מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדלקת לאחר טיפול שורשענת20/01/2009
שלום רב, עברתי טיפול שורש בשן בעלת 2 תעלות בלסת העליונה, והשן עדיין רגישה למרות שעברו 7 חודשים מהטיפול (ולכן עדיין לא המשכתי בהוספת מבנה וכתר לשן). הרופא אומר שע"פ צילום השן, נראה כי טיפול השורש תקין אבל ישנה דלקת בשן, וכנראה יהיה צורך לשאוב את הדלקת דרך החניכיים. האם פרוצדורה זו מסובכת? כואבת? יעילה? האם ישנו פתרון אפשרי אחר למיטב ידיעתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לאחר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי23/01/2009לא ברור לי למה הכוונה בלשאוב את הדלקת מהחניכיים.
במצב כפי שתארת צריך להחליט מהו הגורם לזיהום: חניכיים, זיהום חוזר או בלתי נשלט בקצה השורש, סדק וכו'.
לאחר מכן ניתן לבצע מטיפול שורש חוזר, פעולה כירורגית, עקירה ועד למעקב בלבד - הכל בהתאם לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלבית...שני19/01/2009
שלום! אחת משהשיניים שלי היא שן חלבית שמאחוריה- באזור החיך העליון, גדלה השן הבשרית. השן שגדלה מאחורה גורמת לי קצת לכאבים וכבר גרמה לי לרווח קל בין השיניים מקדימה. בהתייעצות עם רופא הוא הציע לשים גשר ולא לעקור את השן הבשרית בטענה שהיא שן חזקה משום היותה ניב, וכן ציין בפני שבשלב כלשהו השן החלבית תיפול. הפתרון שהרופא נתן לי לא כל כך מתאים לי בעיקר מבחינת אסטטית- איני רוצה ללכת עם גשר בגילי, וכן מבחינה כלכלית הפתרון יקר לי מידי שכן מדובר בסכום של כ-15 אלף שקל. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך האם ניתן להגיע לפתרון אסטטי מהיר וזול יותר. והאם היית ממליץ לי ללכת אולי למרפאות המבטיחות פתרון לכל סוגי בעיות השיניים בטיפול של יום אחד וכך להימנע מעקירה ומהשתלה אצל רופא שיניים רגיל שבדר"כ אורך זמן. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חלבית
ד``ר עדי אריאלי23/01/2009הפתרון הנכון ביותר הוא לפנות לאורתודונט (מומחה ליישור שיניים) ולבדוק את האפשרויות מהזולה ועד ליקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאסתי18/01/2009
שלום לך דוקטור, אני בתהליך של טיפול שורש בשן, הבנתי שמצב של תעלות סתומות הוא אפשרי, בטיפול השורש שלי שנעשה על 3 התעלות התגלה ששלושת התעלות חסומות, לכן רציתי לשאול, האם זה אפשרי? האם יש סיכוי שלא יתאפשר לפתוח אותן גם אם שמו לי את החומר שממיס את הסידן? [מה שקרה לי] ומה עושים כאשר אין אפשרות לפתוח את התעלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר !
אסתי18/01/2009אגב, השן שבה עושים לי את הטיפול היא שן טוחנת, אני חושבת שהיא 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעלות חסומות
ד``ר עדי אריאלי18/01/2009במקרה של תעלות חסומות ניתן לסיים את טיפול השורש עד לאן שמצליחים להגיע ובהמשך לעקוב כדי לוודא שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזעור נזקיםליאל18/01/2009
אני בולימית מזה 4 וחצי שנים שנה ראשונה היו הקאות בתדירות של 3-4 פעמים ביום בשניה השניה והילך הקאה פעמיים בשבוע עד היום אין לי שום נזק בשיניים לאחר ההקאה אני מצחצחת שיניים משתמשת במי פה אוכלת גינה ותפוח כי שמעתי שזה טוב לשיניים ,אני מאוד מפחדת שהשיניים שלי יתרקבו במצב מסויים עד אשר החלים מהמחלה לגמרי מה אני יכולה לעשות כדי למזער נזקים עד לרמה אפסית ? אעשה כל מה שצריך למה הפגיעה היא דווקא בשיניים הקדמיות? אילו מאכלים יכולים למנוע את הרס השיניים אשר נוצר ע"י חומציות הקיבה ? אם אנינ לא מקיאה את הכל כך שאני לא מגיעה למצב שאני מקיאה חומצות קיבה ,האם אין נזק לשיניים? יכול להיות מצב בו השיניים לא נפגעות כלל כתוצאה מהקאות? איך ישנן בנות שהשיניים שלהן ממש רקוהות כבר לאחר שנה של בולימיה ויש כאלה שבולימיות 5-8 שנים והשיניים לא נפגעו?(לפחות לא במצב שרואים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
ליאל19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמיה
ד``ר גלית כהן23/01/2009השניים נפגעות ביותר מבולמיה.
