מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צהוב בשןרויטל13/07/2009
יש לי בין 2 שיניים קדמיות קצת צהוב נראה כמו עששת קלה. נראה לי שבעבר עשיתי שם סתימה לבנה.
שאלתי: כדאי לעשות שם סתימה אם הבעיה יותר אסטטית?
אני יודעת שכשעושים סתימה מורידים קצת חלק מהשן וגם ככה זו שן שעברה סתימות לבנות(גם בצד השני שלה)
אז בעצם שאלתי אם העיניין יותר אסטטי סתימה שם תזיק לשן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה שהצהיבה
ד``ר גלית כהן14/07/2009הפתרון בכ לסתימה שהצהיבה הוא החלפת הסתימה.
שאלה אסתטית, ההחלטה היא אם וכמה זה מפריע לך.
מעבר לכך תשובה מדוייקת יותר מצריכה בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה יצוקהמירב13/07/2009
שלום
יש לי שן עם סתימה מאוד גדולה.הרופא המליץ על טיפול שורש.
אני רוצה להמנע מכך אך הרופא אמר שלא ניתן לעשות כתר בלבד(ללא טיפול שורש) כנראה מכיוון לא נשאר הרבה מהשן.
גם סתימה יצוקה הוא לא ממליץ.
איך אנ יכולה לדעת זאת בוודאות ? באיזה מקרים זה באמת לא מומלץ?
ושאלה חשובה נוספת: איזה סוג של רופא מתמחה בסתימות יצוקות? (אני מתכוונת לסתימות רגילות שמיועדות לחור גדול)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה יצוקה
ד``ר גלית כהן14/07/2009יש אינדיקציות לסתימה יצוקה, אבל צריך לראות את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה יצוקה
מירב14/07/2009תודה..
איזה סוג של רופא מתמחה בסתימות יצוקות? למי כדאי הכי ללכת?
בד"כ סתימות אלה מצליחות ? הבנתי ש50% הצלחה
אודה על תשובתך ל2 שאלות אלו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה יצוקה
ד``ר גלית כהן16/07/2009כל רופא יכול לבצע סתימה יצוקה. יש כאלה שעושים ויש רופאים שלא. זו כבר בחירה של הרופא.
ההצלחה הרבה יותר מ-50%. כמו סתימה רגילה ואף יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת מתחת לכתרליאת13/07/2009
שלום
הרופא אמר לי שיש לי מעט עששת מתחת לכתר הקדמי. הוא אמר בכנראה אין צורך להוציא את המבנה. שצריך להוציא את הכתר ולנקות את העששת.
שאלתי:
- אם הוא לא מוריד את המבנה היצוק שיש מתחת לכתר איך הוא ינקה את העששת.? הרי העששת
מתחת למבנה (בשן עצמה) לא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת מתחת לכתר
ד``ר גלית כהן14/07/2009עד שהוא לא יסיר את הכתר הוא לא יידע בוודאות אם העששת מגיעה למבנה או לא. אבל פעמים רבות ניתן לנקות עששת מבלי להסיר את המבנה.
אם המבנה הוא מבנה יצוק, תלוי כמובן בגודלו ובאורכו, לעיתים הסרתו מסכנת מאד את השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת מתחת לכתר
ליאת14/07/2009תודה על תשובתך..
כתבת שלהוציא את המבנה היצוק זה סיכון. שאלתי להוציא רק את הכתר זה לא סיכון?
אני מאוד מפחדת כי זו שן קדמית ואני בת 33
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!anni12/07/2009
לפני כשנה גיליתי שבתי מקיאה אחרי ארוחות.
היא נשלחה לטיפולים אבל אני רוצה להיות בטוחה שלא נגרם נזק רב וגם שלא ממשיכה להקיא.
אפשר לגלות אם הילדה ממשיכה להקיא או הקיאה דרך טיפול שיניים רגיל?
