פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    דינה
    12/09/2011

בת 41. כשבוע וחצי סובלת מתסמינים של פטריה ו/או דלקת בדרכי השתן.(גרד אך גם צריבות ולאו דוקא במתן שתן) שבוע טיפול במשחה לפטריה ללא הועיל. טיפול הוחלף וכעת מעט יותר טוב. 2 בדיקות שתן (ראה בהמשך) יצאו עם לויקטציוים,חלבון,ןאריטרוציטים (ב1 גם wbc & rbc גבוהים) בשניהם אין ניטריטים ובשניהם ולמרות שביצעתי הבדיקה באופן הכי נכון שאפשר יצא "זיהום חיצוני". במודע שהינך יודע לקרוא ואף להבין תוצאות מעולה-בכ"ז פירטתי את שלעי"ל כדי להמחיש את שמבלבל אותי. :עשיתי ש"ב ןבעקבות כך שואלת:א. האם יתכן חלבון או ו דם בשתן בפטריה? (בהמשך ראה תשובה חיובית לקנדידה) ב. ובהסתמך ע ל תשובה א- האם נראה לך שבנוסף לפטריה יש דלקת בדרכי השתן?והאם הסטרפ יכול לגרום לסימפטומים?(לא בהריון) ג. בקיצור- מה דעתך?מה לעשות?(נב- רופאת המשפחה מטפלת אך ורק כפטריה לעת עתה...)
    תוצאות בדיקות: א.URINE-CULTURE זיהום חיצוני
    SG 1.01 SG
    LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL
    NITRITE NEGATIVE
    PH (URINE) 6.00
    PROTEINE UR 50.00 MG/DL
    GLUCOSE URINE NORMAL
    KETONES NEGATIVE
    UROBILINOGEN NORMAL
    BILIRUBIN UR NEGATIVE
    ERYTHROCYTES 0.10 MG/DL
    SEDIMENT ראה פירוט
    SEDIMENT RBC 49.00 HPF
    SEDIMENT WBC 22.00 HPF
    SEDIMENT SQEP +
    SEDIMENT MUCOUS +
    SED.HYALIN CAST 3.00 HPF

תוצאות ב:URINE-CULTURE זיהום חיצוני
    VAGINAL-GBS POSITIVE
    VAG.MICROSCOPY
    CANDIDA POS
    SG 1.02 SG
    LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL
    NITRITE NEGATIVE
    PH (URINE) 5.50
    PROTEINE UR 20.00 MG/DL
    GLUCOSE URINE NORMAL
    KETONES NEGATIVE
    UROBILINOGEN NORMAL
    BILIRUBIN UR NEGATIVE
    ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL
    SED.AMOR.CRYST. +++
    Urates
    VAGINAL-BACT טרם בוצע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

ממה שתיארת ומהבדיקות נראה נכון לטפל כזיהום פטרייתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפכת זרע רגילה
    אברהים
    09/09/2011

שלום,

רציתי לשאול האם שפיכה רגילה ( ללא השפרצה) יכולה להצביע על הפרעה מסוימת? ראוי לציין מאז ותמיד הייצה לי שפיכה רגילה ללא השפרצה, כלומר זונל הזרע לא עף לשום מרחק אלא נשפך בצורה רגילה. אנחנו מנסים כמעט שנה להיכנס להיריון ללא הצלחה. היה לנו היאיון לאחר חודש חמישי והסתיים בהפלה בשבוע שביעי ,

לקביעת תור
    סגירה
    שיפכת זרע רגילה

הוספת תגובה

• שיפכת זרע רגילה - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

אם יש גם הפרעות במתן שתן - פנה לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פרוסטטה-בדחיפות למנהלי הפורום
    גלית
    08/09/2011

שלום רב
    חמי נמצא כרגע בבית החולים תל השומר בבדיקת אולטרסונד נמצא כי הוא צריך לעבור ניתוח פרוסטטה בשבוע הבא ,ברצוני לציין כי שאבו לו 5 ליטרים של מים שהיו בכליות והוא כרגע מחובר לקטטר, מצבו הבריאותי בדר"כ בסדר.
    מהם סוגי הניתוחים הקיימים לפרוסטטה ? שמעתי שיש ניתוח שעובד על המסה ,?

