מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדק בשורשורדה29/12/2008
יש לי גשר של שלוש שיניים קדמיות בלסת עליונה (כשבאמצע חסרה שן ) אני בת 50.התגלה סדק בשן הראשונה שמעגנת את הגשר. נאמר לי שצריך לעקור את השן ואח"כ יתוכנן המשך טיפול. האם סדק מצריך עקירה בכל מקרה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש
ד``ר עדי אריאלי30/12/2008מיקום הסדק וכיוונו הוא שקובע את גורל השן ולא כל סדק מצריך עקירה. לרוב, בשיניים קידמיות הסדק הוא לאורך השורש ובמקרים כאלה השן מיועדת לעקירה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן בינהקובי29/12/2008
שלום רב, אני אחרי כ3 חודשים אחרי עקירת שן בינה עליונה בצד שמאל,קיימת לי נפיחות באזור העקירה בצד החנייכים ועד סוף החנייכים ,לקו שמסתיים הפה ,במשך יומיים קיימים שם באזור עיקצוצים קלים דמוי זרמים.מדיי פעם אני נוגע מרוב פחד באזור הנפוח כדי לבדוק.הייתי פעם אחת לפני חודש אצל הרופא שיינים הוא אמר שזה בסדר,אבל אני לא רואה שינוי כלל האם זה טבעי וצריך להיות ככה נפוח ? חור הפתח של השן כמעט נסגר לחלוטין.אבל הניפחות היא שמדאיגה אותי,חס וחלילה זיהום או דלקת מפחד שתהיה,אשמח לקבל תגובה בתודה רבה שאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי לאחר עקירה
ד``ר עדי אריאלי30/12/2008הריפוי לאחר עקירה נמשך יותר משלושה חודשים. לפעמים אזור העקירה נראה מעט נפוח כחלק מתהליך הריפוי, אך מוטב להיבדק אצל רופא שיניים כדי לשלול זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנהענת29/12/2008
שלום רב, לפני חודשיים עשו לי סתימה לבנה בשן 25 . הרופא אמר לי שיכאב לי במשך שבוע שבועיים. אבל מאז כואב לי כשאני לועסת והכאב נשאר אותו דבר בלי שום שיפור. מה אפשר לעשות. אני מפחדת לעשות את הסתימה מחדש. אני מפחדת לחזור לרופא האם כדאי בכל זאת לחכות? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה
ד``ר עדי אריאלי30/12/2008לפעמים לאחר סתימות לבנות ישנן רגישויות שעלולות להמשך גם עד מספר חודשים. אם זה המצב אצלך, ברוב המקרים הרגישויות חולפות. אולם, כדאי שתחזרי לרופא שביצע את הסתימה שיאבחן האם מדובר ברגישות כזו או בכאב מסיבה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ :(נועה29/12/2008
לפני שבוע עשיתי טיפול שורש עם סתימה זמנית. אתמול חזרתי לרופא כדי לשים סתימה קבועה. לאחר מספר שעות פגה ההרדמה, אבל במקום מסויים (איפה שהחניכיים מתחברות עם הלחי) נשארה תחושה מוזרה, כאילו ההרדמה לא פגה לגמרי. היום עדיין נשארה התחושה המוזרה, כשאני אוכלת גם נתקע אוכל בין השיניים בצד הזה ללחי, וגם אני לא יכולה להזיז את השפה התחתונה בצורה אלכסונית למטה (למטה וימינה ביחד) כמו שאני יכולה בצד השני. כשאני לוחצת על המקום הספציפי אני חשה כאב, אבל אני חושבת שזה בגלל שבאותו מקום נעשתה הזריקה. גם אחרי טיפולים אחרים הרגשתי כאב קל במקום בו נעשתה זריקת ההרדמה. אני סובלת מחרדה דנטלית, וממש לחוצה מכך שלא הכל חזר למצב רגיל אחרי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש גם כתם אדום בצד הזה מתחת ללשון
נועה29/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
ד``ר עדי אריאלי30/12/2008פשוט תחזרי לרופא המטפל לבירור העניין. איני יכול לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהדנה29/12/2008
צומחת לי שן בינה, מה שגרם להתנפחות האזור ולריח רע היוצא מהחניכיים באזור, האם זה נורמלי? מה אפשר לעשות על מנת לנטרל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי30/12/2008לשמור על הניקיון על ידי ציחצוח האזור ושימוש בשטיפות עם מי פה או מי מלח. אם יש כבר נפיחות עלייך לפנות לרופא שיניים לבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהבת שיניים כתוצאה מאנטיביוטיקהיעל28/12/2008
אני נוטלת אנטיביוטיקה (טטרציקלין) כבר תקופה ארוכה, ושיניי הצהיבו כתוצאה מכך (גוון אפרפר). רציתי לדעת אם הלבנת שיניים מכל סוג שהיא, יכולה לפתור את הבעיה הלא נעימה, כי הבנתי שהגוון האפור הוא בעייתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים לאחר שימוש רב באנטיביו
ד``ר גלית כהן29/12/2008האפרת שיניים בעקבות שימוש בטטרציקלין, קורית לאחר שימוש בטטרציקלין בגיל התפתחות השיניים, עד גיל 8-9 לערך. שימוש באנטיביוטיקה בגילאים מבוגרים יותר אינו גורם להאפרה פנימית, והשינויים ניתנים ביתר קלות לתיקון עי ניקוי והלבנה.