אין מה לעשות כדי למזער נזקים לאפס.
ניתן להשתמש במי פה עשירים בפלואוריד לאחר ההקאות.
ואין לצחצח שיניים מייד לאחר ההקאות, אלא כחצי שעה אחכ.
בהצלחה ביציאה מהמצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחניכייםשי17/01/2009
צהריים טובים, יש לי כאבים בחניכיים אחרי התוחנת איפה שאמורה לצאת שן בינה. יש לי כאבים רק בפינה של השן בינה גם למטה וגם למעלה. עדיין לא צמחה לי שן בינה ואני בן 17 וחצי. האם זה נורמלי הכאבים בשן? ומה זה אומר שתצמח לי שן בינה? ותוך כמה זמן יפסיקו הכאבים? תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי18/01/2009יתכן שאלו כאבי בקיעה והכל תקין ויחלוף מעצמו, אך יתכן שלשן אין מקום לצאת ויש מקום להתערבות כירורגית. לשם כך עלייך להבדק ולעשות צילומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש פהשאלה16/01/2009
שלום לגבי יובש פה אני סובלת בעיקר רק בלילה ביום לא מפריע לי בכלל מה יכול להיות סיבה יובש בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פה
ד``ר גלית כהן23/01/2009אם זה קורה בעיקר בלילה אולי את נושמת נשימת פה ואינך רגילה או יכולה לנשום מהאף.
בדקי זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיקסטומימיכל15/01/2009
בס"ד המליצו לי על אפיקסטומי בשן קדמית (שיש בה כתר) הבנתי שצריכה כירורג או מומחה לטיפולי שורש. האם הינך מומחית לטיפולי שורש ? האם תוכלי לעזור לי למקרה זה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיסטומי
מיכל15/01/2009ועוד שאלה...עכשיו אני לא בהריון אך רציתי לשאול אם ניתן לעשות את הטיפול הזה בזמן הריון? בתחילתו? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפיסקטומי
ד``ר גלית כהן23/01/2009אני מומחית לרפואת הפה.
במרפאות השיניים שלי יש מומחים לכירורגיה.
ככלל אין קונטראינדיקציה לטיפול בהריון.
יש טיפולים שמכוונים אותם לשלבי הריון שונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה אפורה- סתימה לבנה...עדי14/01/2009
שלום השאלה שלי היא בדבר טיפולי שיניים אסטטיים... חלל הפה שלי מלא בסתימות אפורות, היות ואני זמרת והמראה של שיניי וחשוב לי מכל, האם ניתן לצפות סתימה אפורה?? אלו דרכים פרט להוצאת הסתימה ממקומה ניתן לשנות את הסתימה האפורה ללבנה?? האם ציפוי חרסינה קשור לכך?? תודה רבה והמשך יום נעים עדי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות אפורות/לבנות
ד``ר גלית כהן15/01/2009אין אפשרות לצפות סתימות אפורות. ע"מ לשנות את הצבע יש להחליפן.
ציפוי חרסימה, הוא ציפוי של הצד החיצון של השיניים ולא של המשטח הלעיסי. אין הוא מאפשר כיסוי סתימות אפורות. כמו כן עלות הציפוי גבוהה למדי, הרבה יותר העלות החלפת סתימה, שהיא הטיפול הנכון מבחינה רפואית במידה והצבע מפריע לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטולה לסינוס בעקבות עקירת שתלחנה14/01/2009
שלום במסגרת טיפול שיניים נאלצתי לעקור שתל אשר היה לא יציב . לאחר העקירה התברר שהוא פגע גם בשיניים שכנות ולכן גם אותן עקרו לי, אך הגרוע מכל, באיזור עקירת השתל נוצר מכתש (פיסטולה) המוליך ישירות לסינוס. כל ניסיון לשתות או לשטוף את הפה מסתיים ביציאת הנוזלים דרך הנחיר, נסיונותיו של רופא שנים לתפור ולסתום את הפתח מכיוון החניכייים עלו בתוהו והוא המליץ ל על ניתוח לניקוי הסינוס וסגירת הפיסטולה (בהרדמה) ע"י רופא א.א.ג. עם התמחות בכירורגית פה ולסת. לאן עלי לפנות- לבי"ח ציבורי למח' א.א.ג או לרופא שיניים מומחה לניתוחי פה ולסת? האם ביטוח בריאות של הכללית או המושלם מכיר ומשתתף בניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לכירורגיה פה ולסת
ד``ר גלית כהן15/01/2009סוג כזה של טיפול רצוי שייעשה ע"י מומחה ולא ע"י רופא שיניים רגיל. אין לי מושג מה מכוסה ע"י קופות החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת מערכת תותבת עליונהנתן14/01/2009
האם רצוי לגשת לרופא או ישירות לטכנאי שיניים. האם יש פורום לאזור ירושלים והאם אפשר לקבל המלצה על טכנאי שיניים מיומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לרופא ולא לטכנאי
ד``ר גלית כהן15/01/2009טכנאי יכול לבצע עבודה אחרי שרופא בדק וראה מה הטיפול הנדרש. טכנאי נותן שירותים לרופאי שיניים ואינו מורשה לטפל במטופלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשגילת14/01/2009
שלום רב, בןזוגי עבר טיפול שורש בשן. רופא השיניים קבע איתו עלות הטיפול מראש. במהלך הטיפול רופא השיניים הציע לו איזה שהוא חומר תרופתי, אנטי דלקתי בעלות של 230 ש"ח לציין שזה היה בגדר הצעה שבן זוגי כמובן הסכים. העניין נשמע לי קצת מוזר ותמוה, מה זה החומר הזה? האם זה מקובל להציע אותו? האם זה לא חומר שהרופא אמור לספק/לתת בכל מקרה? מה גם שזה נשמע לי יקר מאוד. נשמע כמו אקט שיווקי מוזר. האם העניין מקובל? האם ידוע לכם על החומר הזה? אודה לתשובתכם. תודה, גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור לי על איזה חומר מדובר.