זה חשוב לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ושיניים
ד``ר גלית כהן13/07/2009הקאות ממושכות פוגעות במשנן, אך לא ניתן לדעת לפי השיניים אם התהליך נפסק או ממשיך. אין זה כלי מדידה רגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל רופא יכול לבצע עקירה כירורגימהמ"ז12/07/2009
מדובר בשן בלסת התחתונה, שעברה טיפול שורש לפני 3 שנים, יש מתחתיה דלקת (מתחת לשורשים), עם רגישות וקצת נפיחות בצידה של אותה שן (בחניכיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי חוק כל רופא יכול
ד``ר גלית כהן13/07/2009לבצע עקירה כירורגית.
במציאות רופאים שונים מתמקצעים בתחומים שונים. אם הרופא המטפל שלך אינו מיומן בטיפול, סביר שיפנה אותך לרופא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי סתימה והיא מורגשתגילת11/07/2009
עשיתי סתימה בצד ימין השן האחרונה, היא גדולה ונראה לי שהרופאה לא ליטשה מספיק את השן והסתימה די מורגשת, לא נעים לאכול איתה והיא מורגשת בחיכוך השיניים מה שלא היה עד כה, אשמח לשמוע מה ניתן לעשות, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופאה לליטוש
ד``ר גלית כהן13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל+תותבתעמוס11/07/2009
שלום
רציתי לדעת כמה שתלים צריך כדי לתפוס תותבת תחתונה שלמה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ותותבת
ד``ר גלית כהן12/07/2009תלוי מה רוצים לקבל ומה יש בלסת הנגדית.
צריך 2-6 שתלים ובכל מקרה מקבלים שיקום אחר.
אין כלל ברזל. יש להתאים את השיקום הנכון ולמטופל הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים או תותבתמאיה11/07/2009
שלום,
אני בת 72 ויש לי שתלים מלפני 15 שנה בשילוב עם גשר.
בלסת עליונה יש לי גשר שיושב על שתלים ושן שלי.
כרגע השתל מאוד מתנדנד ולכן ביקשתי מרופא שיניים שלי הצעה לפתרון.
הרופא אבחן כי מכיוון שהשן שלי במצב יירוד ואי אפשר להוריד את הגשר יש לנסר אותו, לעקור את השן ואז יש 2 אפשרויות: להכניס שתלים או לעשות תותבת.
כאשר כל שאר הפה יישאר במצב הנוכחי - שתלים.
אני בת 72 , עם לחץ דם כרוני גבוה ובעיות בריאותיות אופייניות לגילי.
מכיוון שהכנסת שתלים הינה פרוצדורה סבוכה כואבת וארוכה, אני נוטה לעשות את התותבת.
מה גם שאני מקווה ששאר השתלים יחזיקו מעמד ולא אצטרך לעבור פרצדורות נוספות.
אשמח לקבל ייעוץ בנושא זה : שתלים או תותבת - יתרונות וחסרונות .
אשמח אם תתיחסו גם לפן הכלכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים או תותבת
ד``ר גלית כהן12/07/2009עם שתלים התוצאה תהיה כמו שיניים שלך. תותבת היא תותבת נשלפת עם כל הכרוך בכך.
וההפך מבחינת עלויות. עלות של שתלים גבוהה יותר.
לגבי יתר השתלים צריך בדיקה ותחזוקה. תחזוקה טובה וניקוי יאריכו את השרדותם בפה, אך יש לזכור שאין טיפולים לכל החיים לכל טיפול יש אורך חיים סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ששת מתחת למבנהענת11/07/2009
שלום.
יש לי מבנה גדול שמעולם לא עשו עליו כתר כבר כ 12שנים (בת 30).
כמעט כל השן שהייתה מסביב לשן זו נשבה כל פעם בחתיכות קטנות משמע שעכשיו יש מסגרת של חצי שן בלבד ומעט רווח בין השן למבנה.
לאחרונה לאחר בדיקה אצל רופא שיניים נאמר לי כי יש עששת מתחת למבנה ומה שצריך זה להוציא את המבנה בכדי לטפל בעששת שעלולה להחמיר את המצב ואולי לעשות גשר עם כתר או יהיה צורך בעקירה. גם כבר כואב לי ולא יכולה לאכול בצד זה ויש ריח רע באזור.בשבוע הבא יש לי תור לטיפול בבעיה אצל רופא שגם מתמחה בשתלים, שיקום הפה וכו'..
