מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה שחשובה לי...SUN120/10/2011
אבי בן 70 עבר לפני כחודש ניתוח ראש עקב דימום במעטפת המוח.הנוזלים נוקזו והניתוח עבר בהצלחה.אך מייד לאחר הניתוח אבי סבל מאי יכולת לתת שתן.[השתן יצא רק בטיפות] מוזר שלא חיברו אותו מייד לקטטר אחרי הניתוח דבר שלא היה ברור לי מלכתחילה.כשהוא התלונן על כך שאינו יכול לתת שתן נאמר לו שכנראה יש דלקת ושיחררו אותו הביתה עם טיפול תרופתי.כשזה לא עזר חזרנו לבית החולים הוא חובר מייד לקטטר ונעשה לו אולטרסאונד של דרכי השתן והכליות והבדיקה הראתה שיש עודף שתן בשלפוחית בכמות של כמעט ליטר.עקב כך החליטו שהוא ישאר עם הקטטר למשך שישה ימים נוספים.לאחר כשישה ימים כשניסו להוריד את הקטטר הוא עדיין לא הצליח לתת שתן לבד ואז שוב החזירו את הקטטר לעוד עשרה ימים,והרופא ציין שאם גם אז לאחר הורדה של הקטטר הוא לא יצליח לתת שתן בעצמו ינתחו אותו עקב ערמונית מוגדלת.חשוב לי לציין שאבא לא סבל קודם מבעיות כלשהן בדרכי השתן או הערמונית.
כיצד יתכן שמייד לאחר הניתוח החלו הבעיות?????.ואם כן יהייה צורך בניתוח כיצד הוא מתבצע?
אשמח לתגובות שלכם בעניין המקרה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שחשובה לי... - תגובה
ד''ר אורי גור21/10/2011יתכן שההפרעה העצבית שנגרמה הביאה ליציאתו מהאיזון הדק שבין היכולת להשתין ובין אצירת שתן
כדאי לנסות גמילה נוספת עם טיפול תרופתי מתאים לערמונית - ואולי קצת להתרחק מהארוע המוחי ולא למהר לניתוח
אפשרויות הניתוח לערמונית - כריתה פתוחה דרך הבטן או ניתוח סגור דרך השופכה(אנדוסקופי) - תלוי בעיקר בגודלה של הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה לשאלתי..
SUN121/10/2011ברצוני להוסיף שאבא כן מקבל כדורים להקטנת הערמונית[אגב הערמונית מעט מוגדלת] וכדורים לכיווץ השלפוחית עם קטטר לעוד כמה ימים נוספים.
העניין הוא שהאורולוג אמר שרק במקרה והפעם בעזרת כדורים זה לא ישתפר יצטרכו לנתח.האם גם אז אם לא יכול שיפור עדיין לא כדאיי לחשוב על אופציה של ניתוח?..
מה הסיכוי שהעניין יסתדר באמצעות כדורים???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר ה-PCבר20/10/2011
קראתי על שריר הPC על מנת להאריך את זמן הגמירה, עכשיו ראיתי שבשביל "לאמן" אותו צריך לכווץ אותו ולשחרר אותו איזה 30 פעם,תרגיל נוסף זה להשתין ואז להחזיק את השתן כמה שיותר וככה כמה פעמים.
זה תרגילים שיכולים לגרום לאימפוטנציה?
או מסוכנים או משהו?
או שאין בעיה לעשות אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר ה-PC - תגובה
ד''ר אורי גור21/10/2011אינם מסוכנים
לא יגרמו לאימפוטנציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות אחרי שירותיםל19/10/2011
היי, הייתי בפורום הרטבות לילה (והרטבות יום ומה שלא יהיה) ושלחו אותי לכאן...
אני בת 18 והרבה זמן כבר שאני סובלת מבריחת שתן אחרי שהייתי בשירותים. והרגשות לא נעימות באיזור הבטן התחתונה. יכול להיות מצב שאחרי שהייתי בשירותים, לא שתיתי מים, ואצתרך ללכת שוב בעוד כעשר דקות... אני סובלת גם מהרטבות בלילה עם אותו הקטע. אני יכולה לקום לשירותים במהלך הלילה כשלושה או ארבעה פעמים ועדין גם להרטיב. כמובן שזה אם הייתי איפה שהו ושתיתי הרבה.
