מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איפור קבועסיגל17/10/2007
האם טיפול פוטודינמי בפנים להעלמת כתמים יכול למחוק איפור קבוע
באיזור העיניים והגבות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איפור קבוע
ד''ר סמדר שרייבר20/10/2007טיפול פוטודינמי לא ימחק איפור קבוע. מדובר בעצם בקעקוע ולכן האפשרויות לטפל בזה מוגבלות. יש לייזרים שמטשטשים קעקועים אבל עלולה להשאר צלקת. נראה לי הכי בטוח לחכות כי איפור קבוע דוהה אחרי 3 שנים. יש גם מאפרים שיודעים לטשטש ע"י איפור קבוע נוסף בצבע אחר עם גון מנטרל, בשביל שזה יצא יפה צריך להיות אומן בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעוראלירן16/10/2007
בעבר היה לי גירודים איומים באזור של הטרפז עם הזמן זה נעלם אבל יש פה ושם לא רציני עד לפני חודשיים בערך בצד שמאל מכיוון הגרון לצאוור התחיל להיות אדום מאוד ומגרד שאני מגרד זה מתחיל להיות כמו משהו אדום נפוח התחלתי להשתמש ב בטאקורטן זה עוזר אבל אני לא יודע עם זאת התרופה הנכונה בכלל למצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי בעור
ד''ר סמדר שרייבר16/10/2007אלירן
המצב שאתה מתאר עלול להיות אלרגיה ועליך לפנות לרופא אלרגיה בקופ"ח להתיעץ ולעשות תבחיני אלרגיה.
במקביל מומלץ לפנות לרופא עור לודא שזה לא משהו אחר.
אני לא מכירה תרופה בשם טאקורטן אבל אולי התכונת לקוראטן? זו תרופה מאד חזקה מבוססת על נגזרותויטמין A שנותנים במצבים רבים כמו אקנה, מקרים של פסוריאזיס, ועוד. בכל מקרה, אל תסמוך רק על התרופה אלא השלם את תהליך האיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאהיעל15/10/2007
שלום,
אני סובלת מרוזציאה (קופרוז) המתבטא באדמומיות בפנים, בנימים שמופיעים על הפנים ומעט פצעים לפעמים.
האם לרפואת העור הפוטודינמית יש מה להציע נגד האדמומיות?
בתודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לאקנה רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר16/10/2007יעל, את מתארת כמו בספר אקנה רוזציאה. הטיפול הפוטודינמי יכול לרפא מצב זה כולל המרכיבים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווים ברגלייםרחל14/10/2007
שלום, אני בת 16 ויש לי קווים מוזרים בשתי הרגליים זה נראה כמו כתם לידה אבל זה בשתי הרגליים באותם מקומות זה מתחיל באכילס עד חצי הרגל בצבע חום בהיר...מה זה? והאם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קווים ברגליים
ד''ר סמדר שרייבר14/10/2007את מתארת תופעה מיוחדת לך. מומלץ לגשת ולהבדק אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל14/10/2007
מה ההבדל בין טיפול פוטודינמי לטיפול פוטותרפי לבעיית האקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיכל עניתי לך כבר ב9 אוקטובר!
ד''ר סמדר שרייבר14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךסשה12/10/2007
שלום ותודה על התשובה המהירה. את ענית לי שיש לי אקנה עקשני זה יכול להיות שלקחתי מנה נמוכה מאוד של רואקוטן 10 מ"ג יכול להיות שזה לא הספיק אבל כבר מאוחר להגיד כי אני לפני חודשיים כבר סיימתי לקחת לקחתי 4 פעמים בשבוע 10 מ"ג רופא אמר שזה מינון מאוד נמוך והציע לי עוד פעם להתחיל לקחת אבל אני לא יכולה כבר אני נפשית כבר לא מסוגלת. מה שאני רוצה להגיד שעשיתי אולטרסאונד לפני חודשיים אצל רופא נשים שאמר שהכל תקין. השאלה שלי האם אני יכולה לעשות טיפול פוטודינמי? אני מאוד שבורה בגלל שזה מאוד מפריע לי מבחינת שלא יכולה לתפקד לעומת שמצב לא ממש חמור האם טיפול פוטודינמי משפיע כמו רואקוטן ?
