מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקרה מוזרשושרון23/06/2009
שן טוחנת (36) שעברה חידוש טיפול שורש בסתימת אחת התעלות למבנה כאבים חזקים ודימום אחרי התייעצות הוחלט לעקור אך השן כבר חודש וחצי מתפקדת "כמו גדולה" ללא ריח ללא כאבים טוחנת אגוזים וכו... השאלה שלי היא מכיוון שיש צמר גפן עם חומר וסתימה האם אפשר להשאר ככה בינתיים או שצריך להוציא צמר גפן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היה דימום מהשורש יש סדק
ד``ר גלית כהן24/06/2009וזה יתעורר בעתיד. צריך לעקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשןליהי22/06/2009
האם גם ללא צילום רנטגן יכול רןפא השיניים לאבחן האם חור עבר את האמייל והגיע לדנטין? מדובר בחור בשן טוחנת תחתונה על משטח הלעיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן
ד``ר עדי אריאלי22/06/2009איבחון של עששת במשטח הלעיסי מתבצע בעיקר בבדיקה קלינית גם ללא צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי השתלת עצםמ.ר.21/06/2009
הי,
לפני שבועיים עברתי השתלת עצם מעל הניב השמאלי, אחרי שהייתה שם ספיגת עצם.
ביום שני האחרון הוציאו לי את התפרים והרופא אמר שהכול תקין.
מה שמוזר הוא שהאזור של ההשתלה רך, ולא מרגיש כאילו השתילו שם משהו.
ההשתלה לא אמורה לדמות עצם אמיתית? זה לא אמור להיות קשה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר גלית כהן21/06/2009איני יודעת בדיוק איזה סוג עצם הושתלה, אבל בד"כ משתמשים באבקת עצם או חומרים בוני עצם. רק בחסרים גדולים במיוחד לוקחים בלוק של עצם (קשה) מאזור אחר בפה או בגוף. אם היו לוקחים בלוק היית יודע כי היו לך שני אזורים מנותחים ולא אחד.
בודאי לא מומלץ ךשחק עם האזור או ללחוץ עליו כי יגרם נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה המשך -
מורן21/06/2009אני מתאמן באיגרוף כתחביב.
באימון משתמשים במגן שיניים מגומי, שיושב די צמוד על החיף העליון.
בנוסף כמובן שעלולים לחטוף מכות לפנים.
השאלה היא כמה זמן האיזור רגיש מבחינתי, וכמה זמן להימנע מלבישת המגן/השתתפות באימונים שאני עלול לחטוף בהם מכות לאזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי כל הסיפור אמור להתקשות?
מ.ר.21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה תנתן רק עי הרופא שטיפל
ד``ר גלית כהן21/06/2009תלוי מאד מה היתה הפתיחה, כמה חס ר עצם וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור וכאבליהי20/06/2009
האם חור שעבר את האמיל בהכרח כואב למגע (להבדיל מכואב ללא מגע)?
איך ניתן לדעת אם החור עמוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר עדי אריאלי20/06/2009שן ללא ציפוי האמייל צפויה להגיב בכאב לשינויי טמפרטורה, לגירוי של טעם (מתוק או חמוץ) וכן למגע- הכל בתלות בעומק החלל שנוצר ובסף הכאב של המטופל. כדי לדעת אם חור הוא עמוק יש לבצע צילום רנטגן ובדיקה קלינית. בכל אופן גם אם החור הוא לא עמוק יש לבצע סתימה כדי למנוע החמרה של המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - השתלה לא מוצלחתגיטי דרור18/06/2009
שלום
לפני 3 שנים עברתי השלת שן אצל פרופ' כוכבי מירושלים. השן המושתלת נוגעת ומשפשפת את לשוני. שיפשוף זה גורם לכאבים ואי נוחות בלתי נסבלים .כהגנה על לשוני פיתחתי טכניקות שונות של סגירת הפה. לאחרונה אני שמתי לב שהפה שלי נוטה הצידה.
