מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנה וטיפול פוטודינמידנה19/07/2007
שלום יש לי בעיה- אני לקחתי רואקוטן במשך 7 חודשים במינון 10 נ"ג- כי היו לי פצעונים קטנים- ממש קטנים אך בסיום הטיפול הם לא עברו- עבר 3 שבועות והפצעונים קטנים מופיעים . אני מתחתנת עוד חודשיים האם אפשר לעשות טיפול פוטודינמי איך זה מרפא את האקנה? איך זה משפיע? האם אם יש לי אקנה קלה טיפול אחד יכול להספיק? ומה תופעות לוואי? האם אפשר אחרי שסיימתי ישר לעשות טיפול פוטודינמי או שצריך לחכות והאם אפשר לעשות לפני חתונה האם יספיק חודשיים לרפא?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לאקנה
ד''ר סמדר שרייבר20/07/2007טיפול פוטודינמי לאקנה יעיל מאד.
צריך בין 1-3 טיפולים וברוב המקרים מספיק טיפול אחד.
צריך לחכות 4 חודשים מזמן סיום הרואקוטן ולפני ביצוע הטיפול הפוטודינמי!
לשאלתך, אפשרי לבצע את הטיפול חודשיים לפני החתונה, העור ישתפר הרבה קודם.
לפרטים נוספים תוכלי להכנס לאתר שרשום בראש הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהיגאל דר19/07/2007
שלום
אני סובל מסבוריאה בכל הפנים מלווה בפצעים,האם הטיפול מתאים?
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לסבוראה
ד''ר סמדר שרייבר20/07/2007טיפול פוטודינמי מקל מאד או מעלים את הסבוריאה לתקופות ארוכות.
צריך לזכור שסבוראה זו נטיה פנימית של הגוף הקשורה לפעמיo למתחים או שינויי מזג אויר, ולכן בזמן מסוים המחלה עלולה לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בעורעדנה18/07/2007
בעבר סבלתי מאקנה במרכז המצח, טופלתי במשחה אנטיביוטית שהעלימה את הנגעים, אך גרמה לפיגמטציה באזור המטופל בעקבות חשיפה לשמש.
האם להערכתך הכתם נמצא באפידרמיס או בדרמיס?
יש לי עור עדין שאינו סובל פילינגים, מהו הטיפול היעיל והבטוח ביותר להעלמת הכתם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בכתם לאחר אקנה
ד''ר סמדר שרייבר20/07/2007כדי ליעץ לך מה הטיפול המתאים בכתם שנשאר במצח שלך צריך לבדוק אותך.
את מוזמנת (ללא תשלום) למרפאה לטיפולים פוטודינמיים דרך הטלפון בראש האתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לפסוריאזיסאור18/07/2007
שלום רב לך,
אני סובלת כבר יותר מ10 שנים מפזוריאזיס בקרקפת ובאוזניים.
ניסיתי אלף שמפויים ומשחות שעזרו רגעית בלבד והכל חזר.
רציתי לדעת האם טיפול פוטודינאמי יכול לעזור לי???
אם כן להיכן מגיעים ליעוץ?
שאלה נוספת- האם יעיל בטיפול בנימים וורידים ברגליים.
תודה מראש על תשובתך
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול לפסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר20/07/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל לפסוריאזיס אך אי אפשר לטפל בקרקפת מבחינה טכנית בגלל השיער (מלבד באנשים קרחים).
לורידים ונימים ברגליים טיפול פוטודינמי לא עוזר אלא לנימים בחצי הגוף העליון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלותשלי17/07/2007
מהי עלות טיפול פוטודינמי להעלמת צלקות אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלות
ד''ר סמדר שרייבר17/07/2007הפורום לא מטפל בנושא עלויות. תוכלי לשאול טלפונית את המזכירה במרפאה לטיפולים פוטודינמיים באסף הרופא בטלפון שלמעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בiplסוזי15/07/2007
אני מתכוננת להתחיל סדרת טיפולים להסרת נמשים במכשיר לייזר (פוטו רגוביניישן) טיפול זה גום לכוויה והתקלפות במשך 14 יום
רציתי לדעת האם טיפול פוטודינמי עדיף ?
או שזה פחות או יותר אותו טיפול
ברצוני לציין כי טיפול בפוטו רגוביניישין הוא מאוד מאוד כואב
תודה על תשובך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בנמשים
ד''ר סמדר שרייבר15/07/2007טיפול פוטודינמי יעיל להסרת נמשים ומדובר על אחד עד 3 טיפולים (לרוב מספיק טיפול אחד). הטיפול כרוך בתחושת צריבה ועקצוץ בזמן ההארה כ20 דקות. אחרי הטיפול כדאי מסיבות חברתיות להשאר בבית כ5 ימים . לפרטים נוספים את מוזמנת להכנס לאתר של אסף הרופא הרשום בכותרת הפורום.
טיפול IPL גם הוא יעיל להסרת נמשים.תוכלי להשוות את המידע על הטיפולים ולהחליט מה עדיף באופן אישי בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כהות מתחת לעיניים לאחר ניתוח אףאלה14/07/2007
שלום,
עברתי ניתוח אף לפני כ7 חודשים,לקחתי את זה די קשה והפנים היו נפוחות מאוד עם הרבה שטפי דם. עד היום נשארו מעיין כהויות מתחת לעיניים,הרופא המנתח אומר שזה לוקח זמן,ואני חושבת שעבר מספיק זמן.ראיתי מנותחות אף שלאחר שבועיים הכל חזר לקדמותו.
הבנתי שאלה כבר לא ממש שטפי דם אלא שאריות דם בתאים שמתפרקים לאט נורא.
אני נואשת לעזרה...האם קרמים של הבהרה יעזרו במקרה שכזה? אולי טיפול בלייזר כפי שהמליצו לי כבר?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לאחר ניתוח
ד''ר סמדר שרייבר15/07/2007את מתארת תופעת לואי לאחר ניתוח שמיוחדת לעור שלך ולכן אי אפשר להתיחס אליה מבלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלה17/07/2007קבעתי תור במרפאה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעיגולים השחורים
ליאל06/10/2007תפני לחברת הביטוח של הרופא או לקליניקה שלו בדרישה לפיצויים על נכות אסתטית.
העיגולים השחורים מתחת לעיניים והנפיחות מתחת לעיניים (לא באיזור האף-שם יקח זמן אפילו עד שנה) הם סוג של נכות שתלווה אותך לתמיד, צר לי שזה נישמע נורא ולא מעודד אבל זהו המצב.
במידה וזה לא ילך תיפני לעו"ד טוב מתחום הרשלנות הרפואית והוא כבר יעשה את העבודה בשבילך וגם תקבלי את הטיפול המתאים לך עד שביעות רצונך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול פוטודינמילילך11/07/2007
אני רוצה לטפל בבעיית צלקות אקנה והבנתי שאפשר לעשות את זה בטיפול פוטודימני. איך הטיפול ישפיע עלי מבחינת צורך להיזהר מחשיפה לשמש, אם מותר או אסור לשים איפור ועוד דברים יומיומיים כאלה?
אחרי טיפול פוטודינמי
ד''ר סמדר שרייבר12/07/2007לילך, את קצת מקדימה את המאוחר. בשלב ראשון צריך בדיקת התאמה ולשם כך את מוזמנת ללא תשלום למרפאה לטיפולים פוטודינמיים באסף הרופא. לאחר טיפול פוטודינמי יש 5-7 ימים בהם כנראה תרצי להשאר בבית מסיבות חברתיות בגלל תופעות חולפות כמו אודם וקילוף. 3שבועות מומלץ להשתמש בקרם נגד שיזוף מקדם הגנה 30 לפחות. אין מגבלות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות מוגדלותאייל בנימין09/07/2007
שלום,
יש לי בעיה (יותר אסטטית) של פטמות מוגדלות, אני סובל מזה עוד מגיל מוקדם וכיום אני בן 22.
מה אפשר לעשות בנוגע לכך? אולי בעיה של הורמונים ? יש כדורים נגד זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטמות
ד''ר סמדר שרייבר09/07/2007הגדלה של הפטמות עלולה להיות קשורה לבעיה הורמונלית ועליך לפנות לבירור אצל רופא/ה אנדוקרינולוג/ית. במידה והבירור יהיה תקין וזה רק ענין של מבנה, תוכל לתקן המראה ע"י ניתוח פלסטי. אולי תוכל לקבל מידע נוסף בפורומים בתחומים הרפואיים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי טיפול פוטוגינאמי באקנהעמית08/07/2007
שלום רב,
ברצוני לקבל מידע נוסף בנושא הטיפול הפוטודינאמי באקנה.
האם הטיפול יעיל במקרה של מצב הורמונאלי (שחלות פוליציסטיות)? האם הטיפול גורם לתופעות לוואי אפשריות כגון כוויות או פיגמנטציה? האם הטיפול נעשה באישור ובפיקוח משרד הבריאות? האם אפשר לקבל גישה לסטטיסטיקה, מחקר ומידע מקצועי בנושא (אני מעוניינת להתייעץ עם הרופא המטפל...), תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי באקנה
ד''ר סמדר שרייבר08/07/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל גם במקרה של שחלות פוליציסטיות. כמובן, שהשפעתו הטובה מקומית בלבד על העור, ואין הוא מרפא את השחלות. תופעות הלואי הן מקומיות וחולפות כגון אודם באיזור המטופל מספר ימים. שינויי צבען קורים במיעוט מקרים וחולפים תוך כחודשיים. לגבי חומר נוסף תוכלי להכנס לאתר של אסף הרופא בכתובת אלקטרונית שלמעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נקודות שחורות על האףמירי03/07/2007
יש לי נקודות שחורות על האף,רציתי בקשה לדעת ממה הם נוצרים וכיצד אפשר להסיר אותם.
לא מצאתי קוסמטיקאיות שמטלפות בזה וקניתי מדבקות מיוחדות שמסירים בעזרתן אך גם זה לא עזר.
בקשה תייעצו לי מה לעשות ,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם יכולים בבקשה לענות לי?
מירי04/07/2007בקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נקודות שחורות על האף
ד''ר סמדר שרייבר05/07/2007נקודות שחורות על האף יכולות להיות קומדונים בפתחי בלוטות החלב. זוהי הצטברות חלב הקשורה להפרשה עודפת וסתימה בפתחי הבלוטות. במקרה כזה קוסמטיקאית טובה יכולה לנקז אותם. יש לפעמים כתמי צבען שגודלן קטן ונראים כנקודות או נגע אחר ואז הטיפול לפי הבעיה. כדי ליעץ לך צריך לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עצתך
מירי06/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהשלי02/07/2007
יש לי כתם לידה בהיר למדי אבל הוא עדיין מפריע לי, טיפול פוטודינמי יכול להעלים אותו או לפחות להבהיר אותו עוד יותר?
טיפול פוטודינמי לא מתאים לכתם לידה
ד''ר סמדר שרייבר05/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפיגמנטציהמיכל30/06/2007
מעל 7 שנים מאז התחילה אצלי היפרפיגמנציה, כאשר הרופא טען שזה נגרם עקב שימוש בגלולות וחשיפה לשמש. כמו כן הוא אמר שאין אפשרות לטפל בבעיה, מעבר למשחות מבהירות שלא סייעו באופן משמעותי. בחורף המצב משפתפר אך כל קיץ הכתמים מופיעים מחדש. חשוב לציין שאני שמה קרם הגנה עם מקדם 50 כל יום, בכל עונה. כמו כן טופלתי בעבר ברואקוטן לאקנה אשר גם היא מתחילה לחזור באיזור הפנים התחתון ("ההורמונלי")
האם הטיפול הפוטודינמי עשוי לסייע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפרפיגמנטציה ואקנה
ד''ר סמדר שרייבר02/07/2007מיכל, כדי לענות לשאלתך אם הטיפול הפוטודינמי יכול לסיע לסוג הכתמים שלך את מוזמנת להבדק במרפאה אצלנו (הטלפון למעלה, ללא תשלום). לאקנה הטיפול הפוטודינמי יעיל מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מיכל04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעורלילי27/06/2007
יש לי פצעונים בגב העליון חלקם נעלמו אך נשארו לי כתמים כבר המון זמן
כיצד ניתן לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים מפצעונים
ד''ר סמדר שרייבר30/06/2007ראשית צריך לטפל בכל הפצעונים כדי שלא יופיעו כתמים חדשים. אם מדובר באקנה טיפול פוטודינמי מאד מתאים לכך. בנוסף להמנע משיזוף ע"י קרם הגנה משך חצי שנה כדי שלא תהיה התכהות של הכתמים. כאשר מטפלים בדרך זו הכתמים עשויים להעלם עם הזמן. י ש גם טיפולים לכתמים אותם אפשר להתאים באופן אישי לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמי ושמשלירז26/06/2007
מה ההשלכות של טיפול פוטודינמי בקיץ? צריך להתנהג באופן מאוד שונה מהרגיל (למשל לא לצאת לרחוב בשעות מסויימות)? עדיף לעשות טיפול כזה בקיץ או בחורף?
טיפול פוטודינמי בקיץ ובחורף
ד''ר סמדר שרייבר30/06/2007טיפולים פוטודינמיים נעשים בכל עונות השנה, בחורף וגם בקיץ. מומלץ להתמרח בקרם נגד שיזוף 3 שבועות אחרי הטיפול. אח"כ אין כל מגבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)