אקנה שלא הגיב לרואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר12/10/2007בשביל לעשות טיפול פוטודינמי בצורה בטוחה צריך לחכות לפחות 4 חודשים לאחר סיום רואקטון. 2 כבר עבר ונשארו עוד חודשיים. הטיפול יכול להצליח גם כאשר רואקוטן נכשל.
יופי ש US שחלות תקין. כדאי שתבצעי גם בירור הורמונים אצל רופא אנדוקרינולוג בגלל שהאקנה שלך לא הגיב לטיפולים 'כבדים'. זה לא דחוף, אבל אם יש בעיה חשוב לטפל בה כדי שאקנה לא יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשורה לסבוריאה - שמפו הד-אנד-שולדרסיוני12/10/2007
העניין בדוק על עצמי עם תוצאות מוכחות ובדוקות. סבוריאה בצידי האף נעלמה כליל לאחר 3 ימים. מורחים קצת מה"הד אנד שולדרס" על המקום הבעייתי, משפשפים קלות ומשאירים משהו כמו 20 שניות ושוטפים. כך כל יום. העסק לא חוזר כל עוד מקפידים כל יום לנקות עם השמפו. אחרי המקלחת לשים קצת ג'ל אלוורה של ד"ר פישר לאחרי השיזוף, כקרם לחות. בהצלחה
איפה פה השאלה???
ד''ר סמדר שרייבר12/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן מאיבר המיןעידו11/10/2007
שלום
אני בן 26, נבדקתי אצל רופא עור והוא רשם לי הפניה לפלסטיקאי עם המלצה להסרת 2 נקודות חן בבסיס איבר המין.
בעבר, עברתי הסרות רבות של נקודות חן ולא חששתי מהניתוחים כלל, אך מניתוח זה אני מאוד חושש מעצם האזור שהן נמצאות.
שאלותיי:
1. האם יש סיכון שהניתוח יפגע לי באיבר המין?
2. קצת מביך... אבל מה קורה כשיש שם שינויי צבירה באזור? (אם את מבינה למה אני מתכוון...), לא מסוכן שהתפרים יפתחו? האם אין אזשהי המלצה לניתוח עדין יותר באזור זה מאשר ניתוח עם תפרים?
3. האם מלנומה קשור רק לחשיפה לשמש, או שיש גורמים אחרים שיכולים לפתח נקודת חן? כגון תזונה וכד'...
4. מה אומרת הסטטיסטיקה, אחת לכמה נגעים בערך שלוקחים לבדיקה מכלל האנשים מוצאים מלנומה?
סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד מודאג
תודה מראש
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעידן
ד''ר סמדר שרייבר12/10/2007הפורום הזה לא מתמקד בניתוחים פלסטיים אבל יש פורומים אחרים שכן.
מלנומה קשורה לחשיפה לשמש, אבל לא רק. יש גורמי סיכון נוספים כגון נטיה משפחתית, פציעה חוזרת של שומה.
ברוב המקרים שומה (נקודת חן) אינה ממאירה ואינה מסוכנת, אין כמעט בן אדם ללא שומות אבל רק בודדים חולים במלנומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית לי משום מה..אולי זה לארועי10/10/2007
הפורום המתאים?
היי,עברתי הסרת שיער באזור הכתפיים והעורף באפילציה,
ויש לי עכשיו סימנים כאלה אדומים קטנים ,שיוצרים הבדל מסויים משאר העור.
הטיפול הסתיים כבר לפני חודש,הוא הולך ומשתפר אבל ממש בקצב איטי,ואני בספק אם המצב יחזור לקדמותו,
האם יש משהו שאפשר לעשות על מנת להעביר את הכתמים האלו ביתר או מהירות או בכלל?
סוג של משחה או משהו בסגנון שאולי יחדש לי את מחזור הדם מתחת לאותה חלקת עור והעור שלי יחזור להיראות נורמלי?
ברצוני רק לציין שהכתמים הם מעין נקודות אדומות קטנות מתחת לשכבת העור העליונה,ובשל צבע העור הבהיר מאוד שלי הן דיי בולטות,זה כאילו יש לי שטף דם ממש נקודתי במקום בו הוצאה השיערה.
אילו פתרונות כן קיימים במידה והסימנים יישארו?
