מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זווית הפין- אפשר לתקן?קובי06/05/2010
שלום רב,
אני סובל מבעיה שלא ראיתי עליה יותר מדי דיבור בפורמים
הפין שלי עומד בזווית מאוד משונה
חוץ מזה שהפין שלי עצמו מתעקם שמאלה..הוא עומד בזווית שהוא מכוון למטה במקום למעלה
האם זו בעיה?
בכל מקרה גם אם זו לא בעיה אני רוצה שהוא יעמוד למעלה זה מאוד מפריע לדימוי העצמי שלי
מה אפשר לעשות ואם מי אני יכול להתייעץ על כך?
איזה בדיקות ישנן אם בכלל כדי לוודא שהפין שלי אכן תקין?
אני יודע שלכל פין יש צורה משלו ושחלק מתעקמים לכיוונים מסויימים אבל האם זה נורמלי שהפין עצמו אינו עומד למעלה? אצל מרבית הגברים הפין עומד למעלה לא כך?
מחכה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
קובי06/05/2010חשבתי על זה ואולי זה שבר?
בצעירותי הייתי נוהג הרבה לאונן אך כאשר הייתי עומד לגמור הייתי מפסיק והייתי עושה זאת הרבה
(מבחינה דתית) אולי הדבר גרם לי לשבר..
בבקשה אני אשמח לתשובות מפורטות על הכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור06/05/2010לא סביר שנגרם שבר לפי מה שתיארת.
עקמת מולדת בהחלט יכולה להיראות בכיוונים שונים ולהפריע לתפקוד
מציע לקבוע פגישה ולדון באפשרויות התיקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיריב05/05/2010
שלום ד"ר,
אני בן 28 והתגלה אצלי אורכיאפידדמטטיס, במשך כמה זמן עלי להימנע מקיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יריב05/05/2010האם זה מסכן את חברתי? (אנו שוכבים ללא אמצעי מניעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריב
ד''ר אורי גור06/05/2010יש להימנע עד לאחר סיום הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה דחופהמוטרד05/05/2010
שלום רב,
יש לי וריקוצל בדרגה 4 ואני אמור לעבור ניתוח בעוד שבועיים בערך.
בתקופה האחרונה שמתי לב ששק האשכים מקבל צבע אדום, לא כל הזמן הוא בצבע אדום, אין לי גירודים בעור ונבדקתי אצל רופא עור והוא אמר שלא מדובר בבעיה בעור במיוחד גם אם אין גירודים. אני גם מסתכל על העור מקרוב כשהוא לא אדום ואני לא רואה שיש בעיה העור, העור נראה טבעי ובריא, אני יודע איך נראית פטרייה על העור כי הייתה לי במפשעה ואני כל כך בטוח שאין פטריה על עור שק האשכים. בעצם אין סימנים על העור שמעידים על בעיה בעור כמו פטריה או דבר אחר. מה יכול להיות הצבע האדום הזה? יש לי תחושה שצבע אדום נגרם כתוצאה מהוריקוצל, בגלל התחממות יתר של האשך והצטברות הדם, אז זה גורם לצבע אדום על העור. לציין גם כי אין תחושות לא נעימות בשק האשכים וגם בגוף, ההרגשה הכללית בגוף טבעית לחלוטין וגם בשק האשכים.
שאלה שניה:
לפני שלושה חודשים עשיתי תנועה חדה בזרוע היד וזה גרם לכאבים בגב (בעמוד השדרה ובעצם השכם) וגם ברגל ימין. מדי פעם יש כאבים, נבדקתי אצל אורתופד ושלח אותי לאוטראסאונד כתף ימין אבל עוד לא הגיע התור שלי, אני משתמש בשק מים חמים (זה שמשתמשים בו בטיפול פיזיתרפי) וגם בוולטרן כדי לטפל בכאבים. יש שיפור מסויים . כפי שציינתי שאני אמור לעבור ניתוח וריקוצל, רציתי לדעת אם זה יכול לגרום ליזושהי בעיה במהלך הינתוח? הרופא האורתופד אמר לי שתנועה חדה כזו לא יכולה לגרום לדיסק וככל הנראה שלפי דבריו אין בעיה רצינית. אני חושב שהבעיה היא קשורה יותר לשרירים של הגב ולא לעמוד השדרה.
