מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנה,נקודות חןוגילוחעדן.04/10/2007
שלום וחג שמח,
ראשית אני סובל מאקנה קלה,התחלתי להשתמש בMD פרמולישנס - דרמלוג'יקה שיש בה את החומצה הגליקולית וניקוי עמוק חד פעמי שהיית אצל קוסמטיקאית נראה לך שזה מספיק? הקוסמטיקאית שרכשתי את זה ממנה אמרה לי לבוא לניקוי שוב עוד כמה ימים השאלה עם זה בטוח וכדאי לעשות את זה? לא יהיו חורים? היא אמרה לי שהשחורים יוצרים לעצמם בית ואז נהיה חורים ועם אני אעשה ניקוי לא יהיו חורים כי השחורים לא יושבים בעור הרבה זמן.
2) נקודות חן ישל י נקוודת חן בעור הפנים והגוף,היתי אצל רופא עור והוא אמר שהם לא מסרטנות (לפני שנתים)אני מאוד רוצה להוריד אותם איך עושים את זאת יש דרך להסיר אותם ללא צלקות?
3)גילוח - בעקבות האקנה שיש לי שאני מתגלח זה מקשה עלי אני פוצע אותם זה כואב וגם עושה חורים הבנתי. מה עושים יש לך המלצות על גילוח נכון ג'ל או קצף
תודה רבה,עדן
רשמתי כ'כ הרבה חחח.. מקווה שתוכלי לענות לי על הכל :]
יום טוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה נקודות חן ועוד
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007טיפול בקומדונים (ראשים שחורים) של אקנה ע"י נקוי עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית וטובה, בשילוב עם תכשירים מקלפים כגון חומצה גליקולית עוזר לנקז את עודפי החלב מהבלוטות ומונע זיהום משני והחמרה.
במקרים יותר קשים זה לא מספיק וצריך טיפול רפואי ע"י תכשירים רפואיים במריחה או כדורים או טיפול פוטודינמי.
לגבי הגילוח אין פיתרון פלא, תשתדל לדלג על הפצעים או שתשתמש במשחה להסרת שיער.
בענין נקודות חן אי אפשר להוריד אותם ללא סימן אבל אפשר להשתדל שהסימן יהיה קטן ומטושטש יותר מהנקודה המקורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותיוני02/10/2007
ד"ר שלום רב,
הוצאתי מוגלה מפצעי בגרות שעל מצחי באמצעות מחט שחוטאה באלכוסידין.
האם עשיתי טעות? אם כן מה עלי למרוח ? או רק לשטוף בסבון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול עצמי בפצעי בגרות
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007כפי שאתה מתאר ניקזת את המוגלה עם מחט מחוטאת ולכן יתכן שלא עשית נזק. עם זאת, לא הייתי ממליצה שתמשיך להתאמן על עצמך.
רצוי לפנות לטיפול מקצועי כדי לשמור על בטיחות ויופי העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בפנים.עינב02/10/2007
שלום.
רציתי לדעת מה מחירו (בערך) של טיפול להסרת / טישטוש צלקת בפנים.?
מחכה לתשובה.
תודה מראש,עינב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת
ד''ר סמדר שרייבר14/10/2007צלקת אי אפשר להסיר רק לטשטש. הפורום אינו עוסק במחירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק חן באיזור איבר המין והמיפשעהאסף01/10/2007
שלום לכם:
מגיל קטן יש לי נק חן באיבר המין ובאיזור המיפשעה נק החן בולטות שנים האחרונות גדלו לי עוד הרבה נק חן באיזור הזה של המיפשעה למטה ויש לי הרבה נק חן במרחק קרוב של ס"מ ס"מ וצי אחת מהשניה
הם שחורות ובעלות צורה אחידה , רציתי לדעת מה הסיבה לגידול נק החן באיזור הזה והאים יש סיבה שאולי האיזור שם חם וסגור והחום גורם להם להיתפתח .