תודה ומקווה לתשובה,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באמת אפילציה לא בפורום הפוטודינמי
ד''ר סמדר שרייבר11/10/2007אבל באופן כללי הכי חשוב ומרכזי זה שתמנע מחשיפת האיזור הבעיתי לשמש לפחות עד שהסימנים יחלפו.תשתמש בקרם הגנה נגד שמש מקדם SPF 30 לפחות. כמובן עליך להמנע מאפילציה או טיפול אחר באיזור עד שיבריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וראוקטןיובל 9209/10/2007
בני בן ה-15 סובל מאקנה די מפותח. מאחר ורצה לקחת ראוקוטן ביצע בדיקת תפקודי כבד ותוצאת ה-GGT הינה 25 המהווה סטיה מהנורמה, כאשר כל שאר הפרמטרים נורמטיביים. האם יוכל לקחת ראוקוטן?
אקנה ורואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר11/10/2007אמנם מדובר על סטיה זעירה מהנורמה אבל כאשר תפקודי כבד אינם תקינים לא רצוי להתחיל טיפול ברואקוטן.
כדאי לחזור על הבדיקה: אולי זאת היתה טעות מעבדה, או שהיתה מחלה וירלית קלה שגרמה לעליה זמנית שתחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהלילי09/10/2007
שלום רב
כיצד נוצר כתם לידה? ומאין המיתוס שכשאישה בהיריון מתאווה לדבר מאכל ומגרדת במקום כלשהו בגופה - או אז יצא לתינוק כתם לידה בצורה של המאכל בו חשקה ובמקום שבו גירדה...????
תודה
כתם לידה
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007כתם לידה נוצר מצבר של תאים בשם נבוציטים אשר מתפתחים בזמן העובר. למרות שתאים אלו אינם תאים של העור התקין במרבית המקרים ההפרעה אסתטית בלבד. (במיעוט מקרים יש שינויים חולניים בנגע ולכן רצוי מעקב).
לגבי המיתולוגיה אני לא מכירה אותה ולא יכולה להתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכת עור יבש באףמלי09/10/2007
היי רציתי לשאול האם אפשר להסיר עור יבש שבולט במיוחד כשאני שמה מייקנ אפ.
עור יבש
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007עור יבש יכול להיות דברים רבים: יבלת, גידול שפיר, סתם רגישות מקומית, אלרגיה ועוד.
בודאי שאפשר להסיר אותו בשיטות שונות בהתאם לבעיה. כדאי שתבדקי ויוכלו להמליץ לך על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול פוטודינמיסשה08/10/2007
שלום אני מעוניינת לעשות טיפול פוטודינמי בעבר לקחתי רואקוטן עד חודש יוני ואחר כך רק 3 פעמים בשבוע כבר עברו חודשיים מאז לקחתי במינון הכי נמוך של 10 מ"ג אך האקנה לא עזב אותי יש לי בעיקר פצעונים קטנים סגורים פפולות האם טיפול יכול למנוע את זה אני גם לוקחת גלולות אך זה לא עוזר ועוד שאלה במקרה שאני עושה טיפול האם זה עוזר בטוח ? האם זה מעלים את פצעונים או שיש מקרים שזה בכלל לא עוזר והפצעים נשארים כמו שהיו? תודה רבה ואני מאוד מחכה לתשובה. אני מאוד רוצה לעשות את טיפול כי זה מפריע לי מאוד.
תשובה לסשה
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007את מתארת מצב של אקנה עקשני במיוחד שלא מגיב לשילוב של רואקוטן וגלולות נגד אקנה. הטיפול שאת לוקחת הוא קיצוני ולכן די מפליא שאין שום תגובה. הכיון שהתחלת טיפול מומלץ שתסימי אותו ובמקביל שתלכי לאנדוקרינולוג/ית ותבצעי בירור של מצב הורמונלי.בנוסף תבצעי אצל רופאת נשים US של שחלות. זאת כדי לודא שלא פוספסה בעיה הורמונלית שצריך לטפל בה, או שחלות פוליציסטיות. אלו גורמים שעלולים לפעמים למנוע תגובה לטיפולים. כאשר תודאי שאלו תקינים (ברוב המקרים זה כך) ניתן להיות אופטימיים שטיפול פוטודינמי יצליח כפי שקורה ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםענת08/10/2007
שלום
אתמול שאלתי שאלה ולהפתעתי הרבה נמחקתי ממאגר השאלות האם זה מכוון או שלא רוצים לתת פה תשובות........................
לשאלתי
אני לאחר גיל ההתבגרות אך לצערי עדיין יוצאים פה ושם פצעים. העור שלי בעייתי מכיוון שאפילו אם אינני נוגעת נשאר סימן אדום ולפעמים צלקת שטחית. (בעברי גם נחשפתי הרבה לשמש ויש פיגמנטציה בעור)
האם טיפול פוטודינמי יכול לעזור בטשטוש הכתם האדום וכן לכתמי פיגמנטציה?
האם ניתן למלות צלקות שטחיות ואיך נקראת השיטה או שעדיף קילוף במקרה של צלקות שטחיות?
האם מילוי עושים אצל קוסמטיקאית או אצל רופא עור וכמה זה עולה?
אני מאיזור חיפה האם יש באיזור מרפאה שמטפלת בטיפול פוטודימני?
האם יש משחות שיכולות להבהיר פגימנטציה וכן כתמים אדומים.
לתשובתך המהירה אודה.................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים לאחר אקנה.
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007את מתארת מצב שאקנה עדיין פעיל.
בשלב זה אין תקוה לטפל רק בסימנים. מה שלא תעשי ימשיכו להופיע אקנה וכתמים חדשים.
ראשית צריך למגר את האקנה, ע"י טיפול פוטודינמי או טיפולים ידועים אחרים לפי מה שמתאים לך.
רק בשלב הבא תוכלי להפטר מהסימנים האדומים. רבים מהם יחלפו תוך מספר חודשים אחרי שהעור מבריא מאקנה, אינו דלקתי ומגורה ואז מתרפא מעצמו. במה שאולי ישאר אפשר יהיה לטפל בהתאם למצב אז. מוקדם לדון במה שלא ידוע עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןעדן.06/10/2007
שלום וחג שמח,
ראשית אני סובל מאקנה קלה,התחלתי להשתמש בMD פרמולישנס - דרמלוג'יקה שיש בה את החומצה הגליקולית וניקוי עמוק חד פעמי שהיית אצל קוסמטיקאית נראה לך שזה מספיק? הקוסמטיקאית שרכשתי את זה ממנה אמרה לי לבוא לניקוי שוב עוד כמה ימים השאלה עם זה בטוח וכדאי לעשות את זה? לא יהיו חורים? היא אמרה לי שהשחורים יוצרים לעצמם בית ואז נהיה חורים ועם אני אעשה ניקוי לא יהיו חורים כי השחורים לא יושבים בעור הרבה זמן.
2) נקודות חן ישל י נקוודת חן בעור הפנים והגוף,היתי אצל רופא עור והוא אמר שהם לא מסרטנות (לפני שנתים)אני מאוד רוצה להוריד אותם איך עושים את זאת יש דרך להסיר אותם ללא צלקות?
3)גילוח - בעקבות האקנה שיש לי שאני מתגלח זה מקשה עלי אני פוצע אותם זה כואב וגם עושה חורים הבנתי. מה עושים יש לך המלצות על גילוח נכון ג'ל או קצף
תודה רבה,עדן
רשמתי כ'כ הרבה חחח.. מקווה שתוכלי לענות לי על הכל :]
יום טוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה, נקודות חן ועוד
ד''ר סמדר שרייבר08/10/2007שלום עדן
באקנה כאשר יש הרבה קומדונים (ראשים שחורים) הם עלולים להזדהם ולהחמיר. ניקוי עמוק מקצועי וזהיר ע"י קוסמטיקאית מורשה, יכול להועיל ולשפר את מצב העור. גם פילינג קל עם חומצה גליקולית יכול להועיל בחלק מהמקרים. במקרים חמורים יותר זה לא מספיק וצריך גם טיפול רפואי כגון תכשירים למריחה, אנטיביוטיקה וטיפול פוטודינמי.
לגבי נקודות חן כאשר מורידים אותם בכל שיטה שהיא תמיד נשארת צלקת. המטרה שמשתדלים להשיג שהצלקת תהיה קטנה ומטושטשת ויותר יפה מהנקודה המקורית.
לגבי גילוח על עור עם אקנה אין שיטת פלא, תצטרך "לעקוף" את הנקודות המודלקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)