נא לעזור לי. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
מוטרד05/05/2010בנוסף, לפני 10 ימים היו לי כאבים באפדידמוס ונבדקתי אצל אורולוג והוא אמר שהגורם להכאבים הוא הוריקוצל ואז שאלתי אותו אם זו יכולה להיות דלקת, אז הוא אמר לי שאין סימנים של דלקת. תופעת שק האשכים האדום הייתה גם לפני שנבדקתי אצל האורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! האם יש קשר בין אבניתרן03/05/2010
במי השתיה לבין אבנים בכליות או בדרכי השתן?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שתןעינב03/05/2010
שלום אינני יודעת אם זה הפורום הנכון עשיתי איסוף שתן אשמח לעזרה:
תוצאות לא תקינות
CREATININE- U SAMPLE 59.50 mg/dL
59.5 שהטווח 90-300
URIC ACID- U SAMPLE 28.9 mg/dL
28.9 שהטווח 37-92
PROTEIN- U SAMPLE 40.0 mg/L
40
PROTEIN/CREAT RATIO 0.07
חוץ מזה הכל בנורמה אם כי ישנם בנורמה בערך התחתון...
האם צריך להלחץ... לאן פונים?
דרך אגב אני פניתי לרופא עקב כאבי בטן סביב הטבור שמדי פעם תוקפים אותי היא שלחה אותי לבדיקת שתן סטיק, שם יצא לי חלבון 4 וPH 8.6...
ולכן הוחלט איסוף שתן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד''ר אורי גור03/05/2010להילחץ אין ממה...
UACID נמוך זה דווקא טוב.
האם אספת את כל השתן במשך יממה?
בכל מקרה- המשיכי עם נפרולוג לפי הצורך והמלצת רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטלים כתומיםאלי02/05/2010
ערב טוב,
במהלך שבוע האחרון,תוך כדי פליטת זרע יצאו גם מספר קריסטלים כתומים בגדלים של אולי 1.5 מ"מ. זה קרה לי כבר 3 פעמים במהלך השבוע,וממש הרגשתי אותם יוצאים.
אני בן 33 ולציין שאני לא סובל משום כאבים,ומרגיש מצויין.
אני לא יודע אם הם יוצאים גם במהלך הטלת שתן אבל יתכן שכן.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם אני צריך להיות מודאג?
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר אורי גור04/05/2010לא ברור מה אתה מכנה קריסטלים. יתכן ומדובר במעט דם בשתן?
בכל מקרה לא מסוכן אם נעלם.
המתן בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבישים בזרע
אלי04/05/2010לא דוקטור, זה לא בשתן,זה בזרע! וזה ממש לא נראה כמו דם!
הם קטנים(1.5 מילימטר בערך) בצבע כתום,נראים ממש כמו גבישים קטנים,קשים יחסית, ואם נוגעים בהם, הם מתפרקים לאבקה צהובה/כתומה.
שמרתי כמה יחידות מהם ולאחר כמה שעות הם קיבלו צבע חום ונהיו ממש קשים.כמו גבישים.
נפלטים כ 2-3 יחידות בכל פליטת זרע ואני ממש מרגיש אותם יוצאים.
שוב,לציין שאני לא חש שום כאבים ומרגיש מצויין.
מה זה יכול להיות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אלי05/05/2010שלום דוקטור,
רופא המשפחה נתן לי לבצע בדיקות דם,שתן,ותרבית זרע.
בבדיקות הדם והשתן לא ראיתי ממצאים חריגים,אך בבדיקת הזרע כתוב משהו לא ברור: Leucocytes (Sperm)/Field 10-15.
עדיין לא יצא לי ללכת לרופא לבירור העניין ולכן אני פונה אלייך.מה זה אומר בדיוק?
האם זה אומר שיש דלקת??? למרות שאני מרגיש טוב ללא כל כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
ד''ר אורי גור06/05/2010כן , מתאים לדלקת.
פנה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסלאה01/05/2010
ילדי נולד עם חור השתן ממש בקצה העטרה אמור לעבור ניתוח לתיקון האם נשאר סימן לניתוח בעתיד ואם כן אז איפה באיזה מיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
לאה03/05/2010אני מבקשת לענות לי על השאלה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה
ד''ר אורי גור04/05/2010צלקת שלרוב לא מורגשת (דומה לצלקת לאחר ברית מילה) באזור הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות במערכת השתן -דחוףאני01/05/2010
שלום לצוות המערכת
אני סובלת מזה כמה שנים מבעיות בהטלת שתן ,שהלכו והדרדרו .אנסה לתאר את הסימפטומים:
כשיש לי צורך להטיל שתן ,אני עושה זאת בחלקים .ולא בבת אחת .לא שורף לי,ולא כואב לי .
אבל ,התחושה היא של צורך לאחר בערך 15 שניות שאני רוצה שוב להשתין וזה חוזר על עצמו כך במשך חצי שעה אולי יותר .וכל פעם יוצא לי שתן אבל מפעם לפעם פחות ופחות כך בערך 10 פעמים .
