מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סידן בשתןאיילת14/01/2010
שלום דר',
אבי בן 75 כמעט סיעודי, עם קטטר, חדשות לבקרים נסתם הקטטר ואמי רצה איתו לבית החולים כדי לפתוח את הסתימה
בחסימה האחרונה- אחרי הפתיחה השתן יצא עם המון סידן, אמא שלי מתארת את זה כמו קליםות רכות של ביצה.
על מה מעיד המצב הזה?
מה עושים?
יש בכלל מה לעשות?
אודה על תשובתך
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד''ר אורי גור14/01/2010יתכן והשתן בסיסי מדי ונוצרים גבישים
ניתן לנסות להחמיץ (יותר חומצי) עם טבליות של ויטמין C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריתאילן14/01/2010
ד.נ. האם אבודארט משפיע (לטובה) על שארית, בנוסף להשפעתו על גודל הערמונית? זה לא ברור לי מהעלון לצרכן. על תשובתך אודה. בכבוד רב, אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודרט
ד''ר אורי גור14/01/2010כיוון שמקטין את הערמונית ומשפר את ההשתנה, יתכן וגם שארית השתן תקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח ערמוניתכתריאל13/01/2010
כרגע אני עם קטטר לאחר ניקוז השתן מהשלפוחית האם לפני ניתוח צריך להרגיע את הערמונית
או האם אפשר ישר לנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתריאל
ד''ר אורי גור13/01/2010באם הוחלט שיש להישאר עם קטטר לניקוז השתן עד לניתוח, לעתים עקב הפרעה בתפקוד הכליות, ואז מומלץ להמתין ולתת לכליות להתאושש לפני שפונים לניתוח
את הערמונית אין צורך להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה 1אליהו12/01/2010
יש לי כאבים בכליות לאחר הזרקת חומר ניגוד גדולונים
האם החומר מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר אורי גור12/01/2010לא צפוי לגרום כאבים
אינו מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליהו12/01/2010
ד"ר יקר שלום
ביצעתי בדיקת mri מכוון לכליות
להלן הממצאים
כבד וטחול ללא עדות לממצא מוקדי
הכליות בגודל תקין ללא עדות להידרונפרוזיס
אדרנלים הגודל תקין
לבלב בגודל תקין
ללא עדות ללימפאדנופתיה רטרו פריטונאלית
הכליה הימנית ללא עדות לממצא מוקדי
בכליה השמאלית שני תהליכים היפואינטסיים בסדרת t1 בקוטר 7 מ"מ כל אחד באספקט לטרלי של הקוטב התחתון של הכליה השמאלית התהליכים הם היפואינטסניים גם בסדרת t1 וגם בסדרת t2 ועוברים הנחתת אות משמעותית בהיפוך פזה כמצופה מתהליכים שומניים אחרי הזרקת גדוליניום התהליכים לא עוברים האדרה ולא נראו ממצאים פתולוגיים נוספים ראויים לציון בשאר אברי הבטן אשר נכללו בסריקה
מה משמעות האמ אר אי ומה הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר אורי גור12/01/2010מהתשובה נראה כי מדובר בממצאים שומניים הדורשים מעקב בלבד
לא נראה כי מדובר בגידול מסוכן
מציע לפנות לאורולוג עם הצילומים לפירוש הממצאים והחלטה על ההמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירקוצלה ותוצאות בדיקת זרעאורטל11/01/2010
שלום רב,
אחי הצעיר, חייל קרבי, התגלה אצלו לאחרונה וירקוצלה דרגה 3 לאחר כאבים חזקים, שלחו אותו לבדיקת זרע ולהלן התוצאות:
מראה כללי N
נפח זרימה 1 ML
ריכוז תאי זרע במיליונים 13
סך הכל תאי זרע בניליונים 13
תנועתיות 65%
דרגה 3
חיונית 85
חומציות 8.1
צמיגות N
על פי שיטת קרוגר -
תאים תקינים 5
תאים לא תקינים (לא כתוב כלום)
TAPERING 0
LONG ACROS 0
SHORT ACOROS 0
NECH PATHOLOGY 8
TAIL PATOLOGY 4
OTHER 88
LONG POST ACROS 0
מוקפא - לא
