מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן "בשרית" מתנדנדתמשה אהרוני11/01/2009
בני ספג מכה בשן הקדמית העליונה היא זזה לו מה ניתן לעשות במצב כזה ומהן דרכי הפעולה המומלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם באמת מדובר בשן "בשרית"
ד``ר גלית כהן15/01/2009פני דחוף לרופא שיניים, רופא שיניים שיודע לטפל בחבלות בשיניים.
טיפול לא נכון או לא בזמן עלול לגרום לאבדן השן.
דרך אגב . הטיפול והמשכו מכוסים ע"י ביטוח שיניים של משרד הבריאות. שאלי את הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על השינייםמירב11/01/2009
אני מעשנת ושותה קפה בקביעות, אך אני מבקרת אצל שיננית ורופא שיניים פעם בחצי שנה, יש לי כתמים על השיניים כנראה מכל ההרגלים הלא טובים שלי, אני מחפשת מי פה או משחת שיניים שיוכלו אולי לפתור לי את הבעיה. וכבר ניסתי הכל- את כל משחות השיניים המלבינות והן לא עוזרות לי. יש משהו קצת יותר רציני בשוק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא
ד``ר גלית כהן15/01/2009אין משחה או מוצר מדף שיכולים לעזור.
יש טיפול של ניקוי צביעה, ג'ט פוליש, מעין"ניקוי עם חול". המוריד את הצביעה במהירות. זה לא ניקוי מלא, אלא רק מוריד את הצביעה מהשיניים. הטיפול נעשה עי שיננית או רופא שיניים , אורך פחות מ-10 דקות. אם את צוברת כתמים במהירות יש לחזור על הטיפול כל חדשיים בערך. (כמו מספרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים והנקהטל11/01/2009
שלום רב, אני אמא מניקה וצריכה ככל הנראה לעבור טיפול שיניים. אני חושדת כבר עכשיו שישי לי גם דלקת בחניכיים... הכאבים איומים. האם ניתן לעבור טיפול כולל זריקת הרדמה ולהמשיך להניק או שמא זה פוגע בחלב? תודה, טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים והנקה
ד``ר גלית כהן15/01/2009ככלל אין בעיה לעבור טיפול שיניים, עולל זריקות הרדמה בעת הנקה. כמובן שמומלץ ליידע את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשיפעת11/01/2009
שלום! לבעלי היה כאב בשן והרופא אמר לו שזה טיפול שורש. הוא עשה את הטיפול וישר אחרי זה ( בלי הפסקה) הרופא עשה לו מבנה וכתר קבוע. האם זה נכון לעשות את זה כך? לא צריך לחכות? העיניין שהוא עוד מרגיש כאב באותו השן. זה הגיוני? מה זה אומר? השן לא אמורה להיות מתה? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש מבנה וכתר
ד``ר גלית כהן15/01/2009יתכן כאב לאחר טיפול שורש, הכאב בדכ נובע מגירוי הרקמה מעבר לקצה השורש. כאב זה לעיתים חולף מעצמו תוך יום-יומיים. לעיתים מצריך קורס אנטיביוטי, כמובן לאחר שרופא בדק ומצא לנכון. בקשר לשיקום מיידי. בד"כ ממתינים מס ימים ע"מ לראות שטיפול השורש הצליח, אך אם נראה שהטיפול הסתיים בהצלחה, יש מקרים שמשקמים מייד. היתרון של השיקום המיידי הוא שהשורש לא פתוח בכלל, ואין זיהום חיידקי, גם לא של הקצה.
