מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "כאבי ראש ממוקדים"אור20/12/2008
שלום, זה כבר זמן רב שאני סובל ממה שאם אני לא טועה נקרא "כאב ראש ממוקד" (ככה קראתי בעלון כלשהו במרפאת שיניים). מדובר בכאב ראש שמתחיל מהשיניים הטוחנות העליונות בצד שמאל של הפה (זה תמיד מתחיל מאותו אזור) ומשם הוא מקרין כלפי מעלה לאיזור עצמות הלחיים ועין שמאל ועד לאיזור הרקה. באיזור הזה אגב ביצעתי עקירה כירורגית לפני יותר משנה ובביקורת נאמר לי שהכל תקין ואין סימן לזיהום.. הכאב הוא ממש חד וברוב המקרים גם ממש קשה לתפקד איתו והתזמון שלו ממש לא קבוע, זה יכול לכאוב יום שלם פתאום לא להופיע לחודש ואחרי זה לחזור 3 ימים ברצף.. הדרך היחידה שאני מצאתי להתמודד עם זה היא לקחת כדור של אדוויל ואחרי איזה שעה זה שוכח כאילו זה לא קרה בכלל.. אני פונה אליכם כדי לדעת אם יש משהו לעשות בנידון ? הכאב הזה באמת בלתי נסבל ומקשה על התפקוד כשהוא "תוקף". תודה רבה, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד``ר עדי אריאלי22/12/2008שלום אור,
ישנם כמה סוגים של כאבי ראש וטיפולים שונים בהתאם. אתה יכול לפנות למרפאת כאב שעוסקת בין היתר בטיפול בכאבי ראש במחלקה לרפואת הפה בבי"ח הדסה עין כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתשובהנרקיס19/12/2008
בכל זאת מה ניתן לעשות עים שיניים קדמיות דקות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי למה הן דקות
ד``ר גלית כהן20/12/2008אם זה כתוצאה משחיקה, לטפל בגורם ולהשלים חומר שן שעבד.
אם מחומציות, לטפל בגורם ולהשלים.
אולי רק מעקב.
אי אפשר לתת לך פתרון דיגיטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן וכאביםאל18/12/2008
שלום תיפלתי בשן תוחנת תיפול שורש היה סתימה זמנית עים תרופה במשך יומיים לא היה כאב אחרי יומיים הרופא עשה סתימה קבועה למחרת הרגשתי כאבים פניתי אליו והוא אמר שיש לי דלקת הוא נתן לי אנתיביוטיקה אני שותה כבר 4 ימים הכאבים יותר חזקים והיום דיברתי איתו והוא רוצה לעקור אותה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש
ד``ר גלית כהן20/12/2008המהלך יכול להיות נכון, אבל לפני עקירה מומלץ להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולימיהליאל17/12/2008
אני סובלת מבולימיה התייעצתי איך אני יכולה למגר את הבעיה אמרו לי בפורום שפלאורידים יעזרו במה מדובר? איך זה נראה .? איפה אני קונה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואורידים
ד``ר גלית כהן17/12/2008מי פה המכילים פלואוריד, הם הצורה היחידה שנמכרת לציבור ללא מרשם.