האם התוצאות תקינות? או קיימת בעייה..? ואם חלילה כן...? מומלץ ניתוח לשיפור..? ואם ידוע לך מה זה אומר מבחינת הצבא..? תודה מראש לשתובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
ד''ר אורי גור12/01/2010חלק מהנתונים אינם תקינים
לכן מציע לפנות לאורולוג עם התוצאות ולשקול הטיפול
ניתוח ישבית אותו מפעילות קרבית למשך כחודש
לא צפוי להשפיע על הפרופיל והשיבוץ באופן מהותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?אא10/01/2010
בהמשך למה שענית לי זה נמצא בדיוק מתחת לצינור שמחובר לכיפה [לפתח השתן ] ממש למטה בסוף הצינור כמעט מחובר לא על הכיפה ,על הפין שמחובר לצינור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010ככתוב פנה לאורולוג בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שליטה בסוגר אחורי בעט מתון שתןאלמוני 2209/01/2010
שלום רב
מתנצל על השאלה המאוד ארוכה והמורכבת ומקווה שמופנה למקום הנכון אם אני לא במקום הנכון אשמח אם תעביר לפרום המתאים כדי להבין את השאלות שלי מעט רקע לפני השאלות :
אני בן 38 וסובל מנוירופיברומטוזיס NF1
תלונתי הראשונה לכירורג היתה על חוסר שליטה על סוגר אחורי בזמן מתן שתן לאחר ביצוע בדיקות : קולונסקופיה ,TRUS , ומונמטריה אנלית שחזרו תקינות הוא הפנה אותי לאורולוג במקרה שלי אורולוגית . האורולוגית שלחה אותי לבדיקות אולטראסואונד וטיפול ע"י VESICARE 5mg עקב תלונה נוספת שלי על תכיפות שתן ממצאי האולטראסואנד החשובים הם : אצירת שתן של 328 מ"ל כליה שמלית עם הרחבה , ערמונית בעלת גבולות לובולריים ,מרקם בלתי אחיד . מעט מוגדלת 35 סמ"ק .
כתוצאה מהבדיקות הפסיקה מידית את הטיפול התרופתי ושלחה אותי לאולטרסואונד נוסף שמימצאו היו כליות תקינות ,אצירת שתן של 290 סמ"ק בעקבות זאת שלחה אותי לבדיקת אורודינמקיה .בשלב זה החלטתי לשאול אותה אם היא מכירה את הטופעות של נוירופיברומטוזיס והאם הם קשורות לאצירת שתן בפני שאצירת השתן הדאיגה אותה מאווד עקב תשובה שלילית שהיא לא מכירה את הנוירופיברומטוזיס החלטתי לקחת את הענינים לידים .
ואחרי גלישה של 4 שעות באינטרנט גילתי קשר מאוד ישיר בן נוירופיברומטוזיס לאצירת שתן ולאי שליטה בסוגר אחורי בעט מתן שתן להלן מילות החיפוש שהשתמשתי בגוגל כך תוכל לראות את התוצאות :
1. neurofibromatosis presenting with urinary retention
2.neurofibromatosis mimicking posterior urethral
3.neurofibromatosis of the bladder neck or bladder wall
לאחר שיתוף המידע החדש עם הרופאה ודרישה לבדיקת MRI היא הסכימה מייד והוסיפה בדיקה נוספת של ציסטוסקופיה .
את כל שלוש הבדיקות האחרונות טרם עשיתי ובכל זאת להלן שאלותיי :
1. האם יש רופא שיכול לנתח את כל המימצאים השונים ולהחליט על הטיפול היעיל ביותר ?
2. האם צריך לערב נירולוג ,נירוכירורג ? האם אתם מכירים נירולוג שמכיר היטב את נוירופיברומטוזיס ?
3. האם יש מרפאה שמתמחה בנוירופיברומטוזיס?
4. האם נדרשות בדיקות נוספות ?
נ.ב יש לי עוד שני אחים עם נוירופיברומטוזיס וגם הם מבלים בשרותיים אח אחד טרם פנה לטיפול ואח שני עם אצירה של כ- 100 סמ"ק והחליף עד כה שלוש אורולוגים שלא עזרו לו בבעית התכיפות של השתן . מכאן יש לי את הביטחון שנוירופיברומטוזיס קשור לבעיות שיש לי אשמח לתשובה מהירה
תודה מראש
אסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010מחלה זו מטופלת ע"י נוירולוגים/פנימיים. תיתכן מעורבות של מערכת השתן התחתונה. הבדיקות שהמליצו לך לבצע הנו נכונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלזמהאלמוני09/01/2010
שלום,
בן 32
מזה כשנה סובל מתכיפות במתן שתן ועיקצוצים, אי-נוחות בקצה הפין.
ברקע - אבחון של בעיה בגב התחתון (ספונדילוליסטזיס ובלט דיסק). לאחרונה כאבים חזקים באגן באזור הישבן בישיבה ממושכת. לאחרונה ביצעתי MRI. לא נראים לחצים עצביים משמעותיים בהתייחס אורטופדית. אורטופד שולל את הקשר בין השניים.
לאחר בדיקות רבות - אולטראסאונד, שתן, דם, זרע STD וכו' נמצא בתרבית זרע פשוטה - חיידק אוראופלזמה.
מצוין בבדיקה - Ureap.urealyticum
מצוינת רגישות ל:
Ofloxacin
Doxycycline
Roxithromycin
טופלתי בדוקסילין שבוע. הקלה לא משמעותית.
בהמשך בטריויד/אופלודוקס שלושה שבועות, ללא הקלה משמעותית. לפעמים אף נראה כי הדבר "העיר" את הסימפטומים.
אני אובד עצות והביקורים אצל האורולוג לא מעודדים אותי שלא נדבר על הקושי בהתנהלות היומיומית
בכל זאת כמה שאלות פרקטיות:
1. האם האבחון הוא מספק? האם נדרש לבצע בדיקות נוספות?
2. האם יש קשר למחלה שנקראת פרוסטטיטיס?
3. האם יש העדפה לתרופה ספציפית? ואם כן מה משך הטיפול בכזה חיידק?
4. האם יכול להיות זיהום/פגיעה באיבר הערמונית והאוראופלזמה היא רק חלק ממנו?
5. מרגיש שחיי המין שלי נפגעו, האם יש קשר?
בתודה מראש
המיואש מכפר יואש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסטטיטיס
ד''ר נחום זילבר10/01/2010כל התאור מתאים לתחילת מחלת פרוסטטיטיס.
בדיקות נוספות יבותעו ע"י האורולוג שלך במידת הצורך.
תיתכן פגיעה בתפקוד המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?אא08/01/2010
יש לי מתחת לצינור השופכה חתיכת בשר ממש צמודה שאלתי מוהלים וכל אחד אמר לי תשובה אחרת...מה זה יכול להיות אני כבן 33 וזה מטריד אותי האם זה הגיונישזה חתיכת עורלה קטנה שנשארה מהברית?האם יש באיזור הזה עורלה בכלל?אנא עזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אא
ד''ר נחום זילבר10/01/2010אם זה באזור הכיפה-קשור לברית.
אם זה מתחת לפין עצמו-פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטרסקופיהgg07/01/2010
שלום רב,
האם פעולת אורטרסקופיה למטרת פתיחת חסימה באורטר בשל היצרותו באיזור מסויים יכולה לגרום לפגיעה באורטר כולו? מהם הסיכויים לפגיעה כזו? האם הסיכויים משתנים לאור העובדה שמדובר על ביצוע הפעולה בפעם שנייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גג
ד''ר נחום זילבר10/01/2010תמיד תיתכן אפשרות כזאת. בעיקר בפעולה חוזרת. פנה לרופא המבצע לפני הפעולה ושאל שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בפין אחרי אופני כושראיתי07/01/2010
שלום רב,
בן 28, עם קצת עודף משקל. לאחר רכיבה על אופני כושר של 45 דק' אתמול בערב יש לי חוסר תחושה באיבר המין. מיד לאחר הרכיבה זה היה קיצוני יותר ולא יכולתי להרגיש את כל האיזור, עכשיו, 24 שעות אח"כ, עדיין אין תחושה מלאה, בעיקר בכיפת הפין. מלבד חוסר התחושה, אין בעיית זקפה.
אני מניח שלרכיבה יש קשר והיה לחץ גדול על האיזור. זו הפעם הראשונה שרכבתי על אופני כושר מזה כמה שנים.
האם הבעיה מוכרת? האם זה אמור לעבור לבד או שעלי לפנות לרופא בדחיפות?
תודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010זו בעיה מוכרת והתרעתי עליה מס' פעמים בפורום זה.