הוספת תגובה

• ניתוח פרוסטטה-בדחיפות למנהלי הפורום - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

ישנם מספר סוגים- תלוי בעיקר בגודל הערמונית
    המסה- לא קיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• WBC בשתן ללא תרבית חיובית?
    ליאת
    08/09/2011

עקב כאבים חזקים בבטן התחתונה עשיתי בדיקת שתן, שחזרה עם 250 WBC אבל התרבית הייתה שלילית, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לשבוע, אבל אני תוהה אם זה באמת יעזור אם אין לי בקטריה? אני סובלת מכאבים כבר הרבה זמן וכל מה שקשור לגסטרולוגיה נשלל, קראתי על כל מיני מחלות כרוניות של מערכת השתן ואני די מודאגת, האם יש לי סיבה טובה להיות? והאם כדאי לי לראות אורולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    WBC בשתן ללא תרבית חיובית?

הוספת תגובה

• WBC בשתן ללא תרבית חיובית? - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

כדאי לאחר סיום הטיפול לחזור על בדיקות שתן (אמצע זרם)
    ואם עדיין יש סימפטומים - פני לאורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון וטיפול בהגדלה של הפרוסטטה
    דניאל
    07/09/2011

שלום רב,
    לפני 4 שנים לערך ( 2007) בגיל 54 אובחנתי עם הגדלה שפירה של הפרוסטטה אחרי תלונה נוקטוריה,קושי במתן שתן, קשה להתחיל, זרם חלש, הפסקות בזרם.
    מאז טופלתי בקדקס 2 מג' שלא ממש עזר ולאחר עצירת שתן (2009) ששוחררה במיון ע"י קטטר שתן התחלתי ליטול קסטרל 10 מג' פעם ביום, הוצע לי גם ליטול אבודרט אבל אחרי חודש של נטילה החלטתי להפסיק על דעת עצמי. סה"כ ללא שיפור קליני במהלך השנים ואף חלה החמרה מסויימת בסימנים. לפני חודש שתיתי הרבה והתאפקתי לצורך בדיקת US ושוב היתה עצירת שתן שחלפה אחרי מס' שעות עם שני כדורי קסטרל ואמבטיה חמה.
    בבדיקה האחרונה אצל האורולוג הומלץ לי על ביצוע ביופסיה עקב תוצאת PSA גבוהה ( 4.24 – 8/11), בנוסף הומלץ לחזור על בדיקת ה PSA חודש אחרי האחרונה.

מצ"ב בדיקות PSA ו US :

תוצאות PSA :

2/04 - 2.04
    4/04 - 2.04
    1/07 - 1.71
    4/08 - 2.81
    8/11 - 4.24
    משום מה לא בוצעה בדיקת PSA 3.5 שנים לערך ( 4/08-8/11)

US-
    בכל הבדיקות כליות בגודל תקין ועיקבי, כיס שתן תקין.
    2/07 - נפח ערמונית 128 סמ"ק, חודרת לכיס השתן, סיכום- ערמונית מאוד מוגדלת
    4/08 - נפח ערמונית 65 סמ"ק, חודרת לכיס השתן,סיכום- ערמונית מוגדלת
    8/09 - נפח ערמונית 98.5 סמ"ק, סיכום- ערמונית מוגדלת
    2/10 - נפח ערמונית 77 סמ"ק, חודרת לכיס השתן, סיכום- ערמונית מוגדלת
    8/11 - נפח ערמונית 90 סמ"ק, מרקם הומוגני, סיכום- ללא ממצא פתולוגי

ספירת דם תקינה, ביוכימיה תקינה, בלוטת תריס תקין, שתן תקין, לא בוצעה פלומטריה

2/07 - DRE ערמונית שפירה דרגה 2,
    6/08 – DRE ערמונית +1-2

שאלותיי:
    1.כל כמה זמן יש לבצע בדיקת PSA (כתוב כל 3 חודשים למעקב ושנה לאיבחון) ו US ,
    2.האם תוצאה זו צריכה להדאיג אותי שכן יש קפיצה בתוצאה בהפרש של 3.5 שנים,
    3.האם יש הצדקה לביצוע ביופסיה
    4. האם קיימת אינדיקציה לניתוח (על סוגיו השונים) הסרה/רדוקציה של הפרוסטטה בזמן הגדלה שפירה
    5. האם מוכרת לך השיטה החדשה שמבוצעת בארץ של טיפול בהגדלה שפירה ע"י חסימה פרמננטית של כלי הדם של הפרוסטטה?