ד``ר גלית כהן15/01/2009יש חומרים רבים אנטי דלקתיים, חלקם בשימוש בטיפולי שורש. המרכיב הכלכלי הוא עניין בין רופא השיניים למטופל ואינו מעינינו של פורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן רכה?יסמין14/01/2009
היי, האם יתכן שעששת גורמת לשן להיות רכה מבפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן אינה רכה. עששת היא חומר רך
ד``ר גלית כהן15/01/2009כשיש עששת בתוך השן. חומר השן הקשה , הופך לרך כשיש בו עששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה חומציתטלטל14/01/2009
שלום , בתקופה האחרונה הבחנתי שנהיה לי גוון שקוף בשיניים (בקצה השן) וגם נהיה לי כמו שקע על השן הקדמית, על סמך מה שקראתי באינטרנט אני חושבת שהתסמינים אומרים שיש לי שחיקה חומצית (בעבר גם סבלתי מעודף חומציות בקיבה אם זה קשור). הבנתי שלא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו אלא רק למנוע התדרדרות עם משחת שיניים סנסודין. האם הלבנת שיניים תסתיר את זה שיש לי שני גווני צבע בשן? האם יש פתרון אחר???? תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקה חומצית
ד``ר גלית כהן15/01/2009ראשית , חשוב ורצוי להבדק ע"י רופא שיניים. אינרנט וטלויזיה אינם תחליף לבדיקה ואבחנה.
אם זה המצב הלבנה לא תעזור ואף עלולה להזיק. פני לרופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שינייםאלון13/01/2009
שלום! בביקור האחרון אצל שיננית אמרה לי השיננית שעלי להשתמש בחוט דנטלי ובקיסם בכל יום, וכן לשטוף את הפה במי פה (ליסטרין) כל יום לאחר הציחצוח. 1. בהנחה שאין לי בעיה מיוחדת או בעיית ריח מהפה, האם יש ערך מוסף בשטיפה? 2. בהנחה שאין לי בעיה מיוחדת האם יש צורך בשימוש בחוט דנטלי ובקיסם בכל יום? תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיניים בבית
ד``ר גלית כהן15/01/2009חוט דנטלי או קיסם שיניים, הוא האמצעי היחיד לנקות בין השיניים. אם לא משתמשים בחוט דנטלי מותרים על ניקוי 2 מתוך 5 משטחי השן ובכך מעלים את הסיכוי לעששת.
מי פה לא מסייעים רק בריח פה. יש להם תפקיד במניעה של מחלות חניכיים ועששת.
מומלץ ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות שינייםמודרגת12/01/2009
בעלי סבל מתזוזה בשן הקדמית ובחר ללכת לרופא פרטי אחרי מספר פעמים הוסבר לנו כי מדובר בעקירה של השיניים והצבת שתל והיום לאחר פגישה נוספת אצל הרופא חזר בעלי ללא 3 שיניים הקידמיים הרופא עקר לו את שלושתן יחד רציתי לשאול או הדבר נורמאלי או הגיוני ואם ככה פועלים? ומה אפשר לעשות בדבר הכאבים ומעבר למשכי כאבים והאם אפשר לקבל טיפים מה עושים הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות ושתלים
ד``ר גלית כהן15/01/2009בד"כ כשמתכננים טיפול מראש. מכינים מראש פליפר זמני לשיקום זמני לאחר העקירות. כך שלא צריך להיות בלי שיניים. מעבר למשככי כאב , יש לחזור לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)