נובע מלחיץ הכסא על אזור הפירינאום. אם הישיבה לזמן קצר ולא אגריסיבית-תופעות אלו יחלפו מאליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי פין קטן וביצים קטנות אנאלמוני07/01/2010
אתה חייב לעזור לי יש לי פין בגודל של 5 ס"מ וביצים קטנות ואני בן 18
אני מתבייש ללכת לאורולוג בבקשה אתה חייב לייעץ לי מה לעשות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010פנה לאורולוג. אין אפשרות להציע הצעות אחרות דרך הפורום. יתכן והוא יפנה אותך להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקות לפיןאכפתי07/01/2010
שלום,
אני בן 30 נשוי , וזה כמה חודשים אני מתשתמש בזריקות לפין (Bi mix) תחת השגחה של אורולוג.
בגלל בעיות פסיכולוגיות (חרדת ביצוע קשה) שלא הצלחתי להתגבר עליהן בטיפולים אחרים
( ויאגרה וטיפולים סקסולוגים ופסיכולוגיין רבים). סה"כ יש לי זקפות בוקר ואני מצליח להגיע לזיקפה טובה באוננות, אם כי לא לא ארוכה במיוחד. בעבר הובחנתיי בבדיקת דופלר ו - NPT כסובל מפגיעה קלה בזרימת הדם. אך כאמור הבעיה העיקרית שלי היא פסיכולוגית, כשאני לא בלחץ בהחלט מסוגל לקיים יחסים ללא תרפות.
המינון שאני משתמש בו הוא 5/1 וללא גירוי מיני אני לא מגיע לזיקפה מלאה עם מינון זה. אבל כאשר אני מתגבר על הפחדים שלי ומצליח להגיע לזיקפה מלאה , לקיים יחסים ולהגיע לשופכה הזיקפה נשארת יותר
משעה וחצי ואז היא ממש לא תלויה בגירוי מיני ובפחדים שלי.
אני הייתי רוצה להגיע למינון שבו טרם המגע המיני (לפני הגירוי המיני ולמרות הפחדים) תהיה זיקפה מלאה , ולאחר מכן, לאחר השופכה שלא תהיה זיקפה ממושכת מדי , לא יותר משעתיים.
אולי צריך לשנות איכשהו את יחס החומרים או להגדיל קצת את המינון?
אשמח מאוד להמלצה של מינון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010שאלות נכונות. אולם, עליך להפנותם לאורולוג המטפל בך שינסה לעזור לך ולבקשותיך.
אני מטפל בהזרקות לפין במטופלים רבים מזה שנים רבות. אולם, לכל אחד יש את המינון וההרכב המתאים רק לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזיקפה לאורך זמן..אורי06/01/2010
שלום ד"ר,
אני בן 25, אוכל בצורה נכונה וללא כל נטילת תרופות או בעיות. בנוסף, אני בקשר זוגי קבוע מזה שנתיים.
בחודש האחרון החלו אצלי בעיות בזיקפה, תחילה חשתי שאין לי כמעט חשק מיני לאחרונה אך בהמשך שמתי לב שאני מצליח להגיע לזיקפה רק בגירוי ממושך וגם אז למשך זמן קצר מאוד. זיקפה אקראית מתרחשת לעיתים די נדירות (פעם זה היה יותר נפוץ אצלי) וגם אז יחסית לזמן קצר..
בחודש הזה אני לא מצליח להגיע לפורקן במסגרת יחסי המין מהסיבה שתוארה (זיקפה למשך זמן קצר).
אינני יודע אם זה קשור אבל בחודש האחרון הפסקתי לעשות כושר וחשבתי שייתכן שזו הסיבה, אלא שב-3 הימים האחרונים התחלתי לחזור לכושר ואני לא חש שינוי ממשי.
אני ממש אודה לך אם תוכל לסייע לי, המצב הנוכחי מאוד מדכא אותי.
תודה מראש,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/01/2010א. לחזור לכושר גופני -מתאים ונכון.
ב. אין קשר בין כושר לזיקפה. תיתכן בעיה הקשורה להפרעה פסיכולוגית.
ג. אם הסקסולוג ישלול בעיה פסיכולוגית-פנה לאורולוג המטפל בבעיות פיסיולוגיות אורגניות הגורמות לשינוי בזקפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)