מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר שן בינהא02/03/2009
הי, יש לי שן בינה למעלה בלסת העליונה.יש לי כאבים ממנה.האם ניתן לעקרו שן בינה בזמן כאבים? יש משהו שצריך לעשות לבצע קודם ? שאלה בלי שום קשר-ממליצה ללמוד רפואת שיניים ?יש לי את הסכם הנדרש. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009ללכת להבדק. בדרך כלל לא עוקרים כשיש כאבים המעידים לרוב על זיהום ואז יש צורך באנטיביוטיקה לפני העקירה.
לגבי המקצוע- אני אישית ממליץ, אבל זו דעתי האישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן כלואה קרובה לעצבמני01/03/2009
שלום רב לפני 5 ימים עברתי עקירה של שן כלואה שהיתה קרובה לעצב ב"פה ולסת" בבית החולים , הרופא אמר לי שייתכן חוסר תחושה בשפה ליומיים שלושה.לפי הידוע לי (מקריאה באינטרנט) חוסר התחושה הזה יכול להימשך זמן רב יותר. כרגע אני 5 ימים אחרי הניתוח ועדיין ללא תחושה בכלל בחצי מהשפה וחלק מהסנטר. האם זה נורמאלי ? האם אני צריך לחזור לשם ולבדוק את זה ? אשמח אם תסירי דאגה מליבי. מני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בתחושה
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009הפרעות בתחושה או אובדן תחושה לאחר עקירת שן בינה יכולות להופיע באופן זמני (עד חצי שנה לפעמים) ובמקרים מסויימים באופן קבוע. לעיתים מקבלים סטרואידים להפחתת הבצקת שלוחצת על העצב וגורמת להפרעת בתחושה.
אני ממליץ על מעקב במרפאת פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשן קדמיתמיכל01/03/2009
שלום יש לי 2 כתרים בשיניים קדמיות עקב שיניים שגדלו לי קטנות מדי אני עם הכתרים כבר כ15 שנה (מאז גיל 18 לערך) בשנים האחרונות נחשפו שולי הכתר של אחד הכתרים ונוצר קו שחור מעל השן השאלות שלי: 1 - איך בוחרים רופ"ש? (אנשים עם כתרים טובים לא רואים עליהם ולכן אני לא יכולה להתעניין היכן הם מטופלים) 2 - האם אפשר לעשות ציפוי Laminates או שחייבים כתר? (אני יודעת שיש שם טיפול שורש) 3 - איזה כתר מומלץ? תודה מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קידמי
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009רופא שיניים בוחרים על סמך המלצות, ומטפלים אצל מי שאת בוטחת בו ומרגישה נוח אצלו.
אם כבר יש כתרים על השיניים אז לא ניתן לבצע ציפוי חרסינה (למינייט) שכן השן כבר הושחזה.
כתרים קידמיים דורשים ניסיון של הרופא ותשומת לב מיוחדת שלו להכנת השן, להכנת כתרים זמניים מתאימים, למעקב אחר שינויים בחניכיים לאורך זמן ולהקפדה על כתרים סופר מותאמים ומדוייקים.