יתכן וצבע השיניים אפרפר ביסודו . במקרים של צבע שן אפור יעילות ההלבנה חלקית בלבד. שינויים קיצוניים בצבע השן ניתנים להשגה עי ציפויי חרסינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון והשתלהירדן24/12/2008
היי, רציתי לשאול אם עישון של 3-4 סיגריות ליום יכול לגרום לתהליך דלקתי בעצם אחרי השתלת שן. האם כמות סיגריות זו תפריע לחומר בונה העצם שהוכנס לאחר גילויי התהליך הדלקתי. מה הסבירות שהתהליך הדלקתי שטופל על ידי פתיחה מחודשת(3 שבועות אחרי ההשתלה בלסת תחתונה) יקרה שוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון והשתלה
ד``ר גלית כהן27/12/2008עישון, ליתר דיוק ניקוטין, פוגע בריפוי עצם. כמות של 3-4 סיגריות ליום היא מעטה יחסית והשפעתה קטנה.
לא יודעת מה המקור לזיהום לאחר ההשתלה , מאיפה נבע ואיך טופל ולכן איני יכולה לענות על שאלתך השניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בחניכייםצילקה24/12/2008
שלום.האם רופא שיניים רגיל יכול לעשות ניתוח בחניכיים והשתלות עצם או רק מומחה לדברים אלה?אשמח לתשובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה או לא?
ד``ר גלית כהן27/12/2008ע"פ חוק כל רופא שיניים יכול לבצע כל פעולה ברפואת שיניים גם אם אינו מומחה (פרט לטיפולים תחת הרדמה כללית)
במקרים מורכבים יותר רצוי לפנות לרופא שהתמחה בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה (תרמילאי במצוקה)ארבל24/12/2008
שלום, אני מטייל כרגע בהודו, והתפתחה אצלי בעיה קלה. לפני כחודשיים עברתי עקירת שיני בינה כירורגית בארץ. החלמתי מהניתוח, ובאותו הזמן קיבלתי דאלאצין למניעת התפתחות זיהום. לפני מספר ימים אזור הניתוח החל להתנפח. רכשתי כלורהקסידין והתחלתי לערוך שטיפות סדירות, אך זה לא הועיל. פניתי עתה לרופא שיניים מקומי, שבמרפאה הלא ממש סטירילית שלו הוא לחץ על הנפיחות בשביל לנקז מעט נוזלים, אמר שחובה לטפל באנטיביוטיקה ורשם לי את המרשם הבא: Novaclox 500(Cipla) caps - מכיל -הדגש- קלוקסאצילין ואמוקסיצילין -סדגש- . פעמיים ביום במשך 3 ימים SEROTEK 10 - מתבסס על Serratiopeptidase. לא ברור לי מה זה (המבטא שלו היה מאוד בעייתי) אבל נראה לי שזה אנטי דלקתי. שלוש פעמים ביום במשך 3 ימים. הרצתי חיפוש באינטרנט, ומצאתי שמדובר באנטיביוטיקות במשפחת הפנצילין (ישנו חשד שאני -הדגש- אלרגי לפנצילין -סדגש- על סמך רגישות תורשתית והייתי מעדיף שלא לבחון את זה כאן), וגם נתקלתי במסמך של ממשלת הודו האומר שיש להפסיק למכור את שילוב האנטיביוטיקות האלו כי אין לשילוב ערך סינרגי וגם לכל אחת יש המלצות נטילה במינונים שונים. ברשותי גם -הדגש- רוקסו 150 וציפרודקס 500 -סדגש- שהבאתי מהארץ. מה הייתם מייעצים לי ליטול? מה זה סרוטק והאם ליטול גם אותו? האם יש עוד משהו שעלי לעשות? בתודה מראש, ארבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה במקרה של אלרגיה לפניציל
ד``ר גלית כהן27/12/2008אם יש חשד לאלרגיה לפניצילין אל תנסה בכלל לקחת תרופות מהמשפחה. זה שיש לך ציפרו ושקבלת בעבר דלצין , מחזק את הדעה שאתה אלרגי לפניצילין.
קח ציפרו 500 ,3 פעמים ביום ל-5 ימים. ותמשיך עם הכלורהקסידין.
