מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהו טיפול פוטודינאמי (לאקנה)?עמית24/06/2007
שלום, ברצוני לדעת מהו למעשה טיפול פוטודינאמי שמיועד לאקנה? על אילו מנגנונים פועל, מה משך הטיפול, יעילותו ועלות, והאם מתאים לבהירי עור? כמו כן, במידה ומדובר בסוגייה הורמונאלית שלא נפתרה ע"י שימוש בגלולות, ורופא עור סקפטי לגבי יעילות הרואקוטן, האם הטיפול יהיה יעיל?
לסיום אשמח לעצתך לגבי מקומות נבחרים באיזור המרכז ו/או ירושליים שמתמחים בטיפול.
ובנוסף, האם ניתן לבצעו דרך סיבסוד והשתתפות קופות החולים השונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לאקנה
ד''ר סמדר שרייבר25/06/2007הטיפול הפוטודינמי לאקנה יעיל גם במקרים שגלולות או רואקוטן לא הועילו. את/ה מוזמן לעין במאמר מלא בנושא באתר של אסף הרופא assafh.org/PDT. קופות החולים אינן מממנות את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים ליד העינייםשרי24/06/2007
שלום,
אפשר לעשות טיפול פוטודינמי כדי להעלים קמטים ליד העיניים או שזה מסוכן מדי בגלל הקירבה לעין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול ליד העיניים?
ד''ר סמדר שרייבר24/06/2007שרי
כפי שכבר הבנת שומרים מרחק ביטחון של 1-2 ס"מ מהעיניים לכן הטיפול הפוטודינמי אינו מתאים לקמטים ליד העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהיאיר20/06/2007
קראתי תשובות קודמות שלך לגבי אקנה. הטיפול עוזר להיפטר מהאקנה באופן תמידי או זמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה
ד''ר סמדר שרייבר21/06/2007ברוב המקרים טיפול פוטודינמי עוזר להיפטר מאקנה באופן תמידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול פוטודינמי יכול להיות יעיל?ד``ר סמדר שרייבר18/06/2007
שלום סמדר,
הבנתי מתשובתך לשאלתי הקודמת ("אנגיומה בעור") שלא ניתן למרוח את המשחה עם החומר הפעיל באיזור שיש בו שיער (במקרה שלי - בעורף) וגם לא ניתן להאיר שם.
אבל מה אם מגלחים את האיזור המטופל, האם אז הטיפול הפוטודינמי יכול להיות יעיל?
(או שזה יכול לגרום לנשירת שיער באיזור המטופל, בדומה לפעולת מכשירי הלייזר להסרת שיער?).
תשובתך חשובה לי.
תודה,
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול באנגיומה
ד''ר סמדר שרייבר18/06/2007במקרה שמגלחים את האיזור של האנגיומה ניתן לטפל עם טיפול פוטודינמי. השיער חוזר לצמוח כרגיל מספר ימים לאחר הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה לאחר ראוקוטןסיוון17/06/2007
האם טיפול פוטודינמי מתאים למי שעבר טיפול בראוקוטן אך עדיין סובל באזורים מסוימים מאקנה ומעור פנים שמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה לאחר רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר18/06/2007אקנה מגיב מצוין לטיפול פוטודינמי, וזה כולל מקרים שטופלו בעבר ברואקוטן. בנוסף טיפול פוטודינמי מנרמל את הפרשת החלב ומונע את ה"ברקת" בגלל שומן עודף בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים ברגליים והסרת שיער בשעווהדלית17/06/2007
אני בת 39, אם לשניים, רזה ושומרת על כושר גופני. לאחרונה הופיעו על רגליי (בעיקר באזור השוק- סמוך לברכיים) נימים. מה הטיפול המומלץ למצב זה? האם ניתן להמשיך להסיר שיער בשעווה?
אני מודה מראש על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימים ברגליים
ד''ר סמדר שרייבר18/06/2007נימים ברגליים מופיעים במצבים רבים כגון: השפעה הורמונלית, נטיה משפחתית, בעיות בניקוז הורידי, השפעת תרופות ועוד. נזק מכני כולל הסרת שיער בשעוה עלול להחמיר את הנטיה וליתר בטחון כדאי לך להוריד שיער בשיטות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דםאבי13/06/2007
שלום ד"ר סמדר
אני בן 27 ויש לי פצעים אדומים על האף אשר נראים כמו התפרצות של כלי דם רופא עור קבע שזוהי נטייה של העור בנוסף אני סובל מתסמינים של סבוריאה עור פנים אדמומי מגורה ושמנוני ונקבוביות מורחבות באזור ה-T של הפנים רציתי לדעת האם הטיפול יעיל גם במקרים אלו במידה וכן מה טווח העלות של הטיפול ?
בתודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלי דם מורחבים
ד''ר סמדר שרייבר16/06/2007טיפול פוטודינמי מיצר נימים מורחבים בעור הפנים. בנוסף הוא מביא להפוגה בסבוריאה. מחירים תוכל לברר במזכירות המרפאה בטלפון שבראש האתר. אתה גם מוזמן לבדיקת התאמה אישית ללא תשלום באותו טלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאקנהאלכס13/06/2007
מה הסיכויים שטיפול פוטודינמי יעלים אקנה (ברמה בינונית) לאחר הטיפול הראשון?
טיפול פוטודינמי לאקנה יעיל מאד
ד''ר סמדר שרייבר16/06/2007טפול פוטודינמי מאד יעיל לאקנה. מרבית המטופלים זקוקים רק לטיפול אחד ומקרים מעטים צריכים טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחוריםמירי12/06/2007
יש לי עיגולים שחורים מתחת לעיניים שנשארים תמיד, לא משנה כמה אני ישנה או מה אני אוכלת. טיפול פוטודינמי יוכל להעלים אותם?
