מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרטוזיס פילאריס באזור זרועות הידייםד``ר סמדר שרייבר27/03/2008
שלום!
בשנה האחרונה סובלת מהתופעה קרטוזיס פילאריס באזור זרועותהידיים (רבדים אדומים ויובש)
טופלתי בסטרואידים אך התופעה חוזרת במלוא חומרתה.
האם יש טיפול לתופעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילריס- שאלה נוספת
סיגל27/03/2008האם האטופיקלייר קרם יעיל לתופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מכירה את הקרם הזה.
ד''ר סמדר שרייבר28/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרטוזיס פילריס
ד''ר סמדר שרייבר28/03/2008מדובר בבעיה כרונית שעלולה להמשך שנים רבות או להעלם פתאום כמו שבאה. קשה להפטר ממנה אולי כי היא על גבול הנורמה (לא מדובר במחלה דלקתית וסוערת אלא בעיקרה היא בעיה מבנית התקרנות סביב זקיקי השיער).
לא הייתי ממליצה על טיפול בסארואידים אשר באופן כרוני גורם לנזק ואטרופיה של העור.
עוזרים: חשיפה לשמש, הסרת שיער לצמיתות כגון מכשיר לייזר, קרם לחות, תכשירים המכילים חומצה רטינואית אשר גורמים לקילוף עדין והאטה בהתקרנות העור (ריבוי תאי קשקש שזה חלק גדול מהבעיה). באופן כללי אי אפשר להבטיח העלמות של המחלה אלא הטבה (אלא אם תלך מעצמה). גם טיפול פוטודינמי עוזר אבל לא תמיד. יש פורומים בעולם לחולים אלו, תוכלי להכנס אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוזיס פילריס
סיגל28/03/2008תודה על התייחסותך המהירה!
מהו טיפול פוטודינמי?
אשמח לקבל קישור עבור פורום לתופעה זאת.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוזיס פילריס
סיגל30/03/2008האם אפשר /מותר להסיר שיער בלייזר עם תופעת עור -קרטוזיס פילריס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לייזר להסרת שיעור
ד''ר סמדר שרייבר07/04/2008רצוי ומשפר חלקית את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פורום
ד''ר סמדר שרייבר06/04/2008אני לא נכנסתי אבל ידוע לי מחולה שנכנסה לפורום בינלאומי בנושא. תצטרכי לחפש בגוגל פורומים באנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מסתכל
...17/02/2009כבר השתמשתי בחצי ממשחות הטסרואידים שקיימים בשוק ואני עוברת טיפולי לייזרכבר כמעט שנתיים וניסית יכבר את כל תרופות הסבתא וין שום שיפור ויש לי את זה בכל הגוף לא ידועת מה לעשות..
תתיעצי עם רופא עור
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2009אם לא הצלחת בכוחות עצמך תחזרי לרופא העור שלך או תנסי אצל אחר, אולי הוא יתאים לך תכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בגבאור26/03/2008
שלום, בפעם הראשונה בחיי נצגלה אצלי הרפס בצורת פצעים בגב.
קיבלתי כדורים לבליעה זובירקס 800 מ"ג 5 פעמים ביום ומשחה להרגעה מקומית
שאלתי אם המינון אינו גבוה מידי?
ואיך אפשר למנוע הדבקה של בני משפחתי?
האם אפשר להדביק את עצמי במקום אחר?
האם אפשר לקיים יחסי מין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרפס בגב
ד''ר סמדר שרייבר27/03/2008מדובר בהרפס זוסטר.
המינון הגבוה מומלץ ע'י יצרנית התרופה כדי למנוע חזרה של המחלה בעתיד. למרות זאת מרבית הרופאים לא נותנים את המינון הגבוה, ואז לא בטוח שהם נתנו מינון גבוה מספיק.
המחלה אינה מדבקת בצורה קשה רק אל 'תתחכך' בהם הרבה.
הרפס בגב לא עובר דרך אברי המין (שם יש צורה אחרת של הוירוס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים וכתמים דחוףףףףףףףףימית25/03/2008
שלום לך רופא
אני בת 21 מזה 4 שנים אני סובלת מפצעים בגוף (היה גם בפנים אך עבר)
הפצעים בעיקר בגב וברגליים ויש גם בכתפיים וקצת בידיים
הלכתי לרופאי עור ויעוץ נתנו לי מישחות אפילו שינוי תזונה אך כלום לא עזר
ויש לציין ש/גם שהפצע עובר הוא משאיר סימן על העור כתם
חשבתי שזה אולי מהשעווה ולכן התחלתי לגלח רגליים אך ללא תועלת ובגב אין לי מושג מה הבעיה
אולי זה איזה שהיא מחלה שאני לא מודעת אליה
עשיתי בדיקות בעבר ואמרו לי שהכל תקין שילמתי כספים לתרופות טבעיות בעלות של הרבה מאוד כסף אך ללא הועיל
יש לציין שרופאים אמרו שזה גם לא מדבק אך פיתאום אני רואה שלחבר שלי פיתאום מתחילים לצוץ פצעים בגב גם כן אני כולה חודשיים איתו ולפני שהיכרתי אותו לא היו לו פצעים
לאיזה בדיקות כדאי לבקש ללכת ?
מה זה יכול להיות?
איזה תרופא יכולה להיות טובה?
אני חיבת עזרה במיוחד לפני הקיץ שאני רוצה ללכת לים כמו כולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לנ"ל
ימית25/03/2008יש לציין שלפעמים הפצעים מגיעים עם גירוד קל ומעצבן
זה לא מידע אבחנתי.
ד''ר סמדר שרייבר25/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פצעים
ד''ר סמדר שרייבר25/03/2008האפשרות היחידה שפצעים יעברו לחבר שלך זה אם הם זיהומיים. לכן מומלץ שתפני לרופא עור שיקח מהפצעים בדיקות לתרביות חידקים ורגישות לאנטיביוטיקה. כך יש סיכוי למצוא לך תרופה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהיוגב24/03/2008
שלום אני בן 21 וסובל מאקנה קשה מגיל 16 בגב בכתפים בזרועות חזה .בפנים כרגע אין פצעים יש צלקות. במשך השנים ניסיתי כל משחה אפשרית כלום לא עוזר. לקחתי רואקוטן כאב לי הראש היו לי סחרחורות לא הרגשתי טוב הפסקת לפני חודש אחרי חודשיים. הניורולוג בדק אותי אמר שהכל תקין.
אני לא הולך לים לא מבלה אני כל הזמן בדיכאון יושב בבית ולא עושה כלום. זה חזק ממני אני לא מסוגל כבר עם הפצעים האלו. הבעיה היא בעיקר גב וידים כל בוקר אני קם עם כתמי דם על החולצה.
כל הנעורים שלי עברו במאבק עם הדבר הזה וזה עדיין חי ובמצב יותר קשה .
מה נשאר לי לעשות? אני נואש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה
ד''ר סמדר שרייבר25/03/2008יש כדורי אנטיביוטיקה מינוקלין שתוכל לבקש מהרופא שלך. אפשרות אחרת שתחזור לרואקוטן במינון נמוך 3 פעמים בשבוע, אם הנורולוג ורופא עור שלך יאשרו את זה. שים לב גם לתזונה: למרות מה שאומרים לפעמים מאכלים שמכילים שוקו/ שוקולד, חלב וגבינות פרה (עיזים וכבשים מותר), פיצוחים (שקדים, אגוזים וכו'), וכן אוכל שומני מאד כגון בורקס וג'חנון עלולים להשפיע לרעה על מצב הפצעים. זה לא תופס בכל מקרה אבל תבדוק את זה. אם לא יעזור חצי שנה אחרי הפסקת רואקוטן תוכל לבוא לאסף הרופא (הטלפון למעלה) ונבדוק התאמה לטיפול פוטודינמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתמר
מיה26/03/2008גם אני סבלתי מכאבי ראש קשים מרואקוטן, כשהחלפתי רופאת עור היא רשמה לי מינון נמוך יותר, לא זוכרת כרגע...והטיפול נמשך כמעט שנה במקום חצי...אם יש לך תופעות לוואי תנסה בעזרת רופא העור לשחק עם המינון לא לכולם מתאים מינון גבוה וטיפול קצר כ"כ.
התוצאה הייתה עור ממש חלק בזמן הטיפול.... אבל כמה חודשים אחרי שהפסקתי את הטיפול הפצעים החלו לחזור אז תיקח גם את זה בחשבון אם כי אתה מאוד צעיר ויכול להיות שזה יעזור לך להפתר מהמחלה הזו לתמיד או שלפחות תיזכה בתקופה יותר מאושרת... קראתי גם שדברים מתוקים לא מיטיבים עם העור. בהצלחה, תיהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים לב
יואב11/04/2008תבקש אנטיביוטיקה . תתחיל עם מינוצקלין לאורך חודשיים . אם אין שיפור תעבור לרספרים . שים לב - חשוב מאוד בתקופת הטיפול לא לקחת (לא לקחת!!!) פרוביוטיקה (וגם אל תיקח שום תוסף מזון מלבד ויטמין C או A ), כיוון שהחיידקים הפרוביוטים מייצרים מזון לחידקים "הרעים" שאותם אתה מנסה לחסל . לכן רק לאר שהטיפול מסתיים בהצלחה - תיקח פרוביוטיקה.
זהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיותדנה23/03/2008
שלום ד"ר..
החלפתי לפני כחודש גלולות מהרמונט לבלארה בשל פצעונים אך זה לא עזר ונהיה יותר גרוע..
פתאום גם הופיעו לי שקיות ונפיחויות מתחת לעיניים וזה ממש בולט..האם יכול להיות קשר? אני חוזרת להרמונט זה יכול לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקיות
ד''ר סמדר שרייבר25/03/2008גלולות לפעמים עלולות לגרום צבירת נוזלים וזה עשוי להיות קשר. במקרה כזה אם תפסיקי את התרופה שמזיקה לך המצב ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנדב23/03/2008
ד"ר שלום רב,
1.האם שימוש בקרם רטאויט במקביל לנטילת מינוציקלין עלול להוות סיכון כלשהו?
2. האם שימוש בקלוקוט עשוי להוות סיכון לכשהו במקביל לנטילת המינוציקלין?
3. האם קלוקוט עשוי להבהיר וכתמים וצלקות אקנה במצח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
ד''ר סמדר שרייבר25/03/20081-לא
2-לא
3- ישפר צלקות והכתמים מתבהרים בעצמם עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותנדב23/03/2008
ד"ר שלום רב,
2 שאלות:
1. האם נטילת מינוציקלין במרשם רופא מסייעת בהיעלמות צלקות או כתמים שנותרו מפצעי אקנה.
2. כיצד ניתן להקל על מצח שמנוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 תשובות
ד''ר סמדר שרייבר25/03/20081-לא
2- סבון מיבש כגון נוטרוג'נה לעור שמן או טיפול פוטודינמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומה שנראית כמו חצבתחייל23/03/2008
לד"ר שלום,
שלשום הופיעה לי פריחה בעיקר בכתפיים בטן וקצת מפשעות מלווה בחום. אני לוקח אופטלגין אז החום די בסדר (כשאני לא לוקח הוא עולה בחזרה).
בחדר מיון קבעו לי לבוא עוד כמה ימים כשיהיו כל הרופאי עור המומחים במחלקה, עד אז קיבלתי גימלים. הרופא שבדק אותי אמר שהפריחה נראית כמו חצבת אבל אין לי תסמינים מקדימים כמו נזלת, עיניים אדומות. גם לא הדבקתי אף אחד מבני הבית.. בפנקס חיסונים בדקתי וחוסנתי פעמיים נגד חצבת - בלידה ובכיתה א'. אציין כי בחצי שנה האחרונה היו לי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, אבל באולטרסאונד בבית חולים תל השומר אמרו שהן קטנות ואין סיבה לדאגה.
בחיפוש שעשיתי ב"גוגל-תמונות" הפריחה של חולי חצבת נראית בדיוק כמו זו שיש לי. אני מרגיש קצת עיקצוצים. האם ידוע על מחלה דומה לחצבת שהתסמינים שלה הם רק פריחה וחום?
בברכה,
חייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלות זיהומיות כגון חצבת
ד''ר סמדר שרייבר23/03/2008מחלות זיהומיות אינן תחום ההתמחות שלי. אני מציעה שתפנה לפורום בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה וקיורוטןנעמה23/03/2008
שלום,אני בת 21 ,סיימתי לפני חודש טיפול שלישי(!!) בקיורוטן שארך 8 חוןדשים של 40 מ"ג ושמתי לב שבחודשים האחרונים לטיפול החלו להופיע סימני פיגמנטציה חומים בהירים מתחת לעיניים וסימנים אדמדמנים על הפנים.
יש לציין כי נחשפתי מעט לשמש ונזהרתי.
הרופא טען כי יש לתת תחילה לזמן לעשות את שלו,אבל אם זה לא יעבור,יש איזה טיפול לפיגמנטציה?,ואם כבר מדברים על חצ'קונים,יש אולי גם איזה טיפול לסימני צלקות זעירים באיזור האף על הלחיים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיגמנטציה צלקות וקיורטן
ד''ר סמדר שרייבר23/03/2008הרופא שלך צודק. צריך לתת לזמן לרפא גם את הכתמים וגם את הצלקות הזעירות. בכל מקרה כחצי שנה אחרי קיורטן לא מומלץ שום טיפול אחר. את עשויה לזרז ריפוי צלקות עם משחה מיוחדת כגון קלוקוט. לטובת הריפוי הקפידי להמנע מחשיפה לשמש בחצי שנה הקרובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וגלולותאורנה22/03/2008
התחלתי להשתמש בגלולות פמינט למניעת הריון. האם זה יכול לעזור גם בריפוי האקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה וגלולות
ד''ר סמדר שרייבר23/03/2008גלולות פמינט לא עוזרות לאקנה, לפעמים עלולה להיות החמרה מגלולות. גלולות דיאנה ואסטל עוזרות לאקנה בחלק מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי דווקא זה עזר
לימור23/03/2008אורנה, אני משתמשת בגלולות פמינט מזה 3 שנים, ולי דווקא הגלולות עשו לי את עור הפנים חלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים בהריוןאני20/03/2008
בערך בחודש שלישי התחילה להופיע פריחה שמורכבת מפצעים קטנים זה ליד זה, כשהעור אדום אד ומתקלף. בעיקר באזור הפה- 2 צידי הסנטר ומתחת לאף (ג"כ ב2 הצדדים).
היא מתפשטת בטירןף, אני כבר בחודש שמיני.
ניסיתי כבר טבעקוטן, באקורטן, אקנהמיצין והומאופטיה. וכלום....
מה עוד? מה זה בעצם- הרפס? פטריה? אקנה? אני סובלת מתופעות דומות בעיקר בהריונות, אבל לא בממדים כאלו.
עזרה בבקשה...תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה בהריון
ד''ר סמדר שרייבר23/03/2008אני מניחה שהיית כבר אצל רופאי עור (זה 5 חודשים) ולא אובחנת. יש מקרים שקשים לאבחנה. תצטרכי להבדק ואי אפשר לאבחן דרך המחשב, אולי סבוראה רגישות לשמש או עשרות אפשרויות אחרות. את יכולה להתנחם בזה שכנראה זו רגישות של העור שקשורה להריון ועוד חודש תתפטרי מזה. אם זה ימשיך תצטרכי בירור כולל דגימת רקמה (ביופסיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדנה19/03/2008
שלום ד"ר סמדר..
האם החלפת גלולות ושתיית מים מרובה כ2- ליטר ליום יכולים לגרום להופעת שקיות ונפיחויות מתחת לעיניים?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008לא ברור אם יש קשר. תתיעצי עם רופאת הנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםדנה18/03/2008
שלום..החלפתי גלולות מהרמונט לבלארה בשל בעיית פצעונים ליד הפה וכעת יוצאים לי פצעים אפילו במקומות שלא יצאו לפני כן וגם מרקם העור השתנה..אני נורא מצטערת שהחלפתי כי לפני כן היה הרבה יותר טוב..האם הרסתי את מרקם העור או שיש סיכוי שאם אחזור להרמונט הכל יכול לקדמותו?אני רק חודש עם בלארה..
ראוי לציין שאני כ- 10 חודשים לאחר טיפול בראקוטן..
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008במקרה שהפצעונים הופיעו בגלל החלפת הגלולות (לפעמים יש עוד סיבות) אז החלפה חזרה תעזור. זאת כמובן אם רופא/ת נשים מאשרים מבחינה בריאותית את השינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדאיגהשושי18/03/2008
שלום רב,
יש לי סוג של נקודת חן בכתף משוחררת שלעולם לא נבדקה.
שמתי לב בימים האחרונים כי יש בקצה נקודות שחורות שלא היו לפני כן.
איך ניתן להסיר נקודה שכזו? מה יכולות להיות הנקודות השחורות שהופיעו?
אני אקבע מחר תור לרופא.. זה מלחיץ אותי מאוד!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודת חן
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008את צודקת שיש לקבוע תור לרופא בהקדם לבדוק נקודת חן שהשתנתה. עם זאת זכרי שסרטן בתוך נקודת חן הינו נדיר והדאגה מיותרת אלא אם הוכח אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןמיכל16/03/2008
אני לוקחת רואקוטן זה החודש הרביעי והאחרון, כפי שאמר רופא העור שלי. הפנים אכן הפכו חלקות (חוץ מכתמים כמובן) ולא יצא שום פצע במשך חודש.
למחרת הביקור אצל הרופא התחילו לצאת לי כמה פצעים (לא קטנים), בדיוק אותם פצעים כמו בתחילת הטיפול, כשהייתה החמרה, ומאז הם מתרבים..
זו הפעם השניה שאני נוטלת את הכדורים ולא נתקלתי בתופעה כזו. שאלתי היא האם התופעה מוכרת? החמרה בסוף הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008למרות שזה לא המצב השכיח, החמרה בסוף הטיפול, הכל יכול לקרות ברפואה. תבדקי בנוסף הסבר אפשרי אחר, אם באותו זמן היה חוסר איזון גופני או נפשי בחייך.
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)