פני לרופא לייעוץ, אולי כל מה שצריך זה אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עישוןמעשנת10/01/2009
שלום, אני מעשנת, ואני חושבת שישלי נקודות ניקוטין על השיניים. יש דרך כלשהי להוריד את זה ללא עזרה של רופא שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא . פני לשיננית או לרופא
ד``ר גלית כהן11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעשנת..כמוני כמוך
מעשנת לשעבר13/01/2009היה לי אותה בעיה, שיננית עזרה. תוך כדי הטיפול השיננית סיפרה לי על הסדנה של אלן קאר להפסקת עישון. אני כבר כמה חודשים טובים לא מעשנת ממליצה בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים עקב שימוש בתרופהציפי07/01/2009
שלום רב, אמרו לי שנסיגת החניכיים שלי נגרמה עקב שימוש קבוע בתרופה שנקראת מרקפטיזול וכדאי לי להפסיק לקחת אותה, או להחליפה בטיפול אחר. המרקפטיזול מאזן את פעילות היתר של בלוטת התריס ממנה אני סובלת. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים ולא נסיגת חניכיים
ד``ר גלית כהן11/01/2009את צריכה טיפול במחלת חניכיים, פני לרופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי הסרת כתריםמרי07/01/2009
לפני כמה חודשים סבלתי מדלקת חניכים אשר לוותה בנסיגת חניכים. כתוצאה מכך שינים שמספרם 45-47 אשר היו מכוסות בגשר (כתר של כמה שינים) נחשפו מעט והכתר עלה למעלה.נשלחתי לעשות צילומי סטאטוס. מומחה החניכים המליץ אולי לשקול החלפת הכתרים והפנה אותי לרופאת השינים אשר תיתן דעתה וגם היא ראתה לנכון ראוי לציין כי איני סובלת מכאבים מיוחדים באזור זה ויותר מזה אין לי שום כאב שיניים במקומות אלו. הרופאה אמרה שהיא רואה עששת מתחת לכתרים. הומלצה לי תוכנית טיפול אשר תכלול הסרת הכתרים הישנים +מבנה יצוק לא מזהב כולל מתכת וכתר חרסינה. עלות התוכנית 5755 ₪ הייתי שמחה לדעת זה הכרחי לעבור טיפול זה ? ולמה זה יועיל ? האם בעוד מספר שנים שוב אני אאלץ להחליף את הכתרים מכיוון שהנוכחים רק בני 7-8 שניים ? איני מעוניינת לחסוך ברפואה ובמיוחד לא בשיניים אבל אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הנושא וחיוניותו וכמובן חוות דעת על המחיר הנדרש האם זה סביר ? העלות המרכזית היא עבור כתר ל45-47 מחרסינה כולל מתכת ומחירו 3607 ₪
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חיים של כתרים
ד``ר גלית כהן11/01/2009אורך חיים ממןצע של כתר הוא כ-7 שנים. אין טיפול שהוא לתמיד.
גם הכתרים החדשים יוחלפו בעתיד. פה הוא מערכת דינמית.
אין הפורום עוסק בפן הכלכלי של רפואת שיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות של כירורג אשר עוקר שן בינה ?יוסי מבאר שבע06/01/2009
שלום, עברתי עקירת שן בינה והעקירה גרמה לכאבים בשן אשר לידה, עקב חשיפת שורש שלה בגלל העקירה. דרוש טיפול שורש וכתר. האם יש אחריות על הכירורג עקב מקרה כזה ? האם אני אמור לשלם את ההוצאות עקב עקירה שכנראה פגעה ברקמות השן לידה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן11/01/2009הכירורג עשה את עבודתו ועקר את השן.
רפואה היא מצב דינמי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשינייםאני05/01/2009
לפעמים מצטברת לי שכבה לבנה מעל השיניים..ורציתי לדעת מה זה ? חיידקים? איך אפשר לגרום לזה להיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאק
ד``ר גלית כהן11/01/2009השכבה הזו נקרית פלאק והיא מורכבת משאריות מזון וחידקים. בצחצוח נכון מורידים את הפלאק. פלאק הופך עם הזמן לאבנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...אני05/01/2009
1. כשאני מצחצחת שיניים, לעיתים יוצא לי דם מהחניכיים, ורציתי לדעת אם זה מעיד על בעיה, או שזה בסדר? 2. האם הלבנת שיניים פוגעת בשיניים? אני מעוניינת לעשות הלבנה, אך אמרו לי שזה עלול לפגוע בשיניים, ורציתי לדעת אם יש לכך ביסוס רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר גלית כהן11/01/20091. לא אמור לרדת דם בצחצוח. המצב מעיד על דלקת חניכיים. יש לפנות לטיפול, כנראה שיספיק ניקוי , אבל רופא צריך לבדוק.
