/10/2009המדובר בעקירה קשה לדבריך, כך שהמהלך הגיוני. אם יש דימום עדיין, חובה לפנות בדחיפות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםג09/10/2009
יש לי שיניים צהבהבות. זה צבעם מאז ומעולם הן בריאות (בן 43 ויש לי 4 סתימות בסך הכל).
ביצעתי לפני 3 שנים תחילת תהליך הלבנה אצל רופא. הרופא יצר סד הנחתי אותו במשך שבועיים לילה שלם בחלק העליון של הפה ואכן חל שיפור משמעותי- אולם תוך שבועיים (!) מסיום התהליך חזר הצבע לחלוטוין לקדמותו. מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן10/10/2009צבע השיניים מצהיב מחדש לאחר הלבנה, אבל לא תוך שבועות. שינוי כה מהיר קשור כנראה לצחצוח לא תקין והצטברות פלאק על השיניים ( הפלאק צהוב) ולא שינוי צבע. כעת לאחר 3 שנים לא ניתן כמובן לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח רק בבוקרליאור07/10/2009
מזה 5 חודשים אני מצחצח שיניים רק בבוקר זאת בשל בעייה בחניכיים בשל צחצוח חזק.
בערב איני מצחצח שיניים אבל מגרגר במי פה.
האם אני עושה נזק לעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לצחצח לפחות פעמיים ביום
ד``ר גלית כהן10/10/2009הצחצוח בערב חשוב אפילו יותר מזה של הבוקר לבריאות השיניים. ואין להבין מכך שמספיק לצחצח רק בערב. צחצוח פעמיים ביום הוא המינימום הנדרש. אם יש לך נסיגה בשל צחצוח חזק מדי הפתרון הוא מעבר למברשת רכה במיוחד והקפדה על עצמת צחצוח נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להירדמות האזור אחרי זריקהאביטל07/10/2009
היי עברתי סתימה רגילה ב2 בצהריים עכשיו 5 ואני מרגיש עייף ושהאזור נרדם!האם זה טבעי?מהי בעצם הזריקה הזו?מאיזה חומר היא עשוייה?האם היא לא מסוכנת?ומה עלול להדליק נורא אדומה?(אני בריא בדר"כ.)תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת הרדמה מקומית
ד``ר גלית כהן10/10/2009הרדמה מקומית נעשית עי הזרקה לאזור המטופל חומר הגורם לאזור ל"הרדם", דהיינו לא להעביר תחושת כאב מהאזור. משך ההרדמה משתנה מאד מאדם לאדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה ע"י סדגל07/10/2009
אני בת 15 ורציתי לדעת אם זה בטוח לעשות הלבנת שיניים ע"י סד.
האם ההלבנה יכולה לגרום לי נזקים?, אייזה הלבנה אחרת כדי ואולי לא עדיף בכלל להלבין ..
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן10/10/2009הלבנה המבוצעת הצורה נכונה ומבוקרת אינה גורמת לנזק. אבל זהו טיפול אסתטי. אם את לא באמת רוצה שיניים לבנות יותר, למה להכנס לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסתמורן06/10/2009
שלום רב,
מזה 4-5 ימים שיש לי כאבים באיזור הלסת עם הקרנה לאזניים
האם ייתכן ומדובר בדלקת? הייתי אצל רופאת המשפחה שאמרה שזו דעתה וסביר להניח שיעבור לי
אבל אני קצת דואגת ורוצה לוודא שלא ייגרמו לי נזקים.
מה דעתך?
תודה רבה
מוראן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לפנות לרופא שיניים לבדיקה
ד``ר גלית כהן10/10/2009זה יכול לנבוע מבקיעה של שן בינה ודלקת סביבה, או מעששת עמוקה שהגיעה לשורש, או מבעייה במפרק הלסת. יש הרבה אפשרויות וחלקן מצריכות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני אמורה לעשות?יעל06/10/2009
שלום, אני אישה בת 33, פניתי ביום שישי לפני שבוע וחצי לרופא שיניים עקב כאב לא עז במיוחד אבל מציק מאוד שנמשך לא מעט זמן, לסירוגין, באחת מהשיניים הטוחנות בלסת התחתונה.
הרופא דווקא עשה סתימות, אבל לא בשן שכאבה לי בגלל שלא היה בה שום חור, אחת מהסתימות נעשתה בשן הסמוכה לשן הכואבת.
הכאב המשיך ושוב פניתי לרופא שעשה צילום לשן ואמר שמדובר בשן חלבית ללא שורש וללא שן קבועה תחתיה ואמר שיתכן שהכאב נובע מכך שהשן סיימה את תפקידה וצריך להוציא אותה ע"י עקירה.
עכשיו שאני חושבת על זה אני תוהה אולי הכאב נובע מהשן הסמוכה בה בוצעה סתימה ובעצם צריך לעשות שם טיפול שורש ולא לעקור לי סתם את השן הסמוכה.
בצילום שנעשה הרופא טען כי הוא לא רואה שהחור הגיע לשורש, אבל הוא לא שולל אפשרות שאולי כן צריך לעשות טיפול שורש
אני ממש אובדת עצות.........
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמוך על הרופא שלך
ד``ר גלית כהן06/10/2009הדילמה שאת מתארת קורית הרבה פעמים. לא תמיד יש תשובה חד משמעית. לפעצים צריך להמתין ולעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימת הסידן ?טלי04/10/2009
שלום,
בתוכנית טיפול שקיבלתי רשום ששלב א לפני ביצוע טיפול שורש מבנה וכתר הוא "אפקסיפיקציה/טיפול במימת הסידן-לישיבה".