פניתי לפרופ' כוכבי ולרופאים שונים בתקוה להקל על סבלי. התשובות שקיבלתי "את תתרגלי, אין מה לעשות". אנא, מה עלי לעשותעל מנת לתקן את השן? להמשיך עם הסבל הזה זה בלתי אפשרי עבורי
תודה גיטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לענות ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיעו לי תפליטים לבנים על השקדים שאלהאיתן18/06/2009
דוקטור שלום,
לפני מס' ימים הופיעו לי תפליטים לבנים על השקדים עם חום למשך יום אחד שבשיאו היה 38.5. מעט קשיים בבליעה.משטח גרון לא העלה ממצאים. בלוטת לימפה ימנית בצוואר התנפחה וכאבה. רופא המשפחה נתן לי רפאפן והתפליטים נעלמו לאחר יומיים אך בלוטת הלימפה בצוואר עדיין מוגדלת ללא כאבים. הבוקר, לאחר 5 ימים מאז שהתחיל הסיפור להציק קמתי עם נפיחות רצינית באזור שן הבינה בצד הימני של הלסת התחתונה.אותו צד שבלוטת הלימפה עדיין נפוחה. מצילום שעשיתי לפני מס' חודשים ידוע לי שמדובר בשן כלואה.שאלתי, האם שן בינה שעושה בעיות יכולה לגרום לנפיחות בלוטות הלימפה? האם יתכן קשר בין שן הבינה לתפליטים הלבנים שהופיעו על השקדים? הגיוני שקודם יופיעו סימנים כאלה ואזור שן הבינה יתחיל להתנפח רק אחרי מס' ימים?
סליחה על אורך השאלה
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי19/06/2009ככל הנראה שני הדברים אינם קשורים זה בזה. בכל אופן דלקת סביב שן בינה בהחלט עלולה לגרום למעורבות בלוטות לימפה תת צוואריות, לנפיחות לחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כתר-ניתוח חניכייםאריק17/06/2009
לד"ר שלום רב,
מיום שבת אני סובל מכאבים באזור השן תחתונה שן בינה,שמכוסה בצידה האחרון בחנייכים ומחתיכת בשר למעלה.האזור הנתפח וכואב נורא.ולא יודע כנראה מקרין לי גם למעלה.הייתי אצל רופאת משפחה שנתנה לי מוקסיפון .והפנתה אותי לרופא שיינים שהיום ראה אותי.והוא המליץ על הארכת כתר קרא לזה,לחתוך את הבשר מסביב לשן.ומעליה טיפה.אני לא יודע אם מה שיש לי כעת זה נקרא דלקת כי הוא לא ממש אמר.רק נקבע לי תור לשבוע הבא לניתוח חיינכים זה.ברצוני לדעת האם ניתוח שכזה צריך לעשות רק מישהו כירוגי? או כל רופא שיינים יכול לבצע זאת.ובנוסף.האם זה כרוך בתפרים .בתודה רבה.
אורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים
ד``ר גלית כהן18/06/2009הטיפול מצריך תפרים בדכ.
כל רופא רשאי לבצע כל טיפול. אך יש טיפולים כירורגים מורכבים שמומלץ לפנות לכירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "שארית" חניכיים לאחר צמיחת שן בינהד17/06/2009
שלום,
לאחרונה בקעה אצלי שן בינה תחתונה.
השן בקעה כמעט לחלוטין, אך בצד נשארה לי מעין שארית עודפת של חניכיים.
אין לי כאבים ואין שם דלקת חניכיים, אבל זה מפריע לי שיש לי מעין "גוש בשר" מתנדנד בצד של השן.
האם כדאי לי לגשת לרופא שיניים במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה מפריע לך פני לרופא
ד``ר גלית כהן18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע בנוגע ללחץ שמופעל על הלסתותאלי אויזרט17/06/2009
שלום לכם !
לצורך עבודת גמר בבית הספר אני צריך מידע בנוגע למסת לחיצה שמופעל על הלסתות בחלוקה לניבים ולשיניים הטוחנות.
אשמח לקבל כל מידע בנושא או הפניה למיגע כתוב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרנט הוא המקום
ד``ר גלית כהן18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםליהי17/06/2009
האם על סמך מראה שיניים יכול רופא שיניים להבדיל בן נער בן 17 לאדם בן 30 (לחוץ מקיום שיני הבינה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה לי מהות השאלה
ד``ר גלית כהן18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהנעמי17/06/2009
שלום רב.
לפני כשבועיים ביקרתי אצל רופא שיניים לבדיקה שיגרתית.