שאלותיי הן :
האם נשמע כי יש כאן סיכון בפיצול השורש בעת הוצאת המבנה?מה זה פיצול השורש ומה זה עלול לעשות אם יקרה?
אם כן בבקשה אמרו לי מה עליי לעשות, האם ללכת למומחה מיוחד ? האם עדיף לעקור את השן הזו ובעתיד לעשות שתל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול שורש
ד``ר גלית כהן12/07/2009אם העששת מגיעה לשורש , מתחת למבנה , השן לעקירה.
אם צריך לפרק את המבנה, קיימת סכנה לפיצול השורש , דהיינו שהשורש נשבר לשניים, ואז הפתרון הוא עקירה ושתל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
ענת12/07/2009תודה על תשובתך,
יש לי שאלות נוספות אשמח אם תוכל לענות,
1. איך ניתן לדעת האם העששת הגיע לשורש? האם חייב להוציא את המבנה בכדי לגלות זאת?
2. אם יהיה צורך בעקירה אז לא יהיה ניתן לבצע טיפול אחר במקום שתל? אין כל פתרון אחר ? כמו כתר בגשר.. או כל דבר אחר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת מתחת למבנה
ד``ר גלית כהן13/07/2009חייבים להוציא את המבנה ולנקות את העששת ע"מ לדעת לאן היא הגיעה ומה עתיד השן.
שן חסרה ניתן לשקם ע"י שתל, גשר או תותבת.
צריך להתייעץ עם איש מקצוע שיתאים את הפתרונות המתאימים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחהאורלי10/07/2009
שלום,
ביקרתי אצל מספר רופאי שיניים. רציתי לשאול מדוע חלקם מבצעים טיפול כאשר המטופל במצב שכיבה מוחלט (כמו במיטה) ואולם חלקם מטפלים כאשר המטופל מוטה מעט (דומה יותר למצב ישיבה)? האם יש משמעות או סיבה מסוימת לכך. ואיזו דרך עדיפה יותר למתרפא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנוחה חסרת משמעות
ד``ר גלית כהן12/07/2009היא תלוייה בשן המטופלת, לסת עליונה או תחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור.אורלי10/07/2009
שלום,
לעיתים (בייחוד בלילה) אני חשה בשן תחושת אי נוחות (אבל לא כאב). דרך המראה ראיתי שיש על השן מעין נקודה כהה יותר( צבע בז' ), יחסית לשאר צבע השן. שהוא בהיר יותר. האם לפי התיאור, זה בהכרח סימן לחור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד``ר גלית כהן12/07/2009חייבת להיות בדיקה עי רופא ע"מ לקבל תשובה ודאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - סתימותדנה08/07/2009
עשו לי ארבע סתימות די גדולות בלסת התחתונה לפני כשבועיים.
היו לי רגשות מעורבים לגבי עניין חידוש הסתימות כי אני יודעת שהדעות חלקות בעניין.
כרגע יש לי כאבים בשתי שיניים מתוך הארבע(בעיקר של חום וקור) וזה מאוד מטריד אותי.הרופא שלי המליץ להמשיך לעקוב אחר העניין....
שאלתי היא האם יש כאבים מהסוג הסה מעידים על טיפול שורש שיש לבצע או שיש סיכוי שה משהו אחר ואם כן מהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר ביצוע סתימות
ד``ר גלית כהן10/07/2009בהחלט תתכן רגישות לקור / לחום אפילו מס שבועות לאחר ביצוע סתימות עמוקת. ואין זה מעיד על בעיה. מצד שני אם הכאב חזק, פועם, מקרין , מעיר משינה יכול להיות שהגיע לטיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה על המענה
דנה15/07/2009ד"ר כהן תודה.מדובר בכאב שנמשך כבר למעלה משלושה שבועות.הוא כאב שהולך ובא לידי ביטוי בשתייה או אכילה של מאכלים קרים או חמים.