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב ביניים בטיפול השורש
ד``ר גלית כהן05/10/2009זהו שלב ביניים בטיפול שורש. לעיתים, מסיבות של שורש צעיר ולא מפותח דיו, או דלקת חריפה בתעלות וכד... יש צורך ב"השריית" התעלה בחומר רפואי הקרוי מיימת הסידן.
למה זה נחוץ בתוכנית הטיפול שלך, זו שאלה שעליך לשאול את הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות שיניים בהלבנת שינייםגיא רון03/10/2009
היי,
אני מתקשה להבין, קראתי שהמון אנשים שעוברים טיפול להלבנת שיניים סובלים מרגישות בשיניים.
1. מדוע יש רגישות בשיניים, שהרי למיטב הבנתי האמייל לא נפגע כלל מהטיפול, אז מדוע השן יותר רגישה לחום וקור בזמן הטיפול?
2. האם (בהנחה והטיפול נעשה בצורה נכונה אצל רופא שיניים) יש מקרים בהם רגישות השיניים לא עוברת אחרי מספר ימים?
3. האם ציפוי שן הוא טוב יותר מבחינת בריאות ורגישות השן?
אם כן, מה החיסרון שלו, מדוע לא לעשות ציפוי ואם לא אז מה היתרון של ציפוי?
תודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בזמן הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן04/10/2009הרגישות נובעת בד"כ משורשי חשופים, אזורים ללא אמייל.
הרגישות עוברת לאחר מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים והליטוזיסמירי02/10/2009
שלום רב,
יש לי שתי שאלות -
במסגרת מאמצי לסייע לבני (בן 23 ) בהתמודדות עם הליטוזיס, קראתי שמומלצת לשימוש משחת שיניים אוקסיפרש. בחיפושי אחרי משחה זו מצאתי משחה בשם דנטיסטה המבוססת על הרכב של 14 תמציות טבעיות למניעת ריח רע מהפה. בבדיקת ההרכב שלה לא מצאתיברשימת המרכיבים פלאוריד.
האם זה בסדר להשתמש במשחת שיניים ללא פלואוריד?
האם באמת ידועה עדיפות של משחה מסוימת על אחרת?
אציין כי בני נבדק אצל רופאת שיניים ומטפל אצל שיננית.
חג שמח ותודה
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים ללא פלואוריד
ד``ר גלית כהן04/10/2009בגיל מבוגר עם הרגלי צחצוח ותזונה בריאים, ניתן להשתמש במשחת שיניים ללא פלואוריד. כבר לא קיימת אותה נטייה לעששת כפי שיש בילדות. אם לא עוזרות משחות ובבדיקה לא נמצא מקור דנטל, ניתן לשקול פניה לרופא גסטרואנטרולוג. לעיתים הליטוזיס מקורו במערכת העיכול ואז שיננית ומשחות שיניים לא יעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים מרוכביםהילית01/10/2009
לפני כ-4 חודשים עברתי טיפול של סגירת מרווחים ע"י חומרים מרוכבים. אני רואה כי ה"סטריפ" המבודד השלב האחרון שאוטם את השן נשחק והתקלף לי אני ממש יכולה לראות ולהרגיש אותו האם אני צריכה במקרה זה ללכת ולבצע איטום עם הסטריפ מחדש?
ובנוסף לכך רציתי לדעת האם ללכת לעשות גם טיפולי שיננית במקום שבו ביצעתי את הטיפול האסתטי או שאין לכך חשיבות?
האם יש צורך לתחזק את הטיפול הנ"ל גם אם נשמר בשלמותו? ובאיזה אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שיניים עם חומרים מרוכבים
ד``ר גלית כהן01/10/2009בהחלט יכולה "להתקלף" פינה בעבודה עם חומרים מרוכבים, זה חסרון השיטה, אך גם יתרונה כי ניתן לתחזק ולתקן ולשנות.
ברור שרצוי ומומלץ שהתחזוקה תבוצע עי אותו רופא שמכיר ויודע מה הוא עשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת השתלת שיניים בלייזרדניאל30/09/2009
האם השיטה אכן עובדת מה כן צריך לדעת על השיטה הזו לפני שעושים משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים בלייזר
ד``ר גלית כהן01/10/2009אין השתלת שיניים בלייזר. לשם ביצוע שתל מכל סוג שהוא צריך לקדוח בעצם הלסת. עדיין אין מכשיר לייזר המסוגל לקדוח.
כאשר אומרים השתלת שיניים בלייזר , יש המתכוונים לכך שאת החתך ברקמה הרכה, בחניכיים או את סימון מקום ההשתלה על גבי החניכיים או העצם עושים בעזרת לייזר. אבל תהליך ההשתלה עצמו נעשה תמיד עי מכשיר להשתלות הנקרא פיזיודיספנסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםחסוי30/09/2009
שלום.
האם יש דרך להלבנת שיניים טבעית? שמעתי על מעין "תרופת סבתא" שאומרת לשים כפית אחת של אבקת סודה לשתייה, מעט מיים, לערבב את זה, לקחת לפה ולגרגר ותוך כדי לצחצח את השיינים והחניכיים ולירוק לכיור, וכל הצהוב נעלם. מכיוון שלא הייתי בטוח בזה פניתי למומחים בפורום כדי לאשש את זה. האם זוהי הדרך הנכונה? ואם כן, יש סכנה לפגיעה כלשהי בשיינים\ חניכיים?
האם יש בכלל דרך טבעית להלבין את השיינים? אם כן, אילו עוד דרכים יש?
יש לי כל כך הרבה צהוב מהאוכל.
אשמח לתשובה, שיהיה המשך ערב טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן01/10/2009אם ה"צהוב " הוא מהאוכל, יש לצחצח טוב יותר את השיניים.
הלבנת שיניים ממש היא תהליך כימי המבוצע בהמלצת ופיקוח רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)