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל לפי הנושאים של הפורום אני לא אופתע שכן...
התופעה התחילה בערך לפני שניים-שלושה חודשים כשפעם ראשונה שכבתי עם חבר שלי... מה אפשר לעשות? בדיקות? יש תרופות למשהו מהסוג הזה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבות אחרי שירותים - תגובה
ד''ר אורי גור21/10/2011מציע לשלוח בדיקת שתן כללית ותרבית לוודא שאין דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים על הכיפה של האיבר המיןחסוי18/10/2011
ממה זה נגרם? איך אפשר להסיר את זה? בן 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אורי גור19/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטרשיר18/10/2011
ילדתי לפני כשבוע עם אפידורל. בוצע פעמיים קטטר בלידה ולאחר הלידה כי לא הצלחתי לתת שתן לבד. לאחר מכן הצלחתי. שמתי לב ביומיים האחרונים להפרשות דמיות מהפות. בתחילה חשבתי שמדובר בדימום וגינלי ואז גיליתי שהדימום לא משם. זה ממש הפרשות דמיות כמו של מחזור רק בכמות יותר קטנה, אך ממש מלכלך את התחתונים בדם. אין כאבים בהטלת שתן או שריפה, יש תחושת לחץ באיזור הפות. האם מדובר בפצע מהקטטר? מה עושים במקרה כזה? (עשיתי תרבית שתן לשלול דלקת, אך טרם הגיעה תשובה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר - תגובה
ד''ר אורי גור19/10/2011יתכן פצע מהקטטר,
יותר סביר הפרשות מהנרתיק, לאחר לידה
תני לזמן להחלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותרובין18/10/2011
אני בן 27 , בריא , רווק, לא הייתי הרבה זמן במערכת יחסים .
בשנה האחרונה אני מרבה לאונן לפחות 2-3 פעמים ביום .
רצוי לציין שאני סטונדנט ויש לי יותר מידי זמן פנוי לכל העיניין הזה.
לפני כחודשיים הייתי עם בחורה ולפני הסקס לא הייתה לי זיקפה טובה בכדי לחדור..
האם זה חד פעמי ? ובתקקופה האחרונה הזיקפה שלי באוננות לא משהו האם זה יחלוף ? האם זו תקופה כזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - תגובה
ד''ר אורי גור19/10/2011קרוב לודאי משהו חולף
אולי פסיכוגני?
המתן בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנהא17/10/2011
כמה זמן לוקח אצל אדם בריא ששותה 3 ליטר ביום, מהרגע שהוא שותה כוס נוזל עד שהוא מגיע לשלפוחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה - תגובה
ד''ר נחום זילבר17/10/2011שעות.כאשר אין בעיות רפואיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
א17/10/2011נניח אני רוצה שלא תהיה לי שלפוחית מלאה (דחף למתן שתן) במשך שעתיים-שלוש שלפניהם אני משתין.
כמה זמן אני צריך לא לשתות לפני שאני משתין בפעם האחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר נחום זילבר30/10/2011כמו שכתבת 2-3 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לשאול שאלהתמיר16/10/2011
אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל אני רוצה לשאול כי הבטחון שלי ירוד בגלל מכלול סיבות בקיום יחסי מין ואני רוצה לדעת איזה רופא או באיזה בית חולים אני יכול לעשות שאיבת שומן סביב הפין בשביל להבליט אותו ?( אני בטוח שזה יוסיף לי בטחון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה לשאול שאלה - תגובה
ד''ר נחום זילבר17/10/2011לא מוכירת לי פרוצדורה כזו בשטח האורולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריתרוסי16/10/2011
יש לי בעיה- בזמן הזקפה העורלה לא נפתחת עד הסוף ולא חושפת את כל העטרה. במצב רפוי, העורלה כן חושפת את העטרה, אולם לא בצורה חלקה.