תודה רבה על התייחסותך, דניאל

הוספת תגובה

• איבחון וטיפול בהגדלה של הפרוסטטה - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

1. מעקב PSA כל שנה. אצלך - כדאי לבצע בדיקה נוספת ואז אם עדיין גבוה לפנות לביופסיה
    2. אין צורך במעקב סונר
    3. אינדיקציה לניתוח נקבעת לפי מידת ההפרעה להשתנה ולאיכות החיים, אם אין סיבוכים כמו אצירת שתן, זיהומים חוזרים , וכו'
    4. חסימת כלי הדם הינה שיטה נסיונית ולא מוכחת - מציע לך להימנע ממנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקפה חלשה
    בנצי
    06/09/2011

שלום דוקטור,
    אני בן 25. מעשן ושותה לעיתים קרובות (4-5 פעמים בשבוע). לפני כשנה שמתי לב שהזקפה שלי לא חזקה כשהייתה וגם כשיש זקפה היא לא ממש חזקה וקשה לי לחדור.
    גם כשאני מאונן הזקפה אינה בשיאה ומיד לאחר השפיכה איבר המין הופך רפוי מהר מאוד. מיותר לציין שאם אני שם קונדום אין מה לדבר בכלל על להצליח לחדור...
    כמובן שאני מתוסכל מהעניין במיוחד כי אני צעיר, יכול להיות שזה קשור לאורח החיים שלי שאינו הכי בריא? יכול להיות שהתרגלתי מדי לתחושה של גירוי מתמיד (אוננות) כך שחדירה רגילה לא מרגשת מספיק?
    עוד נקודה- ניסיתי פעם אחת ויאגרה מחבר והייתה לי זקפה היסטרית במשך כמה שעות...
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקפה חלשה

הוספת תגובה

• נו, ו....?

אלה
    07/09/2011

נו ו...? קיבלת תודה מהאשה, בנצי? ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות במתן שתן
    עמר
    05/09/2011

שלום,

בילדותי המוקדמת עברתי ניתוח היפוספדיאס.
    בגיל 30 עקב סתימה בקצה ועצירה במתן שתן עברתי ניתוח מיאטוטומי.
    לאחר כ - 4 שנים, מאחר והבחנתי שהמצב פחות ופחות טוב פניתי לרופא ובעצתו עברתי שוב ניתוח דומה.
    כיום, פחות משנה לאחר הניתוח אני חש שהזרימה שוב נעשית פחות ופחות טובה.
    מה כדאי לעשות כעת?
    האם לשוב על הניתוח? אם כן - כמה פעמים?...
    אילו פתרונות נוספים קיימים?
    האם הסיבה לעצירות השתן הן כתוצאה מהניתוח שעברתי בילדות?
    אודה מאוד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות במתן שתן

הוספת תגובה

• עצירות במתן שתן - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

ההיצרות שנוצרת היא תוצאה של הניתוח שעברת
    לא נראה שיש מקום לניתוחים חוזרים ונשנים
    פנה לאורולוג וחפש פתרון ארוך טווח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בכליה
    יקי
    05/09/2011

שלום רב
    בבדיקת אולטרה סאונד בטן נמצא הכל תקין , למעט : " כליה שמאלית- בגביע אמצעי הודגמה אבן בגודל 0.5 ס"מ . שאלותי :
    1). האם אבן בגודל זה ובמיקומה מהווה סיכון?
    2). האם נדרש המשך ברור , אם כן , מהו?
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    אבן בכליה

הוספת תגובה

• אבן בכליה - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

רק מעקב אחר האבן - אם גדלה יש לרסק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת פין כלפי מטה
    אלכס
    04/09/2011

שלום אני אלכס בן 16 לאחרונה אני מודאג מעקמת פין שיש לי .. אני דואג שזה יפריע לי בקיום יחסי מין יחסי מין ..
    הפין נוטה 30 מעלות מטה האם זה חמור ??