פני לרופא שיניים והוא יכול להמליץ על אמצעים לאפליקציה של פלואוריד מרוכז יותר , כמו: סד עם פלואוריד, משחות חזקות יותר בתכולת פלואוריד ומצריכות מרשם, הנחת פלואוריד ע"י רופא שיניים או שיננית וכד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בלסט העליונהיוסי17/12/2008
יש לי שן עקומה בלסט העליונה שמאוד מפריעה לי וברצוני ליישר את הלסט העליונה שלי אבל גם חסר לי הרבה שיניים בלסט התחתונה, ז"א ברצוני גם לעשות שתלים שם השאלה שלי: האם אפשר להתחיל טיפול אורטודנטי בלסט העליונה בלי שום קשר לשתלים בלסט התחתונה? אשמח לתשובתכם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי בהחלט
ד``ר גלית כהן17/12/2008בתנאי שמצב השיניים לא מחייב יישור בשתי הלסתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים דקותנרקיס16/12/2008
ד"ר שלום, השיניים הקדמיות שלי(2 הבולטים בלסת העליונה) הם נורא דקות ואני כל הזמן פוחדת שלא יישברו לי או שיהיה להם סדק או משהו דומה. אני משתמשת במשחת סנסודיין וגם במי פה של אקווהפרש. ובכל זאת אני פוחדת . מה ניתן לעשות כדי לחזק אותם אים אפשר? תודה נרקיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים דקות
ד``ר גלית כהן17/12/2008אי אפשר לחזק "שיניים דקות". פני לרופא שיניים לבדוק אם באמת הן דקות , או שרק נדמה לך. אם הן דקות באמת הוא יבדוק את הסיבה ורק אז לפי הסיבה ניתן להתאים פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מקיףרונן16/12/2008
היי, אני בן 24, הזנחתי קצת את השיניים שלי, ואני אשמח לקבל עצה מקצועית ממומחה (או הפנייה לחומר כתוב...) אני רוצה לעשות טיפול מקיף לשיניים שלי: הלבנה, שיננית, טיפולי שיניים ויישור שיניים א. באיזה סדר הגיוני לעשות את הטיפולים? (קודם שיננית, אח"כ טיפולים, ואח"כ ישור והלבנה?) ב. הלבנה: מומלץ? או שזה מזיק לטווח הארוך ועדיף לוותר? (אני לא שותה קפה, לא מעשן, מצחצח שיניים כל יום, ובכל זאת השיניים שלי רחוקות מלהיות לבנות) ג. קראתי על טיפולי שיניים בלייזר, זה הטיפול המומלץ והיקר? או שיש לו חסרונות מלבד המחיר? אני מאד אודה לעזרה, כמו שאפשר להבין מהשאלה, אני די חסר אונים בתחום רפואת השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מקיף
ד``ר גלית כהן17/12/2008ראשית אתה צריך למצוא רופא אמון עליך. כי אין חוקים.
ככלל מבצעים קודם את הטיפול המשמר: נקוי , סתימות, טיפולי שורש, עקירות ואחכ שיקום: כתרים גשרים שתלים וכד...
הלבנה, ככלל אחרי סילוק עששת, אבל אם ניתן לפני סתימות קדמיות בשל התאמת הצבע.
יישור בין הטיפול המשמר למשקם.
טיפול בלייזר בפרוש אינו הטיפול הטוב והיקר. אין דבר כזה יטפולי שיניים בלייזר. יש טיפולים מסויימים שנעשים בלייזר, כמו שיש טיפולים שמבוצעים עי מקדח ויש שע"י סכין. לייזר אינו סוג טיפול , אלא כלי טיפולי המשרת את רופא השיניים בפרוצדורות מסויימות .
אבל כל מה שכתבתי יכול להשתנות בין אנשים שונים לפי סוג המקרה.
תחפש ותמצא רופא שיניים שמתאים לך. ואולי אפילו פנה לחו"ד נוספת אם אתה עדיין מתלבט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהרוני16/12/2008
האם עקירת שיני בינה (לא כלואות ) מחייבת עקירה ע"י כירורג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורג מומחה. כן או לא?
ד``ר גלית כהן17/12/2008מחייב בהחלט לא! ע"פ חוק כל רופא שיניים יכול לבצע כל טיפול ברפואת שיניים. אין אף טיפול, פרט לטיפול שיניים בהרדמה כללית המחייב (לפי חוק) שיבוצע ע"י רופא מומחה.
השאלה אינה לפי חוק, אלא מה כדאי או רצוי. ברור שלכירורג נסיון רחב יותר בכירורגיה, ולכן עליך לבחור לפי מסובכות הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לומינירס.רועי16/12/2008
שלום ובוקר טוב .. לדודתי הוצע ציפוי שיניים מסוג לומינירס ל5 השיניים הקדמיות העליונות (שכרגע נראות לא טוב). קראתי קצת על האופציה וגיליתי שהיא נטולת כאבים וקצרה מאוד. רציתי לשאול על סיכויי הצלחה בטיפול, ולקבל עוד מידע על הנושא. בנוסף, רציתי לדעת מהו טווח המחירים הממוצע לציפוי זה... תודה רבה והמשך יום נעים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפויי חרסינה
ד``ר גלית כהן17/12/2008ציפויי חרסינה, הן מסוג לומינירס והן מסוג למינט, הם פרוצדורות קלות מאד. היתרון של לומינירס (שנכנסו לארץ לאחרונה) הוא היותם דקיקים ביותר ומאפשרים במקרים רבים לצפות את השיניים ללא או כמעט ללא השחזת השיניים (תלוי במצב ההתחלתי ובמצב אליו רוצים להגיע). הרופא המטפל ידגים לפני תחילת הטיפול לאיזו תוצאה ניתן להגיע ומה צריך להוריד מהשיניים.
העלויות הן בסדרי גודל של אלפי שקלים לשן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופה וניתוח כירוגיקובי15/12/2008
שלום.אני אמור לעבור 2 עקירות כירוגיות בעוד כשבועיים. אתמול התחלתי לקחת תרופת הרגעה על בסיס ולריאן צימחי. האם זה אמור להפריע לעקירה הכירוגית?בגלל ההרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד``ר גלית כהן17/12/2008לעיתים, אנחנו ממליצים למטופלים לקחת תרופות הרגעה (גם כאלו שאינן על בסיס צמחי) בערב שלפני הטיפול/ שעה לפני הטיפול, וגם בתזמון כזה אין בעיה עם ההרדמה המקומית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקט הקאהמאיר14/12/2008
אני בן 40 יש לי בעיה ברגע שמכניסים לי ידיים לפה או מכשירים מיד יש לי תחושה של הקאה, ואיני יכול להמשיך בטיפול. הבנתי שיש אפשרות לטפל בשינים בהרדמה כללית אבל מבחינתי זו האפשרות האחרונה. האם יש אפשרות נוספת בה אוכל לטפל בשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה
ד``ר עדי אריאלי15/12/2008מלבד טיפול בהרדמה כללית ניתן ואפילו מומלץ לנסות תחילה לטפל תחת סדציה של גז צחוק ו/או תרופות מטשטשות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפןל שורשליאת14/12/2008
חברתי עברה טיפול שורש במשך 7 בקורים אצל הרופא. לי הציע הרופא טיפול שורש ואמר שיוכל לטפל בשתי שיניים בפעם אחת האם זה יכול להיות?או שאולי לא הבנתי אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי15/12/2008לכל רופא ולכל מקרה יש קצב טיפול המתאים לו. אי אפשר לבחון הצלחה של טיפול לפי מספר הפגישות שנדרשו לו, אלא רק לפי מבחן התוצאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות ולוח זמניםניר14/12/2008
בני אמור לעבור השתלת שיניים, האם יש משמעות לזמן שבין עקירת השנים לבין ההשתלה או שניתן לעקור את השנים ולבצע את העקירה בעוד כשנה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות
ד``ר עדי אריאלי15/12/2008יש מקרים שבהם מומלץ לבצע את העקירה וההשתלה באותה פגישה ויש מקרים בהם מבצעים עקירה ורק לאחר תקופת ריפוי מסויימת עושים השתלה. כל מקרה נבדק לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לגליתורד14/12/2008
גלית הי הייתי רוצה להגיע אלייך ליעוץ וטיפול בשן שצריכה לעבור חידוש טיפול שורש. איך ניתן להגיע אליך? זה דחוף.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאות מדארט
ד``ר גלית כהן17/12/2008תתקשרי לטל 1599-50-1599 ובחרי את הסניף הנוח לך. וקבעי תור אלי לרמת אביב או למבשרת ציון.
להתראות, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיסקטומימיכל14/12/2008
יש לי דלקת חמורה בשן קדמית שיש בה כבר כתר. רציתי לדעת אם יעשו בה אפיסקטומי וזה לא יצליח אפשר אח"כ לעשות חידוש טיפול שורש? והאם כדי להחליט מה לעשות צריך להוציא קודם את הכתר? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיסקטומי
ד``ר עדי אריאלי15/12/2008לפעמים מורידים את הכתר כדי לבדוק אם יש עששת מתחת או אם הכתר לקוי. אם האפיסקטומי ייכשל רוב הסיכויים שהשן תהיה לעקירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)