אשמח ליצור קשר במיל אם מומחה כי אני לא מעוניין ללכת עם זה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודות חן
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007אין קשר בין התפתחות נקודות חן לאיזור חם וסגור. מכיון שהתפתחו לך נקודות חדשות זה לא מצב יציב ומחיב בדיקת רופא לודא שאינם מסוכנות. מומלץ שתיגש בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הגלולותמאני30/09/2007
שלום
אני נוטלת גלולות למניעת הריון כבר מספר שנים. כל פעם שהפסקתי לקחת גלולות הפנים שלי התמלאו פצעים..תוך חודש בערך מתפתח אצלי אקנה. גם כשאני עם גלולות העור שלי אדמומי ויש פצעים פה ושם אך אין מה להשוות. כרגע אני רוצה להפסיק עם הגלולות אך לא מעוניינת להתחצ'קן שוב. פניתי בעבר לרופא עור שאמר כי עלי לחכות קודם שהאקנה יתפתח ורק אח"כ לקבל טיפול. אין דרך למנוע את זה? אם זה חשוב כרגע אני נוטלת גלולות יסמין ובעבר לקחתי דיאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת גלולות
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007רופא העור שלך צדק. קודם תפסיקי את הגלולות ורק בהתאם למה שיקרה (אם בכלל) יותאם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםמורן30/09/2007
כתמי שמש/גיל אשר מסירים באמצעות הפוטודינמי יכולים לחזור שוב באותו מקום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת כתמי שמש/גיל
ד''ר סמדר שרייבר09/10/2007כתמים שמורידים עם טיפול פוטודינמי לא חוזרים שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהעידן27/09/2007
שלום. האם ייתכן שפטרייה תיעלם מעצמה ללא כל טיפול? זה מאוד מוזר, הייתה לי ציפורן שחורה עם מעין חומר מוזר בפנים שאובחן כפטרייה ע"י רופאת עור, וזה היה לי כמה חודשים אבל הזנחתי את זה. פתאום השחור הצטמצם וירד בקיצוץ האחרון של הציפורן, ועכשיו האם זה ייתכן שזה נרפא מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטריה?
ד''ר סמדר שרייבר27/09/2007חריג שפטריה בציפורן תירפא מעצמה. יותר סביר שהיה שטף-דם כהה בבסיס הציפורן (אולי בעקבות חבלה) והוא תוך מספר חודשים נעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידן- מוטרד28/09/2007תודה על התגובה, אבל יכול להיות ששטף דם יימשך כמה חודשים? והקטע הוא שגם היה מעין חומר כזה בתוך הציפורן שנראה כמו חלק מהפטרייה, כלומר אם קיצצתי אז יצא משהו שחור, איך ייתכן שזה שטף דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שמש/נמשיםא27/09/2007
שלום לך
אני בת 19 עם כתמי שמש כתומים בהירים ויש לי גם פיגמנטציה לא בכול הפנים ועורי לבן
ורגיש מאוד. אילו טיפולים היית ממליצה לי? מה זה טיפול פוטודינמי ,לייזר?
הבעיה נורא מפריעה לי העור לא אחיד בכלל. ופילינג(אפילו שטחי) הבנתי שיכול לגרום לעור להיות יותר לבן וחיוור ולהופעת קמטים
מוקדמים אפילו עכשיו, כתמים חדשים, התפרצות אקנה וכו . כלומר יותר מזיק ממועיל ממה שונים טיפולי לייזר וטיפולים פוטודינמיים מפילינג?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמי שמש
ד''ר סמדר שרייבר27/09/2007כתמי שמש בגיל צעיר כשלך אינם אופיניים. אני מציעה שתפני לבדיקה אצל רופא עור לברר במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לאחר אקנהנטע24/09/2007
שלום סבלתי מאקנה בעבר (עד לפני שנתיים שחזרתי לקחת גלולות) אבל עכשיו יש לי כתמים אדומים איפה שהיו פעם פצעים. הכתמים הם עמוקים בעור ועד עכשיו כלום לא עזר לשיפור המראה שלהם עשיתי פילינג בינוני שלא עזר ולאחר מכן השתמשתי בקרם הבהרה שגם הוא לא ממש עזר. נראה לך שהטיפול הפוטודינמי יכול לעזור?