הרופא עשה לי שני צילומים ואין לי חור בשן אבל יש איזה סדק (אם אני זוכרת נכון את המילים), וכדאי לי לעשות סתימה. לפני שזה יגדל ויתפתח לחור. הוא אמר שזה בעצם התחלה של חור...
העניין הוא שאין לי כרגע כאבים בשן (ברוך השם).
אז אני לא יודעת אם כדאי לי לעשות את הסתימה. בייוחד שזה לא משהו זול כל כך.
אני רוצה גם לציין שאף פעם לא היה לי חור בשן (ברוך השם....)
מה דעתך?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שואלת שאלה זו
נעמי17/06/2009כי שמעתי שיש רופאים שמחכים לראות אם זה באמת יהיה חור בסוף....
בטוח זה יהיה חור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 24. אם זה חשוב.
נעמי17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"חור" בשן
ד``ר גלית כהן18/06/2009אם יש עששת "חור" בשן. צריך לעשות סתימה ולא משנה המחיר . כי אם יגיע לטיפול שורש יהיה טיפול מורכב יותר והרבה יותר יקר.
את אמורה להאמין לרופא שלך . זה הכי חשוב, אם לא תחליפי מרפאה.
אכן, יש מקרים שאנחנו ממתינים למעקב ולא מטפלים. זה תלוי בעומק ובמיקום. וצריך לבדוק אותך כדי לענות אם חייבים לטפל או אפשר להשאיר למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אנא עזרו לי .קארין16/06/2009
האם יש טיפול שיניים המאפשר לשים אצבע בפה גם לאחר הטיפול ולא לגרום שנית לרווח בשניים הקדמיות?איך נגמלים בגיל מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין טיפול כזה
ד``ר גלית כהן18/06/2009ניתן לפנות למרפא בדיבור לנסות לטפל בהרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהריוןלי16/06/2009
שלום רב,
נשברה לי חלק משן טוחנת ורופא שיניים אמר שעליי לעבור טיפול שורש 2 תעלות וכתר (מכיוון שקיר השן דק ויכול להישבר אם לא יעשו כתר). לפני הטיפול ביקש שאביא אישור מרופא לגבי צילום השיניים בגלל ההריון.
הרופא משפחה שלי חושש מזה שאעשה טיפול בהריון ושאל האם אפשר לדחות עד אחרי הלידה או לעשות בינתיים משהו זמני. מצד שני שמעתי חוות דעת מרופאה אחרת שניתן לעשות.
אני מאוד מבולבלת. האם כדאי לטפל עכשיו בשיניים, האם לעשות צילום.
מצד אחד אני מפחדת שהמצב יתדרדר עד שאלד (כרגע שבוע 24) ומצד שני חוששת לפגיעה בעובר (צילום, חומרי הרדמה וכו'), במיוחד מכיוון שאין הסכמה בין הרופאים ששמעתי לגבי טיפול בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל בעיה לעשות טיפול בהריון
ד``ר גלית כהן18/06/2009החשות נובעות מחוסר ידע. צילום מלווה בכמות קטנה של קרינה. ואם תפני לרופא עם צילומי דיגיטאליים כמות הקרינה יורדת פלאים. אין בעיה בהריון עם חומרי הרדמה. הכאב שעלול להגרם גורם להפרשת חומרים העוברים את השליה ומגיעים לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי פלואוריד בהריוןרחל16/06/2009
האם מותר לצפות שיניים בפלואוריד בהריון?
האם פלואוריד חודר שיליה? האם גורם מומים לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואורד בהריון
ד``ר גלית כהן18/06/2009מותר לשים פלואוריד בהריון. הכמת היא מזערית. שמים על השיניים ושוטפים אחכ כך שלא נגרם נזק. אבל בדכ לא צריך פלואורי בהריון. ניקוי כן , אבל לפלואוריד צריך התוויה ולא סתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה צוואריתמורדי15/06/2009
מה משמעות המונח סתימה צווארית והאם הוא מהוווה טיפול בעת נסיגת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה צווארית
ד``ר גלית כהן18/06/2009היא סתימה המבוצעת על גבי שורש שן שנחשף בעקבות נסיגת חניכיים. הסתימה אינה טיפול בנסיגה. היא טיפול בתופעת לוואי של הנסיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)