הבדיקות היחידות אותן נתן לי האורולוג הן :בדיקת שתן שיצאה תקינה ,ועוד בדיקה שבה אני שוכבת על הגב והוא בודק ע"י לחיצות בבטן התחתונה ואמר שהכל תקין.
אני קמה בליילה בשביל לעשות פיפי ואני נשארת כל פעם ערה שעה בגלל זה
הרופא נתן לי 2 סוגים של כדורים שלא עזרו לי .כל אחד מהם למשך חודש וסהכ חודשיים.
אני חוששת שהזנחה כזאת תיצור בעיות יותר מורכבות ,מה גם שזה מפריע לתפקד.
מה אני צריכה לעשות ,ומה לדעתכם יש לי ??????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר נחום זילבר02/05/2010אם את בחורה צעירה והסבל שתארת נמשך מספר שנים פני בהקדם לאורוגניקולוג (אורולוג המטפל בעיקר בנשים). אז הוא יברר האם את סובלת מסוג מיוחד של ציסטיטיס- דלקת בכיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעטרה לאחר מכהמוטרד30/04/2010
שלום לרופאים,
לפני כשבועיים, בזמן אוננות היד שלי "פגעה" בעטרה (בטעות ומחוסר תשומת לב) וזה גרם לכאבים לא כל כך חזקים והם עברו לאחר מספר שעות. לצורך הבהרה, קיבלתי את המכה בחלק הקידמי ביותר של העטרה (ליד פתח השופכה) . עדיין יש כאבים מדי פעם בעטרה. אין כאבים כל יום, אבל הכאבים באים והולכים והם חלשים. לא הופיע דם לאחר שקיבלתי את המכה על העטרה. אני שמתי לב גם שהכאבים באים לאחר אוננות ואם אני לא מאונן, אז ככל הנראה שאין כאבים.
אני קצת מודאג אם זה יכול לגרום לבעיה, כמו פגיעה בזיקפה או כל בעיה אחרת.
נא לעזור לי במידת האפשר.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא
ד''ר נחום זילבר02/05/2010זה לא יפגע בזיקפה וילך וישתפר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במותן שמאלמיכאל29/04/2010
שלום,
אני בן 25, מזה כשנה יש לי כאבים באשך שמאל ובמפשעה, לאחר בירור אצל אורולוג ואלטראסאונד לפני כחודשיים, של הכליות והאשכים, היה ממצא של התרחבות כלי הדם הורדיים משמאל עד לרוחב של 3-5 מ"מ. ונמצאו מוקדים אקוגניים זעירים בכליות. הופנתי ל Spiral CT, וצילום בטן ריקה.
עדיין לא ניגשתי לעשות את בדיקת ה CT וזאת מחשש שהכאב אינו נובע בעצם מהכליות, וסתם אעבור בדיקה שרמת הקרינה בה גבוה. וכמו כן מזה כחודש התחילו אצלי כאבים חזקים גם מצד שמאל באזור המותן, עד כדי כך שאני מתקשה לנהוג כי החגורה לוחצת לי ומכאיבה. ג'ינסים שאני לובש גם גורמים לכאב בצד הנ"ל, ובימים האחרונים הכאבים החריפו לכזה מצב שבמתן שתן אני מרגיש כאב באותו האזור.
אודה לכם אם תוכלו להנחות אותי לגבי המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל
ד''ר נחום זילבר02/05/2010הכאבים שהופיעו במותן עוד יותר מצדיקים המשך בירור כולל CT וביקורת חוזרת אצל האורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח הכולל פגעה בערמוניתs29/04/2010
אני סובל מבעיה שמאלצת אותי להתפנות לעטים דחופות מאוד ומחבלת בשגרת חיי , אחרי בדיקת ציסטוסקופיה אמר לי הרופא שאני סובל מ"ספה אחורית של צוואר שלופחית מורמת", הוא אמר שאני יכול לעבור ניתוח להרחבת דרכי השתן, שכולל גם הסרה של חצי מבלוטת הערמונית .
ההשלחות של הניתוח הן (לטענתו) חוסר יכולת לייצר זרע , הוא אמר שתהליך של גמירה ייתבצע כלפי פנים ולא כלפי חוץ, (וכמובן עקרות).
האם מישהו מכיר את הניתוח ואת הבעיה? האם מה שהרופא שלי ציין לגבי ההשלחות הוא נכון?
אני מאוד מודאג מהנושא ומקווה לקבל מכם אינפורמציה.
האם מישהו מכיר סוג אחר של טיפול בבעיה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר S
ד''ר נחום זילבר02/05/2010יש לך כפי הניראה הרמת צוואר כיס השתן כך שכיס השתן קשה לו להתרוקן וגם הערמונית בחלקה מפריעה למעבר השתן.