טיפול פוטודינמי לא לעיגולים שחורים
ד''ר סמדר שרייבר12/06/2007טיפול פוטודינמי לא מעלים עיגולים שחורים סביב לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטילגו - רופאיםסינטיה10/06/2007
אני בת לאמא חולת ויטילגו והיום אחרי מספר שנים של טיפול במשחות ובאיפור מיוחד היא מעוניינת לדעת האם קיים בצפון רופאים המתמחים בטיפול במחלה. מי הם והיכן הם מטפלים
האם אפשר לקבל פרטים נוספים עליהם
תודה רבה
סינטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים
ד''ר סמדר שרייבר11/06/2007סנטיה
מצטערת אבל אני לא מכירה בצפון רופאים שלהם שיטות מיוחדות לטיפול בויטיליגו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיומה בעורגיל06/06/2007
רופא העור אבחן אצלי אנגיומה באזור שמעל לעורף (בתוך האיזור שגדל בו שיער).
מדובר בכתם אדמדם בקוטר 7 ס"מ.
הרופא אמר שזה פגם אסתטי בלבד ושאין לזה טיפול תרופתי (כגון משחה), ולכן שאלתי היא האם ניתן להסיר את הכתם הזה ע"י טיפול פוטודינמי?
האם לטיפול יש תופעות לוואי?
האם מדובר בטיפול בודד או בסדרת טיפולים?
מהי העלות המשוערת של הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנגיומה
ד''ר סמדר שרייבר11/06/2007טיפול פוטודינמי מתאים לאנגיומה בעור אבל לא באיזור שעיר. בין השערות אי אפשר למרוח את המשחה עם החומר הפעיל וגם לא להאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנגיומה בעור - המשך
גיל12/06/2007הבנתי שלא ניתן למרוח את המשחה עם החומר הפעיל וגם לא להאיר באזור שיש בו שיער, אבל מה אם מגלחים את המקום שיש בו שערות? האם אז אפשר להשתמש בטיפול הפוטודינמי?
אם גם אז לא ניתן לבצע את הטיפול, מה יכול להיות יעיל להעלמת אנגיומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול PDLלי05/06/2007
שלום,
אני מתגוררת בארה"ב, בת 29. הרופאה שלי המליצה על טיפול בלייזר שנקרא pdl להעלמת האקנה, במקום לקחת ראוקוטן. אשמח שלמוע דעתך, אני מוענינת להעלים את הפצעים לחלוטין ושלא יחזרו, והטיפול הוא די יקר, האם שווה בכל זאת לקחת סיכון ? האם pdl הוא המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים באקנה
ד''ר סמדר שרייבר11/06/2007יש לייזרים שמפחיתים את פצעי האקנה. אין לי מספיק נתונים טכניים על המכשיר PDL שהומלץ לך כדי להגיד לך האם הוא המתאים ביותר. הטיפול הפוטודינמי שאותו אנחנו מבצעים באסף הרופא משלב חומר שמופעל ע"י אור ומאד טוב לאקנה אבל אני מבינה שאת מתגוררת בארה"ב ורחוקה מאתנו. לגבי רואקוטן זו אינה תרופה תמימה ויש לה לא מעט תופעות לואי: פגיעה בכבד,יובש בעור וריריות, דימומים באף ומערכת העיכול, הפרעה בריכוז ומצבי הרוח ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי הריוןמעט מודאגת05/06/2007
שלום.
יש לי כתמים חומים מעל השפה וכתם אחד על האף
זה התפתח לי בהריון ולא יורד.
האם יש מה לעשות עם זה?
מה העלויות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמי הריון
ד''ר סמדר שרייבר11/06/2007כדי לראות אם הכתמים שלך מתאימים לטיפול יש צורך לראות אותך ולבדוק את הכתמים. חלק מהכתמים שמתפתחים בהריון עקשניים במיוחד. בכל מקרה השמש מחמירה את מצבם ולכן עלייך למרוח עליהם באופן קבוע קרם נגד שמש מקדם הגנה 30 לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתאסף03/06/2007
האם טיפול פוטודינמי יכול להוריד צלקת בגוף כתוצאה מכוויה?
טיפול פוטודינמי לצלקות
ד''ר סמדר שרייבר04/06/2007אין אפשרות להוריד צלקת לא ע"י טיפול פוטודינמי ולא בכל טיפול אחר אבל אפשר לטשטש אותה. אם תרצה, אתה מוזמן לבדיקה ללא תשלום במרפאה באסף הרופא דרך הטלפון בראש האתר כדי לודא התאמה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כהיםמיואשת31/05/2007
שלום לך,
יש לי מסביב לעיניים צבע שחור חום כהה, דבר שמפריע למראה שלי, אני יפה, אבל בלי איפור ובמיוחד, בלי קונסילר, אני לא יכולה לצאת מהבית, דבר שמפריע לי מאוד מאוד מאוד.
איך אפשר לטפל בזה באופן יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים כהים מסביב לעיניים
ד''ר סמדר שרייבר03/06/2007הבעיה שלך מפריעה לרבות (תוכלי לעין בפניות הקודמות לפורום) ויש לה פיתרון חלקי. קימים היום קרמים שמיועדים להבהיר את הכתמים האלו ע"י הצרה של כלי דם מורחבים מסביב לעיניים שהם גורם חשוב לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)