הרופא שלי נתן לי תשובה שבעיני לא מספקת,במיוחד שאני לא הייתי מעוניינת בביצוע חידוש הסתימות מלכחתילה....
מה את חושבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לקור ולחום יכולה
ד``ר גלית כהן16/07/2009להיות עדיין חלק מתהליך הריפוי.
כאב של טיפול שורש הוא חד , מקרין , מעיר משינה.
הרבה פעמים רופא רואה צורך בבצוע סתימות שהמטופל לא מבין את הצורך. עששת שרואם רואה בצילום , המטופל לא מרגיש אותה.
כשאתה מרגיש כאב בנגע עששתי, הרבה פעמים זה כבר מאוחר מדי והגיע לטיפול שורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה כואבתתתתתמריה08/07/2009
שלום אני בת 21 וצומחת לי שן בינה וזה מאוד כואב
האם ישנה דרך להחליש את הכאב שמעתי על שיתה כמו לשים מלח בכוס מים לשטוף את הפה ולירוק השאלה עד כמה זה עוזר ואם בכלל?
אשמח אם תתייחסו להודעתי בהקדם זה נורא כואב ואינני רוצה לעקור אותה כי שמעתי שזה כואב עוד יותר :)
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גלית כהן10/07/2009אם השן בעמדה היכולה לבקוע בעתיד, פני לרופא שיניים לקבל שטיפות ואולי גם אנטיביוטיקה.
לעיתים השן בעמדה המחייבת עקירה.
עקירה אינה כואבת, יש הרדמה מקומית, יכול לכאוב קצת או להתנפח אחכ. אבל פותר את הבעיה
ההחלטה מה הטיפול הנכון המתאים לך צריכה להעשות ע"י רופא שיבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהארתור08/07/2009
פניתי לפני כמה זמן לפורום אחר פה עם שאלה שהייתה לי והיום גם הלכתי לרופא שיניים שעשה לי צילום רנטגן והמליץ מה לשעתו צריך לעשות.
הבעיה היא שלפני שנתיים בערך פצעתי את החניכיים בעת צחצוח שיניים ולא ממש יחסתי לזה חשיבות אז מעבר לשטיפה במים של המקום. אחרי כמה זמן התחיל להופיע כיסוי לבן מסביב לאזור על השן ליד ולאט לאט התפשט גם לעוד כמה מקומות באזור אבל בעיקר על השן הזאת.
הלכתי פעמיים מאז לשיננית שניקתה את הכל כולל האזור הזה אבל הוא חוזר ומופיע שוב בצורה ברורה למדי דווקא באזור הזה.
לאחר צילום הרנטגן היום הרופא אמר שצריך לעקור 3 שיני בינה שיוצרות לחץ באזור וכן ללכת לניקוי אצל שיננית.
השאלה שלי האם יתכן קשר בין לחץ של שיני הבינה לבין העובדה שהכיסוי הלבן הזה חוזר כל פעם אפילו מספר שבועות לאחר הניקוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת לחי
ד``ר גלית כהן10/07/2009פציעת רקמה רכה נרפאית תוך מס ימים ולא חוזרת בשנית., אלא אם כן הגורם לפציעה נמשך. אם הפציעה נגרמת עי שן הבינה יש קשר, אם לא אז לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק השינייםיעל08/07/2009
שלום,
אני בחורה בת 25 ולצערי אני מרגישה שחלק מהשיניים שלי קצת חלשות ושתיים מהן התחילו להתנדנד.
למה זה ככה? האם זה נורמלי בגיל מוקדם? מה אני יכולה לעשות על מנת לחזק את השיניים שלי?
אני מפחדת שהן יפלו לי בסוף.
יש לציין שעברתי טיפול ליישור שיניים לפני כ 6 שנים, ושאני מקפידה על צחצוח השיניים כל בוקר וכמעט בכל לילה.
תודה רבה על התשובה מראש,
יעל.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן10/07/2009נשמע שיש לך בעיית חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)