כתמים אדומים לאחר אקנה
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007טיפול פוטודינמי עוזר לשיפור כתמים אדומים לאחר אקנה. כתמים חדשים מגיבים מצוין. לפי התיאור שלך אצלך מדובר על כתמים שקימים מספר שנים ובמקרה כזה לא תמיד עוזר. את מוזמנת להבדק אצלנו במרפאה (בטלפון בתחילת הפורום) ואוכל להגיד לך אם אפשר לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבוביות מורחבות ועודסיגל ש23/09/2007
שלום רב,
מס' שאלות:
1. האם טיפול כזה יכול לצמצם לי את פעילות בלוטות החלב?
2. האם הטיפול מטפל בנקבוביות מורחבות מאוד והאם השיפור ניכר לעין?(זה הדבר שהכי מפריע לי)
3. מה קורה לאחר הטיפולים, האם במקרה שהאקנה חוזרת יחזרו גם הכתמים והנקבויות או שהטיפול מחסל לחלוטין את התופעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקבוביות רחבות
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007נקבוביות רחבות הן פתחים של בלוטות חלב גדולות עם פעילות מוגברת. הטיפול הפוטודינמי מקטין את פעילות הבלוטות, מרפא אקנה ומיצר את הנקבוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה-טיפול פוטודינמיליאל23/09/2007
ד"ר שלום רב,
אני שוקלת טיפול פוטודינמי אך שמעתי כי הטיפול לא תמיד מצליח.
האם הרופא יודע מראש את סיכויי ההצלחה לפי בדיקת המטופל?
הדבר כרוך בסיכון שאשלם כסף רב לריק...אם הטיפול לא יועיל לי ונראה כי הטיפול לא זול כלל
בבקשה חווי דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007מבחינה מקצועית, טיפול פוטודינמי מצוין לאקנה ומצליח במרבית המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים ונמשיםשרה21/09/2007
האם הטיפול להורדת כתמים טוב גם לבעלות עור בצבע זית?
טיפול פוטודינמי בטוח לכל צבע עור
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007הטיפול הפוטודינמי להורדת כתמים ונמשים בטוח לעור בהיר, כהה או כל גון בינהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בפניםGIL19/09/2007
האם הטפול אפקטיבי במקרה של מעין ציסטות קטנטנות בפנים? לחיים וקצת מצח וסנטר.
כנראה שהרקע, לפי רופא עור שבדק, הוא בלוטות חלב, אולם קוסמטיקאית ניסתה לפתוח, בהמלצת הרופא, ללא תוצאה.
אני מטפלת תקופה ארוכה ברטין A ומצב ה"ציסטות" או העור מעליהן הוא לפעמים יותר חלק.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטות בפנים
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007יש סוגים וגדלים שונים של "ציסטות" בעור.בחלקן כשמדובר על הגדלה של בלוטות החלב, טיפול פוטודינמי עוזר. את/ה מוזמן/ת לבדיקת התאמה לטיפול בטלפון שבראש האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן של נזםקרן19/09/2007
שלום!
לפני כמה שנים היה לי נזם ולמרות שהורדתי אותו מזמן נשאר סימן קטן שמציק לי באופן אישי. יש דרך להוריד את הסימן עם טיפול פוטודינמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימן של נזם לא לטיפול פוטודינמי
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות ברגליים ?!!?!***18/09/2007
שלום ! מגיל קטן יתושים היו עוקצים אותי כלהזמן ואני הייתי מגרדת עד שנוצרו פצעים ושהשאירו איתם צלקות וזה נורא לא יפה ולא מחמיא הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול כלשהו נגד זהואם יש דרך להעלים \ לטשטש אותם .
נ.ב- הצלקות כבר חמש שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2007צלקות אי אפשר להעלים! צלקות חדשות אפשר לטשטש בעזרת קרמים מתאימים, טיפול פוטודינמי, או לייזר שמיוחד למטרה זו. הסכוי לעזור לצלקות ישנות בנות 5 שנים נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)