באזור קידמי אני ממליץ לבצע כתר מחרסינה מלאה או לפחות מחרסינה מאוחה למתכת אצילה (לבנה או צהובה עתירת זהב) כדי להשיג את התוצאה האסתטית הטובה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשינייםגלית01/03/2009
שלום בחודשים האחרונים שמתי לב לתופעה הבאה: בימים שבהם אני אוכלת פירות הדר, או קיווי למשל, כואב לי אחר כך לצחצח שיניים. האם באמת יש קשר בין הדברים? האם זה קשור לחומציות של הפרי? אם כן, האם עלול להיגרם נזק מתמשך לחניכיים או רק אי-נוחות חולפת? מאז ששמתי לב לכך אני משתדלת לצחצח שיניים מיד לאחר האוכל, ובכל זאת הכאב קיים. אני קצת בדילמה בקשר לזה כי דווקא רופא השיניים שלי הוא זה שהמליץ לי על פירות אלו למען חיזוק השיניים ותוספת ויטמין סי לתזונה שלי. ד"ר, האם אני הוזה?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009מאכלים חומציים עלולים בהחלט לגרום לרגישות בעיקר כאשר יש נסיגת חניכיים וצווארי שיניים חשופים או כאשר יש עששת (חורים) בשיניים. שימוש במשחות לשיניים רגישות עשוי לעזור. אני ממליץ לעשות בדיקה אצל רופא השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת.יעל28/02/2009
שלום רב, מאז ומתמיד אני סובלת משיני הבינה. את התחתונות עקרתי זה מכבר, לאחר שלא בקעו לגמרי ונוצרו לי דלקות, השתיים העליונות צמחו לגמרי, אבל אני נורא סובלת מדי זמן מכאבים עזים בסביבות השיניים עד כדי כך שכואב לי לסגור את הפה.. יש לציין שהשיניים צמחו בצורה עקומה ביחס לשאר השיניים ויש תחושת מתיחות בבשר שסביב השיניים.יש לציין עוד שאני מתקשה לפתוח את הפה פתיחה מלאה, יש קליקים בצד שמאל של הלסת וכאבים במפרקים של הלסת כל הזמן.. בימים האחרונים אני מרגישה נימול לייד האוזן, לסירוגין כאב ושוב נימול. רופא משפחה אמר לי שזה קשור לשן הבינה. האם זה יכול להיות?? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה עליונות
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009כאבים משיני בינה יכולים להקרין לאזורים סמוכים בפנים. שיני בינה עליונות ללא התחתונות הסמוכות בוקעות לרוב באלכסון לכיוון הלחי בשל מבנה השורשים שלהן. אני ממליץ לך לוודא שאכן יש בעיה בשיני הבינה ואם כן לעקור אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפלה לי קיר מהסתימה לסת עליונה.מאיר27/02/2009
אין כאבים. קצת רגישות בתייה קרה. האם חייב טיפול שורש או חידוש סתימה? אין כאבים כרגע. כמה זמן בכלל יש אחריות על סתימות? נראה לי בכלל שזה מבנה בלי כתר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קיר
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009כל שבר קיר מחייב בדיקה והשלמה, גם אם לא כואב ולא משנה אם יש או אין טיפול שורש. אני ממליץ לך לגשת לבדוק את אופציות התיקון של השבר ולא להמתין להחמרה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי "טיפקס" על השן + עוד שאלה...ירדנוש27/02/2009
שלום, אמא שלי היקרה הורישה לי" שיני סוס" (2 שיניים קדמיות עליונות בגודל של העולם בערך) ואם לא מספיק אז גם יש עליהן בקצה כתמים לבנים כמו של טיפקס... האם יש תהליך כלשהו שיכול להסיר לי אותם? סוג של "אנטי הלבנת שיניים".... חחחח או אולי אם אעשה הלבנת שיניים הכתמים "יבלעו" קצת ופחות יבלטו? שאלה נוספת: האם מברשת חשמלית בשימוש יומיומי בריאה? האם עדיף להמנע ממנה? על איזה מברשת שיניים מומלץ כאן בפורום לחניכיים רגישות? אני משתמשת במשחת שיניים לחניכיים רגישות בשם "אלמקס" - האם היא יעילה ? כמו כן, אשמח לקבל מעין "סדר יום" לטיפול ייסודי וניקוי עמוק של השיניים באופן יומיומי. אני מניחה שצחצוח בוקר ולילה למשך 2 דקות לא דיי בכך, ואני רוצה להתחיל לשמור על השינים שלי כי אני רק בת 20 וכבר יש לי בעיות דיי רציניות בשיניים: החיניכיים שלי מאוד רגישות, אני לא יכולה לשתות דברים קרים יותר מטמפרטורת החדר, בד"כ בצחצוח יורד לי מעט דם, ולא מזמן עברתי טיפול שורש רציני שעדיין כנראה לא עבר בהצלחה, וכמו שאמרתי - לאמא שלי יש היסטוריית שיניים לא מוצלחת. - היא רק בת 50 וכבר עם תותבות. :/ תודה רבה על כל תשובה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009הלבנת שיניים לא תעזור במקרה של כתמים הנובעים משינויים במבנה האמייל. כדי להעלימם אפשר לבצע סתימה לבנה/ציפוי חרסינה/כתר. התאמת מברשת שיניים והדרכה לשמירה על הגיינה אורלית יש להתאים לכל מטופל אינדיבידואלית- את זה תעשי אצל השיננית או רופא השיניים שלך בהתאם למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית כלואהדיטי26/02/2009
היי, הנני בת 27 במסגרת צילום פנורמי התגלתה אצלי שן כלואה הנמצאת בדיוק מעל 2 השיניים הקדמיות. (משהו שכנראה נמצא אצלי שנים ולא הייתי מודעת לקיומו) רופאת השיניים טענה כי זה מחייב טיפול ולא ניתן להתעלם משן זו כי היא תגרום לריקבון של השיניים הקדמיות. היא המליצה על 2 פתרונות: 1. ניתוח להוצאת השן 2. יישור שיניים (מכיוון שיש לי שן חסרה ניתן לדעתה לנסות להזיז את השיניים הצידה כך שהשן הכלואה תוכל לצאת). מס' שאלות: 1. אם השן לא מציקה\כואבת\בולטת האם חייב לטפל בכך? 2. מה קושי הניתוח להוצאת שן כלואה קדמית? האם זה הליך קשה יותר מהוצאת שן בינה כלואה? עברו ימים אחדים ואני במתח נוראי ולכן לתשובתכם המהירה אודה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קדמית כלואה
ד``ר גלית כהן26/02/2009ללא בדיקה וצילומים אני לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית.
יש מקרים בהם השן יכולה להשאר כלואה ולא להזיק כלל, ויש מקרים שהיא במיקום הפוגע בשיניים אחרות ומחייב הוצאתה או משיכתה.
קושי עקירת השן תלויי גם הוא במיקום. זה יכול להיות פשוט או מסובך.
לעיתים ניתן למשוך את השן למקומה בלסת ולעיתים לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיוה25/02/2009
שלום רב, בצילום סטטוס נמצא כי אחת השיניים בצד הימני האחורי במצב ריקבון ויש לעקור ולעשות שתל. רופא השיניים ראה בצילום, כי על גבי העצם, מסביב לשן מופיעות בועיות עגולות (3-4) שאינן עיוות צילומי, כי מופיעות בשני צילומים. הוא לא ידע לומר מה זה ואמר שצריך להתייעץ עם הרופא המבצע את השתלים. כהיפוכונדרית היסטרית אני כבר מוטרדת מכך מספר ימים. האם זו יכולה להיות דלקת או משהו הרבה יותר חמור???אודה לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל ממצא רנטגני מחייב בדיקה דחופה
ד``ר גלית כהן26/02/2009זה יכול להיות ציסטה, דלקת, שאריות רקמה ויכול להיות גם גידול שפיר או ממאיר.
חייבים לבדוק מיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר גווןיואב24/02/2009
שלום ד"ר, בחלק מהשיינים המרכזיות בעיקר למעלה ולמטה יש לי מעין גוון שקוף בקצה הרחוק מהלסת של השן. זה נראה כאילו לחצי מהשן במאוזן חסר גוון לבן לעומת החצי הקרוב ללסת ואם אני מצמיד את הלשון מאחורי השן בחלק האחורי הזה ממש מבחינים בכך מה שנראה כאילו השן קצת שקופה באזור הזה. אני כותב היות ועברתי היום ניקוי אצל השיננית אך הגוון הנ"ל נשאר בעינו כך שאני מסיק שלא מדובר בכתמים. זה כמובן בולט והייתי מעוניין לשאול מה זה יכול להיות, האם בעייה רפואית האם יש פתרון? האם הלבנה תעזור לדעתך? תודה רבה, בברכה, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר גוון
ד``ר עדי אריאלי24/02/2009לפי תיאורך ככל הנראה מדובר במבנה האמייל אצלך. איני יכול לענות ללא בדיקה קלינית, גם לא לגבי ההלבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זה דחוף?נעמי ונקרט23/02/2009
לבני, שהוא כמעט בן 6, צמחה בהפתעה שן בינה. זה לא לווה בכאבים ואין מחסור מקום בפה. אבל אתמול הוא אמר לי שירד לו דם מהפה. ראיתי אבסס בבשר שהיה פעם מעל השן ועכשיו נמצאת אחורית לה. אין נפיחות(מלבד האבסס), כאבים, חום ושום תופעה אחרת. אין ספק שהוא צריך להיבדק ולקבל טיפול, אך השאלה האם זה מצב שדורש טיפול של עזרה ראשונה, או סובל דיחוי כמו כל ניסיון להשיג טיפול רגיל בקופת חולים? ובכל מקרה, מה זה המצב הזה של שן בינה בגיל 6? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוחנת ראשונה
ד``ר עדי אריאלי24/02/2009הטוחנת הקבועה הראשונה בוקעת סביב גיל 6 לכן סביר להניח שזהו המצב. שיני בינה בוקעות לרוב סביב גיל 18-20. נפיחות חניכיים סביב שן בוקעת היא נורמלי. למרות זאת יש להבדק אצל רופא שיניים לשלילת זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיון23/02/2009
יש לי שאלה אני בת 16 ואני וחברות שלי רוצות להתחפש לערפדיות, רציתי לשאול עם יש אפשרות שרופא שיניים יעשה לי הארכת ניבים (כמו ניב של חית טרף,ערפד) ,כמו הטריקים בהוליווד שאני יוכל להוריד ולשים, עם זה אפשרי וכמה דבר כזה יעלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לעשות תותבת על
ד``ר גלית כהן26/02/2009עם כל צורת שיניים שרוצים.
זה עולה כמו תותבת זמנית, לפחות 1000 ש"ח תלוי במרפאה ובמעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת שורששלי22/02/2009
שלום! נפלה לי סתימת שורש. האם יש צורך בביצוע 3 השלבים של טיפול השורש מההתחלה או רק לסתום את השן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת שורש
ד``ר עדי אריאלי22/02/2009סביר להניח שמה שנפל זו הסתימה הזמנית. חזרי לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שורש ושתלטל287321/02/2009
שלום לאחר בדיקה של רופא הוסבר לי שאצטרך לעבור שני טיפולי שורש רציתי לדעת מהיא העלות של דבר שכזה כולל המבנה והכתר ובנוסף יש לי שן שאני צריכה לעקור ולאחר מכן הסבירו לי אפשרות של שתל או גשר האם אילו שני דברים שונים מה ההבדל וכמה זה יעלה לי כולל הכל אודה לכם אם אוכל לקבל תשובה בהקדם תודה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין זה הפורום המתאים
ד``ר גלית כהן23/02/2009לשאלות בנוגע לעלויות ומחירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסאורה21/02/2009
אני בת 35 ולא מצליחה לטפל בשיניים בגלל רפלקס חזק מאוד. כבר ניסיתי הכל עם כמה רופאי שיניים. ברצוני לדעת האפ יש תרופות שניתן לקחת לפני הטיפול על מנת להקל על ההרגשה בזמן הטיפול? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה וטיפול שיניים
ד``ר גלית כהן21/02/2009בעיה מוכרת.
ניתן לשלב תרופות נגד הקאה, כמו פראמין עם גז צחוק. וזאת כמובן רק אחרי שנבדקת ע"י רופא שמצא שמבחינה בריאותית אין לך בעיה עם זה.
לעיתים , בעיקר בטיפולים נרחבים , יש צורך בטשטוש עמוק או הרדמה כללית ע"מ לאפשר טיפול נכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)