2. הלבנה הנעשית באופן מתאים ומבוקר אינה גורמת נזק לשיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש מיקרוסקופיעמי04/01/2009
רופא השיניים שלי המליץ על טיפול שורש מקרוסקופי. מה עלותו של טיפול זה והאם קיימות אפשרויות נוספות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן11/01/2009בטיפול שורש נכנסים לתעלות השורש, לעיתים לא רואים אותן היטב , או שהמקרה מסובך יותר ואז נעזרים במקרוסקופ לאיפולי שורש.
עלויות טיפולים משתנות מאד ממרפאה למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בהלבנת שינייםיואב04/01/2009
שלום, עשיתי הלבנת שיניים באמצעות רופא השיניים שלי (סד+חומר הלבנה) לפני כשלוש שנים. האם ישנו סיכון כלשהו בביצוע הלבנה נוספת כיום, לאחר שצבע השן החל לחזור לקדמותו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון
ד``ר גלית כהן11/01/2009אם לא היה שינוי במצב השיניים שלך ושמרת על הסדים ניתן לקנות רק חומר הלבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה אחרי ניתוח חניכייםנעום04/01/2009
שלום, היתה לי שן שהצבע שלה השתנה, הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שכנראה קיבלתי מכה על השן והשורש מת, הוא ניסה לעשות טיפול שורש ללא הצלחה (התעלה היתה סגורה) ואז החליט להרכיב כתר על השן (ללא ביצוע טיפול שורש כי השורש מת!) והוא טען שהוא סגר את האיזור בצורה הירמטית. כמה חודשים אחרי זה היה לי מין פצע בחניכיים (עם נוזלים\מוגלה בפנים ) מעל אותה שן, הרופא עשה לי ניתוח חניכיים, נקה את האזור של הדלקת ועשה תפירה ,אני לקחתי אוגמנטין ושטפתי את הפה עם COROSYDOL . היום שלושה שבועות אחרי אני רואה שעוד פעם יצא לי פצע באותו אזור! השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות עכשיו? נראה לי שחייבים לטפל באותה תעלה סגורה Am I right? אחרת זה לא יפתור את הבעיה לעולם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות למומחה לטיפולי שורש
ד``ר גלית כהן11/01/2009שאולי יצליח לבצע בשן טיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 יום לאחר עקירת שן בינהיוסי מבאר שבע04/01/2009
היי, עברו 11 יום לאחר עקירת שן בינה, האיזור עדיין כואב כשאוכלים, ואם אני שוטף את הפה חזק עם מים קרים, אני מרגיש שהמקום מתחיל לכאוב מהקור. נדמה לי ששתיית תה חם מרגיע את המקום. מה עליי לבצע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא השיניים שלך
ד``ר גלית כהן11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 3 חורק שינייםקרן סולימני04/01/2009
שלום רב, לאחרונה שמתי לב כי בני בן ה- 3 חורק שיניים, חריקת השיניים כמובן קוראת במהלך הלילה וכמעט כל הלילה. האם יש משהו שאוכל לעשות בכדי למנוע זאת? האם חריקת השיניים גורמת לנזק כלשהו? אודה לקבלת תשובה. בברכה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים בגיל 3
ד``ר גלית כהן11/01/2009בגיל צעיר התופעה נורמלית. ובדכ חולפת לבד עם הגיל וללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)