האם כדאי לבצע ניתוח ברית במצב כזה?
מה הסיכוי לאי-אונות לאחר ניתוח ברית (בגיל 20)?
האם יהיה שינוי כלשהו בזקפה/אוננות?
כמה זמן לאחר ניתוח אפשר להתחיל באוננות שוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית - תגובה
ד''ר אורי גור21/10/2011אם מפריע - ניתן לבצע ברית מילה ובאופן זה להיפטר מהטרדה שהעורלה גורמת
אין סכנה לאין אונות
לא יהיה שינוי בזקפה או באוננות
ניתן לקיים יחסים/אוננות כחודש לאחר ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- puv ותפקוד מיניראמי16/10/2011
שלום רב
אני בן 30 עברתי נתוח של PUV(POSTERIOR URETHRAL VALVE בגיל הילדות
האם זה יכול להפריע לתפקיד ולחשק המיני או פפרוסטט
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר puv ותפקוד מיני - תגובה
ד''ר נחום זילבר17/10/2011בעיקרון לא. אולם יתכן ותהיה בעיה בהוצאת הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם על האשכיםדדי16/10/2011
שלום
לאחרונה שמתי לב שיש לי שטפי דם על האשכים.
מדובר על שלפוחיות של דם בעוביים שונים על גבי הנימים שבאשכים. שמתי לב שהכמות באשך השמאלי גדולה יותר.
מה יכולה להיות הסיבה והאם לתופעה יש שם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם על האשכים - תגובה
ד''ר אורי גור21/10/2011לא צירפת תמונה, אך אני מניח שמדובר בנימים בולטים בעור של שק האשכים.
חסר משמעות, אין צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעוד מידע
ברנרד16/03/2012קיימת אצלי תופעה דומה, לא מדובר בנימים בולטים אלא במה שנראה כמו "התפוצציות" של נימים על האשכים שגורמות לשטפי דם (שמתייבשים ונעלמים) בקטרים קטנים בצבע בורדו עד שחור. התופעה נמשכת אצלי כבר מעל עשור, אשמח למידע נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתןשלי16/10/2011
שלום רב בעלי עבר ניתוח להוצאת הפרוסטטה בשיטת דה וינצי. לפני כחדשיים בארהב. שאלתי האם הדליפה שמלווה אותו מאז הניתוח מחייבת בדיקת אולטרהסאונד, או שיש להתאזר בסבלנות והבעיה תסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן - תגובה
ד''ר נחום זילבר16/10/2011כפי הנראה יסתדר.אתם יכולים לשלוח מייל למנתח ולשמוע דעתו והמלצותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת PSA גבוההאמיל14/10/2011
שלום רמת PSA עלתה בחמש השנים האחרונות מ-5 עד 13. רמת FREE PSA בטווח-20-25-ע'פ הרופא תקינה מאוד. ביופסיה לפני 3 שנים-תקינה.סימנים לדלקת. אולטרה סאונד+סיטי לפני שנתיים תקינים. מלבד ביופסיה נוספת האם יש היום בדיקה אחרת/נוספת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת PSA גבוהה - תגובה
ד''ר נחום זילבר15/10/2011רק ביצוע ביופסיה מוגדלת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיקסון ודלקת בערמוניתאלי13/10/2011
שלום רב
הרופא רשם לי פרמיקסון לטיפול בדלקת בערמונית.
אני וזוגתי נמצאים בטיפולי פוריות. האם לפרמיקסון יש תופעת לוואי שפוגעת בפוריות הגבר?
ובכלל, מהן תופעות הלוואי של הפרמיקסון?
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמיקסון ודלקת בערמונית - תגובה
ד''ר נחום זילבר15/10/2011אין תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכהננ12/10/2011
שלום רב.
במהלך שפיכת הזרה יוצאים לי מהפין גוש צהובים נוסף על הזרע הנורמלי (הלבן).
מה זה והאם זה מזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה - תגובה
ד''ר נחום זילבר15/10/2011יתכן ויש לך דלקת. או אולי נובע ממיעוט שפיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)