באמצעות ניתוח TURP ניתן למנוע הפרעות אלו ואז הדחיפות והתכיפות במתן השתן ישתפרו. אחרי הניתוח יש פליטת זרע לאחור דרך אותו צוואר כיס שתן שנפתח. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודרט להקטנת הערמוניתשפירא צבי29/04/2010
בראשון לספטמבר התחלתי לקחת את התרופה,בחודשים הראשונים הPSA ירד לי באופן דרמטי מ15
ל 4 ,אבל אחר כך עלה שוב ל9 .עברתי כבר שלוש ביופסיות ולא היה שום דבר סטני,כמו כן התחלתי לסבול מסחרחורות ומחוסר יציבות.שאלתי היא ,מה אני צריך לעשות הלאה והאם מוכרות כאלו תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפירא
ד''ר אורי גור29/04/2010תופעות הלוואי שתיארת אינן אופייניות -יתכן וקשורות לתרופות אחרות שאתה נוטל?
התייעץ עם הרופא שהמליץ על הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SHBG נמוך ופרוגסטרון גבוה לגבראמיר29/04/2010
אני זכר בן 30 , ואני חושב שאני טרנסג'נדרית Male to Female . החלטתי ללכת לאנדוקרינולוג (בעוד חודשיים יש לי תור ולכן אני פה) , על מנת לקבל הורמונים.
לפי התור - בדקתי את מצב ההורמונים באופן הטבעי של הגוף ? ( ללא התערבות חיצונית) . להלן הממצאים :
הטסטוסטרון שלי נמוך אך בטווח , ה SHBG והפרוגסטרון - מחוץ לטווח . צירפתי תמונה.
אשמח לדעת מה אומרים הממצאים? (בלי שום קשר להיותי טרנסג'נדרית )
(מעולם לא לקחתי הורמונים)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר נחום זילבר02/05/2010הגלובולין שנמוך זה די בסדר. הפרוגסטרון הוא מעט גבוה לגבר. לכן האנדוקרינולוג הוא זה שצריך לטפל בנושא זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהטלת שתןללא שם28/04/2010
שלום רב,
אני גבר בן 24.
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיות בהטלת שתן. המדובר בתכיפות במתן שתן.
בעבר, לפני כ6-7 שנים נבדקתי על ידי אורולוג בעקבות הבעיה כמו גם בעקבות דם מיקרוסקופי בשתן. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד שלא העלתה ממצאים ונאמר לי לשתות פחות.
בהפרש של כשנה נבדקתי שוב על ידי אורולוג, שוב נשלחתי לאולטרסאונד ושוב אותם ממצאים ואותה המלצה.
התכיפות במתן השתן עלתה ובשנה (אולי יותר) האחרונה התחלתי לקום בלילה פעם או פעמיים. התכיפות במהלך היום היא פעם או פעמיים בשעה ואם זה אחרי כוס קפה או בירה התכיפות אפילו גבוהה יותר. כמו כן התכיפות מתגברת לאחר אורגזמה או "יציאה כבדה".
פניתי לרופא ולאחר בדיקות כלליות התגלה שוב דם בשתן בערך של 50 (לא זוכר יחידת מידה). האורולוג הפנה אותי לאולטרסאונד.
אני מאוד חושש שמדובר בגידול. האם אולטרסאונד מגלה גידולים? על מה מעידים הסימפטומים ומה זה יכול להיות?
תודה רבה מראש על התשובה,
אני מאוד מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור29/04/2010אולטראסאונד אינה בדיקה מספיק מדוייקת לאבחן גידול.
לא ברור אם הממצא של דם בשתן בורר עד תום.
מציע לפנות לאורולוג ולהמשיך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
ללא שם29/04/2010באולטרסאונד נפח שלפוחית 220 סמ"ק, שארית לאחר התרקנות ראשונה 50 ולאחר השנייה 30.
פרט לכך אין ממצאים.
יש לך הערכה מה זה יכול להיות? זה יכול להיות משהו שהוא לא גידול?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס בדרגה 4-5 בדרכי השתן.אורית28/04/2010
לבני בן ה 4 חודשים גילו ריפלוקס בדרגה 4-5 ברכי השתן. נאמר לנו שלא מומלץ לעשות לו אמבטיות אלא רק זרם מים במקלחת, ו/או להכניסו לבריכה ( עם או בלי תינוקות אחרים)
מה אתה ממליץ? אשמח להסבר במידה ואתה תומך בהמלצה זו.
תודה רבה מראש
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר אורי גור29/04/2010לא מכיר הנחייה להימנע מאמבטיה בילדים עם רפלוקס.
מציע להמשיך במעקב אצל אורולוג ילדים ולהתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר.
אורית02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי בריכה עם תינוקות אחרים ?
אורית02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית
ד''ר אורי גור02/05/2010אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)