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת פין כלפי מטה

הוספת תגובה

• עקמת פין כלפי מטה - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

עקמת בינונית
    חלק מהגברים לומדים להסתדר, לחלק מפריעה ופונים לניתוח ליישר את הפין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל הימיני
    יפית
    03/09/2011

אני בת 43,זה מספר שנים שאני מתלוננת על נפיחות,כבדות,כאבי בטן ואי נוחות בהרגשה הכללית,יש גם עלייה דרסטית במשקל.לפני כחמישה חודשים פסק לי המחזור למרות שהבדיקות ההורמונים הנשיים הם בסדר,לקחתי כדורים לזירוז המחזור וגם אז המחזור לא הגיע.בימים אלה ביצעתי אולטרסאונד בטן וישנו ממצא:
    גוש בקוטר שתי ס"מ באדרנל הימיני.יש לי מספר שאלות:
    1)האם הגוש הזה הוא שיצר את התופעות הללו?
    2) במידה והגוש הוא גוש סרטני ממאיר,האם מוציאים אותו וזהו או שנידרש טיפול מעבר?
    3)אם הגידול הוא גידול שפיר האם הוא מצריך טיפול?

תודה מראש,יפית.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש באדרנל הימיני

הוספת תגובה

• גוש באדרנל הימיני - תגובה

ד''ר אורי גור
    12/09/2011

לא סביר שגרם לסימפטומים
    יש לבצע בדיקות דם/שתן לבדוק אם הגוש מפריש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות מוזרה של הפין
    גד
    01/09/2011

היי,
    אני בתחילת שנות ה-20.יש לי פין בגודל בערך ממוצע (כשרפוי ובזקפה).לאחרונה קרה לי מקרה מאוד מוזר.
    הלכתי לבדיקה אצל רופא עור בבית חולים כדי לבדוק משהו במפשעה. החדשות הטובות הן שמה שהוא בדק יצא תקין, אבל כשהורדתי את התחתונים הפין היה מאוד מאוד מכווץ וממש פיצפון. השאלה שלי היא למה זה קרה? זה צריך להדאיג? יש לציין שזה לא פעם ראשונה שזה קורה.זה כבר קרה לי מספר פעמים, למזלי זה קורה לעיתים נדירות. זה מדאיג כי הוא כאילו "נעלם". הבנתי שיש לזה נטייה לקרות כשקר או לאחר מאמץ פיזי קשה אבל זה לא המקרה....
    זה היה מביך שזה קרה אז. זה מאוד פוגע לי בגבריות ובטחון כשזה קורה. הרופא לא אמר לי על זה משהו, אבל אני לא יודע אם הוא רשם על זה הערה בתיק האישי? אני מקווה שלא כי זה מביך ואני לא רוצה שיהיה לזה תיעוד בתיק הרפואי (אלא אם כן זו בעיה שצריך לבדוק ואז אין ברירה)..אני גם חתמתי על ויתור סודיות רפואית אז זה עלול להיות גלוי לעוד אנשים וכמו איך שאמרתי זה לא נעים לי. האם אתה במקרה כזה היית רושם על זה בתיק האישי של הבן אדם (למרות שלא זכור לי שהוא העיר על זה בעל פה ואני לא התלוננתי על זה)? מה הסיכוי לדעתך שנרשמה על זה הערה?
    וממה זה נובע?צריך להדאיג?
    מצטער מראש על המייל הארוך אבל זה מערער לי את הביטחון וגבריות וגם מדאיג וחשובה לי תשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות מוזרה של הפין

הוספת תגובה

• התכווצות מוזרה של הפין - תגובה

ד''ר נחום זילבר
    02/09/2011

זה קורה מדי פעם. זה לא נרשם בתיק הרפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר המין חצי צהוב
    עמית
    31/08/2011

חבר שלי מתבייש להגיד לאחרים אז הוא אמר לי שאיבר המין שלו
    חצי צהוב,הוא בן 14 וזה כבר ככה שנתיים
    מישהו יכול לעזור לו דחוףף
    מה הוא צריך לעשות כדי שיהיה לו צבע נורמלי ולא חצי צהוב?

