מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתמים חומים כהים מתחת לענייםאני09/05/2007
שלום , שמי דליה ואני בת 40 לאחרונה התחלתי להבחין ולבחון את הקמטים והקמטוטים הקטנים שמופיעים בצידי העיניים, והשפתיים ואף בעפעפיים נושרות.זה בנוסף לכתמים כהים בכל השטח שמתחת לעניים,וכיתמי פיגמנטציה בכל הפנים שצבעם הולך ומחמיר - לפחות בתחושתי.אציין כי בשנים האחרונות ילדתי .שאלתי מה עושים עם מכלול בעיות זה (בלי לפגוש את דצה בתוכנית המראה)והאם יש לרפואה פיתרון לבעית הכתמים מתחת לעניים? אשמח ליעוץ פרטני. ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים וקמטים בפנים
ד''ר סמדר שרייבר11/05/2007דליה שלום. מנית רשימה שמציקה לך וצריך לראות אותך כדי להגיד לך איך אפשר לעזור לך.
את מוזמנת למרפאה לייעוץ ללא תשלום דרך הטלפון שכתוב בכותרת של הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשיםאיילת09/05/2007
האם אפשר להוריד נמשים בטיפו פוטודינמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לנמשים
ד''ר סמדר שרייבר11/05/2007אפשר להעלים נמשים בטיפול פוטודינמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג להורדת צלקתעידן07/05/2007
שלום לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח מתיחת בטן בעקבות ירידה במשקל ונשאר כמובן צלקת מכוערת אךך שטוחה כבר הבנתי שהיום אפשר לעשוטת הסרת צלקת ע"יי ליזר וקילוף העור האם זה נכון?ואיך זה יראה אחר כך..?
הסרת צלקות?
ד''ר סמדר שרייבר11/05/2007צלקות אי אפשר להסיר. אולי תוכל לטשטש אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות מאקנהיריב06/05/2007
שלום סמדר,
שמי לילך, אני בת 30 ומגיל ההתבגרות אני סובלת מאקנה. כיום אני סובלת מפצעים לעיתים נדירות יחסית אבל הצלקות מגיל ההתבגרות נשארו ועור הפנים שלי אדמומי. האם טיפול פוטודינמי יכול להסיר את הצלקות והאדמומיות? האם אפשר לטפל בבעיה כל עוד הפצעים עדיין חוזרים מדי פעם?
שקלתי לעשות פילינג עמוק אבל הבנתי שיש סכנה בכך, האם טיפול פוטודינמי יכול להביא לאותן תוצאות בלי סיכון?
תודה רבה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול באקנה עם צלקות
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2007שלום לילך
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא למנוע חזרה של פצעי האקנה כדי למנוע הופעת צלקות נוספות וטיפול פוטודינמי יעיל מאד למטרה זו.
שנית מפריעה לך האדמומית בפנים שאפשר להעלים בטיפול פוטודינמי.
צלקות בעור אי אפשר להעלים, אבל בהעדר פצעים ודלקת חוזרים העור מתרפא הצלקות מחוירות ופחות בולטות.
הטיפול הפוטודינמי בטיחותי וובריא לעור.
בברכה,
ד"ר סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר ביטוח?רנית01/05/2007
שלום ד"ר שרייבר. יש לי שתי שאלות אודות הטיפולים:
1. באיזה סוג נגעי עור הטיפולים הללו מטפלים?
2. האם הביטוח הרפואי מכסה את הטיפולים?
תודה, רנית מזרחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוגי טיפול וכסוי ביטוחי
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2007הטיפולים הפוטודינמיים מיועדים ל:
אקנה
נגעי עור וירליים
גידולי עור סרטניים ושפירים
פסוריאזיס
אדמומית בעור (רוזציאה, קופרוז)
קמטים שטחיים ובינוניים
כתמים בעור
נקבוביות מורחבות
הטיפולים אינם מכוסים ע"י קופות החולים. יש ביטוחים פרטיים (כגון: דקלה, פניקס, מנורה, הראל) שנותנים החזר בהתאם לבעיה שטופלה ולפי פרטי חוזה הביטוח (דוגמה: בשביל לקבל החזר לטיפול בכתמים צריך שהחוזה יכסה טיפולים רפואיים אסתטיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה על הלחימעיין29/04/2007
יש לי שומה על הלחי שמפריעה לי מאוד. האםטיפול פוטו דינמי יכול להסיר אותה?
טיפול פוטודינמי לא לשומות
ד''ר סמדר שרייבר29/04/2007שומות לא ניתן להסיר בטיפול פוטודינמי. ניתן להסיר אותם ע"י צריבה כימית או חשמלית, חיתוך שטחי, או חתך רחב יותר ואז יש צורך בתפרים. בכל מקרה רופא צריך לקבוע מה השיטה העדיפה ויש מקרים שבהם צריך גם לשלוח את השומה לבדיקה פתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטליגודדי27/04/2007
אני סובל מויטליגו, צבע עורי שחום, לאחרונה נתגלו כמה כתמים לבנים בגופי שהייתי רוצה לכסות בעזרת איפור קבוע. שאלתי האם טיפול זה אינו מסוכן לעור? והאם יש תופעות לוואי לטיפול זה? בתודה מראש.
איפור לויטיליגו
ד''ר סמדר שרייבר29/04/2007איפור קבוע אינו כלול בטיפולים פוטודינמיים ואינו בתחום העיסוק שלי, אבל היום יש לאיפור קבוע גם שימוש ברפואה, לדוגמה כחלק משחזורי שד לצביעת העטרה, וגם בתחום האסתטי. כמובן שיש צורך להשתמש בחומרים בטוחים ומאושרים ולשמור על תנאים סטריליים בטיפול, כדי שלא יהיו סכנות לעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגואורנה27/04/2007
מאד אודה לך על אבחנתך ,המשוערת כמובן.
ביתי בת 18.5
לפני כ-8 חודשים הופיעה לה כתם בהיר בצווואר.
ביתי עשתה בזמנו בדיקת מיקולוגיה.
התוצאה-
צוואר 1 FUNGI SOURCE
במשטח ישיר נראו 1 FUNGI MICROSCOPY
ספורות
1 FUNGI CULTURE 1MALASSEZIA FURFUR
PITYRIASIS
יד FUNGI SOURCE 2
במשטח ישיר נראו ספורות FUNGI MICROSCOPY 2
FUNGI CULTURE 2 לא צמחו פטריות
הדוגמא נזרעה גם לזיהוי
MALLASERIA FURFUR והתקבלה
תרבית שלילית
עד כאן התוצאה מבדיקה שבוצעה לפי 8 חודשים.
בימים האחרונים הופיעה לה על הפנים התחלה של כתם בהיר.
עור פניה כהה ולכן החשש מובן.
מבדיקה שעשיתי באינטרנט אני חוששת שמדובר ב -ויטיליגו.
האם אכן יש חשש כזה? כיצד ניתן למנוע ומה הטיפול הכי טוב?
מכיוון שביתי חיילת אין באפשרותה לגשת לקופת חולים, וכל עניין התור והבדיקה בצבא מתנהל מאד בעצלתיים. עליה לחכות שבועות, לכן חשבתי על טיפול פרטי.
ורק קודם רציתי קצת מושג ....
ממידע שקראתי-
האם יש קשר לאנמיה או לבלוטת התריס?
האם יש קשר לחשיפה לשמש.?
האם כדאי לקחת ויטמין B12 וחומצה פולית?
איך ניתן למנוע (קרם הגנה?) התפתחות.
תודה מראש
ל-ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים לבנים בעור
ד''ר סמדר שרייבר29/04/2007לפי המידע יתכן ובתך סובלת מכתמים לבנים כתוצאה מפטרת העור. הטיפול המועדף לזיהום פטריתי הוא כדורים או משחות מתאימות. עליה לפנות לטיפול אצל רופא עור בהקדם גם כדי למנוע התפשטות כפי שאולי קורה עכשיו בפנים. תתעודדו, הרבה יותר קל לטפל בפטריה בעור מאשר בכתמים לבנים של ויטיליגו, שזו מחלה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקמטיםתהל25/04/2007
שלום,
היו יש כל מיני טיפולים נגד קמטים...רציתי לדעת מה ההבדל בין הטיפול הפוטודינאמי לליזר ולבוטוקס מבחינת יעילות ומחיר.
תודה,
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקמטים
מיטל01/11/2008תהל שלום, ישנה דרך מאוד טבעית, מוכיחה שינויים לאחר כחודשיים הראשונים, אשמח לתת פרטים - [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול פוטודינמי בקמטים
ד''ר סמדר שרייבר26/04/2007טיפול פוטודינמי לקמטים מתאים לכל הפנים, בטוח ואינו חודרני. התוצאות נשמרות זמן ארוך לאחר הטיפול כשנתיים.
טיפול בבוטוקס מטפל בקמטים רק בחלק העליון של הפנים. יש צורך בזריקה והתוצאות מחזיקות מספר חודשים.
לגבי לייזר יש סוגים שונים של טיפולים - כאן אתיחס לסוג החזק יותר בו מבצעים קילוף עמוק של הפנים. זו פעולה שנעשית בהרדמה כללית, ותקופת ההחלמה ארוכה כחודשיים. התוצאות יותר קיצוניות אבל יש גם סיכונים .
לפרטים נוספים את מוזמנת לפגישת ייעוץ במרפאה בטלפון שלמעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה,נמשיםא22/04/2007
שלום לך,
אני בת 18ויש לי עור מאוד רגיש, ובהיר, במצבי חום שונים אני מאדימה ,כמו כן יש לי מעט נמשים. רציתי לדעת האם הטיפול מתאים למישהי כמוני?קראתי לא מעט על זה בנושא, והיה רשום בין השאר שנחשפים לקרינת אור(לייזר) בטיפול הזה. ואמרו לי בפורום אחר שמי שנחשף לקרינת אור למטרות מרפא לעיתים גם נגרמים לו מחלות ובעיות שונות בעור כגון :ויטיליגו ועוד.
כמו כן אף טיפול בלייזר הוא לא בטוח ולא כואב, זוהי טעות לומר כך, שום דבר לא בטוח ב100% .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר סמדר המשך-
א22/04/2007והאם הוא יהיה גם יעיל גם לטיפול ברוזציאה, שמתבטאת באודם שבא ונעלם במצבים שונים(כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת). ומה יהיו התופעות לוואי לעור עם כזו רגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולים פוטודינמיים לרוזציאה ונמשים
ד''ר סמדר שרייבר24/04/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל להפחתת אדמומית בפנים (רוזציאה) ונמשים. הטיפול משלב משחה במריחה והפעלתה באמצעות אור אדום (לא לייזר, ולא אולטרא סגול). הטיפול אינו גורם למחלות עור וגם לא לויטיליגו. לפרטים נוספים את מוזמנת להכנס לאתר שלמעלה או לבוא לבדיקת התאמה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן?קרן_האחת19/04/2007
האם נערכו מחקרים ומצאו מה החסרונות של הטיפול? אולי זה מגביר ויטמין D בעור?
מה צריך לקחת בחשבון לפני שמתחילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים פוטודינמיים אינם מסוכנים
ד''ר סמדר שרייבר20/04/2007טיפולים פוטודינמיים מבוצעים שנים רבות והינם בטוחים.
יש בשלב ראשון מריחה של משחה שמכילה חומר טבעי הקים גם בגוף, על הנגע.
בשלב שני הארה, הפעלת החומר וכך הרס הנגע מבפנים.
בשונה מטיפולים אחרים משתמשים באור נראה, לא משתמשים באור אולטרה סגול וגם לא באינפרא אדום. כך שגם המשחה וגם האור אינם מסוכנים.
לפרטים נוספים את מוזמנת להכנס לאתר הרשום למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולענת17/04/2007
יש לי עור המאובחן כשמן באיזור ה-T ובשאר יבש. אני בת 38 ונשארו לי כתמים אדומים על עור הפנים למרות שלא נגעתי ולא פיצצתי פצעים. כמו כן יש לי צלקות שטחיות. רציתי לדעת מה זה הטיפול ההימודינמי והאם הוא יכול להעלים צלקות וכתמים אדומים? כמה טיפולים עלי לעבור?
האם יש מישהו מומלץ באיזור חיפה ? האם הטיפול אינו מסוכן לאישה בהיריון? תודה לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לצלקות אדומות
ד''ר סמדר שרייבר17/04/2007טיפול פוטודינמי מטשטש ומחויר צלקות ומשפר את מראה העור אך לא קים טיפול שמעלים צלקות לחלוטין. מספר הטיפולים הרצוי בין 1-3 ואת השיפור מתחילים לראות כבר אחרי טיפול אחד.
למרות שהטיפול אינו מסוכן ולא ידוע שמשפיע על הריון אני ממליצה לחכות עד אחרי הלידה. פרטים על אופן הביצוע ותמונות יש באתר שלנו הרשום למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נמשיםאפרת17/04/2007
האם הטיפולים האלו יכולים להסיר נמשים? כמה זה עולה בערך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לנמשים
ד''ר סמדר שרייבר17/04/2007הטיפול הפוטודינמי מטשטש או מעלים נמשים. את מוזמנת לבדיקת התאמה ללא תשלום באסף הרופא טל 08-9779981.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נמשים
@26/03/2009שלום.
אני בת 15 ומעוניינת לעבור הסרת נמשים.
נאי יכולה להגיע לייעוץ אצלך באסף הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בנמשים
ד''ר סמדר שרייבר29/03/2009את יכולה להגיע לבדיקת התאמה ללא תשלום במרפאה שלי בגני תקוה (ליד קרית אונו) 054-4010140 או באסף הרופא 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטו דינמיטלי15/04/2007
האם בטיפול פוטודינמי ניתן להיפטר מנגע שמש לאחר טיפול אחד ?דרושים מספר טיפולים? מה המשמעות?
טיפולים פוטודינמיים בנגעי שמש
ד''ר סמדר שרייבר15/04/2007כדי להעלים נגע שמש במרבית המקרים מספיק טיפול אחד. מספר הטיפולים הנדרש בין 1-3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמיטלי12/04/2007
שמעתי שהטיפול הפוטודנמי מסייע גם לפסוריאזיס, האם הוא מוריד לחלוטין את האדמומיות והגירוד?
טיפול פוטודינמי לפסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר12/04/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל להעלים את נגעי הפסוריאזיס כולל האדמומית והגירוד.
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)