תרגיש טוב ותשמור על עצמך, המשך טיול מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהלימור24/12/2008
שלום הייתי אתמול אצל רופא שיניים לאחר שעשיתי צילום פנורמי לגבי שן בינה תחתונה , הרופא אמר שהשן קרובה לעצב וזה קצת מסוכן לעקור ואם זה לא ממש כואב אז לחכות שהיא תצא , השאלה שלי היא שלא היו לי כאבים ממש עד אתמול בלילה שבפתאומיות בלי כאבי שיניים הופיעו כאבי ראש רק בצד אחד של הראש צד ימין איפה שהשן בינה וכאילו כל הצד כואב ואחרי שעה הופיעו כאבי שיניים. רציתי לדעת האים זה נורמלי כל הכאבים האלה בצילום פנורמי לא רואים דלקת והשן גודלת באופן תקין לפי דברי הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן בינה
ד``ר גלית כהן27/12/2008דלקת בשן בינה היא דלקת ברקמת החניכיים סביב אזור בקיעת השן. לא רואים דלקת זו בצילום. בצילום רואים רק את זוית השן הבוקעת. כשהשן קרןבה לעצב מנסים להמתין עד שתבקע יותר, עמ שהעקירה תהייה קלה יותר. אם כאבים מופיעים שוב ושוב אז עוקרים בכל מקרה, כמובן אצל כירורג מומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בפה- תענו בבקשה זה דחוף!אלה23/12/2008
יש לי אפטות בפה אני מטפלת בהם ע"י גירגור סודה וע"י מריחת משחה שניקראת "אפטגון" אך המצב אינו משתפר בנוסף יש לי נשיגת חניכיים מדאיגה! אני לא יודעת מה לעשות:(. מה עלי לעשות בנוגע לאפטות מלבד לגשת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא
ד``ר גלית כהן27/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית22/12/2008
מה יכולות להיות הסיבות לשינוי בגוון השן אני שומרת על תחזוקה והגייניה מאוד גבוה בכל מה שקשור לנושא הפה והשיניים אך למרות זאת מסיבה שאינה ידועה לי אני מצחצחת שיניים בקפידה עם כל מה שזה כולל ניקוי לשון וכו' לאחר הצחצוח השיניים שלי לבנות וכעבור זמן מה מן הסתם נוצרה תחלופה של רוק גוון השן שלי משתנה כך זה לאחר כל צחצוח לא משנה באיזה חלק מן היממה מה הן הסיבות האפשריות להיווצרות מקרה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע השיניים
ד``ר גלית כהן27/12/2008הסיבה אולי רוק צמיג, אולי את לא שותה מספיק. נסי מסטיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרדני22/12/2008
האם אפשר לבצע כתר על שן שיש בה סתימה גדולה ללא טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר ללא ט"ש
ד``ר עדי אריאלי22/12/2008שלום דני,
התשובה היא כן ואפילו מומלץ אם זה אפשרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע לאחר עקירת שן בינהליאו21/12/2008
שלום, עברתי עקירת שן בינה ימנית תחתונה לפני כשלוש שבועות. אני מנקה את האזור ברמה יום-יומית עם קיסמי שיניים ויש ריח רע באיזור העקירה, הריח חוזר לאחר זמן מה גם לאחר צחצוח השיניים. כמו כן כשאני מנקה את האיזור אני יכול להכניס את הקיסם דיי עמוק לתוך החניכיים. 1. האם ריח רע הוא דבר אופייני לאחר עקירת שן בינה? ומה ניתן לעשות בעניין? 2. יש לי חור צר בחניכיים באזור העקירה האם זה תקין? האם זה אמור להסגר באיזה שהוא שלב? נ.ב לא מזמן הייתי אצל רופא שיניים שאמר שאין דלקת באיזור העקירה. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע אחרי עקירה
ד``ר עדי אריאלי22/12/2008שלום ליאו,
לא אמור להיות ריח רע לאחר עקירה. עליך להבדק שוב אצל רופא שיניים ולברר את מקור הריח.
הפתח באזור המכתשית שנותרת לאחר העקירה יסגר עם הזמן. יש להקפיד לנקות שאריות מזון שנכלאות באזור הריפוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאו22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתאלון21/12/2008
שאלה חשובה אני נוהג לעשות שיננית בדר"כ אחת לשנה האם זה מזיק ?? תמיד נראה לי כי שיננית פוגעת בחניכיים כיוון שהם נפצעות בטיפול בכל כמה זמן כדאי לעשות טיפול אצל שיננית ?אם בכלל? אשמח לקבל את תשובתכם בעניין זה דבר נוסף האם החומר שהשיננית שמה למשך כמה שניות נראה לי פלואוריד באמת יעיל וכדאי לבצעו במסגרת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד``ר עדי אריאלי22/12/2008שלום יניב,
שיננית טובה אינה מזיקה לא לשיניים ולא לחניכיים. יש להקפיד על טיפול שיננית לפחות פעמיים בשנה ואף יותר לפי החלטת הרופא. סילוק האבנית ושאריות רובד וקבלת הדרכה נכונה מהשיננית הם טיפולים מניעתיים מאוד יעילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)