לקביעת תור
    סגירה
    איבר המין חצי צהוב

הוספת תגובה

• איבר המין חצי צהוב - תגובה

ד''ר אורי גור
    01/09/2011

לפנות לרופא הילדים ולהיבדק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאיבר מין הצהוב

עמית
    01/09/2011

אבל מה צריך לעשות כדי החצי הצהוב יעבור?
    הוא לא רוצא ללכת לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת npt
    עדי
    30/08/2011

שלום רב,בן 28 כבר כמה שנים סובל מאי יכולת לשמור על זקפה ,בבדיקת זקפת לילה שעברתי לפני כשלוש שנים הופיעו התוצאות הבאות:משך הבדיקה-417 דקות(נרדמתי אולי לשעה וחצי),מס' זקפות-3 ,מס' זקפות אפקטיביות-1 ,זקפה הכי ארוכה-35 דקות,קצרה-5 דק', קשיחות-קצה הפין 100% בסיס הפין_98% . על פניו נראה כאילו הבדיקה תקינה. השאלה שלי היא-האם עם תוצאות כאלה אני יכול להיות רגוע,או שצריך לעבור עוד בדיקות ? גם בסקס וגם באוננות לא מצליח לשמור על זקפה.אני בריא לחלוטין.האם למרות תוצאות אלה ייתכן כי אני סובל מדליפה ורידית?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת npt

הוספת תגובה

• בדיקת npt - תגובה

ד''ר אורי גור
    01/09/2011

יכול להיות רגוע.
    האם תיתכן עכבה פסיכוגנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן מאוד

רון
    01/09/2011

האמת היא שהבעיה החלה בוודאות כפסיכוגנית ,הייתי מתקשה להגיע לזקפה בגלל פחד. מכישלון ,אבל מאז אוננתי הרבה עם זקפה חלשה ומכאן נובע הפחד שאולי גרמתי לעצמי נזק פיסיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה: חולה סיעודית אחרי CVA
    דורון מור
    30/08/2011

שלום רב,
    העזרה הדחופה היא כמובן לא טיפולית-רפואית אלא מתן עצה למי עליי לפנות.
    אמי עברה מס' אירועים מוחיים,
    וכיום חלק מההגבלות שנותרה איתה הוא אי שליטה על סוגרים בשתן, נאלצת להחליף בגדים ומצעים מספר רב של פעמים ביום, או לחלופין להשתמש בחיתולים.

פנינו לביטוח הסיעודי לקבלת פיצוי, אך הם דורשים מכתב מאורולוג המאשר את האי-שליטה. בעבר פנינו לגבי טיפול אך ההעדפה הייתה שלא להוסיף לאמי על עשרות הכדורים שהיא לוקחת ולא להעמיס עוד טיפולים ולהמשיך בחיתולים

השאלה שלי לאורולוג המנהל את הפורום היא: האם מקובל ללכת לאורולוג של הקופה ופשוט לבקש אישור לבעיה? איזה בדיקות הוא יבצע?
    אני לא מעוניין להעביר את אמי שום בדיקות לא נעימות

הוספת תגובה

• עזרה דחופה: חולה סיעודית אחרי CVA - תגובה

ד''ר אורי גור
    01/09/2011

מקובל.
    פנה אליו, לא חושב שיידרשו בדיקות לא נעימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאת זרע תוך שינה
    יהודה
    30/08/2011

שלום בן 32 נשוי

רציתי בבקשה לדעת האם זה שכיח בגיל 32 (נשוי) יציאת זרע באמצע השינה?

הרבה זמן לא יצא לי זרע בשינה.

זה קרה לפני שבועיים, ואתמול בלילה.

ולפי הרפואה מדוע זה קורה בשינה?

תודה על הכול

לקביעת תור
    סגירה
    יציאת זרע תוך שינה

הוספת תגובה

• יציאת זרע תוך שינה - תגובה

ד''ר אורי גור
    01/09/2011

כן, אפשרי.
    יש גם זקפות וגירוי בזמן שינה, חלומות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה