מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Elidelיעל18/09/2007
שלום.
האם משחה זו יעילה במקרה של רוזציאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה אלידל
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007למיטב ידיעתי אין למשחה זו כל השפעה מיטיבה על רוזציאה. טיפול פוטודינמי יכול לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן מכוויהנעם18/09/2007
האם טיפול פוטודינאמי יכול להעלים אדמומיות של כוויה ישנה (שלוש שנים בערך)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לצלקות
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007צלקות אי אפשר להעלים. טיפול פוטודינמי יכול לטשטש אותן . ככל שהכויה ישנה (מספר שנים) הסיכוי לעזור יורד. את/ה מוזמן/ת לבוא לבדיקה ונאמר לך אם יש מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר למלא צלקות שנשארו עקב אקנהנועה18/09/2007
בת 38 עקב אקנה נשארו לי נקבוביות פתוחות בעור הפנים וקצת צלקות , נודע לי מחברתי שאפשר למלא אותם עי"י סיליקון מיוחד לפנים ולהעלים אותך שהיא בעצ מה עשתה לפני כמה זמן , האם זה נכון?אני רוצה לציין שאני מטפלת יפה בעור הפנים שלי ואין לי קמטים בכלל גם לא באיזור העיניים , והבעיה היחידה שלי זה הנקבוביות והצלקות . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אקנה
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007שקעים כתוצאה מצלקות אקנה אפשר לטשטש ע"י פילינג רפואי עמוק. מילוי הצלקות אפשרי בחלק מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהגילי17/09/2007
אני בת 21.5 עדיין נאבקת באקנה, כרגע אני לוקחת אנטיביוטיקה מינוציקלין (אחרי שכבר לקחתי טבע ציקלין 4 חודשים ללא הועיל) לראשונה המצב משתפר ובאמת בקושי יש פצעים מוגלתיים חדשים (טפו טפו טפו) , הבעיה היא שכל הישנים השאירו כתמים חומים/אדומים שלא עוברים ואני לא מעיזה לצאת מהבית בלי מייק -אפ. איזה טיפול אפשרי יש להעלמת הכתמים?? במידה ואני לא מעוניינת בפילינג כימי (מכיוון שהעור לא החלים לחלוטין ועדיין בכל זאת יש פצעים) תודה, גילי
פצעים אדומים לאחר אקנה
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007פצעים אדומים לאחר אקנה ניתן לטשטש ע"י טיפול פוטודינמי. תוכלי לבוא להתיעצות (ללא תשלום) בטלפון שבראש האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תקחי אנטיביוטיקה
יעל21/09/2007אנטיביוטיקה נועדה לטיפול בוירוסים
אקנה - היא תופעה תורשתית וכאכן מוערבים בה חיידיקים שבן השאר עוזרים לייצור החלב בבלוטות
האנטיביוטיקה לא נלחמת בהם, את רק הורסת ומחלישה את מערכת החיסון
הדרך הכי טובה היא לצרוך תזונה נכונה דלה בשומן ולצרוך תוספים שעוזרים לחילוף החומרים , לשתות הרבה
בנוסף יש מסכה מעולה מעולה מעולה שנקראת " פלנטגו" של סומא הרבה , נמכרת רק אצל קוסמטיקאיות...היא עושה פלאים!!!!...אם תרצי עזרה או ייעוץ מבעל ת נסיון את מוזמת לכתובל
[email protected]
אני לא קוסמטיקאית אבל..אין חכם כבעל נסיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה אחרי הריוןאמא11/09/2007
ד"ר סמדר שרייבר שלום,
אני חצי שנה אחרי לידה ונשארו לי סימני מתיחה גדולים ולא יפים בצד של הבטן.
טיפול פוטודינמי מתאים למקרה שלי?
כמה זמן צריך להתאושש ממנו?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימני מתיחה
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007טיפול פוטודינמי לא יועיל לסימני מתיחה לאחר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה תלוי מחיר של טיפול?סימה09/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מחיר קשור לגודל איזור הטיפול
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס לבת שנתיים וחצירומניס08/09/2007
שלום לך
האם טיפול פוטותרפי יכול לעזור לפזוריאזיס הפוכה? באזור אבר המין ובית השחי.
האם אפשר וכדאי לטפל בילדה כה צעירה? איזה חלופות יש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פסוריאזיס לילדה קטנה.
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007טיפול פוטודינמי הינו בטוח אבל לא מתאים לילדה קטנה בגלל הרגישות בזמן הטיפול.
טיפול פוטותרפי שונה ממנו, וניתן לבצע בילדים אבל יש לזכור שמדובר באור אולטרא סגול ועלול לגרום לסרטן העור.
יש משחות על בסיס צמחים כגון אונו-פסורעור ואולי כדאי לנסות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אך אני מעלים את הנמשים בפנים?ישראל04/09/2007
אני נער בן 15
ויש לי טיפה נמשים בפנים וכמה נקודות חן
אך אני מוציא אותם ושיהיה לי פנים חלקות חלקות חלקות..
משחהה לייזרר כל דבר שהואא
ויכול ליהיות שאם הזמן שיעבור?
אבל אני רוצה ממש ממש פנים חלקותת
תודה
מקווה שתעזרו לי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נמשים ושומות
ד''ר סמדר שרייבר18/09/2007דבר ראשון אסור לך להשתזף, זה יוסיף נמשים ויכהה את הנקודות.
נמשים אפשר להוריד ע"י טיפול פוטודינמי או ע"י IPL ולא נשאר סימן.
שומות (נקודות חן) אי אפשר להוריד ללא סימן. גם בשיטות העדינות ביותר ישאר כתם/צלקת מסוים. לכן לא יהיו לך פנים "חלקות חלקות", רק כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותא.02/09/2007
שלום. יש לי על הידיים צלקות דקות מחתכים ואני רוצה להוריד אותן כי זה נראה ממש רע ואנשים מסתכלים על זה מוזר. איך אפשר להוריד את הצלקות?
צלקות
ד''ר סמדר שרייבר03/09/2007שלום א.
צר לי אבל צלקות אי אפשר להעלים. כן אפשר לטשטש אותן במיוחד כאשר הן מורמות ואדומות, בשלב זה אפשר לדכא את הפעילות שלהן ע"י טיפול פוטודינמי או הזרקות סטרואידים, טיפולי לייזר ועוד. ממך אני מבינה שהצלקות דקות ועדינות ובשלב כזה בד"כ כבר אי אפשר לשפר יותר. הזמן כן עוזר ויתכן שתוך שנה שנתיים כמעט ולא יראו אותן. בינתיים יש להמנע מלחשוף אותן לשמש כדי שלא יפתחו צבען, ואפשרי גם לאפר אותן עם מייק אפ כדי לטשטש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןכרמל30/08/2007
שלום, יש לי נקודות חן רבות, חלקן בולטות מעט וחלקן שטוחות. רופא עור הפנה אותי בעבר לכירורג שהסיר לי כמה מהן וזה היה הליך לא נעים במיוחד שכלל גם לחזור בשביל להוציא תפרים וכל פעם היה אפשר לעשות את זה רק ל-2 נקודות. עכשיו אני רוצה להוריד את כל הנקודות שנשארו לי משיקולים אסתטטים. בטיפול פוטודימני זה יותר קל? אפשר להסיר מספר נקודות בפעם? אפשר לטפל גם בנקודות בולטות או רק בשטוחות?
תודה מראש על התשובה,
כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודות חן
ד''ר סמדר שרייבר31/08/2007לגבי נקודות חן באם כונתך לשומות מלידה לא ניתן להוריד אותן בטיפול פוטודינמי. יש טיפולים אחרים ואם תבואי לבדיקה בטלפון שרשום בראש האתר, אפשר יהיה ליעץ לך מה מתאים לנקודות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמייונה28/08/2007
שלום אני סיימתי לפני חודשיים לקחת רואקוטן 10 מ"ג פעמיים בשבוע. מתי אוכל לעשות טיפול פוטודינמי כנראה יש לי רוזציאה קצת אודם ופצעונים קטנים מאוד האם טיפול יכול לעזור?
טיפול לאקנה רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר29/08/2007טיפול פוטודינמי עוזר מאד לאקנה רוזציאה.
תצטרכי לחכות 4 חודשים מהפסקת רואקוטן כך שנשארו לך עוד חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזר
אורית05/09/2007גם לי עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירסיוון26/08/2007
מה המחיר, פחות או יותר של טיפול פוטודינמי באקנה?
כמה טיפולים צריך לעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחיר
ד''ר סמדר שרייבר26/08/2007תוכלי לברר מחיר דרך המזכירות של המרפאה בטלפון שבראש האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל במזכירות גם לא אומרים
אורית05/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמי בויטיליגוצפריר23/08/2007
האם טיפולים פוטודינמיים יעילים בטיפול בויטיליגו?
יש לי מס' כתמים על המצח בגודל בינוני.
ויטיליגו
ד''ר סמדר שרייבר23/08/2007בחלק מהמקרים טיפול פוטודינמי יעזור לויטיליגו, באחרים לא. כאשר מדובר בויטיליגו חדש יש יותר סכוי לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמתמיכאלה22/08/2007
בשאלה הקודמת מיכל שאלה אם יש הבדל בין חלק פנים שטופל לחלק שלא, אם מטרת הטיפול היא לשנות את מראה הפנים (אני רוצה להפטר מאדמומית וצלקות אקנה שיש לי), מה התועלת אם הוא לא משנה את מראה העור?
חידוד תשובה
ד''ר סמדר שרייבר23/08/2007לא נראה לי שהבנת את מיכל. היא היתה מודאגת שיראו גבול בין החלק שיטופל (הבעיתי) לחלק שלא (הבריא) והרגעתי אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים הבדל חברה שלי עשתה ומרוצה
סימה12/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באור בחלק מהפניםדפנה15/08/2007
שלום,
האם לאחר הטיפול יהיה הבדל במראה העור בחלק שטופל לעומת החלק שלא טופל (כי אין בו צורך) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי אור
ד''ר סמדר שרייבר18/08/2007בטיפול פוטודינמי אין הבדל במראה העור שטופל לעומת החלק לא היה צורך לטפל.
בטיפולי אור בשיטות אחרות תשאלי את הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)